Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

dalibor laloš / 27.11.2014. 13:06:51

Poštovanje,dali se može HIDROPROTEKT nanesti na fleksibilno vanjsko ljepilo i ciglu,ili samo na beton i žbuku kako piše na vašim specifikacijama,na jednom dijelu kuće mi se voda slijeva dok pada kiša (2-3 m2) pa bi to izoliral,hvala unaprijed(kupil sam hidroprotekt)

ODGOVOR

HIDROPROTEKT se može nanijeti na ciglu, beton ili cementnu žbuku, no na ugrađeno ljepilo se ne može nanijeti.

Čarli B / 25.11.2014. 16:30:05

Poštovani,
u trgovini sam kupio TERATEKT B ljepilo.
Naime, trazio sam ljepilo za stiropor, a dobio sam ovo. Zanima me dali bi ovo ljepilo trebalo ljepiti i stiropor, te dali je to ljepilo vodonepropusno?
Riječ je o tome da ne lijepim nista na fasadu, vec izradujem maketu od stiropora i male komade bi trebao spajati sa ovim lijepilom, te od istog izmodelirati jezerce u kojem ce biti cca 1 litra vode, pa me zanima dali je to izvedivo sa vasim ljepilom ili nije?
Srdacan pozdrav!

ODGOVOR

Samoborka u svom proizvodnom programu ima materijal kojem je namjena isključivo lijepljenje i gletanje stiropora ali ne i za vama porebne svrhe.

Tina Iv. / 24.11.2014. 8:44:40

Sa kakvim se lijepilom lijepe plocice oko peci, jer sam vec jedanpu t lijepil sa obicnim za keramiku pa mi se odlijepilo pa vas moli odgovor hvala!

ODGOVOR

Pločice oko peći možete lijepiti našim proizvodom UNITEKT BAZA uz dodatak cementa 1:1.

Marija Duršot / 23.11.2014. 22:16:25

Poštovani,
prije 4 godine smo zamijenili stolariju sa PVC-stolarijom te na postojeći Sepp stavili akrilnu žbuku. Unazad godinu dana u kući nam se pojavljuje vlaga, odnosno plijesanj. Molim vas kako sanirati tu pojavu? Hvala

ODGOVOR

Pojava plijesni vjerojatno se javlja zbog PVC stolarije, koja je onemogućila „disanje“ prostora. Kako bi izbjegli daljnju pojavu plijesni potrebno je redovito provjetravati prostorije i omogućiti izmjenu zraka, a plijesan možete sanirati na taj način da skinete slojeve sve do podložne žbuke, žbuku dobro natopite sredstvom za saniranje zaraženih zidnih površina TERACID, te na kraju zidove obojite bojom sa fungicidnim dodatkom TERAPOL FRESH.

iva zuza / 23.11.2014. 9:28:42

Poštovani,
Molim Vas ako mi možete odgovoriti kako je moguće odkloniti gipsane mrlje na grobnici od mramora?
Hvala Vam!
Lp.

ODGOVOR

Pitanje bistre trebali postaviti klesaru nadgrobnog spomenika jer će on najbolje znati čime se mramor može čistiti.

Josip Vidović / 22.11.2014. 22:35:44

Pozdrav,

Imam drvenu kućicu koja je upravo završena i želim je jako dobro zaštititi od kiše i sunca. Nekoliko puta sam vidio da se drvene podloge boje takrilom. Pitanje je mogu li obojiti cijelu kućicu takrilom a da se nemam nekih velikih posljedica. To je materijal koji se u mnogo situacija pokazao jako otporan i dugotrajan. Hvala

ODGOVOR

Za drvene površine koriste se inače boje za drvo, a s obzirom da Samobora nije proizvođač navedene boje za beton mi ne možemo znati da li se ona može koristiti na drvenoj površini.
Pitanje trebate proslijediti proizvođaču navedene boje.

Kruno Magazin / 21.11.2014. 22:26:48

Poštovanje,
potreba je sanirati rupe na hodnim betonskim pločama u dvorištu i na betonskim stupovima ograde koje su nastale tokom 20 godina. Rupe na hodnim pločama su prosječno promjera 10cm i duboke oko3cm.
Oštečenja na betonskoj ogradi su različitih površina a dubina je u prosjeku 1cm.
Koji materijal koristiti za krpanje rupa u betonu ?
Hodne betonske ploče su prilično glatke tako da bi i ovaj put odradili suho brušenje dok na betonskoj ogradi nakon popunjavanja rupa odradili bi brušenje i bojanje.
Hvala

ODGOVOR

Rupe na betonskim pločama u dvorištu možete sanirati REPARATURNIM MORTOM RAPID 0-4 , a krpanje rupa na betonskoj ogradi možete odraditi sa REPARATURNIM MORTOM G.

Kruno Magazin / 21.11.2014. 22:07:49

Poštovanje,
odlučili smo samostalni pregradni zid od cigle u dvorištu poravnati nekom žbukom da dijeci služi za crtanje. Koji materijal koristiti ?
Hvala

ODGOVOR

Zid možete ožbukati vapneno cementnom podložnom žbukom VC 50.

Marijan Mikec / 20.11.2014. 15:58:56

Poštovani,

Molim Vas prijedlog proizvoda za premaz za glazuru prije postavljanja laminata vrotiv vlage. Jeftiniju opciju
Hvala

ODGOVOR

Na glazuru možete nanijeti HIDROELASTIK 2K, i nakon što se hidroizolacija osuši, možete polagati laminat.

damir novoselac / 17.11.2014. 10:57:34

pOŠTOVANI, MOLIM vAS ZA POMOĆ . POSTAVIO SAM Nove kocke betonske sive 20*30 6cm na podlogu dvorišta i sve je to ok.
No kako su građevinci poznati po tome da ostavljaju iza sebe nered i kaos, zanima me kako očistiti mrlje s tih istih kocki obzirom da je mješano na njima flex ljepilo u kantama iz koji je to sve frcalo, a naravno nije zaštitio s kartonom ili najlonom.
Uglavnom sada imam flekove po kockama od samog praha ljepila pa u dodoru s vlagom ostaje šareno a i samo ljepilo se stvrdnulo itd.
probao s miniwashom ide , ali do jedne točke i sada sam tu zapeo.
dali postoji kakava tekućina da to skida a neoštećuje betonske kocke -tlakovac
unaprijed hvala
Damir

ODGOVOR

Tragove ljepila je trebalo ukloniti odmah nakon što su nastali, jer naknadno uklanjanje nije moguće ili je to vrlo teško napraviti bez mogućeg oštećenja opločnika.
Eventualno možete opločnike dobro natopiti vodom i nanijeti 2-3 % otopinu solne kiseline koja bi trebala odstajati cca 10 min.