Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Branko Novković / 5.11.2015. 3:28:33

Poštovani.
Spremam se obnavljati špalete s vanjske strane oko prozora nakon postavljanja novih pvc prozora. Naime imam u planu polijepiti stiropol 1cm flex ljepilom s unutarnje strane a na rubove bih stavio pvc kutne lajsne s mrežicom. Želja mi je izvući okvire oko prozora cca 10 cm širine. Zanima me koje materijale moram koristiti da se nanesu i na taj stiropol i na okvire, tj da se fino izglade tako da mogu nakon toga pofarbati sa akrilnom bojom za fasadu koju sam već kupio?
Zahvaljujem

ODGOVOR

Preporučamo „okvire“ oko prozora izvesti ljepljenjem EPS F pločama debljine ovisno o željenoj istaci profilacije. Izvedene istake obrađene armirajućim slojem (SAMOTERM F + staklena mrežica PRIMAFAS 160) dodatno zagladiti VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE, te nakon cca 7-10 dana obojiti fasadnom bojom.

miro migan / 2.11.2015. 13:54:10

Molim vas za savjet u vezi završetka stiropor fasade . Upravo završavam armiranje mrežice sa samotermom F u drugom sloju . Htio bih fasadu završiti kao ravnu i samo je prebojati nekom od vaših fasadnih boja pa vas molim za savjet koji materijal upotrijebiti kao fini završni sloj . Napominjem da se objekat nalazi na moru ali ne u neposrednoj blizini pa nema velikog utjecaja soli. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Dovoljno osušeni SAMOTERM F potrebno je pregletati univerzalnom mineralnom masom, FINA ŽBUKA EKSTRA, u debljini 3-4 mm.
Nakon što se žbuka osuši možete bojati fasadnom bojom TERATON V ili SILIKONKOLOR.

Ivan / 30.10.2015. 14:02:06

Poštovani,
molim Vas prijedlog hidroizolacije (zaštita od kapilarne vlage) nulte ploča korištenjem nekog od vaših proizvoda. Na temeljenu AB ploču polagat će se pločice korištenjem univerzalnog ljepila.
Ukoliko postoji mogućnost hidroizolacije dodatkom aditiva mješanom betonu, molim vas i taj prijedlog jer betonaža pumpanim betonom tek slijedi.

Lijep pozdrav

ODGOVOR

Prije postave keramike površinu premažite hidroizoacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja.

Krste Miliša / 29.10.2015. 19:54:39

Poštovani zanima me kako izolirati zid od stana, naime sa jedne strane zida bi trebala biti soba a sa druge je cisterna za vodu.zid je od punog betona, zanima me da li će biti učinkovito na zid zaljepiti stiropor, pa uz stiropor sazidati drugi zid, sa strane sobe naravno?

ODGOVOR

Prije ugradnje stiropora i novog zida površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja kao dodatnu zaštitu od vlage.

JELENA JUKIC / 29.10.2015. 15:19:57

Poštovani,
Živim na trećem katu stambene zgrade s pet katova. Zgrada je građena 80ih godina, krov je potrebno sanirati te i fasadu.
U jednoj sobi se stvorila vertikalna pukotina duz cijeloga kuta zida te se malo i horizontalno širi. Soba je sklona gljivicama i vlazi. Koji je uzrok stvaranja pukotine? Kako da samostalno saniram pukotinu?
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Uzrok pukotine teško je prema opisanom utvrditi ali pretpostavka da se radi o statičkom problemu jer se pukotina širi.
Potrebno je utvrditi da li je pukotina kroz cijeli presjek zida ili samo površinska. Ako je površinska zapunite je silikonom, ako je kroz cijeli presjek potrebno je zapuniti masama koje ekspandiraju tj. povećavaju volumen da berem malo statički učvrste pukotinu. Pojava vlage i gljivica je zbog pojave hladnih mostova tj. nedovoljne toplinske zaštite objekta.

Mladen Pajnić / 27.10.2015. 16:09:28

Pozdrav,

Interesira me može li TERANEKS UNILEVEL biti završni sloj u npr. garaži, tj hoće li imati dovoljnu čvrstoču?
LP
Mladen

ODGOVOR

TERANEKS UNILEVEL ima tlačnu čvrstoću (HRN EN 13851:2004) >•30 N/mm2, te može biti završni sloj u garaži.

Giordano Crancich / 27.10.2015. 10:46:04

Poštovani ,
čime bi izravnao postojeću AB ploču ispred kuće, koja služi kao parkiralište za os. vozila. Naime postojeća ploča nije ra vno izlivena pa postoje manja ulegnuća gdje se zadržava voda ( cca 1,5 - 2 cm max ), a ujedno bih napravio i manji pad za odvodnju vode.
Zahvaljujem!

ODGOVOR

Površinu možete izravnati upotrebom REPARATURNOG MORTA G u potrebnoj debljini.
Prije ugradnje morta površinu treba oprati, očistiti te impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om , razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1 neposredno prije gletanja.

ilija nikolić / 26.10.2015. 22:47:13

poštovani dali je potrebno 2 puta nanositi ljepilo na stiropol lik koji meni radi fasadu kaže da ako 2 puta nanosi takozvano jeftino ljepilo može doći do pucanja i kolika vam je cijena završne silikatne naka smeđa boja cca

ODGOVOR

Armirajući sloj na toplinsko izolacijskoj ploči izvodi se obavezno u dva sloja gletanja - prvi sloj u koji se utapa staklena mrežica i drugi sloj na prvi sloj, nakon 24 h.
Izjavu izvođača uopće ne bismo komentirali, jer da izvođača zna izvoditi pravilno sustav ovako što ne bi izjavio.
Detaljan opis izvedbe naših sustava možete pogledati na web stranici http://www.samoborka.hr/termozol ili na stranici www.hupfas.hr .

Cijena silikatne žbuka 13,50 kn/kg s pdv-om, u kanti 25kg, bez obzira na odabir tona žbuke.

Alen Belošević / 26.10.2015. 12:19:09

Poštovani,
Nedavno sam u dvije prizemne prostorije kuće razbio stari pod ,napravio nutarnju drenažu i izbetonirao deku 10cm,
razlog toga je što prostor nije koristio ničemu a bio je dostanizak strop pa sam ga time produbio i spremio za daljnje uređenje,
ali sada imam problem sa vodom pošto sam unutra niži od razine tla i kad pada kiša na nekim mjestima mi unutra curi voda i to na mjestima između novog poda i razine vanjskog tla,pošto nisam u mogućnosti ići sa vanjskom sanacijiom
šaljem Vam par slika da vidite točno o čemu se radi i da mi ponudite neko riješenje iz palete Vaših proizvoda čime najbolje obraditi tu površinu od novog betona do stare žbuke(tj taj dio koji mi propušta vodu izvana
Unaprijed hvala
Alen
http://i.imgur.com/Wqe1x2u.jpg
http://i.imgur.com/794CSqv.jpg
http://i.imgur.com/dbze5n3.jpg
http://i.imgur.com/CGzhGMg.jpg
http://i.imgur.com/tDgg4jL.jpg

ODGOVOR

Zidove i pod premažite hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K , u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.

željka profaca / 25.10.2015. 18:41:40

Poštovani, planiramo sanirati ulaz zgrade koji ima veliku vanjski natkriveni dio. Strop je prekriven nekom vrstom izolacije koji izgleda kao kombinacija slame i betona ( jedan od ponuđača napisao hinkerit) Zgrada rađena 1988 g. Imam tri ponude. Prvi bi samo prebojali sa tri sloja akrilne boje, pokrpali rupe kitom i žbukom. Drugi bi postavili stirodur 3cm, rabic mrežicu u dva sloja ljepila i silikat, a treći radili spušteni stropD112, te prebojali disperznom bojom. Cijene različite i ne znam što je od toga najbolje a što neophodno. Hvala

ODGOVOR

Prema poslanim slikama predviđen je spušteni strop jer je postavljena podkonstrukcija.
Najbolje je na to ugraditi cementne ploče Knauf Aquapanel .
Spojeve ploča i cijele ploče pregletati s našim proizvodom SAMOTERM F uz rabiciranje spojeva staklenom mrežicom i na pregletane ploče uz odgovarajuću impregnaciju ugraditi završno dekorativnu žbuku prema izboru (akrilat, silikat, silkon).