Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i b / 3.5.2013. 21:03:46

mozete mi odgovoriti kako da skinem bezbojni lak sa fasadne cigle.hvala unaprijed

ODGOVOR

Na žalost na postavljeno pitanje vam ne možemo odgovoriti jer u svom proizvodnom programu nemamo lakove i ne bavimo se time.
Najbolje je kontaktirati proizvođača laka koji vas može savjetovati o skidanju istog.

v s / 1.5.2013. 18:23:00

Poštovani. da li se mogu šamotne cigle sa unutarnje strane roštilja ( ne dno ) lijepiti sa fleksibilnim ljepilom za pločice. unaprijed se zahvaljujem na odgovoru jer je materijal već stigao.

ODGOVOR

Mi ne preporučamo koristiti ljepilo za keramičke pločice za navedenu svrhu..
Molim , obratite se firmi KODRIĆ SILEX koja ima proizvode za roštilje, kamine, te će vas savjetovati što koristiti za ljepljenje šamotne cigle.

D L / 30.4.2013. 12:41:24

Poštovanje. Prlilikom postavljanja vašeg kulira, zbog velike topline, došlo je do pucanja na tri strane ( 1-2 mm ). Površina je oko 9 m2. Kako da spriječim širenje pukotina i prodor vode. Hvala.

PS.
Korišten je kulir bijelo zrno 2-4 mm i crno zrno 3-6 mm,miješano sa cimentom u omjeru 1-1, na ravnoj plohi prije deset dana.
Temeratura oko 25 stupnjeva, polivano vodom par puta na dan .Pukotine su se pojavile peti dan. Sad je izbrušen i želio bih
sanirati pukotine.

ODGOVOR

Prema opisanom, pucanje kulira se nije smjelo dogoditi jer je temperatura bila pogodna za izvođenje.
Pretpostavka da je došlo do greške prilikom izvođenja kulira na podlogu. Pukotine veličine 1-2 mm sada je teško zapuniti cementnim proizvodom jer će se vidjeti razlika na površini.
Pukotine možete zapuniti trajno elastičnim kitom u boji kojeg možete kupiti u trgovačkim centrima.
Prije zapunjavanja pukotina svakako je potrebno kontaktirati izvođača radova jer kod izvedbe pranog brušenog kulira pukotine se ne smiju pojavljivati, te možda izvođač radova ima smjesu kojom može zapuniti kulir.

D M / 28.4.2013. 12:29:14

Zanima me dali se bavite izolacijom,,naime trebala bi izolirati 170 m2 visokog potkrovlja odnosno krova pa me zanima cijena

ODGOVOR

Toplinsku izolaciju za izolaciju krova nemamo u svojoj ponudi. Obratite se proizvođačima toplinsko izolacijskih materijala.

S A / 15.4.2013. 18:59:34

Imam kuću u planinskom selu napravljenu od drvene građe i ispunjene blatom.Kuća je u dobrom stanju pa bih htela da uredim njenu fasadu u postojećem balkanskom stilu.Da li postoje neke nove metode? Pozdrav.

ODGOVOR

nismo upoznati o kakvom se balkanskom stilu radi, i u kakvom je stanju navedena kuća, odnosno njezina fasada.
Ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi dobro da nam proslijedite par slika postojećeg objekta, kako bi bili vam mogli dati precizniji prijedlog sanacije.

a h / 12.4.2013. 12:55:56

postovani,nameravam da kupim jednu stariju kucu 9 x 8 m,ali izmedju spratova nema ploce da li je moguce ugraditi ploci i koliko bi me otprilike kostalo,pozdrav ah

ODGOVOR

Samoborka d.d. se ne bavi izvođenjem građevinskih radova. Za sve detaljnije informacije i cijene vezanih uz izvođenje radova trebate kontaktirati statičara koji bi ocijenio da li je moguće na postojeću kuću ugraditi armiranobetonsku ploču ili ne, odnosno izvođače građevinskih radova za konkretnu cijenu.

m m / 20.3.2013. 2:01:41

Imam 350 kvadrata prilaza kući na koji bih postavio granitne ploče odprilike velicine 50x50 i debljine ooko 7-8cm. da li je bolje da se postave na pijesak ili na beton?? hvala unaprijed

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati proizvođača od kojeg se kupuju granitne ploče te te pitati za prijedlog na koji način ih je najbolje ugraditi.

B / 15.3.2013. 11:11:58

Kolika je garancija na boju za fasadu i kome se boja reklamira :izvođaču ili proizvođaču(uvozniku)
Stambena zgrada jegrađena od strane koperanata ,a investitor je u međuvremenu otišao u stečaj
S poštovanjem

ODGOVOR

Garanciju na kvalitetu materijala daje proizvođač i ona je obično 2 godine, dok garanciju na kvalitetu izvedenih radova daje izvođač radova gdje je u ugovoru o gradnji između investitora i izvođača navedena i stavka o otklanjanju nedostataka u garantom roku.
Najbolje je posavjetovati se s pravnikom te priložiti ugovor o gradnji i vidjeti da li u stavci o otklanjanju nedostataka ima rok u koje se nedostatak mora popraviti.
Iako je investitor otišao u stečaj pretpostavljamo da postoji zakonski akt u kojem se nedostaci otklanjaju.

A K / 20.2.2013. 19:09:08

Poštovani,
na ab ploču želim postaviti ljepenku v3, a istu zaštiti od sunca tako da posložim šljunak s plaže. Zanima me da li će to utjecati na propadanje ljepenke s obzirom da se ne nalijeva estrih? Riječ je o prijelaznome rješenju s obzirom da se misli podizati još jedna etaža za 2 godine nakon čega ljepenka neće imati bitnu ulogu...
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Mi ne proizvodimo ljepenke pa vam niti ne možemo odgovoriti na vaš upit.
Najbolje je kontaktirati proizvođača ljepenke V3 te njihovo prijedlog zaštite od sunca.
Koliko je nama poznato „šljunak sa plaže“ se može rasprostrti po AB ploči, ali ga je potrebno oprati u slatkoj vodi da se što više eliminiraju soli u šljunku.

M / 27.1.2013. 16:54:56

Dali radite montazne kuce u Tuzli imali vase sjediste u Tuzli i koliko kosta motazna kuca do 50 m2 kljuc u ruke molim vas odgovor na mome zidu S postovanje fala

ODGOVOR

Izvođenjem montažnih kuća se ne bavimo, niti imamo bilo kakve veze s izgradnjom montažnih kuća u Hrvatskoj ili inozemstvu.
Samoborka dd je tvornica za proizvodnju građevinskih materijala koji se mogu koristiti i prilikom izvođenja radova na montažnim objektima.