Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D H / 10.4.2017. 19:41:35

Poštovani, možete li preporučiti neke dobre izvođače (fasader, maler, keramičar i zidar) za adaptaciju kuće.

ODGOVOR

Izvođače vam možemo preporučiti za radove, samo nam javite za koje područje RH.

F J / 6.4.2017. 8:33:32

Postovanje: Imam pitanje u vezi farbanja sa polikolorm , poversine ne budu ravnomerne boje, tj.ima kao senke kad se pogleda na ugao , farbanje smo radili po svim pravilima iznad gleta smo grundirali ostavili da se dobro osusi , i posle smo farbali polikolorom u boji a dad se osusi ostaju tragove valjka . Molimo vas savjet sta bi trebalo raditi. Pozdrav jedna ekipa molera.

ODGOVOR

Polikolor nije naš proizvod pa molimo uputite upit proizvođaču navedene boje koji će vas najbolje savjetovati o primjeni iste.

T M / 20.3.2017. 12:19:41

Poštovani, zanima me koja je boja je najpogodnija za bojanje opeket, odnosno vanjskog zida koji nije ožbukan? I treba li kakva prethodna inpregnacij?

ODGOVOR

Opeka se ne boja niti preporučamo bojanje ijednom bojom. Zidove od opeke potrebno je obraditi žbukom, pločama ili toplinskim sustavom i tek onda bojati.

I I / 22.2.2017. 10:20:15

Poštovani, Na ravnom krovu (30m2) zaljepljena je ljepenka koja je u vrlo lošem stanju (20 g stara). Dali postoji mogučnost skidanja te ljepenke i otklanjanje tekuće smole s kojom je ljepljena... te na istu terasu staviti hidroizolaciju kao tekuća guma ili membrana bez stavljanja estriha? Na istu podlogu bi nakon toga lijepio pločice s flex ljepilom. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za odgovor se trebate obratiti proizvođačima ljepenke koje će vas savjetovati na koji način se ona skida.

E V / 13.2.2017. 14:49:01

Dobar dan. Imam problema s tušem. Na drugom katu. Tuš se nalazi iznad naše sobe. I kapi nam dole. Meštri rekli da tuš stoi na gredama i nemoguće ga učvrstiti. Zato silikon popusta i voda ide dole. Pitanje. Mogu ci li učvrstiti tuš?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno što je točno uzrok zacurijevanja. Ukoliko je problem u drvenoj međukatnoj konstrukciji, isto nije moguće riješiti „učvršćivanjem“ kade tuša. Molim dostavite broj telefona kako bismo vas mogli kontaktirati.

j / 2.12.2016. 10:42:53

Poštovni, htjeli bi izolirati sobe na katu sa tavanske strane, dali bi bilo dobro postaviti stiropol 3- 5 cm i gore OSB ploće ili nešto drugo.. Konkretno zanima me dali je to dobar izolator za ove zimske prilike...... Hvala i lijep pozdrav!

ODGOVOR

Izolacijom podova se ne bavimo pa molimo da svoj upit uputite KNAUF INSULATION ili proizvođačima ploča stiropora koji će vam dati potrebne informacije o toplinskoj zaštiti potkrovlja. Koliko smo upoznati, za toplinsku izolaciju potkrovlja postoje pravila za debljinu izolacije (puno više nego što vi planirate postaviti) koju je potrebno ugraditi da bi imali adekvatnu toplinsku izolaciju.

L V / 27.9.2016. 14:32:47

kako na zid zaljepiti certifix ili na površinu od metra kvadratnog u kuhinji ne mogu ploćice staviti nešto da mi bude lijepo i perivo

ODGOVOR

Samoborka d.d. nema u svoj ponudi tražene materijale te nismo u mogućnosti odgovoriti na vaš upit.

H Š / 6.8.2016. 21:47:18

Dali postoji mogucnost da se ofarba linoleum u drugu boju?i gdje ima za kupit boju i kakva je to boja

ODGOVOR

Boje za navedenu podnu oblogu nemamo niti proizvodimo.

D B / 2.8.2016. 18:54:12

sanacija poda u centru zagreba, stara zgrada, drvena konstrukcija, 1. kat. grede drvene, iznad njih su daske, šuta i parket. otkopao sam sve do daski i pod mi je niži cca 7 cm. kako i kojim materijalom konsolidirati pod i vratiti ga na istu visinu, a da ne preopteretim nosivost greda? estrih debljine 5 cm je cca 110 kg/m2. mogu li staviti siporex i po njemu nešto lagano, osb? ipak, soba pleše dok je rasterećena, nakon što sam je ispraznio - regal, krevete, trosjede i sve teško. kad je pod opterećen, nema plesanja. što savjetujete da stavim na pod? hvala!

ODGOVOR

Preporuka je da ugradite XPS debljine 5cm i na to položite OSB ploče i podnu oblogu.

P P / 17.7.2016. 11:24:15

Imam zidove obložene običnom ivericom na koju su naljepljene tapete. Kako sastrugati tapete i sa čime onda prefarbati ivericu? Kako prekriti spojeve da se ne vide? Unaprijed hvala na odgovoru ili možda na nekoj drugoj ideji!

ODGOVOR

Samoborka proizvodi i prodaje građevinski materijal iz vlastitih pogona, a naši proizvodi su na bazi cementa. Drvenom građom se ne bavimo te vam ne možemo odgovoriti na vaš upit.