Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Š / 18.4.2023. 20:36:56

Poštovani, imam otvorenu terasu n cca100m2,na kojoj su polijepljene keramičke pločice. U zadnjih par godina, dolazi do sve većeg vodenog propuštanja terase. Šta bi mogao upotrebiti preko pločica da trajno spriječim prodor vove u garažu.Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Propuštanje vode ne znači nužno da propušta kroz keramiku već postoji više mogućnosti propuštanja na detaljima. Samo na temelju informacija iz upita nije moguće dati konkretan odgovor.

D J / 18.4.2023. 16:04:12

Pozdrav, Naime imam izgrađenu natkrivenu ljetnu kuhinju od siporexa, molim vas za savjet sa čime da poravnam plohe prije navlačenja Beton dekora?

ODGOVOR

Zidove od siporexa možete poravnati polimer-cementnim mortom UNITERM u dva sloja. U prvi sloj utopite staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Površinu zida impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM 4-6h prije obrade zida Unitermom.

G K / 17.4.2023. 14:05:21

Poštovani, Radim terasu na glazuri objekta koji je rušen. Ostali su trakasti temelji i glazura koja je dosta gruba. Neravnine bi izravnao samonivelirajućom masom. Zanima me mogu li masu preliti čitavom površinom, da zahvati i temelje i glazuru? Da li bi došlo do pucanja na mjestu spajanja glazure i temelja? Debljina bi po mojoj trenutnoj procjeni bila cca 2-10 mm.

ODGOVOR

ODGOVORENO: Prema informacijama dostupnim iz vašeg upita nije jasno o kakvim radovima se radi. Molimo da se upitom obratite na brojeve telefona tehnološkog odjela 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

m s / 9.4.2023. 8:09:24

Poštovani, Trebao bi mi reparaturni mort za armirano betonski strop kojemu armatura proviruje van i ima rđu na sebi. Što bi preporučili od proizvoda koji imate?

ODGOVOR

Reparaciju AB stropa možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM R4-250 ovisno o potrebnim debljinama. Prije nanošenja REPARATURNOG MORTA potrebno je pripremiti podlogu, a to uključuje: ukloniti sve slabodržeće dijelove do čvrste i nosive podloge, temeljito očistiti armaturu i dobro otprašiti podlogu. Armaturu očišćenu od hrđe zaštititi antikorozivnim premazom. Detalje primjene REPARATURNIH MORTOVA možete pronaći na našem webu u tehničkim uputama proizvoda.

A K / 8.4.2023. 21:29:51

Poštovani, trebala bi produžni mort za fugiranje vanjskog zida od kamena, u omjeru 1:2:6 Netko mi je preporučio VC 50 pa me zanima koji je sastav toga (koji je omjer vapna/cementa/pijeska). Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Za fugiranje vanjskog zida od kamena preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA koji se može naručiti u bilo kojem tonu iz ton karte COLOR LINE sa oznakom M. VC 50 je podložna žbuka i nije pogodna za fugiranje kamenog zida.

D J / 7.4.2023. 8:31:24

Pozdrav, Da li postoji u vašem prodajnom programu glet masa u boji, ako ne da li je moguće umješati neku boju prilikom pripreme iste npr. Silikatkolor?

ODGOVOR

Glet mase u Samoborkinom programu su bijele boje. Ne preporučamo miješanje dvaju gotovih proizvoda jer je svaki za sebe već gotov, tvornički formuliran proizvod i intervencijom u sastav mijenjaju se karakteristike proizvoda. Ne preporučamo ni naknadno pigmentiranje praškastih glet masa. Eventualno možete pokušati pigmentirati dip colorom gotovu disperzijsku glet masu TERANIL MAX, ali konačan rezultat neće ispasti ujednačene boje.

D J / 5.4.2023. 10:50:27

Poštovani, Moje je pitanje da li se prilikom pripreme žbuke F 900 može umješati neka boja, tako da nije potrebno naknadno bojanje.

ODGOVOR

Fina žbuka F 900 je fina podložna žbuka za obradu površina koju bi eventualno mogli pigmentirati dodatkom praškastog oksidnog pigmenta, ali zbog načina obrade izvedena površina neće biti ujednačene boje.

M H / 5.4.2023. 7:38:16

Pozdrav. Planiram gletati zidove sa Samoborkom te me zanima koliko posto mora biti masa za drugu ruku rjeda od prve.

ODGOVOR

Priprema TERANILA za upotrebu je da sadržaj vreće od 25 kg treba miješati sa cca 9,5 litara vode ručno ili strojno dok se ne postigne homogena masa pogodna za nanošenje. Priprema Teranila je jednaka neovisno o kojoj „ruci nanošenja“ se radi.

B B / 3.4.2023. 09:26:30

Poštovani, Zanima me imateli u ponudi kakav proizvod za premazati stari beton da se obnovi. Radi se o betona koji je u dvorištu preko kojeg prelazi automobil. Beton je stariji pa bi ga premazao nekakvim sredstvom da ga obnovimo da ne presvlači novim slojem betona. Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Za reprofiliranje stare betonske površine preporučamo ovisno o potrebnim debljinama REPARATURNI MORT R4 250 koji možete nanositi u slojevima debljine od 8-40 mm ili REPARATURNI MORT G (3-20 mm) ili REPARATURNI MORT F (1-5 mm). Prije nanošenja potrebno je podlogu temeljito ispitati, ukloniti sve slabodržeće dijelove i oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja podlogu impregnirajte S-N GRUNDOM i tako pripremljenu podlogu obradite reparaturnim mortom.

H J / 27.3.2023. 00:05:22

Dobar dan, želim obući armirano betonsko stepenište i stazu u prani kulir. 1. Zanima me što mi je potrebno osim zrna u željenoj granulaciji i cementa - netko mi je rekao da se mješa u omjeru jedna vreća zrna 25kg i jedna vreća cementa 25kg tj 1:1 - čini mi se prejako tj previše cementa? Ide obični sivi portland cement ili ? 2. da li treba umješati onaj najsitniji riječni pjesak da poveže zrna kulira? 3. oko jedan sat nakon nanošenja treba finim raspršenim mlazom vode isprati površinski kulir i ostaviti da se suši i to je to? 4. što se tiče krupnoće zrna vidim da ima 2-4mm i 4-8mm za bijelo zrno , a za crveno i crno 3-6 i 6-9mm - ja bi pomješao zna u nekom omjeru a sad da li je lakše raditi s obzirom da sam početnik sa krupnijim zrnom ili sitnijim? i što je čvršće dugotrajnije rješenje? i čemu ovo služi u toj priči? https://www.samoborka.hr/kulirmix Puno Vam hvala unaprijed na odgovoru vidim da u Zadru Lignum drži ta zrna..? da li imaju sve granulacije?

ODGOVOR

Ono što možemo ponuditi je gotova mješavina KULIRMIX za izradu pranog kulira kojem dodajete samo zrno prema izboru. Omjer Kulirmixa i zrna uobičajen je u omjeru 1:1 ili 1:2. Kulirmix se proizvodi prema narudžbi u tonu s oznakom M iz Samoborkine ton karte Colorline, ovisno o tome kakav izgled želite dobiti. Sam izgled pranog kulira ovisi osim o KULIRMIXU i o zrnu koje može biti (kako i sami navodite) raznih granulacija i boja. Iako sam postupak zvuči jednostavno, preporučamo da za izvedbu pranog kulira angažirate majstora s iskustvom ili ukoliko se odlučite izvesti sami, napravite prvo jednu manju, probnu površinu.