Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

MIRJANA J / 11.2.2019. 12:23:18

Poštovani! Da li se može potamnjela lamperija pofarbati sa jupolom u koji se doda drvofix tako sam čula naravno za privremeno rešenje da je posvetlim jer kasnije mislim zamjeniti sa knaufom kako bi to izgledalo.Hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d je proizvođač građevinskog materijala; žbuka, betonskih premaza, ljepila, betonske galanterije i drugih betonskih proizvoda. Veše pitanje proslijedite Jub-u.

Livija K / 17.1.2019. 22:25:17

Postovani, imam stepenice na kojima je češla glazura. Da li se glazura moze polirati, ili na koji nacin da se malo obnovi. Kome se mogu obratiti za te radove? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo da se upitom obratite izvođačima podnih glazura..

Darko K / 15.1.2019. 18:18:13

Molim savjet,dali je potrebno zaravnavanje blokova u obliku cvjeta ispupčenja 2,5cm da bi se ljepilo stiropor 10cm

ODGOVOR

Informacije iz vašeg upita nisu dostatne za konkretan odgovor.

Ivica L / 1.1.2019. 20:37:05

Zanima me cime obojiti malc (sjecku od drveta i kore) kava to boja mora bit da bih malc mogao koristiti za dekoraciju vrta i okucnica posto je to vani da se boja ne ispere

ODGOVOR

Obojeni malč se kupuje u trgovini koja se bavi prodajom takvog materijala. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala: žbuka, premaza, ljepila, boja, betonskih proizvoda, itd.

Ivica M / 27.12.2018. 9:41:35

Poštovanje, lijepim keramiku u sobu.. prije je bio parket i kad se parket maknuo pod je prekriven katranom.. da li ga treba odstraniti ili necim impregnirati?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno temeljito očistiti, odnosno postojeći kataran u potpunosti odstraniti !

Igor K / 1.12.2018. 21:25:25

Postovani Imate li u ponudi neku glet masu za gletanje preko grube zbuke a da se moze raditi pri vrlo niskim temepraturama? Recimo da ce se to raditi kroz 15 dana na novogradnji, koja nema fasadu i ima samo grubu zbuku. Predvidene temeprature su oko nule, sa mogucnoscu da odu ispod nule. Koliko dana nakon gletanja temepratura ne bi smjela biti preniska? Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo izvođenje fasaderskih i soboslikarskih radova na temperaturama zraka i podloge nižim od 5 C. Kod rada u unutarnjim prostorima moguće je reguliranje temp. primjenom grijača koji se koriste za grijanje prostora prije samog izvođenja radova.

Eduard Š / 1.12.2018. 15:10:10

Postovani. Kako ukloniti taninsku fleku s teraplasta ili cime premazati. Hvala

ODGOVOR

U ponudi nemamo sredstvo za uklanjanje taninskih mrlja koje je u pravilu sa svih podloga teško ili gotovo nemoguće ukloniti. Kao rješenje možemo ponuditi fasadnu boju TERATON V ili boju za beton AKROTON.

niko m / 24.9.2018. 16:01:16

Postovani, Moja kuca se nalazi odmah uz susjedovu. Izmedu nas na mjestima ima od 30 cm razmaka pa do 1 metra razmaka (ovisno kako gdje po duzini kuce). Zelio bih iz vani srediti taj zid da vise ne vlazi unutar kuce ali ne znam na koji nacin jer skelu je tu nemoguce postaviti. Hvala na bilo kakvoj ideji! Unaprijed zahvalan,Niko

ODGOVOR

Potencijalni izvođač radova po obavljenom uviđaju na objektu trebao bi biti u mogućnosti dati prijedlog.

marijan č / 24.9.2018. 8:49:08

kojim ljepilom lijepiti stiropor na strop od OSB ploča?

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala – žbuka, premaza, građevinskog ljepila, boja (za fasade, betone, zidove), betonske galanterije, kamenih agregata i sl.. Naš ljepilo je namijenjeno za ljepljenje i gletanje toplinsko izolacijskih ploča nije ispitano u sustavu s OSB pločama. Najbolje je obratiti se proizvođaču OSB ploča koji će vas savjetovati s kakvom vrstom ljepila možete lijepiti ploče stiropora.

Goran M / 23.9.2018. 16:39:49

Poštovanje. Imam pitanje. Farbamo drvene prozore u bijelo, a nakon skidanja stare tamnije boje, kitanja i premazivanja bijelim lakom na bazi vode ili čak i prvo temeljnom bojom, pa onda lakom, stalno izbija žuta boja. Što bi mogao biti uzrok? Jel smola? Jel zbog duhanskog dima ili nešto treće? Kako ofarbati u bijelo, a da ne bude žuto? Hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala – žbuka, premaza, građevinskog ljepila, boja (za fasade, betone, zidove), betonske galanterije, kamenih agregata i sl.. Ne bavimo se drvetom. Najbolje je da pitate proizvođača boje koju koristite ili nekog profesionalnog stolara.