Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Anica G / 22.10.2020. 13:33:23

Molim vas savjet. Dio nekadašnjeg vanjskog dijela zgrade tj. fasade obrađen je hirofom. Naknadnom dogradnjom dijela zgrade taj dio zida tj. fasadepostao je dio unutarnjeg prostora. Obzirom želimo na tom dijelu zida (koji je nekad bio fasada, a sada je u naravi unutarnji zid) dobiti glatke zidove i ujednačiti izgled tog zida s ostalih rubnim zidovima (fina žbuka i boja) i gips kartonskim stropom, molimo vas za savjet na koji način postići glatku površinu, možda gletanjem i uz kakve predpremaze (primer za fasade ili obična impregnacija za unutrašnje zidove ili nešto ...). Prostor je suh i dio zatvorenog stambenog prostora tj. bez prodora vlage i vode. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti HIROFU sa zida struganjem, impregnirati površinu UNIVERZAL KONCENTRAT GRUNDOM, zatim pogletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA na koju se može nanijeti unutarnja boja tipa TERAPOL.

Matej R / 19.10.2020. 11:40:02

Poštovani, Koji od proizvoda iz Vašeg asortimana bi preporučili za ravnanje zidova tj. sanaciju dubljih i plićih šliceva / pukotina koje su nastale provođenjem električnih te vodovodnih instalacija. U privitku Vam šaljem sliku kao vizualizaciju samog pitanja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Za krpanje šliceva i šupljina u nekonstruktivnom betonu do 2 cm možete koristiti REPARATURNI MORT G, za šupljine do 4 cm koristite REPARATURNI MORT R 4 250, te za sve veće otvore možete koristiti SUHI BETON 20 granulacije 0-4 mm ili CEMENTNI ESTRIH 20.

Mile F / 18.10.2020. 22:00:49

Poštovani ,dali imate mort za zidanje krušni peći

ODGOVOR

Za zidanje krušne peći možete koristiti MORT ZA ZIDANJE DIMNJAKA M10.

Kristina M / 16.10.2020. 9:56:27

Postovani, smatrate li da je vaš reparaturni mort G prikladan za fugiranje kamena? Debljina fuge je oko 5 cm, a širina je 3cm.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G se nanosi u debljinama do 20mm. S obzirom na tražene debljine preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA.

Mario Š / 16.10.2020. 7:58:10

Poštovani. Kako sanirati pukotine na zidu( gdje se nalazi dimnjak)? A da ponovno ne popuca...

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o pukotinama jer se one mogu javiti u sloju gleta, žbuke, sljubnica opeke ili čak u samoj opeci. Molili bi Vas da nam dostavite fotografiju pukotina.

Slavko D / 15.10.2020. 23:45:01

Poštovani, u kući imam podrum star 30 godina koji nikada nije bio korišten te bih ga volio urediti (ne za trajno stanovanje nego kao vinski podrum). Međutim betonski temelji su iznutra na nekim djelovima šupljikavi zbog nedovoljne zbijenosti ili količine veziva tijekom izrade pa je površina temelja (zidova podruma) na nekim mjestima dosta porozna i nepravilna. Što se tiče vlage temelji su samo za vrijeme velikih kiša malo vlažni na dodir. Razmišljao sam krenuti u sanaciju nanošenjem reparaturnog morta kako bi se zapunile spomenute šupljine u betonu i izravnala površina, a potom nanjeti SANISIL H zbog vlage. Je li to ispravan postupak i koji je Vaš prijedlog? Problem je malo specifičan pa bi pomoglo ukoliko Vam mogu poslati slike površine temelja na mail. Bilo kakve sanacije sa vanjske strane nisu moguće. Molim povratan odgovor. Hvala

ODGOVOR

Sanacijska žbuka SANISIL H je dobro rješenja za navedeni problem. Slike slobodno možete proslijediti na email s kojeg ste primili odgovor.

PODPITANJE: Takoder imam nesto SAMOBORKA reparaturnog morta pa pitanje mogu li to iskoristiti za izravnavanje?

ODGOVOR: Za ispunjavanje šupljina možete koristiti REPARATURNI MORT G. Kao pripremu za SANISIL H žbuku koristite CEMENTNI ŠPRIC 2. Materijale možete kupiti u našoj maloprodaji u Samoboru ili u Zagrebu, Ul. Božidara Adžije 12.

Marijan M / 15.10.2020. 21:09:08

Poštovani, tri zida u garaži su grubo ožbukani strojom vapneno cementnom zbukom, na četvrti zid ide stiropor. Što bi preporučili da stavim kao završni sloj na sva 4 zida, možda fasadnu boju (koju preporučate?), ili finu žbuku (ako se može staviti na ljepilo koje se nanosi na stiropor)? unaprijed se zahvaljujem Lp

ODGOVOR

Ukoliko izvedena žbuka zadovoljava obradom, preporučamo da sve zidove završno obradite TERANILOM EKSTRA, te perivom bojom tipa POLAKRIL.

Ana J / 14.10.2020. 22:09:27

Imam dosta ruiniran betonski kip( šupljikav je i okrhnuti su mu neki dijelovi). Čime i kako ga popraviti? Hvala!

ODGOVOR

Čvrste betonske površine mogu se krpati tankoslojno do 5mm REPARATURNIM MORTOM F i u debljim slojevima do 20mm REPARATURNIM MORTOM G. Tehničku uputu s detaljima primjene i tehničkim svojstvima možete naći na našoj web stranici. Molili bismo Vas da nam dostavite fotografiju na ovaj mail kako bismo Vam mogli detaljnije pomoći.

Mario M / 11.10.2020. 18:17:14

Poštovani! Uređujem podrum pa sam planirao već postojeću betonsku podlogu premazati tekućim katranom, a zatim sa suhim betonom 25 u debljini 2-3 cm napraviti košuljicu površine 25m2 sa dilatacijama na svakih 1.5m. Završni sloj bi bio akrilna boja za beton. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Umjesto SUHOG BETONA 25 preporučamo koristiti CEMENTNI ESTRIH 30 koji se može izvesti u minimalnoj debljini od 3 cm. Nakon sušenja možete ga obojati akrilatnom bojom za beton AKROTON.

PODPITANJE: Puno hvala na brzom odgovoru, međutim još sam malo proučavao paletu vaših proizvoda pa mi je za oko zapeo TERANEKS, čini mi se bolja i lakša opcija za izvođenje, ali ono što ne mogu nigdje pronaći da li mora isključivo na betonsku podlogu ili podlogu mogu tretirati sa Resitol tekućim katranom? Završni sloj bi bio AKROTON. Hvala

ODGOVOR: TERANEKS UNILEVEL može se koristiti u maksimalnoj debljini do 2 cm pa kao takav nije pogodan. Također, može ići isključivo na betonskim podlogama kao što su beton ili estrih.

Ivan S / 7.10.2020. 22:19:01

Nedavno smo napravili vanjsku ogradu od betonskog bloka, nazalost majstor je zaboravio staviti ljepenku ispod zida, odnosno na temelj. Planiramo stavit na njega stiropor i zavrsni sloj. Da li prije svega navedenog treba stavit hidroizolaciju? Ili?

ODGOVOR

Molimo da detaljnije specificirate o kakvim se ogradnim zidovima radi. Ako se radi o dvorišnim ogradnim zidovima s obzirom da nije izvedena horizontalna hidroizolacija preporučamo SOKL ŽBUKU.