Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Tatjana Č / 13.9.2019. 11:58:45

Pozdrav, gradila bih konobicu dimenzije 4x4, koja je sa tri strane u doticaju za zemljom (tlo).Interesira me što bi bilo najbolje koristiti od hidroizolacije za zidove. Hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskih površina koje su u doticaju s tlom možete izvesti s našim proizvodom BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

dragan t / 8.9.2019. 14:11:41

lijep pozdrav, Kupio sam kuću i kad sam useljavao postavljo sam lamint u sobe u kojima su bile vidne glazure;kada smo sve sredili nakon nekog vremena počela se osjećati vlaga iz podova,na zidovima nije ništa vidno što se tiče plijesni,ali miris vlage se osjeća u ormarima i garderobi pa me zanima imali kakav premaz za podove da nemoram lupati glazurejer sam u namjeri mjenjati laminate i ormare?unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno da li je u postojećoj konstrukciji poda izvedena horizontalna hidroizolacija (ispod glazura). Ista se može izvesti preko postojeće glazure polimer-cementnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Preporučamo obratiti se telefonski u naš tehnološki odjel ili dostaviti kontakt za dodatno potrebne informacije.

Z. B. / 4.9.2019. 16:30:48

Poštovani, molio bih savjet vezano za obnovu fasade. Obnovio bih originalnu fasadu na vikendici izgrađenoj prije 50-ak godina, udaljenoj 100 m od mora, izloženoj kiši u jesen i proljeće kada je kuća prazna. Ne znam koji tip fasade/žbuke je korišten, površina je glatka, bijele boje. Imamo velikih problema s vlagom iako je stolarija drvena, parketi se dižu 10-15 cm, u kutovima stropova su smeđe fleke, a zid sobe okrenut prema sjeveru povukao je vlagu koja se ocrtava između cigli. Zanima me koji biste od vaših sustava preporučili, termoizolaciju ne bismo stavljali jer u kući nema klime. Hvala.

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

Boris K / 20.8.2019. 11:46:09

Poštovani! Beton u podrumu mi je mokar, izlazi voda kroz njega a sad cak i ljeti je kaos. Postoji li kakvo sredstvo koje mogu nanijeti na beton, nakon sto kroz njega sprovedem drenazne cijevi kako voda ne bi mogla ici prema gore. ? Jer na taj sloj izolacije bi islo jos 5 cm novog betona.

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskog zida možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK, četkom, valjkom ili gleterom u dva sloja križno.

S B / 13.8.2019. 19:44:12

Poštovani,zanima me da li u svome asortimanu imate tekuću smjesu za hidroizolaciju odnosno nesto sto se moze nanositi sa valjkom. Radi se o povrsini od cca.20 m2,pa da li nesto takvo imate i sto mi mozete preporuciti te o kojoj kolicini bi se trebalo raditi za toliku povrsinu. Unaprijed zahvaljujem. LP

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi hidroizolacijskih premaza ima disperzivni hidroizolacijski premaza HIDROPROTEKT LIQUID koji se nanosi valjkom. Također i sve naše polimer-cementne hidroizolacijske premaze, jedno ili dvo komponentne možete nanositi četkom, valjkom ili gleterom. Potrebna količina HIDROPROTEKT LIQUIDA za cca 20 m2 – 45 kg

Matej O / 10.8.2019. 20:41:00

Da li se smije na staru ljepenku staviti nova? Poskidali smo pod u sobi vec kada prozor ugradujemo i poskidali smo parket i ispod njega stari laminat. Sada je ljepenka ispod koja se ne da skinuti to jest tesko. Jel se smije staviti nova ljepenka unatoc par mjesta stare ljepenka?

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu za hidroizolacijske radove ima proizvode na cementnoj osnovi koji nisu pogodni za nanašanje na podloge kao što su ljepenke, recitol i sl. Za rješenje svoje nedoumice, molimo obratite se proizvođačima ljepenke.

Masa Z / 8.8.2019. 21:56:08

Postovanje, majstor mi kaze da ispod tus kabine visine 3,5 cm ne ide hidroizolacija. Nekako ne vjerujem u to. Molim Vas za misljenje. Hvala, lp, M.

ODGOVOR

Naša je preporuka da u prostorijama koje su izložene direktnom utjecaju konstantnog vlaženja vodom ispod keramike i ostalog bude izveden hidroizolacijski premaz.

Ivan Č / 1.8.2019. 9:48:21

Može li se samonivelirajuća masa stavljati na hidroizolaciju, konkretno na V-5 bitumensku traku u garaži s obzirom da u uputama piše kako se može koristiti kao završni sloj u garaži, podrumu itd? LP Ivan

ODGOVOR

Samonivelirajuće mase TERANEKS i TERANEKS UNILEVEL mogu biti završni sloj, ali nisu pogodne za nanašanje na bitumen.

Darjan D / 28.7.2019. 13:19:05

postojeće pločice na balkonu propuštaju vlagu. Postojeće pločice ne bih uklanjao, već bi preko njih ugradio druge pločice. Zanima me koji hidroizolacijski proizvod je pogodan da se ugradi na postojeće pločice, te da se na njega mogu ugraditi nove pločice. Hidroizolacija bi se izvodila na ravnu plohu postojećih pločica, kao i na vertikalnu plohu (cokl). Unaprijed zahvaljujem, LP

ODGOVOR

Na postojeće pločice možete nanjeti hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi i fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS zalijepiti nove pločice. Samo imajte na umu da time ne rješavate problem vlage koja je već prošla kroz pločice i ušla u konstrukciju.

Ivan K / 15.7.2019. 13:18:15

Poštovani, Istruno je pod(brodski) u drvenoj kući postavljenu na betonsku deku. Nakon uklanjanja poda ipod je pronađena popucala lepenka, ostali su mjestimično djelovi koji su zaljepljeni na resitol. Beton je čvrst ali na dodir vlažan, vjerovatno od tla, deka je u visini tla, postoji li kakva hidro izolacija koja može ići preko ostataka lepenke i resitola? Poslje bi stavljao estrih i pločice.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti sve ostatke ljepenke i bitumena. Ukoliko mjestimično, ali samo mjestimično, ostane nešto ljepenke i bitumena, hidroizolaciju možete izvesti hidroizolacijskom masom HIDROPROTEKT MONOELASTIK prema tehničkoj uputi.