Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

željko španić / 10.6.2016. 10:32:34

Poštovani,kupio bih vaše kulir ploče 40x40x3,8 i postavio ih na terasu iznad garaže.Postava bi bila na hidroizolacijsku foliju na gumene podmetače.Pitanje:da li se još mora staviti sloj geotekstila na HI foliju ?? LP Željko

ODGOVOR

Sloj geotekstila obično se primjenjuje kod izvedbe drenažnog sloja u niskogradnji kod geotehničkih i hidrotehničkih zahvata. Upotreba geotekstila kod hidroizolacijskih folija nije nam poznata. Najbolje je kontaktirati proizvođača proizvoda koji planirate koristiti i vidjeti što oni predviđaju.

Marko Belondo / 9.6.2016. 14:50:47

Postojeća stara SEP fasada se ne nekim mjestima počela ljuštiti pa bi to htio sanirati. Mislio sam optući oštećene dijelove, zatim podlogu isprati vodom pod tlakom i nakon impregnacije pregletati teratermo gletom. Na kraju na takvu podlogu staviti SEP z2. Da li je radi boljeg prijanjanja u teratermo glet potrebno utisnuti mrežicu ? Ako ne na cijeloj površini, to bi svakako napravio na kutovima. Hvala.

ODGOVOR

Tamo gdje je predviđeno krpanje poželjno bi bilo ugraditi staklenu mrežicu u sloju TERATERMO GLETa. Prema opisanom preporučamo vam da na cijelu fasadnu površinu ugradite staklenu mrežicu u sloju TERATERMO GLETa i ponovno ugradite SEP. Na svim kutevima otvora bilo bi poželjno izvesti dijagonalno rabiciranje u sloju TERATERMO GLETa.

Dragan / 5.6.2016. 12:40:49

Poštovani Pišem iz Istre Zanima me vaš proizvod 'Mort za modeliranje' Naime u stanu namjeravam obloziti zid umjetnim kamenom, pa me zanima dali bi taj vas mort bio upravo za tu namjenu, tj, da se od njega u kalupima napravi dekorativni kamen? Ako ste razumijeli pitanje. Ili mozda imate neki drugi vas proizvod koji bi mi mogli preporučiti? I jos me zanima koja je debljina zrnca? I dali treba sa jos čime pomiješati? Naravno osim sa vodom Puno vam hvala Lp

ODGOVOR

MORT ZA MODELIRANJE je samonivelirajući, brzo otvrdnjavajući polimer-cementni mort za izradu dekorativnih profila za fasade, za unutarnju i vanjsku upotrebu. To je gotovi industrijski proizvod koji sadrži pijesak granulacije do 4 mm i ne miješa s ničim osim s vodom. Sadržaj vreće 40 kg , treba miješati s cca 8 l vode, dok se ne postigne homogena masa pogodna za izlijevanje kalupa. Pripremljeni mort izliti u kalup unutar 10 minuta. Vađenje očvrslog morta iz kalupa moguće je nakon cca 4 sata (pod standardnim uvjetima).

Stanka B / 3.6.2016. 14:59:44

Molim vas savjet, Terasa je popločena vašim kulir pločicama, pločice su stare oko 15 godina i izložene su vremenskim neprilikama (terasa nije natkrivena). Odžavanje: samo ribanje ribačom četkom i mazanje Dominol mljekom. Sada su pohabane kako im vratiti „sjaj“? Imate te li nešto bolje molim vas još jednom savjet. S poštovanjem

ODGOVOR

Nakon toliko godina sjaj pločama je teško vratiti, ali se nakon čišćenja , pranja i četkanja ploča, može osušena podloga premazati BETOSIL-om. BETOSIL je namijenjen za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt. Smanjuje transport vodotopivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost.

Dinko Štrbac / 30.5.2016. 20:09:24

Poštovani Prije svega hvala na dosadašnjoj pomoći. Molim sad opet Vašu pomoć, čime bih premazao garažni pod. Garaža služi sa auto, smještaj raznih stvari, a i kao priručna radionica, usudio bih se procijeniti, pod je srednje opterećen. No, betonski je i jako se praši. Rupe sam pokrpao Vašim proizvodima prema Vašim savjetima, i to je funkcionalno i estetski u redu, sad bismo to i nečim premazali, a da bude donekle trajno. Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

Trajno rješenje tj. rješenje za duži period je izvedba industrijskog poda premazima namijenjenim za tu vrstu radova. Ono što vam mi možemo preporučiti je bojanje bojom za beton AKROTON PLUS. Napomena: premazivanje bojom ne može biti trajno rješenje. Zaštita traje cca 10-15 godina.

Veso Pavlovic / 29.5.2016. 17:03:41

Pozz.oplocnici od 6 i 8 cm 10-20 ,imali razlike velike u kvaliteti,i do kolko debljine rizle se mogu postavit,zahvaljujem

ODGOVOR

Visina opločnika ne utječe na kvalitetu. Bez obzira na visinu, opločnik mora zadovoljiti uvjete zadane važećom normom. Kameni agregat 2-4mm ili 4-8 mm postavlja se u minimalnoj debljini 3-5 cm, a može biti do cca 10 cm.

Ante Blažević / 28.5.2016. 16:32:14

Poštovani, Već neko vrijeme koristim vaše proizvode Gv 10 i Vc 50 za izradu imitacija kamenih zidova. Izradio sam kalupe pomoću kojih utiskujem teksture na svježe nanesenu žbuku. Jedan sloj debljine 0,5 - 2cm. Potom, nakon sušenja žbuku bojam akrilnim fasadnim bojama. I na kraju akrilnim lazurama dodatno toniram površinu u željenom tonu. Pitanja su sljedeća: 1. Imate li žbuku finije granulacije za vanjsku primjenu koja podnosi debljinu sloja do 2 cm ( ne mora biti mineralna)? 2 . Može li se nekim aditivom ubrzati sušenje žbuke da bih je mogao što prije bojati? Također da joj pojaća elastičnost i čvrstoću.

ODGOVOR

Možete upotrijebiti žbuke iz programa sanacija - FINA ŽBUKA STANDARD granulacije 0,63 mm , koja se može nanijeti u debljini do 30 mm. Aditive ne preporučamo stavljati u gotove industrijski pripremljene proizvode. Sve što stavljate u žbuku stavljate na vlastitu odgovornost , jer dodatkom može se poremetiti čvrstoća, vrijeme vezanja i sl.

Seudin Delić / 28.5.2016. 6:11:02

Jel preporucljivo radit stiropol fasadu u 8 mjesecu.Hvala.

ODGOVOR

Za izvedbu fasaderskih radova temperatura podloge i zraka trea biti od + 5°C do +30°C. Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na osunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše. Prilikom izvođenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi za fasaderske radove.

zoran kovac / 27.5.2016. 21:07:21

DALI SE SMIJE GLET MASA TONIRATI U NEKU BOJU PRIJE NANOŠENJE?

ODGOVOR

U gotovi industrijski pripremljeni proizvod ne smiju se dodavati boje tj. tonirati. Sve što dodajete gotovom proizvodu dodajete na vlastitu odgovornost te ne možemo odgovarati za moguća odstupanja.

Karolina Dovođa / 27.5.2016. 7:36:01

Poštovani! Stavili smo na fasadu sep 02 u boji 3123, Nismo zadovoljni s izvođačem, ostalo je šareno, vide se sastavi i sad je pitanje kako to popraviti? Može li se to pokriti s nekom od vaših boja ili premaza i kojim? Molim Vašu preporuku! Hvala i lp

ODGOVOR

Fasadnu površinu možete prebojati fasadnom bojom TERATON V ili MINERALKOLOR u istoj ili drugoj boji po izboru. Impregnacija nije potrebna. Površina mora biti čista. Bojati u dva sloja Potrošnja 0,25-0,3 l/m2.