Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N K / 1.4.2020. 17:37:34

Poštovani, molim za uputu o posteljici (debljina i granulacija) za bet cijevi KBS DN1200 mm, kad je suho i kad je u blizini mora (plima). Hvala. Lijepi pozdrav,

ODGOVOR

Vaše pitanje je više za projektante i statičare koji rade na kanalizacijama jer mi kao proizvođač nikada ne znamo sve detalje projekta niti smo ovlašteni davati takve podatke. Naša dužnost je da proizvod proizvedemo po točno definiranim normama i da poštujemo tražene zahtjeve i kvalitetu. Ono što sam uspio saznati i što bi Vam svakako trebalo biti od pomoći je priloženi troškovnik s aglomeracije AAAA u kojem imate troškovničke stavke s detaljnim opisima za posteljice u suhom i morskom okruženju. Troškovnik je potpisan od strane Hrvatskih voda. Razgovarao sam s jednim dugogodišnjem projektantom s kojim surađujemo i koji ima puno iskustva sa svim materijalima za kanalizaciju te smo se složili da ukoliko cijevi moraju biti u blizini mora ili bilo kakvog toka sa vodom da je svakako najbolje rješenje posteljicu napraviti od betonske podloge kao i obetonirati cijev do određene visine.

A B / 14.10.2019. 12:07:05

Poštovani, zanima me imate li betonske stalke za bicikle (pojedinačne) s ugrađenom naprijed alkom za zaključavanje i ako imate, gdje se mogu kupiti. Hvala unaprijed,

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi ima DRŽAČ ZA BICIKL detalje kojeg možete vidjeti na https://www.samoborka.hr/drzac-za-bicikl . Može se kupiti u našoj poslovnici Samoboru gdje ih imamo na skladištu ili u našoj poslovnici Zagreb i tamo se može preuzeti uz prethodni dogovor. Druge trgovine u HR koje uzimaju našu robu vjerojatno ih nemaju na stanju.

B K / 26.7.2019. 16:00:19

Poštovani,radio sam betonske kanalice cementom specijal -Našice i mljevenim kamenim granulatom u omjeru 1:2,5.Površina je bila idealno glatka,da bi nakon nekoliko godina (4) glatkoća se izgubila,nema oštećenja kanalice ali površinska caklina je se istrošia.Zanima me uzrok,i dali postoje neka sredstva za dodatke pri izradi istih.Lijep pozdrav

ODGOVOR

Svaki betonski proizvod uslijed djelovanja vremenskih utjecaja postaje porozan. Kako bi se postigla dugotrajnost, u proizvodnji se koriste različite tehnologije i aditivi koji produžuju vijek trajanja betonima i betonskim proizvodima. Razvoj proizvoda je kompleksan proces, a recepture poslovna tajna svakog proizvođača.

A / 8.5.2019. 12:35:20

Mogu li rupe na drenažnim cijevima biti na tri četvrtine obujma i može li ih biti više, dosta više.I da li imate oblogu za drenažne cijevi (filc)?

ODGOVOR

Možemo napraviti cijevi s rupama na tri četvrtine obujma ali zbog statike cijevi ne preporučamo veći broj rupa. jer bi moglo biti problema s takvim proizvodom. Filc nažalost ne prodajemo već ga možete kupiti u svakoj bolje opremljenoj trgovini građevinskim materijalom.

A / 13.1.2019. 10:11:26

Pozdrav,interesira me reljefna fasadna ploča,da li je imate i kako doći do nje?Lp

ODGOVOR

Fasadna ploče trenutno nisu raspoložive za isporuku!

S B / 3.7.2018. 10:50:22

Poštovani, Perforirane betonske cijevi promjera fi150 mm imaju otvore samo na jednoj strani cijevi. Kod postavljanja cijevi idu li ti otvori prema dolje ili prema gore?

ODGOVOR

Kako se perforirane cijevi u pravilu koriste kao drenažne, cijev se polaže na pripremljenu podlogu tako da su otvore okrenuti prema gore. Na taj način osigurava se odvodnja procijedne vode. U slučaju potrebe, po narudžbi, drenažne cijevi možemo izvesti sa otvorima po cijelom oplošju.

M R / 19.6.2018. 14:19:54

oštovani/a, Želio bih vanjsko betonsko stepenište, koje je iz dvorišta direktno naslonjeno na saobraćajnicu, da zaštitim nekom vrstom kulira. Da li se u Vašem proizvodnom programu nalaze odgovarajuće komponente (kulir smjesa, dvokomponentno ljepilo i ostalo) koje se na očišćenu podlogu nanosi u odgovarajućoj debljini (npr. 4 cm), koji ne propušta vodu na betonsku površinu, da je na neki način elastičan, da ne izmrzava i da je, što je možda i najvažnije, otporan na uticaj soli koja se zimi baca na saobraćajnicu i, indirektno, na moje stepenište? Na Youtubu sam pronašao video, koji nudi rješenje za ovaj slučaj. Radi se o www.buildingyvuba.com. (How to Prepare and Repair your Driveway for a Resin Bound Screed!) S poštovanjem, LP/Mladen

ODGOVOR

Iz našeg programa možemo vam ponuditi KULIRMIX, gotovu mješavinu za izradu pranog kulira i lomljeno zrno različitih granulacija i boja za izvedbu pranog kulira. Nakon što se izvede prani kulir nije ga potrebno premazivati.

N S / 17.4.2018. 18:50:35

Postovanje, Zanima me da li se vas proizvod, ø1000 mm BD , Šifra: 11010527 Moze koristiti za izradu nepropusnih sbirnih jama (ako se izbetonira dno)? Da li su cijevi izradjene of nepropusnog beetona, ako ne, postoji li kakav premaz za nepropusnost betona? Prodajete li poklopce za ovakve cijevi I koja I’m je cijena? Unaprijed hvala na odgovoru. Srdacno

ODGOVOR

Betonska cijev BD može se koristiti za izradu sabirnih jama. Beton je vibroprešan, te je cijev vodonepropusna, ali se dodatno može premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Betonski poklopci također se prodaju, kao puni poklopac ili poklopac u poklopcu. Cijena MPC betonskog poklopca je 290,00 kn/kom.

D H / 28.3.2018. 17:08:26

Poštovani Interesira me gdje mogu kupiti betonski poklopac(sa manjim vratima u sredini) za samoborka betonsku cijev?Vanjski fi cijevi je 120cm a unutarnji fi je 108 cm.Iz Krapine sam pa me interesira gdje mogu najbliže kupiti i po kojoj cijeni?

ODGOVOR

Betonski poklopac s vratima nemamo, već samo betonske poklopce s manjim poklopcem i otvorom: 1200/ 500 i 1200/600 mm, a možete ih naručiti preko trgovine građevnog materijala KERAMIX Krapina, FIDUS PAVIĆ. Cijene su u trgovinama ne znamo jer kupci sami formiraju cijene.

J b / 1.3.2018. 14:38:48

Poštovani, zanima me da li se vaš proizvod može koristiti kao revizijsko okno za održavanje sustava drenaže, potrebna visina okna je cca 5m?

ODGOVOR

Revizijska okna nisu namijenjena za drenažene sustave. Izrađena su postupkom vibroprešanja i osiguravaju potpuno vodonepropusan kanalizacijski sustav. Za drenaže proizvodimo betonske perforirane cijevi dužine 1 m.