Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zdravko D / 16.11.2021. 19:50:31

Pozdrav,ljepio bih staru ciglu rezanu na 3cm na vikendicu,odnosno cijelu kucu bi vanjski dio obukao u nju! znam postupak ali trazim ljepilo ili smjesu koja je osim sto je fleksiblna ima u sebi i svijstvo izolacije... dakle stara cigla 3 cm na opeku koja je gola...rabic + impregnacija + ?? Dakle trazim smjesu???? hvala vam!

ODGOVOR

Zidove od opeke potrebno je prije postave obloge od stare cigle obraditi žbukanjem, naravno ukoliko je toplinska izolacija izvedena na unutarnjoj stijenci vanjskih zidova. Za samu postavu preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT F te za fugiranje MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10. Za sve dodatno potrebne informacije molim obratite se na tele 01/3322808 ili 01/3322709.

MIRKO M / 15.11.2021. 12:57:55

Poštovani, zanima me vaša ponuda h. I. na bazi premaza. Radi se o A-B zidu na spoju s podnom pločom. Hvala

ODGOVOR

Prekdi kapilarne vlage na spoju AB ploča – AB zida preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

Samir B / 15.11.2021. 8:16:41

Poštovani Posjedujem vanjsku terasu u zgradi na 5.spratu. Postavio sam obične betonske ploče 30x30x2 i nalon nekog vremena došlo je promjene boje (vlaga, mahovina i sl.) Moje pitanje je da li je na takvim pločama preporučljivo naknadno postaviti kulir, ako jeste da li je moguće jednim kalupom prekriti četiri kocke da dimenzima bude 60x60 ili trebam ipak izvaditi postojeće i postaviti nove kocke sa kulirom. Hvala unaprijed na odgovoru! LP

ODGOVOR

Ukoliko su onečišćenja jedini nedostatak postojećih ploča proporučamo pranje ploča vodom pod tlakom uz primjenu odgovarajućih sredstava za čišćenje (možete se obratiti i specijaliziranim tvrtkama). Nakon čišćenja, temeljito prosušene ploče zaštititi BETOSILOM u cilju smanjenja vodoupojnosti. U protivnom potrebno je izvršiti zamjenu ploča novima, pri čemu obratiti pozornost na kvalitetu podloge (ravnost, pad I sl.) te po potrebi izvesti korekcije. Za sve dodatno potrebe informacije obratite se na tel: 01/3322808; 01/3322709.

R. K / 12.11.2021. 6:53:09

Postovanje,imam spoznaju da mi majstori nisu uredno IMPREGNIRALI zidove na kuci prije navlacenja zavrsnog sloja tj fasade.Koji su rizici i sta mozemo ucinitiwww jer je fasada navucena.Lp

ODGOVOR

Nažalost,nakon što je nanesena završna žbuka nije moguće izvršiti “korekcije” kojima bi se uklonili eventulano nedostaci priprema podloge. Iz vašeg upita nije vidljivo o kojem nedostatku nanošenja impregnacije je riječ pa samim time nije moguće preciznije definirati moguće posljedice. U pravilu, kod nedostatne impregnacije podloge može doći do odvajanja završne žbuke od podloge. Za sve dodatno potrebne informacije obratite se na tel: 01/3322808 ili 01/3322709

branko m / 10.11.2021. 11:06:49

Poštovani!Na kojoj je temperaturi moguće raditi sa teraplastom i koliko joj treba da učvrsne da se preko noći ne zamrzne?

ODGOVOR

Teraplast, kao i ostale završno dekorative žbuke ne preporučamo nanositi na temp. zraka i podloge nižim od 5oC (što bi značilo da noćna temperatura ne bi smjela biti ispod nule, a dnevna bi trebala biti 8-10oC kako bi se osigurala potrebna temperatura podloge).

Vlasta D / 3.11.2021. 15:42:08

Pozdrav,molila bih Vas savjet. Obnavljamo fasadu na staroj kamenoj kuci,ostavila bi kutove kamene,a ostalo bi se zbukalo. Da li da ostavim cijeli kut ili pola u kamenu,te da li se treba kamen nečim premazati? Da li se kamene kuće zaštićuju stiroporom? Hvala

ODGOVOR

Neožbukane površine kamenog ziđa preporučamo obnoviti fugiranjem MORTOM ZA FUGIRANJE KAMENA (prethodno ukloniti postojeći mort u dubinu cca 2 cm, sljubnice temeljito otprašiti I navlažiti vodm), te nakon 2-3 tjedna dodatno hidrofobirati primjenom SILIKOSAM KONCENTRATA. Detalje primjene možete naću tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

SLAVKO R / 31.10.2021. 21:13:44

Imamo otvorenu terasu od cca 30 m2.Može li se na estrih nanijeti teraplast G ? Je li dovoljno izdržljiv ili bi mogao pucati ? Što biste nam vi preporučili kao završni sloj

ODGOVOR

TERAPLAST nije pogodan za završnu obradu podnih površina. Ukoliko želite monolitnu obradu predlaženo izvedbu pranog kuliram terrazza ili mikrocemnta primejnom BETON DEKORA. Za dodatno potrebne informacije molim obratite se na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

Ivan B / 24.10.2021. 21:34:21

Poštovani, molim vas za vaš savjet. Želio bi betonski potporni zid (škarpu) završno obradit s rabic mrežicom i na to staviti sep. Zid je visine 0.8 m i proteže se 35m duž dvorišnog ulaza. S obzirom da je druga strana potpornog zida većinom ispunjena sa zemljom, koju hidroizolaciju mi preporučate da stavim na beton prije postavljanja mrežice kako mi se usljed velikih kiša ne bi pojavljivale vlažne mrlje na završnoj oblozi? Unaprijed zahvaljujem, Ivan

ODGOVOR

Vertikalnu HI potpornih betonskih zidova u pravilu je potrebno izvesti na strani koja je u doticaju s tlom kako bi se spriječio prodor vlage u beton. Kako to nije moguće učiiti preporučamo primjenu polimer-cementnog HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK na vidljivoj strani zida na koji možete I direktno nanositi završni sloj. Trajnost tako izvedene HI ovisi o kvaliteti betona, njegovoj vodoupojnosti kao i količini vlage u tlu. I primjena “klasičnog” polimer-cementnog morta tipa UNITERM na betonskoj podlozi produljit će trajnost zvršne obrade . Predlažemo da razmislite o eventualnoj primjeni visokoparopropusne žbuke tipa SOKL ŽBUKA koja se završno može obraditi zaribavanjem, zaglađivanjem ili šeranjem.

Ivan L / 24.10.2021. 11:23:45

Poštovani Imam garažu u kojoj bi nivelirao pod Ali s obzirom da ne mogu ići klasičnim pristupom ljepenka-estrih-završni sloj jer sam ograničen visinom prostorije. Zanimljiv mi je vaš proizvod kao gotova podloga otporna na opterećenja Teraneks Na podu je beton koji za vrijeme kiša nema vidljivih proboja vode ali voli popiti određenu količinu vlage, pa me zanima da li je moguće ići prvo sa nekim hidroizolacijskim premazom pa zatim Teraneksom. Unaprijed zahvaljujem Ivan Latković

ODGOVOR

Samonivelirajuća masa za izravnavanje podnih površina TERANEKS primjenjuje se isključivo na čiste, čvrste, nosive betonske površine ili cementne glazure.

Maja J / 23.10.2021. 19:22:51

Poštovani, imamo unutarnji sokl od prije obojan bojom za beton, pa me zanima da li na nju mogu primiti dekorativna kulir zrnca ili treba skidati sloj boje? Hvala!

ODGOVOR

Prije nanošenja TERAPLASTA potrebno je s podloge ukloniti postojeću boju, preporučamo mehanički brušenjem. Nakon uklanjanja boje podlogu temeljito očistiti , otprašiti te dan prije nanošenja teraplasta impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.