Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Đ P / 13.4.2016. 20:35:15

Poštovanje! Želio bih zid od limenih sendvič ploča debljine 100 mm obojiti sa fasadnom bojom, te me zanima koji temeljni premaz upotrijebiti i koju fadsadnu boju. Zahvaljujem na odgovoru! S poštovanjem! Đuro

ODGOVOR

Fasadna boja na vodenoj bazi nije preporučljiva za bojanje limenih panela. Na tržištu ima boja namijenjenih za bojanje limenih površina. Impregnacija koje koristimo za pripremu podloge prije fasadnih boja nije primjenjiva za limenu podlogu.

K K / 5.3.2016. 18:28:38

Dobar dan, obnavljam hrastovu kuću koja na nagnutom terenu, prednji dio je na nuli, a zadnji na blokovima visine 1m. Raskopao sam pod i sada je tu velika rupa.Jedan majstor mi predlaže da rupu popunim zemljom i da ju nabijem, gore staklena vuna, ter papir i brodski pod, kaže nikako AB ploča jer će vlažiti, dok drugi preporučuju ploču i šljunak ispod. Molim za pomoć. Hvala.

ODGOVOR

Za izvedbu sanacije potrebno je konzultirati statičara, statičar će vam odrediti slojeve koje možete ugraditi.

M J / 27.2.2016. 07:27:58

Kupio sam u Pevcu Vaš proizvod vreću kamenja od 25 kg SNIJEŽNO BIJELO ZRNO 4-7 mm meni treba za dno akvarija dali to preporučate neznam koji je sastav i dali će se rastapat u vodi?

ODGOVOR

Snježno bijelo zrno namijenjeno je za oblaganje okućnica , grobnih mjesta, izradu pranog kulira i sl. Mineraloško petrografski sastav: kalcij karbonat, tvrdoća (Mohs) 3. Nasipna gustoća 1,33 Mg/m3; gustoća zrna 2,70 Mg/m3. Kalcijev karbonat je teško topiv u čistoj vodi. Ako je voda zasićena otopljenim ugljičnim monoksidom kalcijev karbonat je topiv nije preporučljiv za akvarij.

K C / 11.12.2015. 16:42:47

Poštovani, htio bi izolirati pod tavana koji se ne koristi. Htio bi da to bude najjeftinije moguce rjesenje..mislio sam staviti stiropor debljine 10 cm bez glazure jer se nece hodat po tavanu..dali treba stvaljat nesto ispod ili iznad stiropora? Dali treba na nesto obratit paznju? Hvala

ODGOVOR

Izolacijom podova tj.toplinskom izolacijom se ne bavimo, ali ono znamo da prvo morate postaviti parnu branu.
Na parnu branu postavite toplinsku izolaciju i na toplinsku izolaciju prohodne ili hodne ploče da ne bi došlo do oštećivanja toplinske izolacije.

I B / 1.12.2015. 7:33:32

Poštovani,

molim za vaše mišljenje odnosno komentar stropne izolacije koja se postavlja na fert ploču iznad koje se nalazi negrijani tavan te kosi krov koji je također izveden s fert pločom (bez izolacije).

Izolacija je izvedena na način da se direktno na fert ploču postavi 12 cm EPS-a (bez parne brane) te 5 cm betona (kao zaštita) bez paropropusne folije.

Ukoliko ste u mogućnosti molim za brzi odgovor jer postava izolacije kreće možda i sutra.

Srdačan pozdrav,

Ivan Burul

ODGOVOR

Izvedbom krovne konstrukcije se ne bavimo te vam na vaš upit nismo u mogućnosti odgovoriti.

C M / 22.11.2015. 21:56:27

Eh ovako..
imam probelm malo mi je niza kuca nego ulazne stepencie,i kroz srednju stepenicu mi ulazi voda u kucu ..
namazali smo stepenice cerasitom i postavili najlon ,unekoliko pomaze ali bojim se da je to samo privremeno rijesenje ? jel ima nesto bolje da se moze postavit zaljepiti bolje od cerasita il mislite vi da nema sanse da voda prodje kroz cerasit ?

ODGOVOR

S obzirom da ste upotrijebili neki od proizvoda CERESITA, a oni ih u svom programu imaju dosta, najbolje je da se obratite njima jer oni najbolje poznaju svoje proizvode i koja je njihova namjena.

S P / 21.10.2015. 23:39:06

Poštovani,
konzervatorski uvjeti za zgrade koje se obnavljaju su prema nalazima restauratora takvi da se traži na starom kamenom zidu prizemlja vapnena žbuka krupnijeg granulata a u tom stilu bi trebao biti i sokl, ako je moguće). Na gornjem katu koji je 10 cm uvučen, vapnena žbuka je finijeg granulata. Onda taj gornji dio je problematičan u toliko što se žbuka drveni zid (hrastove fosne) onako kao se nekada radilo: ukoso preko fosni postavljane letve na razmacima cca 30 cm, između nabacano blato sa slamom i preko vapnena žbuka. Obzirom da drvo radi ne znam čime izvesti amortizirajući sloj da žbuka brzo ne popuca.
Zgrade se nalaze u Samoboru.

ODGOVOR

Možete upotrijebiti, u sloju vapnene žbuke ili prije žbukanja na blato i slamu, pocinčani punktirani rabic ili trstiku ali građevinski (rijeđe) pletenu, a ne pokrivnu za zaštitu od sunca (gusto pletena).

J T / 9.8.2015. 17:58:30

Kako zalepiti teraco na staklo?Hvala.

ODGOVOR

Teraco nije moguće izvesti na staklenoj podlozi.

M L / 2.8.2015. 12:38:43

Jednu prostoriju bih okrečio sa gotovim živim vapnom,al su zidovi u toj prostoriji bili krečeni sa jupolom,te me zanima dali se živo vapno može primiti na sadašnju boju,ili moram strugati boju,ako da kako ?

ODGOVOR

Obratite se tvrtki JUB jer vam oni mogu najbolje odgovoriti na ovaj upit vezan uz njihov proizvod.

p m / 8.6.2015. 19:44:47

Želio bih obojat stari crijep.Kakvu boju preprucavate i dal treba emulzija.Dali ce ta boja otpast s par godina od zime i kiše.

ODGOVOR

Boju za bojanje crijepa u svom proizvodnom programu nemamo niti proizvodimo.
Najbolje je kontaktirati proizvođača crijepa da vas savjetuju koje premaze možete koristiti na crijepu.