Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Želimir G / 12.7.2023. 10:12:45

Molim Vas informaciju vezano za čišćenje i održavanje kulira. Naime, očistio sam grob žičanom četkom i sve isprao vodom. Da li postoji neko sredstvo kojim se može tretirati kulir (hrapavi) i da li se može takav kamen/beton tretirati lanenim uljem ili postoji neka impregnacija koja će štititi i ujedno dati kamenu sjaj? Smije li se prati kamen sa solnom kiselinom? Lp

ODGOVOR

Na tržištu postoje sredstva koje nanošenjem na kamen osvježe boju i daju dojam da je mokar, tamniji. Od Samoborkinih materijala možemo ponuditi BETOSIL, transparentno sredstvo za impregniranje betona koje će smanjiti mogućnost zaprljanja i sam kulir će biti vodoodbojniji, ali neće bitno utjecati na promjenu (potamnjivanje) boje. S obzirom da su u pitanju i horizontalne površine ne preporučamo premazivanje lanenim uljem jer je ono dosta masno pa će se na tim površinama dodatno zadržavati nečistoće i prašina. Što se tiče pranja solnom kiselinom, u praksi se upotrebljava 3%-tna otopina solne kiseline koja se nanese na beton zasićen vodom. Kako bi takav postupak utjecao na kamen ovisi o karakteristikama kamena. Molimo da se s tim pitanjem obratite nekom klesaru.

Jurica P / 11.7.2023. 11:48:33

Pozdrav. Čime najbolje/najlakše popraviti otvor prozora nakon uklanjanja klupčice i slično? Koji mort se koristi?

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno o kavom oštećenju se radi (da li je s unutarnje ili vanjske strane zida), te kolike su potrebne debljine sloja. Molim da se javite s dodatnim informacijama na ovaj mail ili na brojeve telefona 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808 u tehnološki ured.

Sanja B. / 7.7.2023. 16:07:13

Poštovani/a, s unutarnje strane zida imam postavljen stiropor debljine 5cm. Zanima me da li bi bilo moguće na taj zid staviti ogledalo ? Dimenzija ogledala je 50*120, težine 3-4kg. Koja dužina, debljina vijka i tiple bi trebala biti ako bi to bilo moguće staviti ? Unaprijed hvala na odg Lp

ODGOVOR

Sidrenje nije moguće u sloju toplinsko-izolacijske ploče, već je to potrebno izvesti u konstrukciji zida. Dubina sidrenja ovisi o vijku. Molim da se upitom obratite u željeznariju.

T V / 4.7.2023. 11:28:22

Poštovani, potrebno mi je 30 vreća Cementnog estriha 30, gdje se mogu nabaviti? Imate li poslovnicu s maloprodajom? Pošto ukucavanjem u google tražilicu nema rezultata.

ODGOVOR

Cementni estrih 30 možete nabaviti u našem Prodajno-informativnom centru u Samoboru, Zagrebačka 32/a ili u Samoborkinoj poslovnici u Zagrebu, Adžijina 12. Ukoliko bilo koji od naših proizvoda želite kupiti izvan područja grada Zagreba i Zagrebačke županije molimo da se obratite Samoborkinim prodajnim predstavnicima za određenu regiju. Njihovi kontakti dani su na našem webu na linku : http://www.samoborka.hr/kontakti-po-regijama

Maja K / 1.7.2023. 12:03:39

Postovani imam terasu betonsku ne ravno i ispucalu ,zanima me dali bi mogla i kojim oplocnicima slozit terasu suho polaganje?

ODGOVOR

U Vašem upitu nema dovoljno informacija za konkretan odgovor, ali načelno opločnike preporučamo postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Ukoliko je betonska podloga izvedena u padu, odgovarajuće je čvrstoće i imate dovoljno prostora za izvedbu procjednog sloja, možete postaviti opločnike.

Grgur N. / 1.7.2023. 8:55:59

Koja boja iz nove ton karte odgovara boji 3052? Postoji li dostupna tablica koja prikazuje zamjene između prethodne i trenutne tonske kartice?

ODGOVOR

Ton iz naše stare ton karte „Pogled u boju“ 3052 odgovara tonu 4351 iz naše aktualne ton karte COLORLINE.

Kristina P / 22.6.2023. 23:30:56

Pozdrav, rađena mi je silikatna fasada te se vide prijelazi. Mozete li mi molim vas reci kako to najbezbolnije rijesiti i ublaziti prijelaz? Hvala

ODGOVOR

S obzirom na poslanu fotografiju jedino što možemo preporučiti je da situaciju pokušate ublažiti bojanjem cijele površine, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliko uspješno će to pomoći ujednačavanju.

Petković M / 22.6.2023. 22:28:56

Poštovani.Temeljna ploča dimenzija 4x5m ima sverno ulegnuće sa najnižom točkom u sredini 3cm. Na osnovnoj betonskoj ploči, je izvedena valjda glazura, debljine negdje oko 3cm. Na svemu tome je postavljena ljepenka /koja nije zaljepljena/. Ravnina ploče je lijepo urađena, ali za laminat mi udubljenje čini problem. Što savjetujete za otklanjanje te anomalije, ali da opet nije skupo! Za parket i linoleum to mi ne bi bio problem, ali laminat to ne trpi. Pozdrav vama

ODGOVOR

Minimum što biste trebali napraviti kako bi iznivelirali ploču je skinuti ljepenku i napraviti izravnanje novim slojem glazure. Bolja opcija je skinuti sve slojeve do betonske ploče i onda izvesti nove slojeve poda. Za hidroizolaciju preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK, a za novu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20.

franjo b / 17.6.2023. 7:48:37

LP iz grobnika okolice Rijeke trebao bi neke vaše proizvode a neznam na kojoj bi mi adresi bila najbliža vaša poslovnica - pvcokapnica sa mrežicom 150m - pvc kutnik 50 m - neznam ?

ODGOVOR

U pravilu navedene profile prodajemo kao dio fasadnog sustava, a ne zasebno. Za kupnju naših proizvoda na riječkom području molim obratite se našem prodajnom predstavniku na kontakt telefon 091 33 22 921.

Tin K / 16.6.2023. 22:40:41

Poštovani, radimo renovaciju ograde. Naime parapet je u odličnom stanju te nema pukotina nakon više od 20 godina. Površinski sloj je neka gruba žbuka. Mi bi to skinuli te zatim nanjeli kontakt grund te izravanili neravnine samotermom te armirali mrežicom. nakon toga bi išli sa kulirom. Dali je to uredu postupak, te dali vaše fasadno ljepilo je dobro za ovu primjenu. Hvala

ODGOVOR

Nakon skidanja žbuke eventualne neravnine možete poravnati REPARATURNIM MORTOM G ili F (ovisno o potrebnim debljinama). REPARATUNI MORT nanosi se gleterom na čistu, nosivu podlogu prethodno navlaženu vodom ili impregniranu vodom razrijeđenim S-N GRUDNOM. Ukoliko su ti popravci mjestimični, ujednačavanje površine možete napraviti polimer-cementnim mortom SAMOTERM-om F ili UNITERM-om u dva sloja gdje u prvom sloju možete izvesti rabiciranje fasadnom STAKLENOM MREŽICOM PRIMAFAS 160. A ako imate potrebu za punoplošnim izravnavanjem REPARATURNIM MORTOM tada nije potrebno izjednačavanje površine Samotermom F ili Unitermom. Na tako pripremljenu podlogu nanesite MINERALKVARC GRUND OBOJENI i nakon barem 24h možete površinu obraditi TERAPLASTOM.