Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Tanja Ž / 16.8.2021. 11:11:39

Poštovani, je li moguće da betonske cijevi fi 300 od 1m izrežete na 3 djela ? Lp Tanja

ODGOVOR

Na žalost nismo u mogućnosti rezati betonske cijevi iz našeg proizvodnog programa.

Andrija Š / 13.5.2021. 15:34:59

Poštovani, Je li moguće naručiti vodomjerno okno koje nije standardnih dimenzija iz vaše ponude. Konkretno trebalo bih nam vodomjerno okno unutarnjih dimenzija: Visina: 130 cm Dužina: 140cm Širina: 120 cm Hvala.

ODGOVOR

Poštovani, ne proizvodimo vodomjerna okna u dimenzijama koje tražite i nažalost nismo u mogućnosti zaprimati narudžbe po željenim dimenzijama.

J S / 8.9.2020. 11:28:34

Molim vas detalje cestovne kanalice 40/12x50 i to, širina, dužina i dubina kanala

ODGOVOR

Sve tražene podatke možete naći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/hr/cestovne-kanalice odnosno u tehničkoj uputi proizvoda https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/tup-_betonske_kanalice__2014_102647.pdf

N K / 1.4.2020. 17:37:34

Poštovani, molim za uputu o posteljici (debljina i granulacija) za bet cijevi KBS DN1200 mm, kad je suho i kad je u blizini mora (plima). Hvala. Lijepi pozdrav,

ODGOVOR

Vaše pitanje je više za projektante i statičare koji rade na kanalizacijama jer mi kao proizvođač nikada ne znamo sve detalje projekta niti smo ovlašteni davati takve podatke. Naša dužnost je da proizvod proizvedemo po točno definiranim normama i da poštujemo tražene zahtjeve i kvalitetu. Ono što sam uspio saznati i što bi Vam svakako trebalo biti od pomoći je priloženi troškovnik s aglomeracije AAAA u kojem imate troškovničke stavke s detaljnim opisima za posteljice u suhom i morskom okruženju. Troškovnik je potpisan od strane Hrvatskih voda. Razgovarao sam s jednim dugogodišnjem projektantom s kojim surađujemo i koji ima puno iskustva sa svim materijalima za kanalizaciju te smo se složili da ukoliko cijevi moraju biti u blizini mora ili bilo kakvog toka sa vodom da je svakako najbolje rješenje posteljicu napraviti od betonske podloge kao i obetonirati cijev do određene visine.

A B / 14.10.2019. 12:07:05

Poštovani, zanima me imate li betonske stalke za bicikle (pojedinačne) s ugrađenom naprijed alkom za zaključavanje i ako imate, gdje se mogu kupiti. Hvala unaprijed,

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi ima DRŽAČ ZA BICIKL detalje kojeg možete vidjeti na https://www.samoborka.hr/drzac-za-bicikl . Može se kupiti u našoj poslovnici Samoboru gdje ih imamo na skladištu ili u našoj poslovnici Zagreb i tamo se može preuzeti uz prethodni dogovor. Druge trgovine u HR koje uzimaju našu robu vjerojatno ih nemaju na stanju.

B K / 26.7.2019. 16:00:19

Poštovani,radio sam betonske kanalice cementom specijal -Našice i mljevenim kamenim granulatom u omjeru 1:2,5.Površina je bila idealno glatka,da bi nakon nekoliko godina (4) glatkoća se izgubila,nema oštećenja kanalice ali površinska caklina je se istrošia.Zanima me uzrok,i dali postoje neka sredstva za dodatke pri izradi istih.Lijep pozdrav

ODGOVOR

Svaki betonski proizvod uslijed djelovanja vremenskih utjecaja postaje porozan. Kako bi se postigla dugotrajnost, u proizvodnji se koriste različite tehnologije i aditivi koji produžuju vijek trajanja betonima i betonskim proizvodima. Razvoj proizvoda je kompleksan proces, a recepture poslovna tajna svakog proizvođača.

A / 8.5.2019. 12:35:20

Mogu li rupe na drenažnim cijevima biti na tri četvrtine obujma i može li ih biti više, dosta više.I da li imate oblogu za drenažne cijevi (filc)?

ODGOVOR

Možemo napraviti cijevi s rupama na tri četvrtine obujma ali zbog statike cijevi ne preporučamo veći broj rupa. jer bi moglo biti problema s takvim proizvodom. Filc nažalost ne prodajemo već ga možete kupiti u svakoj bolje opremljenoj trgovini građevinskim materijalom.

A / 13.1.2019. 10:11:26

Pozdrav,interesira me reljefna fasadna ploča,da li je imate i kako doći do nje?Lp

ODGOVOR

Fasadna ploče trenutno nisu raspoložive za isporuku!

S B / 3.7.2018. 10:50:22

Poštovani, Perforirane betonske cijevi promjera fi150 mm imaju otvore samo na jednoj strani cijevi. Kod postavljanja cijevi idu li ti otvori prema dolje ili prema gore?

ODGOVOR

Kako se perforirane cijevi u pravilu koriste kao drenažne, cijev se polaže na pripremljenu podlogu tako da su otvore okrenuti prema gore. Na taj način osigurava se odvodnja procijedne vode. U slučaju potrebe, po narudžbi, drenažne cijevi možemo izvesti sa otvorima po cijelom oplošju.

M R / 19.6.2018. 14:19:54

oštovani/a, Želio bih vanjsko betonsko stepenište, koje je iz dvorišta direktno naslonjeno na saobraćajnicu, da zaštitim nekom vrstom kulira. Da li se u Vašem proizvodnom programu nalaze odgovarajuće komponente (kulir smjesa, dvokomponentno ljepilo i ostalo) koje se na očišćenu podlogu nanosi u odgovarajućoj debljini (npr. 4 cm), koji ne propušta vodu na betonsku površinu, da je na neki način elastičan, da ne izmrzava i da je, što je možda i najvažnije, otporan na uticaj soli koja se zimi baca na saobraćajnicu i, indirektno, na moje stepenište? Na Youtubu sam pronašao video, koji nudi rješenje za ovaj slučaj. Radi se o www.buildingyvuba.com. (How to Prepare and Repair your Driveway for a Resin Bound Screed!) S poštovanjem, LP/Mladen

ODGOVOR

Iz našeg programa možemo vam ponuditi KULIRMIX, gotovu mješavinu za izradu pranog kulira i lomljeno zrno različitih granulacija i boja za izvedbu pranog kulira. Nakon što se izvede prani kulir nije ga potrebno premazivati.