Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S P / 29.10.2019. 19:50:50

Poštovani! Imam vikendicu na moru u kojoj su žbuke unutarnjih zidova mješane s morskim pjeskom i stalno se osipaju. Može li se to nekako rješiti sa nekim od vaših proizvoda? Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Preporučamo uklanjanje stare žbuke I nanošenje nove. Dodatno je potrebno provjeriti moguće provlaživanje kroz vanjske zidove. Naime u upitu niste naveli o kakvom je ziđu riječ niti na koji su način obrađeni vanjski zidovi.

roby k / 13.10.2019. 18:42:13

Poštovani! revnoriram kuhinju skiadao sam stari parket i hocu staviti pločice. sad na podu od betona ostali su ostaci lijepila ili toga neceg crnog i bijelog od parketa,Zanima me dali se to treba sve skinuti do betona, i kako ili ima neki samo premaz koji se prije polaganja pločica premaze.A najbitinije je kako ukloniti to lijepilo s betona i te ostatke od ljepljenja parketa.lp

ODGOVOR

Ostatke ljepila potrebno je u potpunosti skinuti do podloge kako bi na istu mogli lijepiti keramičke pločice.

Matija B / 13.10.2019. 11:14:14

Poštovani Postavio bi benkovacki kamen na podlogu od iskopane zemlje,,tucanika...pitanje nakon tucanika se stavlja koja granulacija kojeg pijeska ili šljunka?

ODGOVOR

Kako se vaš upit ne odnosi na primjenu proizvoda iz proizvodnog programa Samoborke d.d. na isti ne možemo odgovoriti.

Davor B / 28.8.2019. 6:29:21

Poštovani Na betonsku podlogu postavljen je riječni prani kulir. Postoje 3 vrste betonske podloge Najstarija betonska podloga – beton, koja je rađena prije 30 g na kojoj nema problema sa odvajanjem kulira od podloge Betonska podloga – beton rađena prije 5 godina na kojoj nema problema sa odvajanjem kulira od podloge Betonska podloga najnovija koja je rađena godinu dana prije postavljanja kulira i sa koje se odvaja sav kulir. Po nama razlog odvajanja riječnog pranog kulira od najnovije podloge je : 1. Neodgovarajući sastav kamenog agregata upotrijebljenog prilikom izrade betona ( primjese zemlje itd. ) 2. Upitna količina upotrijebljenog cementa 3. Pitanje i marke betona koji je nastao tom upotrebom sastava za ručnu izradu betona. Jednostavno riječni kulir je prejake marke betona i on se odvaja od nekvalitetne podloge. Tražimo savjet kako postupiti dalje jer je šteta od cca 10.000 EUR il je zahvaćeno cca 80 m2. Da li je izvođač radova na ugradnji riječnog pranog kulira trebao voditi računa o kvaliteti podloge i odbiti ugradnju riječnog pranog kulira na neodgovarajuću podlogu ? Mi smo samo naručioci poslova koji su sve račune uredno podmirili, a šteta se pokazala nakon par mjeseci. Na koji način se vrši sanacija takve štete, kompletno rušenje svega, kulira i betona, te ponovna izrada svega ? Koja je preporuka eventualnog vještaka za ustanovljavanje razloga i uzroka nastanka takve velike štete ? Posjedujemo i fotografije nastale štete. LP

ODGOVOR

Na ovome mjestu, u pravilu, možemo dati savjete i preporuke vezano na karakteristike i primjenu naših proizvoda. Obzirom na problematiku preporučamo obratiti se vještaku za graditeljstvo!

Luka G / 22.7.2019. 10:42:00

Poštovani, zašto je Samoborka u Adžijinoj toliko skuplja od cijena na vašoj internet stranici? npr. kada sam pitao kolika je cijena vreće termožbuke, rekli su mi 75kn... na vašj stranici je 57, a u Bauhausu je 65.. LP Luka

ODGOVOR

Cijene na web stranici Samoborke d.d. su VPC cijene, a to znači da je konačna cijena zbroj VPC + PDV što odgovara cijenama u našim poslovnicama. Ispravna maloprodajna cijena je 71,25kn . Cijene koštanja Samoborkinih proizvoda u trgovinama građevinskim materijalom koje nisu dio Samoborke d.d. stvar su poslovne politike pojedine trgovine.

Katarina F / 2.7.2019. 11:27:09

Dobar dan Naslijedila sam kuću koja je bez krova 29 godina. Na gornjoj deki nalaze se pukotine kroz koje je curila voda, na par mjesta....također sam primjetila na jednom mjestu, a može biti i da je na više, da je željezo u tim stropnim gredama korodiralo, jer se i malo cigla oko toga počela trusiti. Što mi je činiti, prije no što napravim krov. Koliko je to ozbiljno? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se projektantu/statičaru!

Suzana Z / 21.6.2019. 19:26:22

Poštovani Zanima me da li bi kao podlogu za bazen mogla staviti stirodur pošto je neravna podloga Bazen je promjera 4,75 i 85 dubine Ako bi koju bi debljinu preporučili Hvala

ODGOVOR

Priprema podloge za bazen najčešće je preporučena od strane samog proizvođača bazena.

Nataša V / 13.6.2019. 19:18:04

Pozdrav,imam problem naime stara kuca i na zidove stavljena ljepenka i postoji li ijedan materijal koji bi ljepenka drzala,izbjegavam gips ploce zbog malog prostora jer bi ga još više suzilo,i da li moze gips ploca direkt se zašarafit na ljepenku bez šina,hvala

ODGOVOR

Na površinama izoliranim klasičnim ljepenkama nije moguća primjena žbuka. Kako ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije GK ploče potrebno je postaviti na odgovarajući profil. Za detalje primjene obratite se proizvođaču gips-kartonskih ploča.

N V / 10.6.2019. 18:47:53

L.p,stara kuca ljepenka na zidovima i onda gips ploce i sad bih trebalo skinut gips pošto uzimaju puno prostora između njih i zida i zabacit zidove i pitanje koji materijal i šta uzeti sta ce ostati na ljepenki i nece otpasti?

ODGOVOR

Nije moguća primjena žbuka na podlogama obloženim ljepenkom.

Mara M / 11.5.2019. 8:29:16

Postovani Kuca je prizemnica,novogradnja planirano je da visina staze vani bude otpilike jednaka visini podova u kuci. Kako rijesiti prije postavljanja fasade(grafitni stiropor debljine 10 cm )sa vanjske strane hidroizolaciju temelja odnosno zidova, na kojoj visini i dubini da nebi poslije dolazilo do prodiranja vlage u kucu.Hvala. Ljepi pozdrav.

ODGOVOR

Traženi detalji izvedbe trebali bi biti definirani projektnom dokumentacijom.