Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Emina U / 1.11.2019. 20:13:11

Zdravo. U prizemlju smo imali velikih problema sa vlagom, najviše na hodniku. Nedavno smo počeli sa renoviranjem. Radnici su nam u unutrasnjim prostorijama postavili regularno hidroizolaciju, termoizolaciju i estrih, medjutim na hodniku su samo stavili estrih, jer je nivo betona bio visi u odnosu na sobe. Rekli su da se moze staviti hidroizolacioni premaz. Mene zanima da li se moze stavljati na estrih hidroizolacioni premaz ili je trebalo na beton, prije postavljanja, te ako moze, koja vrsta premaza bi bila najbolja?

ODGOVOR

Hidroizolaciju (HI) je moguće izvesti na postojećem cementom estrihu ovisno o njenoj namjeni. Naime HI na betonskoj ploči spriječava širenje vlage iz podloge. U pravilu HI štitimo glazuru od utjecaja vlage iz prostora (kuhinje, kupaonice I sl). Preporučamo primjenu dvokomponentne polimer-cementne HI BETONPROTEKT DUOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

Jelena R / 27.10.2019. 20:42:09

Molim pomoć. U kući gradjenoj 60-ih u dnevnoj sobi koja se nalazi u prizemlju (50 cm od razine zemlje), skinula sam parket koji je djelomično uništen termitima a djelomično očito i vlagom. Najveća šteta je uza zapadni zid koji se nalazi uz susjede. Istočni i južni zid su vanjski, sjeverni je pregradni uz hodnik. Parket je lijepljen na katran koji se bez problema skida. Planiram staviti laminat na pod. Možete li mi preporučiti hidroizolaciju poda i zida u visini barem 50 cm jer u kutu istočnog i južnog zida i duž istočnog zida ima malo plijesni (tu je bio neki kauč naslonjen na zid, prethodni stanari su bili stariji -80+ pa pretpostavljam da budući da nema fasade a PVC stolarija nije bilo dovoljno prozračivanja). Žbuka se ne trusi, bojano je direktno na žbuku (bez gleta) i lijepljene su preko toga tapete. Treba li obiti dio tog zida gdje je bilo vlažno, ponovo ožbukati pa sve pregletati? Ne postoji mogućnost izvedbe plivajućeg poda zbog visine stropova.

ODGOVOR

Hidroizolaciju možete izvesti polimer-cementnim hidroizolacijskim premazon BETONPROTEKT DUOELASTIK. Sa zidova je potrebno odstraniti postojeću žbuku, grubo poravnavanje zida od opeke ili betona izvesti REPARATURNIM MORTOM R4 250, te obraditi BET.DUOELASTIKOM. Nakon toga preporučamo žbukanje sanacijskom žbukom SANISIL H uz prethodno nanošenje vezivnog sloja CEMETNI ŠPRIC EKSTRA.

Mario S / 8.10.2019. 20:18:04

Koje sve proizvode za hidroizolaciju trebam za podrum od betonskih blokova i s čim treba ispuniti one praznine između blokova dase dobije neka ravnina u površini? Što s dijelom gdje je žbukano a samo na 1 dijelu prodor vode, skinut svu žbuku ili samo dio

ODGOVOR

Postojeću žbuku preporučamo ukloniti u potpunosti do podloge, te istu temeljito očistiti. Eventualno prisutne stalne prodore vode zabrtviti HIDROSTOPOM. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti hidroizolaciju primjenom polimercemetnog hidroizolacijskoh premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

Eto Z / 7.10.2019. 8:32:21

Poštovani, Htio bih preporuku ljepenke za izolaciju poda podruma? Da li treba premaz na pod ili samo ljepenke? Na ti bih stavio stiropor pa glazuru.hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi ima proizvode za hidroizolaciju na cemetnoj osnovi. HI betonske podloge možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

mario k / 4.10.2019. 14:31:29

Koju vrstu žbuke, mogu nanijeti na zidove ,građene od betonskog bloka,da postignem hidroizolaciju?

ODGOVOR

Hidroizolaciju površina izvedenih betonskim blokovima možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti HI primjenom polimercemetnog HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

Kristijan S / 20.9.2019. 12:48:46

Postovani kako da skinem staru ljepenku sa terase bez stemanja i potom bih stavio hidroizolaciju

ODGOVOR

Staru ljepenku nažalost morate ukloniti mehanički te temeljito odstraniti ostatke smole s podloge ! (Upute za uklanjanje tražite od proizvođača ljepenke, odnosno istovrsnih proizvoda) Na tako očišćenoj podlozi, uz pretpostavku da je izvedena s odgovarajućim padom, možete izvesti polimer-cementnu hidroizolaciju tipa HIDROPROTEKT DUOELASTIK te oblogu keramikom..

Kristina J / 20.9.2019. 11:30:43

Poštovani, Nakon što je asfaltirana ulica na unutarnjem betonskom nosivom zidu u prizemlju kuće pojavila se kapilarna vlaga (mjestimice se nadiže glet i mrvi žbuka ispod njega) Zvala sam majstora koji je predložio injekriranje, te skidanje žbuke 50 cm iznad granice do koje je doprla vlaga te premazivanje zida nekim sredstvom kako vlaga, ukoliko se pojavi ne bi izbila na površinu) .Vanjski zidovi su za sada suhi (nadam se da će i ostati). Čitajući odgovore na pitanja koja su postavljali drugi nisam našla odgovor je li injektiranje betonskih zidova uopće ima smisla i postoji li rješenje za dugotrajniju sanaciju vlage? Lijepi pozdrav, Kristina

ODGOVOR

U pravilu trajnu sanaciju kapilarne vlage možete izvesti samo uz uvijet uklanjanja uzroka navlaživanja. U vašem upitu nema dovoljno informcija za konkretniji prijedlog sanacije.

Marek Z / 18.9.2019. 9:08:10

Poštovani. Dakle na samom rubu balkona fasad se ljušti (crveno obojeno na prvoj slici). Doslovno otpada. I izgleda da od tog dijela vlaga ide nekako do unutrašnjeg dijela kuće, do sobe pokraj balkona jedno 2 metra unutra. Vidi se u sobi fleka promjera 1 metar. Zanima me kako se to riješava, koliko je to skupo za riješiti? Slike su stare, pa je sada taj crveni zaokruženi dio skroz otpao do betona. Balkon nije natkriven. Pred neih 10 godina je bilo ovakvo stanje. https://ibb.co/SxRVvQw https://ibb.co/BGYYyJL Sada je ovako https://ibb.co/NrGHQg4

ODGOVOR

Prema dostavljenim fotografijama možemo zaključiti da je problem procurijavanje terase, što u pravilu zahtijeva skidanje postojeće podne obloge, uklanjanje postojeće glazure, izvedbu nove podlogu u padu, nove hidroizolacije I keramičke obloge.

Tatjana Č / 13.9.2019. 11:58:45

Pozdrav, gradila bih konobicu dimenzije 4x4, koja je sa tri strane u doticaju za zemljom (tlo).Interesira me što bi bilo najbolje koristiti od hidroizolacije za zidove. Hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskih površina koje su u doticaju s tlom možete izvesti s našim proizvodom BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

dragan t / 8.9.2019. 14:11:41

lijep pozdrav, Kupio sam kuću i kad sam useljavao postavljo sam lamint u sobe u kojima su bile vidne glazure;kada smo sve sredili nakon nekog vremena počela se osjećati vlaga iz podova,na zidovima nije ništa vidno što se tiče plijesni,ali miris vlage se osjeća u ormarima i garderobi pa me zanima imali kakav premaz za podove da nemoram lupati glazurejer sam u namjeri mjenjati laminate i ormare?unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno da li je u postojećoj konstrukciji poda izvedena horizontalna hidroizolacija (ispod glazura). Ista se može izvesti preko postojeće glazure polimer-cementnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Preporučamo obratiti se telefonski u naš tehnološki odjel ili dostaviti kontakt za dodatno potrebne informacije.