Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Darko Pribanic / 16.8.2017. 23:12:39

Postoji li kod vas neki proizvod kojim bi se mogla zapuniti šupljina između betonske deke i temelja jer pri kiši dolazi do prodora vode u podrumski prostor. Betonska ploča je izrađena nakon temelja pa se ne oslanja na njih. Može li se neko od vaših sredstava koja se inače nanose četkom koristiti kao tekuča ispuna spoja deke i temelja,spoj bi trebao biti oko 2cm dubok i širok?Imate li neki drugi savjet molio bih vaše stručno mišljenje o izvedivosti istog,hidroizolacija je moguča samo iz unutrašnje strane tj.negativne. Hvala

ODGOVOR

Šupljinu između ab ploče i temelja zapunite MORTOM ZA PODLIJEVANJE 0-2.

Vedran / 16.8.2017. 11:05:45

Poštovani, trebam vaš savjet u vezi odabira materijala. Radim pregradni zid između stanova i kako po novom tehničkom propis (Tehnički propis o racionalnoj i.....NN128/15) zid između stanova mora biti toplinski izoliran (maksimalni koeficijent prolaska topline U=0,60 W/m2K) mislio sam odabrati slojeve _1)toplinsko izolacijska žbuka 2)šuplja blok opeka (akustična) 3)toplinsko izolacijska žbuka. Pitanje_je li pametno vašu toplinsku izolacijsku žbuku (TERATERMO 100) postavljati u vlažne prostorije (tip kupaonica)......ako nije, koja bi bila alternativa.

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne smije se ugrađivati u sanitarni prostor. Sanitarni prostor ožbukajte žbukom VC 40.

Sunčica Vidović / 15.8.2017. 17:09:56

Poštovani,zanima me koja je cijena kompjuterskog prikaza fasade I koliko se ceka na izradu istog. Hvala

ODGOVOR

Izrada je za sada besplatna, a vrijeme ovisi o trenutnom broju zahtjeva koje obrađujemo i koliko je vaš zahtjev kompliciran za izradu.

Josip Kralj / 15.8.2017. 11:39:51

Poštovani, Imam podrum koji je zidan sa betonskim kvadrima i koji se jednim dijelom nalazi ispod zemlje, postavljena je el. instalacija ( izrezani kanali i postavljeni bužiri ), ali nije još ožbukan, molim vas savjet kako zaštititi zidove od vlage. Hvala.

ODGOVOR

Za zaštitu zidova od vlage upotrijebite dvokomponentni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK koji se nanosi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom. Nakon izvedene hidroizolacije ožbukajte zid žbukom VC 40.

Tomislav Katić / 15.8.2017. 9:02:31

Imam staru kamenu kuću u Istri (iz 19. st., bez izolacije) i u prizemlju je kapilarna vlaga. Otkop temelja nije moguć, pa vas molim savjet za sanacijsku žbuku?

ODGOVOR

Za sanaciju zidova pod kapilarnom vlagom upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H , u potrebnoj debljini. Prije žbuke površinu obradite sanacijskim špricom SANISIL ŠPRIC.

RENATA VAŠATKO / 14.8.2017. 13:56:09

Poštovani, kuća je građena 1973.g. šupljikavom ciglom. Krov je promijenjen- Gerard limom i termotopom. Kuća ima 380 m2 zidova na koje ćemo staviti 10 cm kamene vune za izolaciju pa fasadu. Zidovi su neravni i treba izravnanje cca 4 cm. Koju žbuku preporučate, te koja će imati dovoljno čvrstoće za fiksiranje kamene vune, budući će sa sjeverne strane biti od 20 cm debljine. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Površinu izravnajte upotrebom vapneno cementne žbuke VC 60 u potrebnoj debljini. Prije žbuke potrebno je površinu obraditi cementnim špricom 4.

dinko štrbac / 14.8.2017. 13:39:14

Poštovani U hodniku nam je dio zida ofarban uljenom bojom. Boja se odlično drži i mehaničko skidanje uzrokuje veća oštećenja zida. No neravno je, i htjeli bismo pregletovati i prebojati normalnom bojom za zidove. Postoji li u Vašoj ponudu kakva impregnacije li neku slično sredstvo, uz pomoć kojeg bismo mogli pregletovati takav zid preko uljene boje. Najljepša hvala

ODGOVOR

Ako je boja na bazi otapala uljana boja, impregnacijom površine nećete postići dobru prionjivost. Potrebno je boju što više skinuti do podloge da bi mogli izravnati površinu. Nakon skidanja boje površinu je potrebno dobro otprašiti od prašine i podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije. Drugi dan nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA do maksimalne debljine 10 mm i izravnati površinu. Nakon sušenja na redu je bojanje unutarnjim bojama po izboru.

Dubravko Čačić / 13.8.2017. 14:32:28

Poštovanje..na podrumu sa nutarnje strane mi se žbuka osipa(zbog vlage od prije) a koja više ne prodire. Očistio sam loš porpzni dio žbuke pa me zanima čime bi valjalo premazati(impregnirati) zid da se učvrsti prije saniranja...hvala

ODGOVOR

Tamo gdje je prisutna kapilarna vlaga zidovi se ne premazuju impregnacijom. Po potrebi za zaštitu od kapilarne vlage zidovi se do visine od 40 cm premazuju mineralnim hidroizolacijskim premazom za sprječavanje širenja kapilarne vlage HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom. Nakon tog premazivanja upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H u potrebnoj debljini. Ako se opeka lista i ljušti premaz za konzervaciju i učvršćivanje je FIKSANIR.

Sead Šabić / 12.8.2017. 6:00:11

Na moje prethodno pitanje dio vašeg odgovora glasi citiram ili zagladiti finom žbukom extra i obojati teratonom.Pošto sam iz BiH kontaktirao sam S-produkt Vitez no oni na stanju taj proizvod nemaju a procedura nabavke traje za mene predugo.Imaju reparaturni mort F i moje pitanje glasi može li se reparaturni mort f upotrijebiti umjesto fine žbuke etra.U podlozi ispod je specijalni temeljni mort cementni /rofix 55/ Hvala.

ODGOVOR

Pošto ste koristili proizvod koji je ima univerzalnu namjenu a prema dostupnim informacijama, REPARATRUNI MORT F ne može upotrijebiti. REPARATURNI MORT je proizvod namijenjen za zaštitu i sanaciju betonskih površina. Pošto se takav proizvod ne prodaje na području RH kontaktirajte navedenog proizvođača da vas savjetuje o daljnjoj ugradnji.

Damir Tomas / 11.8.2017. 13:45:20

Poštovani, zamijenio sam prozor u sobi,obradio ivice ljepilom za stiropor. Da li se preko ljepila može navući malter ili nešto slično da bi se zid poravnao? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon zamjene stolarije otvori se najčešće žbukaju žbukom ne obrađuju se ljepilom za toplinske ploče. Na ljepilo ne možete ugraditi žbuku da bi izravnali. Ako se radi o izravnavanju do maksimalno 10 mm možete upotrijebiti FINA ŽBUKA EKSTRA.