Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

ivan hrelja / 5.4.2016. 12:05:58

Postovani ,mogu u Vas IMPREGNATOR za beton , dodati nijansu AKROTON , za premaz i impregniranje betonskog zida ? hvala.

ODGOVOR

BETON IMPREGNATOR je gotov pripremljen proizvod kojem se ne smije dodavati ništa, pa tako ni boja. Ako želite betonski zid u boji prvo ga obojite bojom za beton AKROTON, a nakon sušenja boje od minimalno 7 dana površinu možete dodatno zaštititi premazivanjem zaštitnog sloja kao beton impregnator.

Ena Fendić / 4.4.2016. 22:31:26

Poštovani, obojala sam kuću prije 10 dana fasadnom silikatnom bojom (breskvasto-roskasto). Konačan rezultat mi se ne sviđa niti najmanje stoga sam odlučila nanijeti neku drugu boju (neutralnu sivu). Površina koju treba promijeniti je cca 66 m2. Koliko je kg potrebno za to i da li je moguće samo nanijeti novi sloj fasadne žbuke, uz prethodnu impregnaciju, bez ikakvih drugih radnji kao nanošenje ljepila i ostalo....s obzirom da je trenutna fasada potpuno nova? Hvala

ODGOVOR

Za potpuno prekrivanje svježe obojene površine potrebno vam je minimalno 20 l fasadne boje pošto ste prije 10 dana obojali površinu. Potrebno je prije nanosa novog sloja boje sušenje od minimalno 20 – 30 dana sadašnjeg sloja boje. Impregnacija vam nije potrebna. Boja za prekrivanje postojećeg sloja fasadna boja može biti SILIKATKOLOR ili TERATON V.

Oliver Marković / 3.4.2016. 23:03:15

Poštovani zanima me kako mogu sanirati betonski temelj na kojemu je šalovanje malo zakazalo.ima po sebi rupe htio bih ga izgletati i obojati bojom za beton, zanima me dali mogu koristiti flexi ljepilo ili ima nešto drugo hvala

ODGOVOR

Krpanje „rupica“ na betonskim površinama možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F(ovisno o veličini oštećenja). Cijelu površinu preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM F ili SAMOTERM GLETOM, te nakon cca 10-14 dana obojiti AKROTONOM - bojom za beton.

Robert S. / 2.4.2016. 13:11:03

Stovani! Postojeca fasada je sep grubi vjerovatno 04 koji je lose uraden, vizualno.Sad bi stavili novi sep 02. Sto savjetujete za sloj izmedu starog i novog sepa. Fina zbuka ili ljepilo. Hvala! Hvala!

ODGOVOR

Postojeći SEP potrebno je temeljito očistiti pranjem vodom pod tlakom. Eventualno potrebna krpanja izvesti podložnom žbukom VC 50. Cijelu površinu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCNTERAT GRUDOM i zagladiti TERATERMO GLETOM. Na tako pripremljenu podlogu staru najmanje 7 dana, dan ranije impregniranu MINEREALKVARC GRUNDOM OBOJENIM nanijeti SEP Z 2 mm. Varijantno možete i postojuću podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM dan prije nanošenja TERATERMO GLETA.

snjezana jurisic / 30.3.2016. 18:41:29

Imam neobrađen sokl, tj. podzid i zanima me neko feftinije rješenje.

ODGOVOR

Ako je sokl betonski pregletajte ga REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm i obojite bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.

Hrvoje Kos / 25.3.2016. 12:12:54

Poštovani, Da li postoji kakva boja koju bih mogao staviti umjesto pločica na zidove (unutar tuš kabine) i na zidove kupaone. Znači zanima me visokoperiva, vodonepropusna boja, otporna na habanje i zadržavanje kondenzacije. S poštovanjem, Hrvoje Kos

ODGOVOR

Za završni obradu zidova unutar tuš kabine možemo, iz našeg proizvodnog programa, ponuditi epoksidnu boju TERAPOKS, koju toniramo i isporučujemo isključivo po narudžbi.

Feriz Jonuzi / 25.3.2016. 11:08:44

Postovani! Prilikom farbanja polikolorom za unutra imam dva problema 1.Ostaje mi vidljive ivice valjka na poversini boja kada se osuse, i 2.Kad primenim drugi sloj boje dolazi po negde do povlacenja prvog sloja sa gletom. Ocekujuci dragoceni Vas odgovor srdacno Vas pozdravljam.

ODGOVOR

Problem vidljivih tragova valjka može biti posljedica nedovoljne pokrivnosti boje ali i nepravilnosti kod nanošenje. Do odvajanja prvog naliča od podloge najčešće dolazi zbog neadekvatne pripreme podloge. Obzirom da ne raspolažemo svim potrebnim informacijama nismo u mogućnosti dati prijedlog sanacije. Preporučamo da se obratite proizvođaču premaza koji koristite.

andruško mardešić / 24.3.2016. 6:32:53

Postovanje zanima me tko u Zadru prodaje hirofu i da li se ista moze nanositi pistoljem (kompresorskim za fasadu i koji promjer dizne) hvala i lp

ODGOVOR

Za trgovine u Zadru javit će vam se kolege iz naše tvornice SAMOBORKA SPLIT - Gornji Muć ili ih sami možete kontaktirati na telefon 01/3322 716. Fasaderskim pištoljem se mogu nanositi silikatna, akrilatna ili silikonska žbuka špricane teksture ali ne Hirofa.

anita gregov / 23.3.2016. 9:58:04

živim u zgradi izgrađenoj 1974.g. krenula bih sa adaptacijom kupaonice i podova, zamjena keramičkih pločica i parketa. podloga ispod postojećih parketa je većinom dobra (koliko se može ocijeniti podizanjem par parketnih daščica) samo je na ulazu balkonskih vrata ulegnuta ali se parket nije odvojio od podloge. podloga ispod poda od keramičkih pločica predpostavljam da se na pojedinim mjestima mrvi jer plešu pločice na ulaznom hodniku. Zanima me da li je potrebno svu podlogu ispod keramike izbiti i raditi novu (što je problem jer živim na terćem katu, zgrada nema lift, stan nije moguće kompletno isprazniti od stvari, a kompletna površina poda ispod keramike iznosi cca 25 m2 pa se majstorima u Puli ne da zezati sa time, jednostavno kažu da nemaju ljudi za takav posao??? zanima me vaš savjet što bi se moglo napraviti, da ji je moguće krpanje postojeće podloge, sa kojim materijalom da to poslije drži pločice i parket i ev.po kojoj cijeni. lijepi pozdrav Anita Gregov

ODGOVOR

Na temelju dostavljenih informacije nije moguće dati kvalitetan prijedlog sanacije i preporuku materijala. Kako bi se utvrdilo stanje podloge potrebno je prvo ukloniti postojeće obloge. Ukoliko se, nakon uklanjanja postojećih podnih obloga – parketa i keramike, utvrde samo površinska oštećenja postojeće glazure, nakon uklanjanja slabodržećih dijelova, istu je potrebno temeljito otprašiti. Površinska oštećenja u debljini do najviše 1,5 cm možete sanirati i odgovarajućim samonivelirajućim masama za izravnavanje (TERANEKS do 5 mm, TERANEKS UNILEVEL do 20 mm), uz prethodnu impregnaciju podloge vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Ukoliko se utvrdi niska čvrstoća, odnosno „trusnost“ postojećeg estriha u punoj debljini, isti će ipak biti potrebno u potpunosti ukloniti i izvesti novi sloj CEMENTNOG ESTRIHA 20, kao podlogu za novu podnu oblogu.

Predrag Rogina / 23.3.2016. 6:15:25

Poštovani, zašto je Vaš hidroprotekt gotovo 100% skuplji u odnosu na Bauhausov polimercement Probau koji se u centrima može naći za 79 kn vreća od 25kg? Da li i vi imate u planu ponuditi ili je već u ponudi konkurentniji proizvod?

ODGOVOR

Budući da polimercementni hidroizolacijski premaz PROBAU, koji na tržište plasira trgovački centar Bauhaus nije naš proizvod, te da ne raspolažemo njegovom tehničkom uputom, ne možemo ni komentirati karakteristike istog. Na tržištu su dostupni proizvodi iste ili slične namjene koje se uvelike razlikuju osnovnim tehničkim karakteristikama pa time i cijenom. Obzirom na deklarirane karakteristike HIDROPROTEKTA, te njegovu primjenu i na površinama u kontaktu s pitkom vodom (certificiran pri Zavodu za javno zdravstvo) smatramo da je njegova cijena konkurentna cijenama proizvoda iste namjene i karakteristika.