Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

MARIO TEGEL / 11.9.2014. 13:27:01

Poštovani,
Molio bih Vas za savjet i pomoć.
Prošle zime kada je bilo puno snjega zbog traljave kvalitete gradnje zgrade pojavio se veliki problem.
Prilikom otapanja snjega voda je curila niz fasadu te prosla kroz nju u podrucju roleta te pomokrila zid u unutrašnjosti stana u širini 50ak cm sve do poda.Stoga vas molim za pomoć kako da to rijesim.Znam da se to moze riješit gradjevinskim zahvatom pravljenja okapnice za koji nemam sada novaca.Dali ima kakvih hidro izolacijskih sredstava za to bilo da se primjenjuju izvana ili iznutra.Lijep pozdrav i puno hvala unaprijed.

ODGOVOR

Niti jedan hidroizolacijski premaz sada vam neće pomoći. Potrebno je utvrditi gdje vam dolazi do prodora vode i to sanirati.
Premazivanjem se ništa ne postiže jer ako ne sanirate prodor s vanjske strane vlaga će vam i dalje ulaziti u prostor i nećete je se moći riješiti. Premazivanje hidro premazom samo će zarobiti vlagu koja će vam se širiti po zidu.
Jedino što sada možete napraviti je skidanje boje i gleta i premazivanje četkom u dva sloja HIDRO PROTEKTom te ponovno gletanje i bojanje.
Napominjemo da je ovo samo privremeno rješenje.

Darko Klanec / 11.9.2014. 11:46:58

Renoviram staru kamenu kuću u Velom Lošinju.
Skinuo sam staru trulu žbuku, zidovi su jako neravni sa puno veziva-morta koji se trusi.
Sa čime impregnirati zidove i što staviti natrag - žbuku koja bi mjestimice morala biti deblja od 5-10 cm ili vodonepropusne gipsane ploče? Kamene kuće su ovdje uvijek vlažne

ODGOVOR

Zidove operite vodom pod pritiskom i ostavite da se osuše. Nanijeti cementni špric dan ranije.
Drugi dan nanositi žbuku VC 60 ili toplinsku žbuku u potrebnoj debljini.
Debljine veće od 5 cm potrebno je nanositi u više slojeva ne prethodno očvrsli sloj. Zidovi se ne impregniraju.
Prije izvedbe podložne žbuke zid u visinu do cca 40 cm premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom.

mario mavriček / 10.9.2014. 17:47:34

Poštovani !
Molio bih Vas za stručno rješenje moga problema, naime imam stiroporne štokature koje bih htio ugraditi na kuću (sims).Recite kojim materijalom da zaštitim ili nanesem sloj zaštite pošto se radi o vanjskim uvjetima , i da li stiropor prije treba impregnirati.Molim i količine materijala po m2.

Unaprijed Vam zahvaljujem

ODGOVOR

Proizvod kojim se obrađuju profili od stiropora je naš proizvod PRIM ŠTUKATUR.
Proizvodi se isključivo po narudžbi kupca , rok isporuke 5-7 dana. Stiropor se ne impregnira.
PRIM ŠTUKATUR cijena 5,05 kn/kg s pdv-om, vreće 25 kg. Potrošnja cca 5kg/m2 za sva sloja.

GORDANA BERKOVIĆ / 9.9.2014. 10:00:47

Ispred dnevnog boravka nalazi se terasa i s jedne strane zida unutar boravka izbila je vlaga.Da li bi se moglo premazati pločice na terasi ili je nužno nešto drugo.Hvala,lp

ODGOVOR

Ovisno o tome kakvi su vam slojevi ispod pločica premazivanje BETOSILom ili SILIKOSAM KONCENTRATom ne mora nužno značiti da ćete se riješiti problema s vlagom.
Potrebno je znati da li je prije ugradnje pločica izvedena hidroizolacija ili nije. Možda vam zacurijeva na spoju poda i zida. Potrebno je provjeriti imate li odgovarajući pad i da li su svi spojevi silikonizirani.

Krešimir Erk / 8.9.2014. 15:16:05

Poštovani,

na koji način izravnati stari bavalit (kojim materijalima).
Želim izbjeći mehaničko skidanje bavalita jer se vrlo čvrsto drži za podlogu (vapnene žbuka i nekoliko slojeva boje).
Unaprijed zahvalan,
Krešimir Erk

ODGOVOR

Bavalit možete izravnati gletanje glet masom TERANIL ili TERANIL EKSTRA u dva sloja, eventualno ako je grubo izvedna tekstura u sloju gleta može se utisnti staklena mrežica za unutarnje radove.
Površinu treba očistiti, otprašiti i po potrebi oprati i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije gletanja.

Ivan Fabijanić / 8.9.2014. 12:36:40

Poštovanje, imam dva pitanja.
Prvo - garažni prostor, koji kao pod ima grubu betonsku ploču. Čime da je obradim da bude glatka, tako da je mogu ofarbati i lako čistiti a da ne izgubim puno na visini. Garaža je za veći traktor i automobile, puno i često se koristi.
Drugo pitanje. Bitnije.
Krov garaže je ploča od fert gredica izložena jakoj zimi, snijegu i suncu. Počela se je mrviti po gornjoj izloženoj površini, služi i kao prohodna terasa, dijelom i kao balkon. Krov ne mogu raditi. Kako da je zaštitim. U bližoj ili daljoj budućnosti postavio bih možda pločice. Molim vas za savjet. Hvala

ODGOVOR

Površinu garaže pregletajte REPARATURNIM MORTom f u debljni 3-4mm. Podlogu prije gletanja impregnirajte UNIVERZALKONCENTAT GRUNDom neposredno prije gletanja.
Umjesto REPARATURNOG MORTA možete upotrijebiti samonivelirajću masu za izravnavanje TERANEKS u debljini do 5 mm. Nakon sušenja oba proizvoda mogu se obojti bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.
Na fert gredice potrebno je izvesti ab ploču minimalne debljine 5-10 cm. Sve slabo držeće dijelove skinuti te popraviti i izravnati cementnom glazurom. Osušenu cementnu glazuru premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm i ugradite keramiku. Na hidroizolaciju morate obavezno ugraditi neku završnu oblogu.

Tanja Pfeiffer / 7.9.2014. 17:45:04

Poštovani, nakon skidanja parketa u sobama i hodniku, majstori su nam na betonsku ploču postavili masu za niveliranje podova uz prethodni premaz poda impregnacijom, a zatim kao hidroizolaciju postavili bitumensku ljepenku uz prethodni premaz Resitolom. Izolacija je također podignuta na zid na visinu do oko 30 cm. Nakon mjesec dana na tu smo podlogu postavili laminat. Međutim, nakon nekoliko dana uslijed podizanja hidroizolacije podigao se i laminat. Majstori predlažu potpuno uklanjanje hidroizolacije i postavljanje smole direktno na prethodno postvaljeni sloj za niveliranje. Nemamo s tim iskustva i brine me da se vlaga ne povuče u zidove jer je površina sloja za niveliranje ispod hidroizolacije vlažna.
Što možemo učiniti?
Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Na samonivelirajuću masu ne ugrađuje se bitumenska ljepenka već samo laminat, parket, pločice, tepison ili bilo koja druga završna obloga.
Ovo što su vam majstori napravili sada je potrebno sve skidati do ab ploče, ugraditi glazuru po potrebi, iznivelirati sloj i ugraditi laminat.
Ako vam visina prije ugradnje laminata dozvoljava izvedite plivajuću glazuru s toplinskom izolacijom a na glazuru ugradite hidroizolacijski premaz te na hidroizolaciju laminat.

Tomislav Paun / 6.9.2014. 17:13:26

Dobar dan
Zanima me SEP korištenje za unutarnju upotrebu(da li treba prethodno pripremanje zida ili slično).
Veličina pakiranja(KG) i pokrivenost na zidu spomenutog pakiranja.(KG/M2).
I koju bi baš preporučili granulaciju za unutarnju upotrebu.

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP se može koristiti za vanjske i unutarnje radove. Podloga mora biti ožbukana, čista što više zaglađenija i imregnirana MINERALKVARC GRUNDom dan ranije.
Pakiranje 40 kg, potrošnja ovisno koju granulaciju i teksturu želite od 3-4 kg/m2.
Za unutarnje radove možete koristit SEP Z 200 , SEP 03 ili SEP U.

Ivan Feljan / 5.9.2014. 9:22:10

S cime preporucate obraditi betonski dio ograde.na horizontalne dijelove cu staviti kamene klupcice.
Da li da beton pregletam s fasadnim ljepilom te nakon toga obojam nekom vanjskom bojom (ako da,kojom bojom) ili nakon grundiranja obraditi teraplastom.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Ukoliko planirate obojiti betonske zidove onda je preporuka da ih obradite REPARATURNIM MORT-om F do max debljine od 2 mm.
Ukoliko su neravnine na betonskoj ogradi veće od toga, površine obradite REPARATURNIM MORTOM G i naknadno obojite fasadnom bojom TERATON V.

Ako površine planirate obraditi Teraplastom uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENIM možete beton pregletati i fasadnim ljepilom ili REPARATURNIM MORTom.

Vladimir Bazikić / 4.9.2014. 11:27:25

Poštovani!
Javljam se iz Pule, zanima me
Vaše sniježno bijelo zrno od 4-7 mm. Dali postoji u Puli ili okolici di bi to mogao kupiti.
Unaprijed zahvalan.
Bazikić Vladimir.

ODGOVOR

Naše proizvode u Puli je moguće kupiti u prodavaonicama Pevec i Mago.