Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K S / 19.9.2022. 13:23:36

Dobar dan, Imate li u ponudi već gotovu mješavinu za betoniranje pilota u zemlji, 25x250cm? Trebam za potrebu podzidavanaj šupe na kliznom području. Ukoliko nemate, molim savijet za omjer i sastava koji bi bio primjeren za namjenu. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Odgovor: U mogućnosti smo isporučiti svježi beton. Molimo dostavite zahtijevane karakteristike betona i lokaciju gradilišta.

V J / 10.9.2022. 22:27:01

Pozdrav, sredujem staru kucu koja je gradena sa prijesnom ciglom i zanima me koja je najbolja i najjeftinija solucija za zidove ( dosta ravni), razmisljam lijepiti knauf direktno na zid ( ako se moze lijepiti), druga opcija je mrezica i ljepilo pa pregletati, treca je skidanje sloja blata sa cigle pa cementno zbukanje, naravno zanima me i najpovoljnija varijanta

ODGOVOR

Saniranje opisanog zida žbukom zahtijeva ili postavljanje nosača žbuke ili obavezno skidanje sloja blata i tad možete pristupiti obradi zida bilo kojom podložnom žbukom. Ukoliko bi se odlučili na postavu gips-kartonskih ploča, postavite ih na podkonstrukciju.

A B / 9.9.2022. 4:19:00

Poštovani, da li se u nadtemeljne zidove može staviti beton 20/25 umjesto betona 25/30 na dimenziju kuće 10,80x 11,55? Da li je velika razlika u betonu?

ODGOVOR

Ukoliko je projektom predviđen beton marke 25/30, ne može se zamijeniti bez konzultacije s projektantom.

I M / 30.6.2022. 11:46:11

Poštovani narucio sam preko interneta farbu za zid medjutim dosla mi je malo napuknuća kanta i malo se farbe prošlo po paketu trenutno je i dalje u paketu zatvorena. Pa me interesuje koliko imam vremena da je iskoristim posto nemam namjeru narednih 10 dana da krecim. Hvala

ODGOVOR

Bilo bi dobro da mjesto oštećenja zaštitite (pokušate zabrtviti) ljepljivom trakom i ukoliko ćete kantu čuvati na suhom mjestu bez direktnog utjecaja sunca ne bi trebalo biti problema s bojom u naredna dva tjedna.

L Š / 7.5.2022. 9:45:52

Poštovani s koji sredstvom mogu uklooniti pokapane fleke od beton boje na kuliru.Hvala

ODGOVOR

Boju za beton nije moguće trajno ukloniti sa pranog kulira budući je isti na cementnoj osnovi.

M / 29.3.2022. 0:01:20

Poštovani, molim Vas za pomoć! koristio sam Vaš Teraplast G kulir za pokriti jedan zid. Uglavnom, pri radu mi je palo malo kulira na radno odijelo, osušilo se i ostala je fleka. Oprao sam radno odijelo(očito prekasno), ali je fleka i dalje prisutna. Da li se može odstraniti kulir sa odjeće i koja metoda je najbolja po Vama? Tamno plavo mi je radno odijelo. Ne bih htio da mi ostanu bijele fleke od sredstva za čišćenje(poput acetona). Unaprijed zahvaljujem S poštovanjem

ODGOVOR

Nažalost, mrlja koja je ostala nakon pranja posljedica je kemijske rekacije veziva TERAPLASTA s tkaninom te istu nije moguće ukloniti.

S O / 26.3.2022. 16:05:51

Dali imate ducan u Zg. Trebam cca 6 vreca sitnog kamenja po 25kg snjezno bijelog

ODGOVOR

ODGOVARA PRODAJA !

M T / 15.2.2022. 11:06:24

Dobar dan Imao bih dva pitanja vezano za hidroizolacije. 1. Drvenu bačvu bi premazao s nutarnje strane radi toga što bi nasuo vodu i to bi mi služilo kao fontana? 2. Da li se može namazati vaša hidroizolacija na mokar beton jer bi u mokri beton utiskivali kamen? Lp

ODGOVOR

Naši polimer-cementni HI premazi nisu pogodni na nanošenje na drvene podloge, kao ni na svježi beton.

B P / 22.9.2021. 11:54:14

Imama ravni krov debljine 16cm u ciji beton je integriran vodonepropusni aditiv. Krov nece imati pad ni odvod imati ce kamene okapnice i kamene ploce potpuno ravne i biti ce kao zavrsni sloj{30m2 povrsina}. Zelim ispod tih kamenih ploca staviti i termo izolaciju pa me zanima u detalje da li dodatno trebam stavljati 2k hidroplastik ili ne { molim u detalje sta trebam sve postaviti ispod tih kamenih ploca, kao parnu branu, stirodur itd}. Takodjer ispod temeljne ploce na mrsavi beton sam stavio 2k hidroplastik samoborka kao i na temeljnu plocu u zoni zidanja zbog kapilarne vlage. Zid je ozidan (krecnocementnim mortom) wienerberger porotherm ciglama pa me zanima da li na dio mrsavog betona na kom je hidroizolacija sada postavljam diletacijske trake utopljene u 2k hidroplastik kojeg nanosim cetkom te cjeli taj dio od mrsavog betona pa preko temeljne ploce i nekih 50 cm visine zida premazem 2k hidroplastik u 2 sloja cetkom?. Hvala.

ODGOVOR

Preporučamo za projektiranje detalja ravnog krova javiti se ovlaštenom projektantu.

S M / 27.8.2021. 12:11:50

Pozdrav, zanima me kako odraditi spoj već postojećeg spuštenog stropa od gips-kartonskih ploča i strojene žbuke koja dolazi naknadno na zidove? Kako zaštititi ploče od žbuke? Hvala!

ODGOVOR

Uobičajeni redoslijed radova je prvo žbukanje, zatim gips – kartonski radovi. Sama zaštita gips – kartonskih ploča je moguća krep trakom (u više slojeva) ili drugim samoljepljivim najlonom. Međutim, izvedba strojne žbuke na kontaktu s GK pločama bi mogla biti problem. Stoga, savjetujemo koristiti početni profil kako bi mogli fino obraditi spoj, te uporabu trajnoelastičnog akrilnog kita.