Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

ZLATKO M / 6.1.2021. 18:08:41

Poštovani, u jednom komadu (cca 1 m2) su se odvojile keramičke pločice od ljepila cca 0.5 do 1 mm (zbog potresa). Postoji li neko tekuće ljepilo(razrijeđeno) da se ulije između pločica i starog ljepila?

ODGOVOR

Nažalost, ne možemo Vam dati tehničko rješenje koje bi ispunilo takav zahtjev. Svakao savjetujemo skidanje pločica i ponovno lijepljenje.

Goran P / 5.1.2021. 15:51:34

Poštovani,mene zanima dali je moguce naknadno staviti nekakvu izolaciju izmedu knaufa i zida,a da se knauf ne skida? Naime,kupili smo kuču koja je unutra oblozena knaufom,ali se ispostavilo da izmedu knaufa i zidova nema nikakve izolacije

ODGOVOR

Naknadnu izolaciju između Knauf ploča možete izvesti upuhivanjem izolacijskog materijala pod pritiskom. Za više informacije obratite se ovlaštenim izvođačima takve vrste radova.

A M / 23.12.2020. 16:18:50

Poštovani, u hodniku imam pod od kulira koji je počeo dobivati bijele mrlje tj bijeli film na površini pa mi hodnik nalikuje na gradilište. Probala sam očistiti betonom3 no nakon čišćenja još su jače izražene. Molim savjet što da radim.

ODGOVOR

Kod jače izraženih mrlja ponekad je čišćenje potrebno ponoviti. Čišćenje I osvježavanje terrazza može se izvesti i novim brušenjem I poliranjem. Preporučamo obratiti se specijaliziranim tvrtkama.

R K / 10.12.2020. 10:29:06

Poštovani, adaptirali smo kuću i s unutarnje strane u prizemlju smo radi vlage u čoškovima postavili ljepenku V3 do visine 1.2m. Stara žbuka je kompletno skinuta pa je sad potrebno ponovno ožbukati. Što bi mi preporučili da nanesem na lijepenku prije žbukanja? Kako žbuka ne bi otpala. Na staru ciglu prije žbuke sam planirao nanijeti nekakvu impregnaciju staro/novo. Jeli to dobro? Lijep pozdrav, Hvala :)

ODGOVOR

Nažalost na bitumensku ljepenku nije moguće nanijeti nikakvu žbuku na bazi cementa i vapna. Stoga Vam savjetujemo gips kartonske ili gips vlaknaste ploče ili da obzidate zidove s unutarnje strane novim zidom koji bi bilo moguće ožbukati.

A / 2.10.2020. 17:50:54

Postovani, Mene zanima da li se moze koristiti za gradnju kuce plafonske plocice u stvari cigle sa kojeg se pravi betonski plafon. Ne znam tacno kako se zove. Imamo puno tih a ne zelimo da gradimo spratnu kucu, zato me zanima da li se to moze koristiti za izgradnju zidova mesto cigle. Hvala vam unapred za vas odgovor.

ODGOVOR

Ne preporučamo korisiti Fert ispunu za izvođenje pregradnih zidova.

Z V / 30.9.2020. 9:54:03

Poštovani – Molio bih Vas za savjet. Na Vašim, inače vrlo informativnim stranicama, ne prepoznajem proizvod koji bi mi koristio. Naime, nakon potresa u ožujku, na obiteljskom grobu povalila se ploča (beton s mramorom). Nakon ponovnog postavljanja učvrstio bih ju s nekim vezivom, ali ne znam s kojim. Podni materijal je kulir, a ploča je beton. Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod mogu koristiti za smjesu za učvršćenje? Zahvaljujem unaprijed. S poštovanjem

ODGOVOR

Molimo pošaljite fotografiju postojećeg stanja da možemo dati konkretniji odgovor u rješavanju Vašeg problema.

P P / 2.9.2020. 15:45:25

Molim vas savjet Prilikom nanošenja sisi fasade prozori su bili nezadovoljno zaštićeni i stakla su isprljana fasadom i nemoze se skinuti kao neki curci tekućine iz fasade s cime mogu očistiti stakla od mrlja od sisi fasade S poštovanjem

ODGOVOR

Kako je riječ o materijalima koji u svom sastavu imaju vodeno staklo nastale mrlje nije mogće ukloniti. Za razliku od organiskih veziva,vodeno staklo ne stvara film već kemijski reagira s podlogom. Preporučamo obratiti se upitom o sastavu proizvođaču ugrađenog materijala

I D / 19.8.2020. 14:13:13

Poštovani, Pregletao sam drugi sloj stiropor fasade Samoborka uniterm ljepilom, međutim isti dan je nevrijeme sa kišom i tučom namočiti cijeli sloj koji se sada guli i otpada do prvog sloja(negdje je ulovili i dobro). Molim Vas za kako spasiti fasadu.

ODGOVOR

Sanacija izvedenog armirajuće sloja ovisi o stupnju njegovog oštećenja, Moim dosatvite fotografije na kojima su vidljiva nastala oštećenja kako bismo vam mogli konkretnije pomoći. Načelno, ukoliko se radi samo o površinskom ispiranju druge ruke armrajućeg sloja istu je potrebno ponovoti, u protivnom potrebno je izvesti novi armirajući sloj. Više po dostavljenim fotografijama!

D B / 18.8.2020. 12:14:17

Mogu li i gdje u Istri kupiti Betonprotekt Monoelastik i reparaturni mort R4 250?

ODGOVOR

Proslijeđeno D.Mureti .

j s / 18.8.2020. 2:45:02

U staroj kuci su na prvom katu ocuvane grede sa razmakom od 1 metra i duzine 5x7..Da li se moze staviti najlon ,mreza i napraviti naliveni pod od 10 cm..Unaprijed hvala...

ODGOVOR

Mogućnost izvedbe AB ploče na postojećoj drvenoj međukatnoj konstrukciji ovisi o njenoj nosivosti. Preporučamo konzultirati statičara.