Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

E S / 12.2.2024. 12:32:29

Poštovani, molim Vas uputu za nanošenje ETICS sustava na postojeću fasadu izrađenu od termožbuke kao toplinsko-izolacijska podložna žbuka kao i termineral završnog sloja čija je ukupna debljina do 5 cm. Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Preporučamo da fasadne površine operete čistačem pod tlakom i ostavite da se osuše. Tako pripremljenu podlogu premažite temeljnim premazom PREMIUM GRUND i izvedite ETICS. Kod izvedbe ETICSA je bitno da duljina pričvrsnica toplinsko-izolacijskih ploča bude veća za postojeći sloj od kako ste naveli 5cm.

Ivan G / 12.2.2024. 7:46:48

Pozdrav, koja je razlika između Uniterma i Samoterm F PC morta za ljepljenje?

ODGOVOR

Uniterm i Samoterm F su polimer-cementni mortovi namijenjeni za lijepljenje i armiranje toplinskog sustava. Certificirani su unutar različitih toplinskih sustava i različite su granulacije. Ono što je značajna razlika je da lijepiti i obrađivati UNITERMOM možete EPS i mineralnu vunu, dok SAMOTERMOM F uz mineralnu vunu i EPS možete lijepiti i armirati XPS.

Ivo Ž / 11.2.2024. 10:52:36

Poštovani, Dobar dan, Kuća koja je sagradena 1970 godine unutarnji zidovi su ozbukani sa vapno, pijesak i cement. Sada smo u renorviranju kompletne kuce. Prilikom postavljanja novih instalacija smo sve kanale po zidovima popunili sa VC 50 žbukom i dijelove koje smo smatrali da su u lošem stanju.. Sada smo zidove obrusili koliko smo mogli od stare boje i planiramo ih ponovo pregletati sa Teranil extra i koju impregnaciju moram koristiti. Dali mislite da se zidovi prije moraju pregletati sa nekim ljepilom ili ne trebaju ? Hvala i Srdacan pozdrav

ODGOVOR

Ukoliko ste uspjeli u potpunosti skinuti staru boju preporučamo prije gletanja impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM, a ukoliko niste u potpunosti skinuli staru boju prije gletanja impregnirajte zidove MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. S tim da obzirom da se radi o sanaciji preporučamo rabiciranje u sloju TERANILA EXTRA staklenom mrežicom IN 70.

Martin D / 10.2.2024. 19:59:20

Zanima me jel postoji samonivelirajuca masa za pod u garaži da se dobije glatka površina prije farbanja?

ODGOVOR

U Samoborkinom proizvodnom programu postoji samonivelirajuća masa TERANEKS, može se nanositi u debljini sloja 2-5mm i TERANEKS UNILEVEL za debljine sloja 5-20mm.

Luka B / 8.2.2024. 10:37:56

Prije dva dana jedan zid je žbukan sa vc 40, međutim dosta je nedavno ostalo. Ima i do 1 cm udubljenja. Dali se može sad dok je još friška žbuka proći još jednom te neravnine sa vc 40 ili kasnije to izravna ti sa gv10 naprimjer. Hvala Lp

ODGOVOR

Novi sloj možete napraviti s novim slojem žbuke VC 40, ali napominjemo da taj sloj mora biti minimalne debljine 1cm. Druga opcija je da nakon najmanje 14 dana starosti žbuke postojeću žbuku izravnate FINOM ŽBUKOM EKSTRA.

K. A. / 7.2.2024. 23:05:46

Postovani, na nasoj betonskoj terasi popucao je sloj betona iznad armature. Ispod terase nalazi se cisterna za vodu. Popucale slojeve smo uklonili na nekim mjestima i do 5 cm. Ukupna povrsina uklonjenog djela je oko 12 m2. Povrsina cijele terase je oko 25 m2. Sa cime bismo mogli popuniti rupe nastale uklanjanjem bolesnog dijela? Vas reparaturni mort vjerovatno ne dolazi u obzir zbog kolicine koja je potrebna. Nakon sanacije terasu bi oblozili podnim porculanskim plocicama. Koju nam hidroizolaciju preporucate? Napravili bi pad od 2%. Sta nam preporucate za izradu pada: suhi estrih ili samonivelirajucu masu? Da li je dovoljnio nanjeti hidroizolaciju samo na saniranu betonsku plocu ili se ona nanosi i na podlogu koja ce sluziti za pad? Koju hidroizolaciju nam preporucate? Sta se uzima za grundiranje poda prije nanosenja ljepila za plocice?Gdje se mogu nabaviti Vasi proizvodi u okolici Rijeke? Gdje god smo pitali, nitko ih ne prodaje. Najljepsa hvala i lijepi pozdrav.

ODGOVOR

Vidljivu armaturu je potrebno očistiti žičanom četkom kako bi skinuli hrđu i premazati antikorozivnim sredstvom. Te dijelove obradite REPARATURNIM MORTOM G u debljini cca. 2cm. Ostale neravnine možete poravnati, a ujedno izvesti i površinu u padu CEMENTNIM ESTRIHOM 20 uz prethodnu impregnaciju S-N GRUNDOM. Nakon minimalno 28 dana na tako pripremljenu podlogu nanesite visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu kao HIDROPROTEKT MONOELASTIK ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK u najmanje 2 sloja križno. Na očvrsli HIDROPROTEKT MONO ili DUOELASTIK možete lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama dostupnim na našem webu. Za dostupnost i kupnju Samoborkinih proizvoda u okolici Rijeke molim obratite se našem prodajnom predstavniku na br. telefona 091 33 22 921.

Damir J / 7.2.2024. 21:12:05

Poštovani, na obiteljskoj kući je prije 15 godina napravljena silikatna fasada (od Samoborke) sa debljinom stiropora od 5 cm. Sa istočne i zapadne strane pojavile su se intenzivno alge i gljivice. Kako se riješiti toga, da li pranjem nekim kemijskim sredstvom ili bojanjem?

ODGOVOR

Površinu je potrebno dobro oprati visokotlačnim peračem. Nakon sušenja podlogu tretirati biocidnim sredstvom TERACID, te osvježiti fasadu bojom SILKONKOLOROM. Alternativno predlažemo da se obratite specijaliziranim tvrtkama za čišćenje.

MARINA V / 7.2.2024. 14:35:38

mijenja li Betosil nakon nanosa boju opločnika ?

ODGOVOR

BETOSIL neznatno utječe na boju opločnika.

Luka M / 6.2.2024. 23:04:46

Poštovani, imam dvije situacije. Prva je da stavljam plocice na gips kartonsku plocu. Druga je da cu bojati zidove a zidovi se sastoje od: gips kartonskih ploca, probetona te stari bojani zid od betona na kojem je lijepilo i mrezica te glet. Mogu li u oba slucaja kao podlogu koristiti samoboraka univerzal koncentrat grund bez obzira radi li se od gips kartonskom, probetonskom ili betonskom gletanom zidu?

ODGOVOR

Temeljni premaz koji ide na gips kartonske ploče prije lijepljenja pločica je PREMIUM GRUND. Za sve podloge (gips kartonske ploče, gletani zid) prije bojanja preporučamo UNIVERZALKONCENTRAT GRUND. Za zid od porobetonskih blokova preporučamo da ga prije bojanja obradite glet masom TERANIL (pod pretpostavkom da se radi o unutarnjoj površini), a kao temeljni premaz i prije TERANILA i prije bojanja unutarnjom bojom kao npr.TERAPOL preporučamo UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

ANA M / 6.2.2024. 14:13:09

dobar dan, da li je moguće da nam napravite,ili imate već i gotovu, septičku jamu? neku srednjih dimenzija. hvala

ODGOVOR

U svom proizvodnom programu nemamo gotove septičke jame.