Novosti

SANACIJE I OJAČANJA u protupotresnoj obnovi - novorazvijeni sustavi i proizvodi

Bogato dugogodišnje iskustvo primjene u obnovi objekata, znanje naših stručnjaka i tehnološka rješenja za sanacijski sustav tvore naše visokokvalitetne proizvode koji su glavni preduvjet za uspješno izvedenu sanaciju i konstrukcijska ojačanja u protupotresnoj obnovi.

SAMOBORKA FRCM SUSTAV u protupotresnoj obnovi

 

SAMOBORKA FRCM je cjeloviti kompozitni sustav koji uključuje anorgansku matricu s pucolanskim djelovanjem  koja omogućuje lakšu i bržu ugradnju te osigurava odličnu fizikalo-kemijsku i mehaničku kompatibilnost sa zidanim i kombiniranim ziđem kao podlogom. Njegova uporaba omogućuje premošćivanje vlačnih i posmičnih naprezanja zidanih objekata te povećanje duktilnosti cijele konstrukcije, uz neznatan utjecaj na arhitekturu građevine.

 

SAMOBORKA CRM SUSTAV u protupotresnoj obnovi

 

SAMOBORKA CRM sustav za sanaciju te statičko i protupotresno ojačanje konstrukcija sastoji se od specijalnih žbuka ili mortova visokih mehaničkih svojstava, alkalno otporne mreže od staklenih vlakana, konektora, kutnih elemenata i ostalog pribora.

TORKRET BETON u protupotresnoj obnovi

Primjena mlaznog betona, odnosno torkretiranje u kombinaciji s prethodno postavljenom armaturom je tradicionalna, najčešće primjenjivana metoda u sanacijama i ojačanjima zidanih konstrukcija. Takvim se načinom povećava tlačna, vlačna i posmična čvrstoća ziđa kao i otpornost čitave konstrukcije na potresna opterećenja.

KONSOLIDIRANJE I INJEKTIRANJE

 

PROIZVODI NA BAZI PRIRODNOG HIDRAULIČNOG VAPNA NHLDetalje te postupke primjene vidjeti na tehničkom priručniku: SANACIJE  I OJAČANJA U PROTUPOTRESNOJ OBNOVI