Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Dubravko K / 10.11.2022. 14:43:12

Pozdrav Dali imate neki proizvod koji je otporan na temperaturu ili neki aditiv koji se stavlja u beton da može podnijeti visoke temperature, trebam za peku . Hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom asortimanu, na žalost nema proizvod za traženu namjenu.

Nikola S / 21.10.2022. 14:23:00

Postovani, Radi se o prizemnici s tavanom. Nakon ciscenja i plana preuredjenja tavana u stancic, naisli smo na pukotinu u deki, koja ide sirinom cijele deke od zida do zida, iznad jedne prostorije. Sirina je cca 3.5m, a pukotina je cca 1-2mm. Obzirom da je to nastalo nakon potresa (pretpostavka), kako bismo sami mogli sanirati problem te koju smjesu/materijal koristiti? Molio bi odgovor na email. Hvala, Nikola

ODGOVOR

S obzirom da se vjerojatno radi o konstruktivnoj pukotini, a u Vašem upitu nema dovoljno detalja, molimo da nam se telefonski obratite na brojeve telefona 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808

I V / 21.10.2022. 11:42:45

Obložen vanjski zid sa biber crijepom i premazan emulzijom. Nakon par dana crijep je dobio bijele fleke koje se ne daju skinuti jer su, kao, ispod tog sjajnog sloja.. Zašto se to desilo i kako to ukloniti?

ODGOVOR

Ne znamo čime ste premazali crijep tj. naziv proizvoda. Najbolje je da se s više informacija upitom javite proizvođaču emulzije.

Davor P / 11.10.2022. 20:35:16

Pozdrav, trebam jedan savjet, trebao bih premaz za beton koji je nedavno postavljen, zanima me može li se on premazati epoksidnim dvokomponentnim premazom u nekoj sivoj varijanti boje, radi se o 40ak m2 površine pa me zanima cijena s dostavom i treba li impregnacija. Hvala.

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu nema proizvode na bazi epoksida. Zbog toga nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit.

Kreso S / 19.9.2022. 13:23:36

Dobar dan, Imate li u ponudi već gotovu mješavinu za betoniranje pilota u zemlji, 25x250cm? Trebam za potrebu podzidavanaj šupe na kliznom području. Ukoliko nemate, molim savijet za omjer i sastava koji bi bio primjeren za namjenu. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Odgovor: U mogućnosti smo isporučiti svježi beton. Molimo dostavite zahtijevane karakteristike betona i lokaciju gradilišta.

Vale J / 10.9.2022. 22:27:01

Pozdrav, sredujem staru kucu koja je gradena sa prijesnom ciglom i zanima me koja je najbolja i najjeftinija solucija za zidove ( dosta ravni), razmisljam lijepiti knauf direktno na zid ( ako se moze lijepiti), druga opcija je mrezica i ljepilo pa pregletati, treca je skidanje sloja blata sa cigle pa cementno zbukanje, naravno zanima me i najpovoljnija varijanta

ODGOVOR

Saniranje opisanog zida žbukom zahtijeva ili postavljanje nosača žbuke ili obavezno skidanje sloja blata i tad možete pristupiti obradi zida bilo kojom podložnom žbukom. Ukoliko bi se odlučili na postavu gips-kartonskih ploča, postavite ih na podkonstrukciju.

Andrea B / 9.9.2022. 4:19:00

Poštovani, da li se u nadtemeljne zidove može staviti beton 20/25 umjesto betona 25/30 na dimenziju kuće 10,80x 11,55? Da li je velika razlika u betonu?

ODGOVOR

Ukoliko je projektom predviđen beton marke 25/30, ne može se zamijeniti bez konzultacije s projektantom.

Igor M / 30.6.2022. 11:46:11

Poštovani narucio sam preko interneta farbu za zid medjutim dosla mi je malo napuknuća kanta i malo se farbe prošlo po paketu trenutno je i dalje u paketu zatvorena. Pa me interesuje koliko imam vremena da je iskoristim posto nemam namjeru narednih 10 dana da krecim. Hvala

ODGOVOR

Bilo bi dobro da mjesto oštećenja zaštitite (pokušate zabrtviti) ljepljivom trakom i ukoliko ćete kantu čuvati na suhom mjestu bez direktnog utjecaja sunca ne bi trebalo biti problema s bojom u naredna dva tjedna.

Ljiljana Š / 7.5.2022. 9:45:52

Poštovani s koji sredstvom mogu uklooniti pokapane fleke od beton boje na kuliru.Hvala

ODGOVOR

Boju za beton nije moguće trajno ukloniti sa pranog kulira budući je isti na cementnoj osnovi.

Marin / 29.3.2022. 0:01:20

Poštovani, molim Vas za pomoć! koristio sam Vaš Teraplast G kulir za pokriti jedan zid. Uglavnom, pri radu mi je palo malo kulira na radno odijelo, osušilo se i ostala je fleka. Oprao sam radno odijelo(očito prekasno), ali je fleka i dalje prisutna. Da li se može odstraniti kulir sa odjeće i koja metoda je najbolja po Vama? Tamno plavo mi je radno odijelo. Ne bih htio da mi ostanu bijele fleke od sredstva za čišćenje(poput acetona). Unaprijed zahvaljujem S poštovanjem

ODGOVOR

Nažalost, mrlja koja je ostala nakon pranja posljedica je kemijske rekacije veziva TERAPLASTA s tkaninom te istu nije moguće ukloniti.