Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Katarina F / 2.7.2019. 11:27:09

Dobar dan Naslijedila sam kuću koja je bez krova 29 godina. Na gornjoj deki nalaze se pukotine kroz koje je curila voda, na par mjesta....također sam primjetila na jednom mjestu, a može biti i da je na više, da je željezo u tim stropnim gredama korodiralo, jer se i malo cigla oko toga počela trusiti. Što mi je činiti, prije no što napravim krov. Koliko je to ozbiljno? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se projektantu/statičaru!

Suzana Z / 21.6.2019. 19:26:22

Poštovani Zanima me da li bi kao podlogu za bazen mogla staviti stirodur pošto je neravna podloga Bazen je promjera 4,75 i 85 dubine Ako bi koju bi debljinu preporučili Hvala

ODGOVOR

Priprema podloge za bazen najčešće je preporučena od strane samog proizvođača bazena.

Nataša V / 13.6.2019. 19:18:04

Pozdrav,imam problem naime stara kuca i na zidove stavljena ljepenka i postoji li ijedan materijal koji bi ljepenka drzala,izbjegavam gips ploce zbog malog prostora jer bi ga još više suzilo,i da li moze gips ploca direkt se zašarafit na ljepenku bez šina,hvala

ODGOVOR

Na površinama izoliranim klasičnim ljepenkama nije moguća primjena žbuka. Kako ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije GK ploče potrebno je postaviti na odgovarajući profil. Za detalje primjene obratite se proizvođaču gips-kartonskih ploča.

N V / 10.6.2019. 18:47:53

L.p,stara kuca ljepenka na zidovima i onda gips ploce i sad bih trebalo skinut gips pošto uzimaju puno prostora između njih i zida i zabacit zidove i pitanje koji materijal i šta uzeti sta ce ostati na ljepenki i nece otpasti?

ODGOVOR

Nije moguća primjena žbuka na podlogama obloženim ljepenkom.

Mara M / 11.5.2019. 8:29:16

Postovani Kuca je prizemnica,novogradnja planirano je da visina staze vani bude otpilike jednaka visini podova u kuci. Kako rijesiti prije postavljanja fasade(grafitni stiropor debljine 10 cm )sa vanjske strane hidroizolaciju temelja odnosno zidova, na kojoj visini i dubini da nebi poslije dolazilo do prodiranja vlage u kucu.Hvala. Ljepi pozdrav.

ODGOVOR

Traženi detalji izvedbe trebali bi biti definirani projektnom dokumentacijom.

Denis T. / 6.3.2019. 8:41:24

Pozdrav! Kuća prizemnica samo pod dekom. Postoji horizontalna pukotina na fasadi ispod deke (fert). Kažu da se radi o odvajanju materijala (betona od cigle, nije problem statike). Na koji način napraviti sanaciju? Hvala! Denis

ODGOVOR

Na temelju vašeg upita, odnosno nedostatnih informacija, nije moguće dati prijedlog sanacije!

A M / 21.2.2019. 14:01:29

Postovani, kako u zgradi efikasno zvucno izolirati zid prema susjednom stanu? Zgrada je starije gradnje. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se proizvođačima proizvoda za suhu gradnju!

MIRJANA J / 11.2.2019. 12:23:18

Poštovani! Da li se može potamnjela lamperija pofarbati sa jupolom u koji se doda drvofix tako sam čula naravno za privremeno rešenje da je posvetlim jer kasnije mislim zamjeniti sa knaufom kako bi to izgledalo.Hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d je proizvođač građevinskog materijala; žbuka, betonskih premaza, ljepila, betonske galanterije i drugih betonskih proizvoda. Veše pitanje proslijedite Jub-u.

Livija K / 17.1.2019. 22:25:17

Postovani, imam stepenice na kojima je češla glazura. Da li se glazura moze polirati, ili na koji nacin da se malo obnovi. Kome se mogu obratiti za te radove? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo da se upitom obratite izvođačima podnih glazura..

Darko K / 15.1.2019. 18:18:13

Molim savjet,dali je potrebno zaravnavanje blokova u obliku cvjeta ispupčenja 2,5cm da bi se ljepilo stiropor 10cm

ODGOVOR

Informacije iz vašeg upita nisu dostatne za konkretan odgovor.