Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zoran V / 5.4.2024. 7:37:05

Pozdrav.Dali se može gletati zid koji je prefarban Akrotonom ili sličnom bojom.Trebam pokrpati pukotine i rupice.pa pregletati.Neznam hoće li to držati na boji.hvala

ODGOVOR

Gletanje površina obojanih bojom tipa AKROTON nije preporučljivo. Prije bilo kakvih daljnjih radova potrebno je boju mehanički ukloniti.

Vanja C / 2.4.2024. 13:18:16

Postovanje, imam betonsko dvoriste koju bih htio fino poravnati (2-10 mm) i nakon toga obojati. Lokacija je Zadar, nemamo temperature ispod nule i ne ulaze automobili. Koji materijal preporucate? Hvala i LP

ODGOVOR

Za obradu betonske površine preporučamo REPARATURNI MORT G uz prethodnu impregnaciju S-N GRUNDOM. Nakon obrade REPARATURNIM MORTOM G, a najmanje nakon 7-10 dana tako obrađenu površinu možete obojiti bojom za beton AKROTON.

arpad n / 26.3.2024. 8:11:59

baranjac sam pravim most na ulaz kod kapije trebam betonske cijevi sa postoljem gdje mogu da kupim

ODGOVOR

U mogućnosti smo ponuditi cijevi s postoljem promjera fi 400. Cijevi ostalih promjera koje imamo u ponudi nisu s postoljem. Za kupovinu Samoborkinih proizvoda na području Slavonije i Baranje molimo obratite se našem prodajnom predstavniku za to područje na kontakt telefon 091 33 22 859.

Marko G / 26.3.2024. 5:52:55

Poštovani, renovirali smo stariju kuću ('78) i sada planiramo raditi fasadu. Prije toga trebao bih oko kuće napraviti izolaciju temelja. Imate li možda neke savjete i materijl koji bih koristio po pitanju izolacije itd.

ODGOVOR

Sam postupak izvođenja ovisi o podlozi koju ćete hidroizolirati, a kao hidroizolaciju preporučamo visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK u tri sloja križno na adekvatno pripremljenu podlogu.

N M / 25.3.2024. 22:13:48

Poštovani : napravio sam balkon pa me zanima dali mogu nanjeti teranil extra direkt na plafon ili treba prije ljepilo i mrezica pa onda teranil extra ili neki drugi vas proizvod.hvala

ODGOVOR

Obrada betonskog podgleda ovisi o kvaliteti izvedbe i stanju betona. Rijetko kad je je beton izveden tako da prije obrade glet masom ne zahtjeva nikakvu prethodnu obradu. Za grublja izravnanja i dovođenja u potrebnu ravninu preporučamo REPARATURNI MORT i punoplošnu obradu polimer-cementnim mortom UNITERM. Ukoliko je stanje betonskog podgleda takvo da mu ne treba dodatna obrada, površinu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h možete nanjeti TERANIL EKSTRA.

VLASTA K / 22.3.2024. 21:30:23

Prodaju li se vaši opločnici i negdje na Kvarneru ili otoku Krku? Hvala

ODGOVOR

Za kupnju Samoborkinih proizvoda na području Kvarnera molim obratite se našem prodajnom predstavniku na broj telefona 091 33 22 921.

Damir Ž / 21.3.2024. 14:30:20

Zanima me da li je TERATERMO ESTRIH ustvari cementni estrih s dodatkom stiropor kuglica? Može li se s njim izraditi estrih u privatnoj kući (spavaće i dnevna soba) na drvenoj međukatnoj konstrukciji na koju su postavljena 2 reda OSB ploča?

ODGOVOR

TERATERMO ESTRIH je materijal na cementnoj osnovi s granulama laganog agregata i namijenjen je izradi vezanih, laganih glazura na čvrstim betonskim podlogama.

Antonio G / 21.3.2024. 2:50:51

Poštovani jel se Vašim mortom za opločavanje moze koristiti ,postavljati na betonske podove ugradjivali bi lomljeni kamen do 3 cm Porfido lomljeni kamen

ODGOVOR

MORT ZA OPLOČENJA možete koristiti za polaganje lomljenog kamena.

Tea T / 20.3.2024. 12:43:19

Poštovani, s čime je najlakše sastrugati teraplast koji nije dobro nanesen i može li se nakon što se sastruže nanijeti sloj fasade i kako pripremiti podlogu?

ODGOVOR

TERAPLAST se ne može sastrugati već se eventualno može skinuti zagrijavanjem što nikako ne preporučamo ukoliko je podloga ispod Teraplasta toplinsko izolacijska ploča. Postojeći TERAPLAST impregnirajte MINERALKVRAC GRUNDOM i nakon barem 24h nanesite novi sloj TERAPLASTA.

Josip P / 18.3.2024. 15:31:01

Pozdrav, izbio sam vrata i rupu od štoka cca 6,7 cm punio mortom. Kako sam stručnjak nestalo mi je morta i sada imam 2-3 cm razmaka kako bih nivelirao sa zidom.S čim je to najpametnije napraviti,dali smijem ponovo impregnirati pa mort ili sa finom žbukom ili... Hvala

ODGOVOR

Radove do kraja možete izvesti istim materijalom kojim ste do sad radili. Nije potrebna impregnacija, samo navlažite podlogu i primijenite mort.