Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Nikola H / 2.6.2024. 15:26:08

Poštovani, Kod izrade završnog sloja fasade, jedan manji zid (cca 0,5x2,5m) je ispao loše. Nije bio dobro promiješan materijal. Sve ostalo je u redu. Da li se na tom zidu može direktno preko zavrsnog sloja navući još jedan sloj?

ODGOVOR

Novi sloj završno-dekorativne žbuke je moguće nanjeti na postojeći sloj završno-dekorativne žbuke uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM barem 24h prije obrade žbukom. Međutim, ovisno o dobivenoj strukturi i vještosti izvođača ovisi da li će izvedba novog sloja dati zadovoljavajuć rezultat.

Gabriel C / 28.5.2024. 13:45:24

Poštovani, Zanima me imate li u Vašem asortimanu proizvode za injektiranje u zid / za horizontalnu hidroizolaciju zidova podruma? Nisam siguran je li to Mort NHL za injektiranje ili Mort za injektiranje? U kojim prodajnim centrima ima za kupiti navedeni proizvod jer ga nigdje nisam vidio? S poštovanjem

ODGOVOR

Sredstvo za horizontalni prekid kapilarne vlage injektiranjem nije dio proizvodnog programa Samoborke d.d. U mogućnosti smo ponuditi visoko paropropusni sustav za sanaciju nakon provedenog prekida kapilarne vlage : SANISIL ŠPRIC, SANISIL H, FINA ŽBUKA F 900. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici na linku: Sanisil sustav - SAMOBORKA

P D / 27.5.2024. 16:05:40

Pozdrav. Zid u hodniku je farban uljanom bojom. Pošto je hodnik dosta dugačak voljela bi izbjegnut skidanje te boje, posto je sam zid i boja i ravna i neraspucana. Dali postoji neka impregnacija baš za takve uljane boje pa da kasnije obična boja bolje sjedne na nju i ne raspuca se. Hvala unaprijed Lp

ODGOVOR

Ukoliko postojeću površinu ličenu uljanom bojom želite ličiti nekom klasičnom unutarnjom bojom, uljanu boju je potrebno u potpunosti ukloniti.

Zoran A / 26.5.2024. 7:21:58

Poštovani pitanje .. može li TERATEKT ljepilo u nekoj debljini ostati kao završni sloj nenatkrivene terase? Terasa ima odrađenu hidroizolaciju dvostrukom ljepenkom (15 g.), ne propušta nigdje (bočno salitra) i ima odličan nagib. Umjereno je prohodna, a ispod je garaža. Na njoj su sada treće pločice koje počinju popuštati. Hvala unaprijed na odgovoru.

ODGOVOR

Čini mi se da smo u srijedu pričali telefonski, ali me niste pitali za ljepilo za keramiku nego baš za Reparaturni mort. Ukoliko je nakon skidanja keramike cementni estrih zdrav (dobre nosivosti, suh) možete ga obraditi REPARATURNIM MORTOM.

Tomislav P / 23.5.2024. 11:53:17

Poštovani, renoviram staru kuču, zidovi su od Siporexa, u staroj žbuci su se pojavile pukotine od poda do stropa i to bi htio sanirati. Čime to sanirati? Jedan dio je potrebno na novo staviti žbuku, negdje 10mm, negdje 20mm, što koristiti i kako?

ODGOVOR

Molim da nam se obratite u tehnološki odjel na dolje navedene brojeve telefona i da nam pošaljete fotografiju situacije, zida, pukotina jer iz Vašeg upita nije jasno o čemu je riječ.

Lucija C. / 21.5.2024. 10:40:10

Poštovani, Imamo neravno dvorište na kojem su betonske ploće 1mx1m, jako su stare i neravne, što preporučate osim što se mora podloga srediti koji model opločnika ili opet nekih betonskih tako većih ploča preporučate za ljepljenje gore. Da li Vi izvodite radove prireme podloge i ljepljenja? Hvala LP

ODGOVOR

Samoborka u svojoj ponudi nema uslugu ugradnje i montaže opločnika. Svakako je jako bitno da se pripremi nosiva podloga koja će podnijeti predviđeno opterećenje. Format opločnika morate sami odabrati. U većini slučajeva opločnici se ne lijepe već se postavljaju na pripremljenu suhu podlogu od kamenog agregata minimalne ukupne debljine svih slojeva 50 cm. Možemo vam preporučiti razne formate opločnika koje možete vidjeti pod nazivom Pegaz i Herkules.

Renato P / 19.5.2024. 15:19:43

Poštovani, Prije 10-tak godina smo na vanjski zid prekriven termoizolacijom navukli Teraplast S u dva nanosa. S obzirom da se nakon nekoliko godina teraplast zaprljao tretirao sam ga industrijskim sredstvom za čišćenje i miniwashom te u potpunosti uklonio zaprljanost. Međutim izgleda da je to sredstvo za čišćenje oštetilo Teraplast, jer sada kada rukom prođem po Teraplastu na mjestima gdje je bilo jako tretirano sredstvom, ispadaju sitne granulice Teraplasta. Čime sada da premažem taj zid da se granule ponovno učvrste, zalijepe da ne ispadaju, jer bi taj zid obojali nekom bojom za fasade? Kakvu boju koristiti?

ODGOVOR

Preporučamo da Teraplast temeljito očetkate kako bi skinuli sva trusna zrnca. Tako pripremljenu podlogu impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM i nakon 4-6h obojite fasadnom bojom TERATON V u željenom tonu.

Tihomir T / 18.5.2024. 12:41:52

Dobar dan imam jedno pitanje molim vas jer mi svako drukcije govori pa ako mozete na moju e mail adresu odgovotiti.. U pitanju je kuca gradjena 1970 godine i napravljena je s opekom u biti starom ciglom s tim da je sjeverna strana ventilirajuca znaci cigla pa razmak pa cigla.Pitanje je dali mogu fasadu napraviti s stiroporom ili bas moram s vunom jer mi je jako povoljnije stiropor naravno a neki su mi rekli da ako je stiropor da ce s vremenom imati problema s vlagom na zidovima a ako je vuna da necu imati.Molim vase strucno misljenje posto mi je ipak zbog novaca naravno...

ODGOVOR

Na strani s ventilirajućom fasadom nema smisla izvoditi dodatnu toplinsku izolaciju. Stiropor sam po sebi nije parozaporan, ali ako na objektu postoji problem s vlagom, na takvim zidovima nije preporučljivo izvoditi ETICS.

Stojanka B / 17.5.2024. 21:42:59

Postovani, Zasto mi se na uradjenoj fasadi samo nocu kad se upale lampe vide kao sjene i neravnine,a preko dana fantasticno izgleda? Isao je stiropor 10cm dva sloja ljepila i onda fasada 1.5mm. Boja sivo bijela ( ako je mozda i boja bitna) Hvala

ODGOVOR

To je zbog načina osvjetljavanja površine. Kad se površina osvjetljava pod oštrim kutom tad se uočavaju i najmanje nesavršenosti površine.

Petar M / 15.5.2024. 20:02:48

Da li se teraplast može nanositi na gumenu podlogu koja je već na sebi imala granulat ali je isti sa vremenom otpao. Nekada se moglo kupiti na metre gumena podloga širine 30 cm na kojoj ne već nanesen granulat, da li to imate u ponudi?

ODGOVOR

Gumena podloga nije pogodna podloga za izvedbu TERAPLASTA. Opis ''gumena'' traka s granulatom podsjeća na krovnu ljepenku s posipom. Samoborka d.d. nema proizvode na bazi bitumena.