Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ana J / 14.10.2020. 22:09:27

Imam dosta ruiniran betonski kip( šupljikav je i okrhnuti su mu neki dijelovi). Čime i kako ga popraviti? Hvala!

ODGOVOR

Čvrste betonske površine mogu se krpati tankoslojno do 5mm REPARATURNIM MORTOM F i u debljim slojevima do 20mm REPARATURNIM MORTOM G. Tehničku uputu s detaljima primjene i tehničkim svojstvima možete naći na našoj web stranici. Molili bismo Vas da nam dostavite fotografiju na ovaj mail kako bismo Vam mogli detaljnije pomoći.

Mario M / 11.10.2020. 18:17:14

Poštovani! Uređujem podrum pa sam planirao već postojeću betonsku podlogu premazati tekućim katranom, a zatim sa suhim betonom 25 u debljini 2-3 cm napraviti košuljicu površine 25m2 sa dilatacijama na svakih 1.5m. Završni sloj bi bio akrilna boja za beton. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Umjesto SUHOG BETONA 25 preporučamo koristiti CEMENTNI ESTRIH 30 koji se može izvesti u minimalnoj debljini od 3 cm. Nakon sušenja možete ga obojati akrilatnom bojom za beton AKROTON.

PODPITANJE: Puno hvala na brzom odgovoru, međutim još sam malo proučavao paletu vaših proizvoda pa mi je za oko zapeo TERANEKS, čini mi se bolja i lakša opcija za izvođenje, ali ono što ne mogu nigdje pronaći da li mora isključivo na betonsku podlogu ili podlogu mogu tretirati sa Resitol tekućim katranom? Završni sloj bi bio AKROTON. Hvala

ODGOVOR: TERANEKS UNILEVEL može se koristiti u maksimalnoj debljini do 2 cm pa kao takav nije pogodan. Također, može ići isključivo na betonskim podlogama kao što su beton ili estrih.

Ivan S / 7.10.2020. 22:19:01

Nedavno smo napravili vanjsku ogradu od betonskog bloka, nazalost majstor je zaboravio staviti ljepenku ispod zida, odnosno na temelj. Planiramo stavit na njega stiropor i zavrsni sloj. Da li prije svega navedenog treba stavit hidroizolaciju? Ili?

ODGOVOR

Molimo da detaljnije specificirate o kakvim se ogradnim zidovima radi. Ako se radi o dvorišnim ogradnim zidovima s obzirom da nije izvedena horizontalna hidroizolacija preporučamo SOKL ŽBUKU.

Sasa T / 2.10.2020. 21:44:35

Postovani, Iz dimnjaku u potkrovlju kuce se osjeti miris dima kada se dimnjak koristi.Dimnjak je zidan punom ciglom ali sa dosta slabom kolicinom morta izmedju.Dimnjacar je nakon pregleda rekao da je dimnjak uredu iznutra ali bi ga trebalo pozbukati i jos staviti 5 cm kamene vune.Molim Vas preporuku Vasih proizvoda. Garaza je zidana betonskim blokovima.Htio bih iznutra pozbukati pa Vas isto molim preporuku s cime. Hvala na preporuci.

ODGOVOR

Sljubnice između opeke dimnjaka potrebno je dobro očistiti, otprašiti i po potrebi zapuniti SANACIJSKIM MORTOM R 2, žbukati možete podložnom žbukom VC 50, za koju je prethodno potrebno prvo nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2. Kao ljepilo za mineralnu vunu koristite UNITERM kojim možete izvesti armirajući sloj na mineralnoj vuni. Za žbukanje betonskih blokova možete koristiti VC 50 sa pripremom podloge od CEMENTNOG ŠPRICA 2.

A G / 2.10.2020. 20:13:28

Imam kosi strop od nosivih siporex ploča glatkog podgleda osim uzdužnih utora 3 cm širine i cca 3 cm dubine na spojevima ploca na svakih cca 60 cm razmaka. Te utore bih htjela zapuniti.nečim i dobiti glatki podgled. Siporex stropne/krovne ploče su samo obojane dispetznom bojom. Molim savjet na koji način zapuniti te kanaliće da dobijem glatki strop.

ODGOVOR

Za popunjavanje utora i fino zaglađivanje možete koristiti GIPSOGLET. Tehničku uputu s detaljima primjene možete naći na našoj web stranici.

Agnes S / 2.10.2020. 17:50:54

Postovani, Mene zanima da li se moze koristiti za gradnju kuce plafonske plocice u stvari cigle sa kojeg se pravi betonski plafon. Ne znam tacno kako se zove. Imamo puno tih a ne zelimo da gradimo spratnu kucu, zato me zanima da li se to moze koristiti za izgradnju zidova mesto cigle. Hvala vam unapred za vas odgovor.

ODGOVOR

Ne preporučamo korisiti Fert ispunu za izvođenje pregradnih zidova.

suzana s / 1.10.2020. 12:36:00

Poštovani, stradali smo u potresu. Rušili smo 3 vanjska zida kuće i ponovno ih zidali ciglom, a kutevi su rađeni armirani betonski stupovi. Molim savjet kako i sa čime (kojim vašim proizvodima) iznutra bi najbolje bilo ručno ožbukati te nove zidove, obzirom da su se na starim zidovima bile pojavile gljivice. Ujedno molim za savjet s kojim proizvodima pripremiti dalje zidove za bojanje. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

S obzirom da su zidovi novi preporučamo unutarnje žbukanje vapneno cementnom žbukom VC 40 sa pripremom od šprica tipa CEMENTNI ŠPRIC 2. Gljivice se pojavljuju na površinskom sloju zida najčešće uzrokovane kondenzatom vlage na zidu koji nastaje zbog hladnog mosta zbog nepostojeće ili nedostatne toplinske izolacije vanjskog zida. Za sprečavanje pojave kondenzacije vlage na zidu možete koristiti antikondenzacijsku unutarnju boju TERMOPOL.

PODPITANJE: Vidim da u ponudi imate termo žbuku, bli li bilo dobro nju staviti? Oda ćemo kroz neko vrijeme tj. koju godinu raditi vanjsku fasadu zanima me bi li bilo dobro staviti unutra termo žbuku da bude toplije jer nema fasade odnosno u kojim se slučaju ona stavlja?

ODGOVOR: Primjenom termo žbuke unutra ćete sigurno dobiti bolju toplinsku izolaciju, odnosno smanjiti gubitak topline i smanjiti pojavu kondenzata vlage na površini zida. Jedina mana toplinske izolacije u unutarnjem prostoru je to što se smanjuje zagrijavanje i akumuliranje topline u zidovima pa će se prostor ranije ohladiti prestankom grijanja.

Zoran V / 30.9.2020. 9:54:03

Poštovani – Molio bih Vas za savjet. Na Vašim, inače vrlo informativnim stranicama, ne prepoznajem proizvod koji bi mi koristio. Naime, nakon potresa u ožujku, na obiteljskom grobu povalila se ploča (beton s mramorom). Nakon ponovnog postavljanja učvrstio bih ju s nekim vezivom, ali ne znam s kojim. Podni materijal je kulir, a ploča je beton. Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod mogu koristiti za smjesu za učvršćenje? Zahvaljujem unaprijed. S poštovanjem

ODGOVOR

Molimo pošaljite fotografiju postojećeg stanja da možemo dati konkretniji odgovor u rješavanju Vašeg problema.

Enver R / 29.9.2020. 11:26:28

Poštovani Stara je kuča ,nosači stropa su grede relativno dobre 0 mogućih 10 ocijena 8.Htio bih podići krov za 5 bloka u visini,zbog novog stambenog prostora. zanima me lagani beton ,dali se može koristiti umjesto klasičnog betona i kolika je potrošnja na m2 ako je debljina te deke 12 cm. Puno vam hvala .

ODGOVOR

Samoborka u ponudi ima LAGANI BETON 12 čije karakteristike i upute primjene možete naći na našoj web stranici. Za vrstu i karakteristike betona koji morate koristi, molimo obratite se statičaru.

Vedran L / 28.9.2020. 11:06:25

Poštovanje. Nanio sam Teranil (2 vreće od 8 kg) na nekoliko raznih podloga te je isti žućkaste (krem) boje, a nikako izrazito bijele boje. Datum proizvodnje je 20.8.2020. te mi nije jasno u čemu je stvar? Dva su dana prošla od nanošenja i boja je i dalje ista.

ODGOVOR

Vapnena masa za gletanje TERANIL je prirodno bijele boje. Kako je riječ u proizvodu u čijem sastavu su prirodne sirovine moguća su određena odstupanja. Kontrolnim ispitivanjem proizvodne šarže nisu zamijećena odstupanja od talona. Napominjemo da boja proizvoda ne utječe na kvalitetu. Ukoliko ste u mogućnosti molim proslijedite nam fotografije!