Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Tomislav Babić / 14.3.2018. 18:31:09

Poštovani, na otvorenoj terasi dimenzije 700 x 250 cm (kat) stavljena je prije 7 god hidro izolacija sa vlaknima ( ne znam koja). Na cca 50% terase se oštetila izolacija zbog kiše. Odvod vode sa terase kao i pad prema odvodu mi ne odgovara (odvod - rigalica je na 1/4 boka terase). Kad postavim letvu na taj V - (pad) dubina iznosi max 17 mm. U planu je napraviti novi pad sa dvije rigalice na kutovima pročelja terase. Na kraju dolazi keramika. Pitanje je, kako i sa čime sanirati pod terase? Je li bi se moglo izvesti sa slojem nove hidro izolacije i fleksibilnim ljepilom za keramiku? Unaprijed hvala. Srdačan pozdrav Tomislav Babić

ODGOVOR

Može se sanirati sa novim slojem hidroizolacije i debeloslojnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS UNILEVEL koji je namijenjen za lijepljenje i izravnavanje površine prije polaganja keramike. Savjetujemo da se prije sanacije posavjetujete sa izvođačem hidroizolacija koji će vidjeti da li je potrebno postojeću izolaciju maknuti ili se može staviti novi sloj preko postojeće.

Ivan Klasnić / 13.3.2018. 11:10:33

Koja žbuka ide preko stare žbuke koja je oštećena skidanjem pločica? Na zidu koji je cijeli bio u pločicama sa onim starim ljepilom sada će do polovice visine ići nove pločice, a ostatak do stropa će biti goli zid. Ima li žbuka kojom se može cijeli zid izravnjati bez obzira na završnu obradu ili treba kombinirati dvije žbuke, jedna tamo gdje će ići pločice, a druga gdje će ostati zid? Treba li skidati ostatke starog lijepila ili se smije prekriti tom (ili tim dvjema) žbukama?

ODGOVOR

Prilikom krpanja koristi se jedan tip žbuke, a nije potrebno više njih. Ljepilo treba što više očistiti i skinuti sa podloge i tek onda izravnavati žbukom VC 40, VC 50 ili VC 60 u potrebnoj debljini. Prije izravnavanja podloga se navlaži vodom i nanese se rjeđa konzistencija žbuke - špric.

Marijana Rančić / 12.3.2018. 15:14:07

Poštovani, Kolika je minimalna i maksimalna debljina sloja morta za opločenje prilikom polaganja bet. (kulir) ploča debljine 3,8 cm?

ODGOVOR

Minimalna debljina morta za opločenja je 10 mm, dok je maksimalna 100 mm.

Vjeran Komar / 12.3.2018. 7:23:37

Poštovani Možete li mi odgovoriti kako da ispunim šliceve u glzauri nakon postavljanja cijevi od centralno grijanja u pod, odnosno kako što bolje povezati staru glazuru sa novom i koliko bi trebala biti minimalna debljina estriha na tim mjestima

ODGOVOR

Instalaterski otvori u podu mogu se ispuniti upotrebom CEMENTNOG ESTRIHA 20 ili TERATERMO ESTRIHA. Stara i novu glazuru možete povezati ali će se na spoju novog i starog materijala uvijek pojavljivati tanka pukotina što je ouobičajna pojava. Minimalna debljina glazure trebala bi biti 3 cm.

Astrid Jurić / 7.3.2018. 20:06:46

molim odgovot: je li Teraplast S toplinska žbuka??? Koliko bih trebala uzeti kg, za 300m2 površine? LP Astrid

ODGOVOR

TERAPLAST S nije toplinska već završna zaštitno-dekorativna žbuka za obradu vanjskih i unutarnjih zidova, zaglađene teksture i pogodna za završnu obradu sokla. Nije prikladan za primjenu na vodoravnim površinama . Pastozna masa pripremljena za ugradnju. Osušeni nanos žbuke daje izgled mozaika prirodnog kamena. Potrošnja TERAPLASTa S je 3,5 kg/m2, za 300 m2 potrebno je 1050 kg. Ako vam je potrebna jedna od toplinskih žbuka koje proizvodimo potrebno je 300 vreća.

Edin Agovic / 7.3.2018. 10:55:57

Postovani Dali je moguce preko unutarnjeg sepa prevuci teraplast i sto je potrebno uciniti da to postane moguce Hvala i lp

ODGOVOR

SEP je potrebno pregletati upotrebom FINE ŽBUKE EKSTRA ili TERATERMO GLETA. Podlogu očistiti i impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije. Na izravnatu podlogu nanijeti impregnaciju i željeni TERAPLAST.

Sasa S. / 6.3.2018. 22:53:22

Poštovani u podnoj podlozi tj estrihu su napravljeni šlicevi za cijevi od centralnog grijanja, pokusao sam ispuniti ove sliceve estrihom i doslo je do mrvljenja estriha, vjerovatno jer su cijevi od grijanja bile tople ili sam trebao koristiti neki drugi materijal za ispunu?

ODGOVOR

Za ispunu šliceva možete upotrijebiti CEMENTNI ESTRIH 20. Prilikom izvedbe, grijanje ne bi trebalo raditi jer dolazi prenaglog gubitka vode iz glazure te pucanja i mrvljenja. Upotrijebite ili CEMENTNI ESTRIH 20 ili TOPLINSKU ŽBUKU uz dodatak malo cementa, ali grijanje isključite barem na dva dana.

Zdenko Pučar / 6.3.2018. 15:40:28

Poštovani... Zanima me hidroizolacija garaže, ravnog krova od 20m2? Na njemu je trenutno ljepenka(bitumen), koju vrstu hidroizolacije preporucate? Nije potrebna toplinska izolacija...

ODGOVOR

Niti jedan tip hidroizolacije koju proizvodimo ne možete ugraditi na ljepenku. Prvo trebate izvesti glazuru ili beton u padu, po potrebi toplinsku izolaciju , a glazuru možete premazati našim tipom hidroizolacije HIDROELASTIK 2K i ugraditi ploče, keramiku i sl.

MATKO ŠARIĆ / 5.3.2018. 13:53:22

Poštovani, na zidovima je od prije navučen kulirplast, relativno su dobri zidovi ali bi trebalo osvježiti boju (naj običnija bijela).Vaš prijedlog za izvođenje..impregnacija pa bojanje ili nešto treće?? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Ako je izvedena akrilatna žbuka, prije bojanja nije potrebna impregnacija. Podlogu je potrebno očistiti i oprati. Akrilatnu žbuku možete obojati samo fasadnom bojom TERATON V u boji po izboru, disperzivnom bojom ne.

ivan šimić / 4.3.2018. 20:49:26

Poštovani,molim vas odgovor u vezi izrade fasade.Da li je vlažno vrijeme pogodno za izradu vanjske fasade stiropolom.Hvala unaprijed.Područje Dslmacije.

ODGOVOR

Temperature podloge i zraka za izvedbu toplinskih sustava treabju biti od + 5°C do +30°C. Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Fasadna žbuka ne smije se nanositi na osunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu treba obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše. Prilikom izvođenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi za fasaderske radove.