Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Tomica J / 26.9.2022. 15:16:36

kad pada kiša, izgleda da kroz fasadu(stara zgrada) pušta vodu i moči nam zid, kako to zaustaviti

ODGOVOR

U koliko na mjestu prodora vode nema vidljivih oštećenja, prodor vode može biti bilo gdje pa je potrebno obaviti detaljan pregled.

joško s / 26.9.2022. 13:02:14

Poštovani, Kuća mi je građena od betonskog bloka,i nalazi se u blizini mora. Zanima me s obzirom na relativno dobre vremenske uvjete tokom cijele godine dali mi je bolje postaviti stiropor fasadu pa koristiti Vaš fasadni silikat (Samoborka) ili bi bila dovoljna termo žbuka određene debljine također iz vaše ponude. hvala

ODGOVOR

Odabir tipa i debljine toplinsko-izolacijskog materijala ovisi o više parametara te o željenom energetskom razredu, a ne samo o vremenskim uvjetima gdje je objekt lociran. Zbog toga, a samo na temelju danih informacija ne možemo potvrditi da li je toplinska žbuka dovoljna. Lijep pozdrav,

Dubravko L / 26.9.2022. 10:22:03

Poštovani, na unutarnjim zidovima imam knauf na kojem je već 6 - 7 slojeva boje raznih proizvođača. Već zadnji put kad smo bojali zidove na nekim mjestima se je stara boja dizala sa valjkom. Sada bih opet trebao bojati zidove, pa Vas molim za savjet što da napravim. Kako da sprijećim odvajanje boje od zida.   Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Preporučamo pažljivo skinuti sve stare naliče boja. Podlogu dobro otprašiti, premazati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM 4-6 sati prije bojanja nekom od željenih unutarnjih boja (TERAPOL, TERAPOL FRESH, TERAPOL PROFI…).

M P / 26.9.2022. 0:17:06

Poštovani, Želio bi uredit unutarnji zid wc-a od betona sa slojem grube žbuke. Djeluje mi da se na djelovima sakuplja vlaga. WC je napravljen kao zaseban objekt. Htio bi izravnati zid i, ako postoji takav proizvod da to bude ujedno i dekorativni sloj. Također me interesiraju proizvodi koje bi mi preporučili za izravnanje unutarnjeg zida u staroj kamenoj kući, koji je dijelom pokriven grubom žbukom. Prostorija je u prizemlju i volio bi da je termički izolirana radi uštede na hlađenju, pošto će se korstit uglavnom ljetnim mjesecima. Trenutno nema vidljivih tragova vlage.

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno na koji način se manifestira vlaga. Molim da se obratite tehnološkom odjelu s dodatnim informacijama kako bi se utvrdilo da li se radi o kapilarnoj ili kondenzacijskoj vlazi? Za izravnavanje zida također niste naveli dovoljno informacija jer niste naveli kolika bi ta izravnavanja trebala biti. Ukoliko su potrebna izravnavanja od 0-1cm, možete ih izvesti FINOM ŽBUKOM EKSTRA koja može biti završni sloj. Što se tiče prostorije u prizemlju koju bi voljeli termički izolirati možete to izvesti toplinskom žbukom pod uvjetom da skinete postojeću žbuku. Telefoni na koje nam se možete obratiti su 01/ 33 22 709 i 01/33 22 808.

Kristina A / 24.9.2022. 1:06:37

Postovani, na staroj kuci se nalazi hirofa i podnozje fasade je istureno i od betona. Treba obnoviti fasadu i sokl. Koju termo zbuku za fasadu nam preporucate i koji je utrosak iste? Da li je postojecu fasadu potrebno grundirati prije nanosenja termo zbuke? Na sokl planiramo kao prvi sloj staviti hidroizolaciju. Da li je i tu potreban grundirung? Sta nam preporucate kao daljnji sloj za sokl: cementni spric ili mrezicu sa ljepilom? Sta uzeti za grubu zbuku za sokl a sta za finu zbuku? Puno hvala na kratkom odgovoru. Lp

ODGOVOR

Na postojeću hirofu nije moguća izvedba toplinske žbuke. Eventualno, ovisno o stanju postojeće fasade, moguća je izvedba toplinskog sustava. Što se tiče obrade sokla, informacije iz upita nisu dovoljne. Molimo da dostavite slike.

Bojan Z / 23.9.2022. 9:56:50

Postovani, Za suhi beton Samoborka MB20, zanima me u kojem omjeru je smjesa cementa i pijeska? Može li se taj proizvod koristiti i za nalijevanje nosivih stupova 25x25 cm debljine?

ODGOVOR

Karakteristike betona definirane su njegovom oznakom. Karakteristike našeg SUHOG BETONA 20 dane su u tehničkoj uputi https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20SuhiBeton20.pdf i iz nje je vidljivo kako on nije deklariran za nosive konstruktivne elemente.

Mario H / 17.9.2022. 8:07:16

Opet Ja ! Uzeo bi suhi beton 25 ili c. estrih 30 Izvođači su obrtnici. trebam VPC i gdje kupiti u Rijeci-Matulji cca 8 m3 Dali vani staviti posipati kvarc. HVALA

ODGOVOR

Za Vaše radove preporučamo SUHI BETON MB 20 25/1., a možete ga nabaviti kod naših trgovačkih partnera ENEX EXPORT-IMPORT d.o.o. Matulji ili u Rijeci u trgovinama CONCORD Rijeka d.o.o., Moire Color trgovački obrt, Trgovina Krk d.d. Rijeka.

Mario H / 17.9.2022. 7:20:53

Betoniram garažu i njen prilaz 80 m2 debljine 10cm. Armirano Q-8mm polaganje na nabijenu zemlju. Dali staviti estriht ili beton u vrećama i koji tip. Helikopterom zagladit u garaži. Vani je 10% nagiba.treba biti grubo. HVALA .

ODGOVOR

Za Vaše radove preporučamo SUHI BETON MB 20 25/1. Za 8m3 je potrebno 640 vreća suhog betona.

Suzana V / 15.9.2022. 20:17:01

Poz molim vas pomoć na staru kuću smo nadogradili jednu prostoriju, sobu nad kojom se nalazi terasa, nema krov,, problem je taj kad pada jaka kiša uvijek kvasi u sobi, na rubu nadogradnje, sve probali, razni premazi izolacije i Neznamo više šta napraviti,,, hvala u napred za odgovor

ODGOVOR

Kako na osnovu raspoloživih informacija ne možemo ponuditi moguće rješenje molimo da nam se obratite na brojeve telefona 01/33 22 709 ili 01/33 22 808.

snježana š / 14.9.2022. 12:15:30

dobar dan zanima me da li je dobro rješenje za stepenice u kući staviti teraplast . hvala

ODGOVOR

TERAPLAST je završno dekorativna žbuka koja nije namijenjena za obradu horizontalnih površina izloženih habanju.