Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Bojan K / 21.8.2023. 16:34:21

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

Maja K / 1.7.2023. 12:03:39

Postovani imam terasu betonsku ne ravno i ispucalu ,zanima me dali bi mogla i kojim oplocnicima slozit terasu suho polaganje?

ODGOVOR

U Vašem upitu nema dovoljno informacija za konkretan odgovor, ali načelno opločnike preporučamo postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Ukoliko je betonska podloga izvedena u padu, odgovarajuće je čvrstoće i imate dovoljno prostora za izvedbu procjednog sloja, možete postaviti opločnike.

Tomislav / 31.5.2023. 12:28:55

Poštovani, koji mort bi preporučili za ispunu između rubnjaka? Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Za ispunu između rubnjaka preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENIH OPLOČENJA ili CEMENTNI ESTRIH 20.

Iva F / 8.5.2023. 11:05:36

Poštovani, da li još uvijek u svom programu imate proizvodnju betonskih stepenica debljine 8 cm? hvala unaprijed

ODGOVOR

Traženi proizvod više nije dio Samoborkinog proizvodnog programa.

Marijan B / 4.5.2023. 21:56:25

Zanima me koliko se može kvadrata pofugirati sa jednom vrećom kvarcnog pijeska od 25 kg.Radi se o kockama debljine 6 cm

ODGOVOR

Jednom vrećom kvarcnog pijeska od 25kg možete pofugirati, ovisno o dimenziji opločnika,oko 15-20m2 opločnika.

Josip B / 25.4.2023. 6:43:23

Poštovani, Da li postoje još neki načini slaganja opločnika Atena kombinirana forma osim ovog S72 jer se kod tog načina slaganja vide crte između modula.

ODGOVOR

Opločnik Atena je opločnik kombinirane forme koji se prodaje u modulu. Slaganje je moguće u proizvoljnom, slobodnom stilu (str 27. – gornja slika, opločnik u kreativ smeđoj boji) ili sa izmicanjem fuga (str 27. donje dvije slike) , u katalogu UREĐENJE I OPREMANJE OKOLIŠA .

blazenka a / 10.3.2023. 11:06:16

poštovanje, dobar dan! Ispred stare kuće u Primorju imamo staru betonsku površinu koja je oštećena prilikom radova u vezi kanalizacije. Zanima me, postoji li mogućnost obnove starog betona bez prevelikih radova, tj.ponovnog betoniranja? Voljeli bismo nešto u starinskom stilu da odgovara staroj kući i vrtu?Površina je ukupno dvadestak kvadrata i uglavnom se ne opterećuje ničim osim hodanjem. Zahvaljujem.

ODGOVOR

O kvaliteti postojećeg betona ovisi mogućnost obnove. Šliceve nastale zbog radova možete pokrpati ili SUHIM BETONOM 20 ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Kako bi izbjegli ponovno betoniranje cijele površine, pod uvjetom da površina ima zadovoljavajući pad, na postojeću površinu možete postaviti KULIR PLOČE.

Vera S / 8.3.2023. 14:46:01

Poštovani. Dvorište nam je popločano sa vašim kockama u crvenoj boji. Takvi su nam i tlakavci. Dali se može pofarbat ponovno u crvenu jer su nam majstori dobar dio isprljali. Koju boju možemo koristiti i dali se onda mogu prati pod tlakom i koliko je takva boja trajna nebi voljela da se to poslje ljušti pa da napravimo još goru stvar. Hvala

ODGOVOR

Obojenost opločnika postiže se dodavanjem pigmenata u smjesu betona kod izrade opločnika. Nije moguće naknadnim obradama i intervencijama vratiti prvobitni izgled opločnika. Ono što možete je temeljito oprati opločnike miniwashem i kad se osuše obojati ih bojom za beton AKROTON. Napominjem da ćete time osvježiti izgled opločnika, ali da tekstura neće izgledati kao kad ste ih kupili. Trajnost boje ovisi o količini vlage u podlozi.

Damir N / 13.2.2023. 19:29:13

Poštovani. Razmišljamo o kupovini vaših opločnika. Zanima nas da li je dozvoljeno na opločnicima prati auto sa raznom auto kozmetikom kao što su auto šamponi. Dali to bilo kako šteti opločnicima. Lp

ODGOVOR

Samoborkini opločnici ispitani su prema normi HRN EN 1338. Ta norma ne uključuje ispitivanje tretiranja opločnika auto kozmetikom. Mogu jedino iskustveno reći da nakon pranja automobila opločnike dobro isperite vodom i sve bi trebalo biti u redu. Eventualno, za hidrofobiranje opločnika i postizanje vodoodbojnog efekta preporučamo upotrebu sredstva za impregniranje betona BETOSIL.

Miko T / 11.1.2023. 9:36:10

Poštovani Složio sam kocke u dvorištu prije 3 godine.,ali je sada počela trava u fugi.Dali se može to nečim poprskati da ne ostetim kocke. Hvala

ODGOVOR

Travu u fugama između opločnika možete poprskati sredstvom za uništavanje korova.