Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A R / 24.4.2012 15:36

Gdje u Splitu mogu kupiti kulir zrna za izradu kulir ploča (prani kulir). Koliko bih trebao kupiti materijala za 100m2, te kako ide postupak miješanja (omjer) kulir zrna i cementa, na kiji način se ispire kulir. Hvala

ODGOVOR

Možemo vam ponuditi gotove ploče s riječnim zrnom koje mogu biti imitacija pranog kulira.
Ploče je moguće u Splitu kupiti Brodomerkur ili Samoborka Split, Baumax, Bauhaus.
Za izradu pranog kulira najbolje je obratiti se izvođačima koji izvode prani kulir, koji znaju omjer miješanja zrna i cementa te način pranja zrna.
Ono što vam možemo ponuditi je bijelo, snježno bijelo, crno, crveno i riječno zrno u vrećama od 25kg i pripremljenu smjesu KULIRMIX kojoj se dodaje zrno za izradu pranog kulira.

T P / 10.4.2012 19:48

Zanima me način plaćanja za firme

ODGOVOR

Način plaćanja:
- za poslovne subjekte koji imaju ugovor –. prema uvjetima iz ugovora
- za poslovne subjekte bez ugovora –. predračun ili
- za poslovne subjekte bez ugovora –. garancija banke.

s m / 3.4.2012 13:11

Poštovani!
Molim vas,odgovorite mi: da li imate predstavništvo u Sloveniji,za vašo firmo? Lep Pozdrav.

ODGOVOR

"Naš predstavnik u Sloveniji je g. Mario Dražić, kontakt podatke možete vidjeti na našoj web stranici: KONTAKTI ."

N / 15.3.2012 11:17

Poštovani,
u podrumu u kući imam veliku vlagu, gdje su mi zidovi ispucani. Zidovi su betonski ali su prastari pa se več rule. Zanjima me šta je najbolje napraviti, da ih ojačam iz nutra. Iz vana je oko cijele kuće napravljem vijenac pa sve to drži, ali iz nutra su katastrofa! Da li postoji nekakvo ljepilo da bi to povezalo sve i stavit neku mrežu ili nešto....nisam pametan što napravit. Pa vas molim za savjet. Hvala!

ODGOVOR

Predlažemo vam da se konzultirate sa ovlaštenim statičarem koji će vam napraviti analizu statike objekta i preporučiti što napraviti.
Ako su zidovi toliko oštećeni niti jedna žbuka ih neće učvrstiti, već je potrebna kvalitetna sanacija na koju onda možete nanijeti našu žbuku prema želji.

B < / 4.3.2012 7:52

Dobar dan,

Trebao bih prevuc beton u dvoristu (200 m2) sa smjesom od maximalno 10 mm ali tako da dobijem ipak estetski izgled. Estetski izgled kulira me privlaci ali nisam sigurad da je pogodan za tu namjenu. Napomena: dvoristem prolaze auta a sluzi i za parkiranje auta.Molim odgovorite dali se kulir upotrebljava za podove dvorista i dali ima neki slican proizvod uzimajuci u obzir estetiku.
Unaprijed zahvaljujem na preporuci.

Srdacan pozdrav,

ODGOVOR

Prani kulir se na vašu površinu može izvesti, ali ga u zimskom vremenu ne smijete posipavati solima.
Ako je betonska podloga dobro i kvalitetno napravljena tj.u padu kulir se može izvesti i podnijeti će težinu auta, samo neka vam to rade majstori koji imaju iskustava s tim poslom.
Prani kulir se najčešće primjenjuje na vertikalnim površinama, ali se može primijeniti i na horizontalnim.
Ostali proizvodi koji se koriste su za popločavanje su betonski opločnici, keramika, obojeni beton i sl.

g / 3.3.2012 19:01

kako presložiti kamin zidan keramičkim gahlama te koje materijale najbolje koristiti dali:ilovaču,šamotno brašno i staklenu vodu ili nešto drugo

ODGOVOR

Ne bavimo se prodajom niti proizvodnjom kamina.
Obratite se pećarima ili firmi KODRIĆ SILEX koja se time bavi. Oni će vas najbolje savjetovati što napraviti i koje materijale koristiti.