Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zvonimir S / 12.4.2022. 15:07:06

Poštovani, može li se sa vašim sanacijskim mortom sanirati strop od fert gredica i ispuna, sa kojeg je otpala žbuka, ali i pojedine ispune se raspadaju (otpadaju). Ispune koje stoje, ne znam jesu li dobre ili ne i molim vas savjet, kako to sanirati? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Na vaš upit nije moguće odgovoriti bez uvida u stanje postojeće međukatne konstrukcije. Ukoliko ste u mogućnosti molim dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja.

Ivan S / 12.4.2022. 8:34:37

Poštovani, koji materijal je najbolje koristiti za popravke neravnog i napuknutog betona koji je često izložen vlagi i opterećenjima (automobil)?

ODGOVOR

Za reparaciju betonskih površina izloženih prometnom opterećenju u mogućnosti smo ponuditi certificirane reparaturne mortove za konstruktivne popravke I površinsku zaštitu. Izbor odgovarajućeg proizvoda iz široke ponude ovisi o mjestu I veličini oštećenja, potrebnim debljinama sloja I sl. Molim da nam dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja ili nam se obratite ne tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

Marko D / 12.4.2022. 6:27:08

Molim pomoć; Na terasi (gornji dio i čelo) je postavljena dvokomponentna hidroizolacija. Prije nego što postavimo keramičke pločice sa okapnicama, htio bi čelo terase završno obraditi sa Teraplast S dekorativnom žbukom. Pošto hidroizolacijski sloj na čelu terase nije posve ravan, prije nanošenja Teraplasta planirao sam poravnati čelo terase sa slojem fleksibilnog ljepila S1 za pločice kao podloga prije Teraplasta S. Zanima me da li je sloj fleskibilnog ljepila S1 pogodan kao podloga prije nanošenja Teraplasta? Ako nije, molio bi da mi napišete kakvu podlogu postaviti. Hvala!

ODGOVOR

Podloge prije nanošenja TERAPLASTA preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM, te nakon najmanje 7 dana impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM. Na potpuno osušeni temeljni premaz (nakon najmanje 24 sata) nanijeti TERAPLAST prema uputi.

Branko B / 9.4.2022. 19:25:07

Na obiteljskoj kuci je prije24 godine postavljena fasada da termozbukom debljine 5 cm.Nakon nekoliko godina fasada je ispucala te je reparirana sa fasadnim ljepilom i mrezicom prije 13 godina.Opet je na istim mjestima ispucala.Moje pitanje je ,moze li se dodati na postojecu fasadu 5 cm grafitnog stiropora ili kamene vune te na tsj nacin sanirati puknuca.

ODGOVOR

Obzirom na opetovanu pojavu pukotina nije moguće dati kvalitetan prijedlog sanacije bez dodatno potrebnih informacija i uvida u postojeće stanje. Ukoliko ste u mogućnosti molim dostavite na fotografije na kojima su vidljiva oštećenja kao I mjesto njihove pojavnosti.

miroslav s / 8.4.2022. 12:09:35

poštovani da li je moguće kvalitetno izolirati diletaciju u podrumu kroz koju prodire voda i kako, da li možete preporučiti neko poduzeće sa iskustvom hidroizolacije

ODGOVOR

Vodo nepropunost radne dilatacije potrebno je osigurati ugradnjom odgovarajućeg dilatacijskog profila. Za dodatne informacije kao i eventualnu izradu ponude molim obratite se izvođaču:

R B / 8.4.2022. 9:53:28

Pozdrav, Zanima me da li je nužno izvoditi neku vrstu betonskog praga u slučaju postavljanja travnatih opločnika na kolni prilaz koji je pod blagim nagibom? Opločnici bi bili postavljani na kameni agregat kao što preporučate.

ODGOVOR

Prilikom polaganja opločnika, pa tako i travnih opločnika, na kosim podlogama obvezna je izvedba praga širine cca 20 cm. Kako iz vašeg upita nije jasno o kakovim se kosinama radi preporučamo obratite se za dodatne informacije na 01/3322839.

Mirko G / 6.4.2022. 19:28:51

Postovani,dali se moze na balkonsku ogradu ogradenu s ytongom plocama samo navuci ljepilo za armiranje i mrezica i na to silikonska fasada ili mora ici stiropol? I dali ima bijelo ljepilo u ponudi za to...

ODGOVOR

Mineralni bijeli mort SAMOTERM PREMIUM možete koristiti za obradu podloga od porobetonskih blokova (YTONG) uz obvezno armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Iako ogradne zidove nije potrebno toplinski izolirati, ovisno o projektu i detalju spoja ograda za vanjskim zidovima grijanog prostora, s ciljem eliminiranja eventualnog efekta hladnog mosta, kao i spoja izoliranih i ne izoliranih površina, preporučamo na iste zalijepiti toplinsko izolacijske ploče minimalne debljine 2 cm.

Darko L / 6.4.2022. 13:20:46

Poštovani, imam hirofu na kući staru 25godina, u dobrom stanju, koje Vaše proizvode mi možete preporučiti (stiropor 8cm,ljepilo itd) i koji način izvođenja(da li je hirofu potreno impregnirati podlogom, nakon postavljanja stiropora i mrežice bojao bih fasadnom bojom.Sve bih radio sam. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Prije izvedbe toplinskog sustava potrebno je temeljito ispitati postojeće slojeve, te ukloniti sve slabo držeće dijelove do čvrste I nosive podloge. Hirofu prestrugati metalnim gleterom kako bi se uklonili vrhovi. Površine oprati vodom pod tlakom, ovisno o čvrstoćama podloge.Eventualno potrebna krpanja izvesti vapneno cementom žbukom VC 50. Nakon temeljitog prosušivanja podlogu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUDNOM. Obzirom na podlogu za lijepljenje i armiranje ploče preporučamo polimer-cementni mort UNITERM, te obvezno dodatno mehaničko pričvršćivanje navojnim pričvrsnicama. Napominjemo da se za završnu obradu toplinskih sustava preporučuju sitnozrnate završno dekorativne žbuke najmanje granulacije 1,5 mm.

darinko š / 6.4.2022. 7:33:20

na kući imam fasadu staru cca 12 godina ,trebam je osvježiti,trebam savjet,hvala

ODGOVOR

Kako bismo konkretnije odgovorili na vaš upit potrebne su dodatne informacije o postojećoj obradi i stanju fasadnih površina pa predlažem da nam se javite na tel 01/3322808 ili 01/3322709. Načelo postojeću fasade možete osvježiti bojanjem odgovarajućom fasadnom bojom, nanošenjem nove završne dekorativne žbuke uz odgovarajuću priprema podloge ili izvedbom toplinskog fasadnog sustava. Izbor ovisi o stanju fasade. Eventualno prisutne sitne lasaste pukotine mogu se sanirati mikroarmiranim fasadnim bojama. Veća oštećenja zahtijevaju nanošenje novih slojeva.

Dražen F / 6.4.2022. 7:32:34

Poštovani, želio bih sanirati pukotine na kolnom prilazu ispred kuće, tj. garaže ( slike u e-mailu samoborka@samoborka.hr). Zanima me mogu li koristiti REPARATURNI MORT RAPID MS 0-0,5 ili mi preporučujete nešto drugo. Napominjem da tu promet vozilima neće biti čest, odnosno bit će vrlo rijedak ( gosti) jer imam parking ispred kuće , a garažu koristim kao spremište. Nadalje, zanima me gdje bih mogao kupiti taj mort i po kojoj cijeni, odnosno preko kojih vaših partnera u Slavonskom Brodu i okolici to mogu učiniti. Hvala na odgovoru. S poštovanjem,

ODGOVOR

Prema dostavljenim fotografijama čini se da je riječ o pukotinama u punoj širini betonskih “traka” vjerojatno nastalih zbog nepravilno pripremljene podloge, slijeganja podloge, nedostatne armature ili čvrstoće samog betona. Sanacija takovih pukotina zapunjavanjem nije moguća. Preporuka bi bila izrada radnih dilatacija zarezivanjem i obradom rubova REPARATURNIM MORTOM G. Molim da se za više informacija obratite na naše tel .01/3322808 ili 01/3322909.