Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ivica M / 17.9.2021. 19:26:07

Poštovanje, Molio bih vas za savijet o farbanju žbuke na kući. Smatrao sam da če to biti vrlo jednostavno, ali nakon surfanja po internetu i širokoj paleti proizvoda na vašim stranicama shvatio sam da to i nije baš tako lako, stoga me zanima postupak prije samog farbanja. Naime žbuka na kući je dosta gruba pa neznam dali je potrebna dodatna finija žbuka ili je ipak moguče farbanje postoječe žbuke. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Žbuku grube teksture može se obojati akrilatnom fasadnom bojom TERATON V, a kao prethodnu impregnaciju podloge koristiti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND 4-6 sati prije.

Krešimir R / 10.9.2021. 20:42:57

Koja je razlika u proizvodima Hidroprotekt i Betonprotekt? Koja je razlika u kvaliteti monoelastik i duelastik proizvoda?

ODGOVOR

HIDROPROTEKT je linija proizvoda namijenjena za hidroizolaciju ispod keramičke obloge, a BETONPROTEKT je linija prema tehničkom propisu za zaštitu betonskih konstrukcija. Glavna razlika između MONOELASTIKA i DUOELASTIKA je u tome što se monoelastik miješa s vodom, a duoelastik s tekućom polimernom disperzijom. Oboje imaju jednaku kvalitetu vodonepropusnosti.

B B / 9.9.2021. 10:07:44

Poštovani, imate li u ponudi proizvod kojim se može izvoditi žbukanje metala i metalnih površina, odnosno kako bi se eventualno trebalo završno obraditi metalnu konstrukciju za nanošenje žbuke?

ODGOVOR

Zbog velikih razlika u fizikalno - mehaničkim svojstvima materijala, između metalnih površina i žbuka nije moguće osigurati trajnu prionjivost stoga je potrebno koristi nosače za žbuku. Kako u upitu nije navedeno o kakvim se metalnim površinama radi molimo kontaktirajte nas na br. Mobitela 091/3322-909 za detaljnije informacije.

Krešimir T / 6.9.2021. 14:41:25

Poštovani, Projektiram postavu kulirplasta na dijelu pročelja jedne crkve. Taj kulirplast mi je zapravo dekorativni dio iza jedne konstrukcije. Na koji način se može postaviti na pročelje, te kakva mora biti priprema podloge da se to izvede. Naima, sada je podloga termička izolacija na armirano betonskom zidu. Napominjem da u postojećem soklu imam kulir klasično nanesen. Ljubazno molim za vaš savjet. S poštovanjem

ODGOVOR

Završno dekorativnu žbuku TERAPLAST G ili TERAPLST S, preporučamo nanositi na armaturni sloj toplinskog sustava star najmanje 7 dana, dan ranije impregniran MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM BR. 65. Postojeći sokl koji je završno obrađen pranim kulirom potrebno je temeljito očistiti, preporuka pranje vodom pod tlakom, te nakon sušenja zagladiti REPARATRUNIM MORTOM F uz prethodnu impregnaciju podloge SN GRUNDOM. Na tako pripremlju podlogu staru najmanje 7 dana nanijeti MINERALKVARC GRUND OBOJENI, te nakon 24 sata, nanositi TERAPLAST G ili S.

Dubravko M / 3.9.2021. 14:40:11

Cokl na kući sam izravnao s reparaturnim mortom G. Molim vas za preporuku što je najbolje odnodno koje su mogućnosti završnog sloja, odnosno dekoracije? Hvala na odgovoru.Lp.

ODGOVOR

Sokl je moguće obojati bojom za beton AKROTON uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM ili je moguće nanijeti akrilatnu dekorativnu mozaik žbuku TERAPLAST uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM.

Alen S / 31.8.2021. 20:01:27

Zid garažni od betonskih blokova izvana i iznutra bi trebao zaštiti i da lijepo izgleda. Dali se može navući neko ljepilo i mrežica samo preko blokova i onda okreciti. Koje materijale koristiti. Unaprijed se zahvaljujem.

ODGOVOR

U pravilu se zidovi od betonskih blokova žbukaju. Ukoliko imate veća odstupanja ravnine i potrebu za debljim slojevima maksimalne debljine 25 mm u jednom nanosu savjetujemo SANACIJSKI MORT R2. U protivnom, ukoliko su potrebne debljine sloja 3-5 mm savjetujemo izvesti armirajući sloj s mortom za lijepljenje i armiranje UNITERM i staklenom mrežicom PRIMAFAS 160.

Filip D / 30.8.2021. 21:17:38

Dali se na ljepilo moze nanositi boja kreciti

ODGOVOR

Polimer-cementno ljepilo je moguće bojati akrilatnom bojom TERATON V uz obaveznu prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM.

Luka P / 30.8.2021. 13:39:00

Poštovani, U stanu 48m2 je izveden cementni estrih debljine 5 cm. Od izvedbe radova do danas je prošlo oko 30 dana, estrih se sve više mrvi i ne izgleda prikladno za postavljanje podnih obloga. Izvođač kaže da nije kriv i da je potrebno staviti sloj samonivelirajuće mase. Podlogu je potrebno pripremiti za postavljanje keramičkih pločica i laminata. Možete li preporučiti svoje proizvode i zahvate kojima bi se postigli odgovarajući uvjeti na cementnom estihu?

ODGOVOR

U koliko je problem samo u površinskom sloju estriha potrebno ga je ukloniti do čvrste podloge te razliti samonivelirajuću masu TERANEKS do 5 mm ili TERANEKS UNILEVEL do 20 mm uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Drugo rješenje je primjena REPARATURNOG MORTA F do 5 mm ili REPARATURNOG MORTA G od 5 do 20mm.

Sime M / 27.8.2021. 12:11:50

Pozdrav, zanima me kako odraditi spoj već postojećeg spuštenog stropa od gips-kartonskih ploča i strojene žbuke koja dolazi naknadno na zidove? Kako zaštititi ploče od žbuke? Hvala!

ODGOVOR

Uobičajeni redoslijed radova je prvo žbukanje, zatim gips – kartonski radovi. Sama zaštita gips – kartonskih ploča je moguća krep trakom (u više slojeva) ili drugim samoljepljivim najlonom. Međutim, izvedba strojne žbuke na kontaktu s GK pločama bi mogla biti problem. Stoga, savjetujemo koristiti početni profil kako bi mogli fino obraditi spoj, te uporabu trajnoelastičnog akrilnog kita.

Aleksandar L / 24.8.2021. 10:29:52

Poštovani, fasada kuće je demit sa bijelom bavarskom žbukom. Želim promjeniti boju fasade. Molim prijedlog za bojanje bavalita. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Preporučamo Vam fasadnu boju za ujednačavanje obojenja i hidrofobiranje mineralnih žbuka MINERALKOLOR. Kao pripremu podloge koristi impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.