Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Valter Ancic / 3.6.2015. 16:23:17

Postovani,

Za vecu povrsinu, oko 400 m2, koja ukljucuje I kolni put na poprilicnoj strmini, koji bi program vasih oplocnika najbolje odgovarao. S obzirom na zimske uvjete, oplocnici bi definitivno morali bit otporni na niske temperature, mraz I sol.
Zahvaljujem I pozdravljam

ODGOVOR

Odabir opločnika ovisi isključivo o vama te se na prethodno pripremljenu površinu mogu postavljati opločnici debljine 6 ili 8 cm.
Ako se postava opločnika radi na kosoj površini (više od 45%) potrebno je konzultirati ovlaštenog geodeta da se prilikom postave odrede stupnjevi i kako se površina može isplanirati postavom opločnika. Svi opločnici koje proizvodimo ispituju se na habanje, te otpornost na mraz i sol.

Stanko Br. / 29.5.2015. 12:50:00

poštovani , postoji li neka boja kojom bi mogli vratiti stari sjaj našim opločnicima ? boja je bila u kombinaciji sivo - crvena ...isprana tijekom 14 godina , pokušao sam sa impregnacijom ali što se tiče boje nisam skoro ništa postigao ! hvala i lp , Stanko

ODGOVOR

Beton tj.smjesa iz koje se proizvode opločnici je mješavina agregata, cementa vode i pigmenta, to su prirodni materijali kod kojih mogu nastupiti razlike u nijansi i minimalne strukturne promjene površinskog sloja.
Na tržištu postoje sredstva koja djeluju kao pojačivači boja tzv. sredstva za intenziviranje boja.

izabela Baić / 31.5.2015. 22:23:37

Sto staviti na nov betonski plafon od ab ploče sa dosta pukotina?
Hvala

ODGOVOR

Sve ovisi kakve su vam postojeće pukotine, te koliko se prostiru po ab ploči i da li su površinske ili su kroz cijeli presjek ab ploče.
Ako su pukotine površinske, površinu treba pregletati BETONFIKS-om ili ožbukati gips vapnenom žbukom GV10 u minimalnoj debljini 1 cm.
Ako su pukotine kroz cijeli presjek ab ploče obavezno treba prvo sanirati pukotine.

Nikola Pavić / 28.5.2015. 11:33:34

Poštovani !!
Namjeravam na vanjsku terasu postaviti pločice terasa nije natkrivena, zanima me dali podlogu moram prvo premazati sa impregnacijom?

lp

ODGOVOR

Prilikom postave keramike na ab ploču podloga se ne impregnira. Ako želite dodatnu zaštitu prije postave keramike ab ploču premažite hidroizolacijskim premazom hidroprotekt duoelastik u dva sloja četkom. Nakon 24 h keramiku lijepite ljepilom TERATEKT FLEKS. Podloga prije lijepljenja keramike samo se navlaži vodom.

ljubo lovrić / 28.5.2015. 10:16:16

prije 7-8 godina napravio sam strojnu termo žbuku debljine 5 cm sa silikatnom žbukom. Zanima me mogu li sada na nju postaviti vanjsku jedinicu klime.

ODGOVOR

Ugradnjom klima uređaja se ne bavimo pa ne znamo kakve površine za postavu klima uređaja treba zadovoljiti.
Prema tlačnoj čvrstoći toplinska žbuka ne bi zadovoljila jer je njena težina 3- 5 puta manja u odnosu na produžnu žbuku ili beton. Potrebno je prilikom ugradnje nosače koji drže vanjsku jedinicu pričvrstiti u podlogu zida a ne u toplinsku žbuku.

josip sokol / 27.5.2015. 11:49:37

Poštovani,zanima me dali postoji neki premaz da se vanjske pločice malo zaglade da ne budu hrapave? Jer u stanu koji sam kupio,postavljene su vanjske pločice u dnevni boravak,pa ih je teško održavati.
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Na površinu postojećih pločica možete ugraditi samonivelirajuću masu TERANEKS. Površinu impregnirat neposredno prije i razliti TERANEKS. Ali vam preporučamo da TERANEKS ne bude završna obrada poda u dnevnom boravku. Ako želite tipa gotov industrijski pod, onda upotrijebite epoksidni ili poliuretanski proizvod.

Josip K / 26.5.2015. 15:59:10

Pozdrav,zanima me dali se siporex može gletati i čime,kako?hvala

ODGOVOR

U pretraživaču na našim web stanicama (gore desno – PRETRAŽIVANJE) unesite tekst koji tražite npr.: siporeks glet i vidjet ćete puno pitanja i odgovora vezanih uz taj traženi tekst ili pojam.

Miljenko Marović / 25.5.2015. 18:49:29

Poštovani,
Imam sazidanu garažu od betonskih blokova,te sam ju mislio pogletati izvana i iznutra,i ofarbati.

Čime bi se to moglo pogleteti ivana i iznutra.
Dali stavljati mrežicu?
Čime ofarbati izvana ili nešto navuči izvana,a da nije preskupo.

Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Betonske blokove ne možete pregletati glet masom, već je potrebno zidove s vanjski i unutarnje strane ožbukati žbukom VC 50 u minimalnoj debljini od 1 cm. Žbuku VC 50 nije potrebno dodatno fino zaribavati ili gletati, te se s vanjske i unutarnje strane može samo obojati fasadnom i unutarnjom disperzivnom bojom. Ukoliko se želi fina obrada, s vanjske i unutarnje možete pregletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA u debljini cca 3 mm i obojati.

radoslav buljan / 25.5.2015. 9:16:14

Poštovani,
na stare betonske vanjske zidove stubišta kuće u blizini mora postavio bih silikonsku žbuku. Trebam li kao podlogu postavljati ljepilo i mrežicu ili je dovolno da podlogu dobro operem, posušim i nanesem temeljni grunt (impregnaciju) i silikonsku žbuku?
Jeli potrebno na silikonsku žbuku još stavljati neki zaštitni sloj nečega za dodatnu zaštitu?
Poslao bih Vam i fotke tih zidova ali ne znam na koju sadresu.

ODGOVOR

Betonske zidove pregletajte REPARATRUNMI MORT-om F u debljini 2-3 mm te nije potrebno utiskivati staklenu mrežicu u sloju morta. Prije gletanja površinu je potrebno dobro oprati i očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije gletanja. Sušiti površinu prije nanašanja silikonske žbuke minimalno 7 dana. Prije nanašanja silikonske žbuke suhu podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUND-om dan ranije. Silikonsku žbuku nije potrebno dodatno premazivati.

Toni Bubalo / 24.5.2015. 17:54:50

Poštovani
Imam staru kamenu kuću,iznutra je cementirano;u prizemlju,koje je polukopano,zid vlaži i trusi se.Znam da je to veći problem i da moramo izvana srediti,ali kako da do tad saniram ovaj zid?Iz ostalih pitanja i odgovara,pretpostavljam da bi trebao namazati hidroprotekt duoelastik-om,pa onda ožbukati Sanisil-H žbukom.Da li da vanjske ili unutarnje strane premažem Antisolom(piše samo na kamen i opeku),jer mi izgleda kao da se i isoljava? Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Problem kapilarne vlage kamenih ili zidova od opeke najbolje je pokušati riješiti s vanjske strane, a unutrašnjost zidova premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini. Sve slojeve postojeće žbuke potrebno je skinuti do podloge – zida kamen ili opeka. Ako su zidovi od opeke i kamena zasićeni solju prije premazivanja hidroizolacijskim premazom zidovi se mogu premazati ANTISOL-om.