Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

juca salkica / 16.8.2014. 7:00:16

htio bih na vanjsku betonsku podlogu koja je natkrivena zalijepiti plocice. odgovarajuce za vanjske uslove. Mogu li koristiti smjesu savskog pijeska i cementa kao ljepilo i koji omjer?

ODGOVOR

Mi vam možemo ponuditi gotovo ljepilo za keramiku TERATEKT F.
Sami možete izraditi smjesu od pijeska i cementa ali vam omjer ne možemo reći jer se ne bavimo izvođenjem takvih radova, a naše ljepilo sadrži i dodatne aditive i sve to u sklopu naše vlastite recepture.

Dejan Pejić / 13.8.2014. 11:46:19

Molim vas, možete li mi poslati nekakve prijedloge slaganja Pompej opločnika ukoliko bi se uzeli elementi : PO2 + PO4 + PO5 + PO6 ?

Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Postojeće i najčešće korištene sheme slaganja opločnika možete vidjeti na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , desno link: Način primjene proizvoda .

Shema koja je najbliža elementima koje biste vi htjeli je shema E s tim da bi se element PO1 mogao npr. zamjeniti s
• 4x4 tj. 16 PO6 elemenata
• ili jednim centralnim PO4 elementom okruženim s 12 PO6 elemenata
• a postoje i brojne druge kombinacije koje se mogu napraviti bez oslanjanja na postojeću shemu E , no to ovisi ovašim sklonostima, volite li simetrične ili „random“/slučajne sheme s ponavljanjem

Dimenzije svih Pompej opločnika možete vidjeti na istoj navedenoj web stranici, desno link: Tehnička uputa .

Irma Sirbegovic / 9.8.2014. 8:36:26

Poštovani,imam dvoriste ispod kojeg je podrum,Prije 5 godina smo ga renovirali ,postavljena je hidroizolacija,glazura i kamen.Sad je pocelo,usljed ovih kisada curi u podrum.Molim vas da mi predložite kako da saniramo.Unaprijed zahvalna, Irma

ODGOVOR

Bez otvaranja postojećih slojeva na terasi i utvrđivanja gdje vam je prodor vlage nije moguće izvesti sanaciju. Najvjerojatnije je problem u izvedenoj hidroizolaciji ili glazuri.
Potrebno je skinuti kamen premazati glazuru hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja i ponovno ugraditi kamen.
Kamen se može premazati BETOSIL-om za zaštitu.

mario jerkovic / 8.8.2014. 22:38:16

Pozdrav! Zanima me da li mogu okrečiti običnim krečom vanjski zid terase koji sam pregletao sa fleksibilnim ljepilom za pločice, ili je potrebno kupiti bas vanjsku fasadnu boju? Koliko bi držao obični kreč? Mislim na vremenske uvjete, kiša, snijeg i sl... Hvala!

ODGOVOR

Unutarnje disperzivne boje nisu namijenjene za bojanje fasadnih površina, već je to funkcija isključivo fasadnih boja.

Ferdinand S / 7.8.2014. 17:58:56

U kući imam betonsko stubište. Kojim proizvodom treba pripremiti podlogu izrađenu od grubog betona? Dakle, treba izravnati gazišta i čela.
Potom bih htio prebojati bojom za beton uz uvjet da se (za koju godinu) na tu podlogu može postaviti drveno ili laminatno gazište.

ODGOVOR

Gazišta i čela možete izravnati REPARATURNIM MORTOM G, podlogu prije dobro očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA G.
Završna obrada može biti bojom za beton AKROTON ali s obzirom da se radi o horizontalnim gaznim površinama, moglo bi doći do prljanja boje.

MARIJO JOVIĆ / 7.8.2014. 10:51:40

Poštovani,
imam postavljene travne opločnike te bih želio ispuniti neke od rupa na istima tj. zanima me da li u Vašem proizvodnom programu postoje ispune za rupe travnih opločnika.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Samoborka nema neki određeni proizvod kojim bi se ispunjavale rupe u travnim rešetkama, ali rupe u travnim rešetkama možete popuniti opločnikom Pompej PO6 (7,5x7,5 cm).

Prvotna namjena tog opločnika nije zapunjavanje rupa u travnoj rešetki, pa je njegova visina 6 cm, pa razliku između dvije visine možete riješiti zapunjavanjem rupa do određene visine.

Jožica Ana Mandić / 5.8.2014. 11:28:50

Molimo vas za savjet u vezi vanjskog stepeništa, koje je popločano sa keramit pločicama i je posle 30 godina razpucalo.Osnovna konstrukcija je armirano betonsko stepenište i obloga može biti u debelini maksimalno 2 do 2i pol cm.Odlučili smo, da nam bi najbolje odgovarao prani kulir izradjen na licu mesta.Davno smo več sami radili ploče iz pranoga kulira, zato bi pokušali i sada to napraviti,a nas interesuje,ako radite premaz ili nešto slično,kojim bi premazali oplatu za čelnu pa i nastupno ploču stepenica,da izbegnemo dilekatno izpiranje kulira. Molili bi vas i za tačan recept-količine šljunka 0.4 do 0.8 cm, cementa i vode. Ako imate još koji savjet bi vam bili jako zahvalni. U očekivanju vašeg brzog odgovora se vama unapred zahvaljujemo i vas lepo pozdravljamo.

ODGOVOR

Premaz za prani kulir ne postoji koliko je nama poznato jer kada se prani kulir izvodi na licu mjesta podloga se ne impregnira već samo dobro navlaži vodom.
Mi prodajemo gotovu smjesu KULIRMIX koja se koristi prilikom izrade pranog kulira sa sivim ili bijelim cementom te u tu smjesu dodajete samo zrno prema izbora i zatim se kulir.
Omjer mješanja KULIRMIX:zrno je 1:1 ili 1:2 .

Krunoslav Tušek / 1.8.2014. 20:59:45

Poštovani,
Zanima koja je razlika između VC40 i VC50 žbuke. Po specifikaciji vidim da VC50 ima malo bolja toplinska svojstva.
Upotrijebila bi se za unutarnje radove.

Hvala

ODGOVOR

Razlika između VC 40 i VC 50 je u tome da je VC 40 isključivo za unutarnje radove, a VC 50 i za vanjske i za unutarnje radove.

Frane Kolanović / 31.7.2014. 13:00:52

Poštovani,
zanima me da li se Akroton Plus akrilna boja može tonirati kao što se mogu npr. AKROTON Bazne boje i koji je postupak?
Srdačan pozdrav,
Frane

ODGOVOR

AKROTON PLUS se može tonirati po svim tonovima iz naše ton karte, ali toniranje je moguće samo kod nas u proizvodnji, ne i na tinting strojevima.

Robert Grisfelder / 30.7.2014. 22:14:22

Postovani, u starom podrumskom prostoru dolazi do prodora oborinskim voda pri jacoj kisi,prostor je ne pristupacan da bi se vidlo od kuda voda dolazi jel tuda prolazi glavna cjev prikljucka za vodu, kao i odvodna cjev oborinsih voda djel ugradena u zid,Napomijem da se voda pojavi cista nakon duzeg padanja oborina tj jacih ne znam dal je problem u oborinskoj cjevi koja je konst vlazna il propustanja kroz temelje il uz glavnu cjev od vodovodnog prikljucka, zanima me vase misljene a i predlog sanacije temelja event s unutrasnje strane tj sancija prodpra vode hvala

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi da li su cijevi ispravne i eventualno njih popraviti.

Prostor se može sanirati upotrebom dvokomponentnog hidoizolacijskog premaza DUOELASTIK HIDROPROTEKT koji se premaže u dva sloja četkom,valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm.