Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

k m / 3.8.2018. 12:14:30

postavili smo parket na stari parket i onda se dogodio izljev vode .tada smo sušili parket i nakon nekog vremena dio izmjenili tako da smo ispod stavljali ljepenku dakle između starog i novog parketa.nakon dvije god.na dijelovima se parket ponovno deformirao te smo ga izvadili i ustanovili da je ljepenka vlažna .kako da tu staru ljepenku uklonimo i što da stavimo između ta dva parketa.kont tel. 0998027950

ODGOVOR

Ne bavimo se drvenim oblogama. Samoborka d.d. proizvodi i prodaje građevinske materijale na bazi cementa. Vaš upit proslijedite polagačima obloga kao npr. TEPIH CENTAR, KERMEK i sl. koji se bave drvenim podovima - parketima.

Mario s / 23.7.2018. 15:22:18

pošto schedelov dimnjak iznutra nema izolacijske ovojnice oko tuljaka pa u zimi dolazi do kondenzacije,čime je najbolje izolirati izvana betonske elemente na fasadi i dimnjak iznad krova

ODGOVOR

Najbolje je vaš upit uputiti SCHIEDEL-u koji je proizvođač elemenata za dimnjake. Prema našem iskustvu ako niste prilikom zidanja ugrađivali toplinske ovojnice naknadnom ugradnjom toplinske izolacije nismo sigurni da ćete riješiti problem kondenzacije.

Antonija V / 9.7.2018. 22:30:59

Postovanje imam jedno pitanje,,,hocu u kucu uraditi podno grijanje i bjeli mramor ,,,modjutim cula sam da je nekome od grijanja pozutio kamen,,,pa me zanima sta vi kazete i vase misljenje

ODGOVOR

Vaš upit trebate proslijediti nekom izvođaču podnog grijanja. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala ali se ne bavi podnim grijačima niti mramorom.

D F / 28.6.2018. 9:03:58

SNJEŽNO BIJELO ZRNO Šifra: 10030538 Da li prodajete big-bag? Prije x godina je bilo takvo pakiranje. Ako da, kolika bi cijena bila.

ODGOVOR

Ne pakira se više u big bag, samo u 25 kg pakiranje.

D D / 3.6.2018. 23:21:08

Poštovani, mogu li se betonske ploče debljine 3,8 cm (60x30) postaviti na podlogu od armiranog betona debljine 10cm sa već pripremljenim padom, ali bez morta (ljepila) već na tucanik koji bi se stavio na beton? Podloga gdje se postavljaju ploče služila bi kao pješačka površina i terasa.

ODGOVOR

Ploče se mogu postaviti na pripremljenu ab ploču i na drobljeni kamen granulacije 2-4 ili 4-8 mm. Bitno je da podloga na koju ugrađujete ploče neće biti kolnička tj. neće njome prelaziti auti.

T Š / 1.6.2018. 1:55:47

Poštovani Zanima me imate li u proizvodnom asortimanu premaz kojim mogu premazati bitumensku ljepenku da na nju bolje prijanja beton i žbuka. U pitanju je ljepenka na zidu koja bi se trebala žbukati. Mislio sam mineralkvarcgrund možda? Lijep pozdrav

ODGOVOR

Bitumenski proizvod ne možete ničim premazati jer se niti jedna proizvod na katrane neće vezati. Ako je ljepenka na zidu potrebno je izvesti tzv. kant zid. Zanimaju li vas druga slična pitanja i odgovori s naše web stranice možete pogledati: https://www.google.hr/search?q=site%3Awww.samoborka.hr+bitumen

I M / 22.5.2018. 9:14:32

Pozdrav ,htio bih drvenu gredu obložiti kamenom debljine 1 cm,postoji li način?

ODGOVOR

Drvene grede potrebno je obložiti XPS-om i izvesti kompletni sustav da bi mogli ugraditi kamenu oblogu. Na stranici HUPFAS imate brošuru kamen i keramičke obloge pa možete vidjeti što je potrebno napraviti prije ugradnje kamena.

Ž S / 16.5.2018. 10:21:08

Štovani,molim da mi odgovorite sa ćim oprati bijeli pijesak za groblje granulacije 2-4 mm,namjeravam u mješalici za beton ali sa kojom kemijom.Hvala.

ODGOVOR

Zrno se ne tretira nikakvim kemijskim sredstvima već se koristi samo voda.

F R / 15.5.2018. 7:09:47

Tražimo boju za osvježiti silikatnu fasadu kuće. Nanesena je žbuka Rofix 467-4 i 473-1 , pa nas zanima imate li u Vašem asortimanu boju koja odgovara navedenim brojevima. Sa štovanjem.

ODGOVOR

Mi smo Samoborka d.d. tvornica građevinskog materijala, te navedene boje drugog proizvođača nemamo niti nudimo. Prodajemo samo svoje vlastite proizvode. Samoborka ima svoju ton kartu pa tražene boje, ako vas zanima, možete prisličiti našoj ton karti i naručiti našu boju po našim brojevima.

F R / 4.5.2018. 17:22:40

Poštovani, kako sanirati ljuštenje tj pojavu fleka bez pigmenta na dekorativnom (printanom) betonu (opločniku).Dali lakiratite posuti pigment pa ponovno lakirati ili obojiti te djelove bojom za beton pa lakirati ili postoje neka druga rješenja Srdačan pozdrav i hvala

ODGOVOR

Ne možemo vas savjetovati u vezi vašeg pitanja jer se ne bavimo dekorativnim betonima - najbolje je da se obratite izvođaču istoga.