Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ivanka K / 5.2.2024. 9:31:45

Poštovani, Na podrumski svod od opeke (bolte) u dvije prostorije u prizemlju planiramo postaviti vaš lagani beton. Površina prostorija je 45 m2 (25 + 20). Na lagani beton planiramo postaviti: 1. čepasti stiropor za podno grijanje 2. estrih 3. troslojni parket. Molim Vas za savjet oko postavljanja laganog betona. Koje sve komponente moramo pomiješati i da li je potrebno ugraditi mrežu u lagani beton. Hvala Vam puno.

ODGOVOR

U mogućnosti smo Vam ponuditi LAGANI BETON 12 čiju tehničku uputu stavljam kao prilog. Za pogodnost ugradnje LAGANOG BETONA 12 molimo da se obratite projektantu.

Dragutin K / 4.2.2024. 3:07:35

Poštovani, napravio sm 5 kg glet mase. Nažalost, ne mogu je odmah potrošiti. Da li masu mogu koristiti za cca tri mjeseca ?

ODGOVOR

Ukoliko ste sav praškasti dio pomiješali s vodom, na žalost, zamiješanu glet masu nećete moći koristiti za 3 mjeseca.

L L / 2.2.2024. 11:36:15

Poštovani molio bih informaciju da li postoji u nabavi premaz za postojeći teraplast kojim bi se isti učvrtstio . Naime nakon desetak godina od montaže primjećujem da je popustilo vezivno sredstvo koje drži na okupu granulat, te bih prije nego se pojave rupe poškušao nečim ( u vidu ljepila ili laka ) zaštititi, ili prelijepiti postojeći agregat , da više ne otpada. zahvaljujem na odgovoru i lijep pozdrav

ODGOVOR

Postojeći TERAPLAST dobro očetkajte i prestružite kako bi se skinula sva zrnca koja se slabo drže. Očišćenu podlogu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM i nakon barem 24h nanesite novi sloj TERAPLASTA.

mijo h / 1.2.2024. 8:00:13

Dobar dan, Postoji li pripravak /smjesa/ koju bih mogao staviti na staru vanjsku betonsku ploču da bih popravio manja površinska oštećenja i dobio ravno lijepo zagleđenu zaglađenu površinu. Nova površina mora biti čvrstoće da podnosi prolaz i parkiranje automobila. Betonska ploća je armirana debljine oko 10 cm i nema puknuća. Alternativno sam razmišljao o lijepljenju betonskih opločnika fleksibilnim ljepilom ili benkovačkoga kamena. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Za reprofilaciju betonske ploče preporučamo REPARATURNI MORT G ili REPARATURNI MORT F ovisno o potrebnim debljinama sloja. REPARATURNI MORT G za sloj debljine do 2cm. REPARATURNI MORT F za debljinu sloja do 5mm Prethodno površinu operite čistaćem pod tlakom.

Pejo B / 31.1.2024. 22:13:22

Poštovani U pripremama sam za adaptaciju podruma u obiteljskoj kući koji želim prenamijeniti u stambeni dio. Radi se o starijoj kući, a podrumski zidovi su i malim dijelom neravnim. Plafon i pod su također betonski sa nešto grubljim površinom obzirom na starost objekta. Nešto vlage je postojalo prije u prostoriji, a obzirom na vanjsku fasadu, te postavljanje drenaže vani i to je za sada nestalo. Moja namjera je da zidove i plafon obložim sa stirodurom kombinacijom debljine istoga po zidovima i plafon u, dok bi na pod postavio samo nivelirajući masu (max. 50mm),ili postaviti armirano betonsku ploču ( sa tankom žičanom mrežicom) debljine max. do 50 mm. Molim Vaše mišljenje o ispravnosti mojih namjera, i prijedloge oko vrste ugradbenog materijala. S poštovanjem,

ODGOVOR

Zbog kompleksnosti upita molimo da nam se obratite na brojeve telefona 01/33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

Samir H / 31.1.2024. 8:25:12

Poštovani. Još jedna dilema. U prizemlju oko garažnih vrata postavljen je kulirplast prije 15 god i čvrsto prijanja . htio bih preko njega zalijepiti kamene pločice, na koji način to izvesti? Moram li na neki način skinuti kulirplast ili mogu preko njega lijepiti kamene pločice debljine 1 do 2 cm ? Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo ljepljenje kamenih pločica na površinu obrađenu TERAPLASTOM.

Samir H / 31.1.2024. 8:12:14

Poštovani. Oko balkona sa čeone strane polijepljene su keramičke pločice. Kojim postupkom da postavim kulirplast preko tih pločica?

ODGOVOR

Ne preporučamo nanošenje TERAPLASTA na keramičke pločice na čelu balkona.

Roman S / 30.1.2024. 15:30:28

Smije li se pregletat tapeta ljepilom da ne struzem jer nikako neide?to je stara tapeta koja se mala...

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno postoji li nalič boje na toj tapeti. Ako tapeta do sad nije bojana treba ju dobro otprašiti i impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Nakon barem 24h tako obrađenu površinu možete pregletati TERANILOM. Ukoliko na tapeti postoje slojevi boje, preporučamo da ju svakako uklonite prije daljnjih radova.

Luka B / 30.1.2024. 13:40:08

Pozdrav, Zanima me dali se Fina žbuka extra može nanositi na farbani zid koji je čvrst, boja se ne ljušti i čvrsta je. Sa tim da bih impregnirao zidove. U tehničkom upustvu piše da se zid mora oprati vodom a ne piše da ide impregnacija, a nisam u mogućnosti prati vodom. Vaš savjet dali impregnirati.

ODGOVOR

U pravilu, potrebno je ukloniti ili barem prestrugati postojeći sloj boje prije obrade FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Kako iz Vašeg upita nema dovoljno informacija za konkretan odgovor (kakva je podloga, koji tip boje je sada na zidu itd.) molimo da nam se obratite na brojeve telefona tehnološkog ureda 01/33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

Vedran B / 29.1.2024. 22:17:00

Poštovani. Svaki put kada nanosim teranil ekstra pravi mi mjehuriće nikako da služim zašto. Pomoć molim vas

ODGOVOR

Problem koji nastaje može biti stvar podloge, impregnacije ili debljine sloja. Obzirom da iz Vašeg upita nema dovoljno informacija za konkretan odgovor molimo da nam se obratite na broj telefona 01/ 33 22 709. Lijep pozdrav,