Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zoran B / 29.8.2018. 13:23:29

Poštovani, Molim vas prijedlog izvođenja hidroizolacije podruma/suterena te okviran trošak materijala ako je moguće. Vlasnik sam obiteljske kuće iz 1960 (lokacija Vrapče) i u tijeku je adaptacija. Postojeći podrum je zbog male visine dodatno iskopan za cca 50cm te je na glinicu izlivena betonsko armirana ploča 10 cm debljine. Na taj način sam prekinuo staru hidroizolaciju koja je bila dobra – podrum je bio suh. Tlocrtno se radi o 50 m2 površine. U prilogu je skica podruma. Vanjski zidovi nisu dirani tako da ne znam da li postoji neka izolacija i s vanjske strane. Prva ideja je bila postavljanje V4 ljepenke horizontalno i vertikalno do ruba gdje bi se pokušalo spojiti sa starom ljepenkom/katranom na spoju temelj-zid. Nisam siguran da je ovo najbolje rješenje koja će onemogućiti prodor vlage i vode, a nadam se da mi vi možete pomoći u odluci. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U mogućnosti smo vam ponuditi polimer cementne hidroizolacijske premaze, sa svim pratećim materijalima. Kako nismo zaprilimili skicu (nije predviđeno slanje dokumenta putem rubrike Pitanja) , molim da istu proslijedite na mail samoborka@samoborka.hr.

M. M. / 27.8.2018. 7:37:25

Postovani kako da zastitim plocu betonsku zbog vlage i kise koja je ravna a na nju ce doc brvnara.po ploci ce da se gazi,a ispod su stambeni prostori.

ODGOVOR

Preporučamo betonsku ploču zaštititi polimer-cementnim hidroizolacijskim premazom za površinsku zaštitu betona, BETONPROTEKT DUOELASTIK ili BETONPROTEKT MONOELASTIK.

v. j. / 9.8.2018. 9:41:54

Kuća pravljena 70-ih .Uradjene vanjske stepenice ali na ćošku na dnu kod većih kiša prolazi voda u spavaću sobu tako da u tom ćošku sobe je vlaga. Da li je to moguće trajno riješiti i kako..

ODGOVOR

Prilikom izvedbe stepenica trebalo je odmah obratiti pažnju na detalje spojeva jer je sada teško bilo što savjetovati da napravite. Molimo proslijedite nam nekoliko fotografija kako bismo vam mogli konkretnije odgovoriti.

stjepan v / 19.7.2018. 11:44:29

Poštovani dali se podrumski zid koji propušta vanjsku vodu a djelomićno je obložen pločicama,može sanirati hidrostopom i hidroprotektom preko pločica

ODGOVOR

Hidroizolacije koje proizvodimo namijenjene su za izolaciju prije postave bilo kakve obloge a ne naknadno na izvedenu oblogu, dakle kratki odgovor je: ne može .

Biljana B / 2.7.2018. 10:51:40

Poštovani, stambena zgrada je izgrađena 2008 godine, oblik slova U. Unutar se nalazi zajednička nenatkrivena terasa koja se svom dužinom naslanja na moj stan.Terasa s unutarnje strane dodiruje negdje polovinu zida dnevne i spavaće sobe te kupaonice. Nakon jedne zime, te nakon obilne kiše pojavile su se vlažne mrlje na zidu (tri mjesta) i to u donjem dijelu prostorija. Mrlje nisu crne od gljivica, ne osjeti se vlaga ali ružno izgledaju jer se stvaraju blago napuhnuta područja i nekako se rune. Kako sanacija cjelokupne terase zahtjeva značajna financijska ulaganja, a predstavnik zgrade kaže da nema dovoljno novaca u ovom trenutku, mene zanima mogu li ja i kako riješiti problem iznutra jer nažalost drugog rješenja nemam. Molim Vaš savjet. Unaprijed Vam puno hvala.

ODGOVOR

Štete koje opisujete u svom upitu posljedica su djelovanja kapilarne vlage, odnosno vlage prisutne u podlozi – zidu. Kvalitetnu sanaciju moguće je izvršiti isključivo uklanjanjem izvora navlaživanja, što ne mora nužno zahtijevati sanaciju cijele površine terase. Najčešće su problematični detalji kao na pr. holker na spoju terasa-zid, sifoni i sl. Svakako preporučujemo detaljan pregled!! Na žalost, s unutarnje strane zida ne možete izvesti kvalitetnu sanaciju.

D K / 17.4.2018. 15:29:06

Poštovani,preklani sam kupila kuću a garaža je cca 28m2 odvojena u dvorištu -gore je betonska deka nemampojma o nagibu i zimus je propustilo dosta vode na mjestima,stvari su manje više spašene - ravan krov dimenzije dužina i šir. je 8,30m/4,80m.predlažu mi majstora za bitum trake ljepljenje i naravno on traži 3000kn.Informiram se na Vašoj stranici i vidim da sama možda mogu nanjeti izolaciju Beton protekt -nisam sigurna koji i riper mort isto nisam sigurna koji-pitanja su : mogu li sama neprofi nanjeti te premaze? možete li mi pomoći odabrati ispravne proizvode?možete li mi izračunati koliko vreća trebam ( računala sam beton protekt 4 vreće po 16kg?po 351kn i reparat mort vrća po 25kg0273kn = 4 vreće .Kako i gdje kupiti preporučeno u Osijeku?Zahvalna na pomoći,šaljem pozdrave!

ODGOVOR

Hidroizolacijski premazi nisu primjereni za izvedbu sam svoj majstor, već bi proizvod trebala ugraditi osoba sa znanjem / iskustvom u radu s takvim tipom proizvoda. Preporučamo vam da ploču zaštitite upotrebom REPARATURNOG MORTA G, potrebno vam je cca 300 kg. Podlogu treba dobro očistiti i oprati, impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije izvođenja radova. Nakon izvedbe REPARATURNOG MORTA može se površina premazati hidroizolacijskkim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja i obojati bojom AKROTON PLUS. Hidroizolacije vam je potrebno 128 kg. Sve trgovine građevnog materijala u Osijeku rade s nama te možete proizvode naručiti i kupiti preko njih: CHEMKOLOR, VELEKEM, MREMOR, PROFI BAU CENTAR, MARIĆ BAU, GT IZOLIRKA)

M B / 17.4.2018. 11:25:56

Poštovani, koji materijal predlažete (i da ga imate) za sanaciju otvorene garaže , na kojoj se nalazi ljepenka (već dotrajala i malo propušta vodu), da bi se dobila dobra hodroizolacija od - do + temeperature, Hvala

ODGOVOR

U proizvodnom asortimanu nemamo ništa što se može ugraditi na oštećenu ljepenku. Ljepenku je potrebno skinuti i staviti novi sloj ljepenke, cementnu glazuru, hidroizolacijski premaz i završnu oblogu po izboru.

M Č / 16.4.2018. 13:12:53

Poštovani, jedno pitanje o sanaciji starog balkona, i prvenstveno zaštiti hidroizolacije na njemu. Naime, saniram stari balkon na jednom pomoćnom objektu, koji je imao problem sa vodom jer je voda ležala na njemu pošto je nekad davno majstor, umjesto da izvede okapnicu ili nešto slično, blokirao put prolaza za vodu i onda je beton načet i oštećen. Evo što sam dosada učinio: 1) premazao balkon flex ljepilom sa mrežicom, koju sam preklapao 10ak cm; 2) ugradio okapnicu koja sad uspješno odvodi vodu; 3) na flex ljepilo nanio jednokomponentnu fleksibilnu cementnu hidroizolaciju. Sada želim zaštititi cementnu hidroizolaciju, jer pretpostavljam da će ju prvenstveno izravno sunce uništiti. Molim Vas preporuku - kojim proizvodom zaštititi tu cementnu hidroizolaciju? Pločice, kamen i sl. mi nisu opcija iz više razloga: balkon je na pomoćnom objektu i ne isplati se ulog u estetiku; a također mi je visina od balkona do štoka vrata vrlo mala i vjerojatno pločica i ljepilo ne bi niti stali. Dakle nešto što jednostavnije, samo u svrhu zaštite ove hidroizolacije. LP i svako dobro

ODGOVOR

Sve ovisi o tips hidroizolacije koji ste koristili i da li je nanešena hidroizolacija UV stabilna. Ako je UV stabilna nije ju potrebno štititi. Možemo vam preporučiti premaz bojom AKROTON PLUS ali isključivo ako je polimer cementni hidroizolacijski premaz kao naš proizvod BETONPROTEKT MONOELASTIK, i upozoravamo da ako nanešeni proizvod nije UV stabilan i boja vam s vremenom može ispucati i oljuštiti se.

M B / 13.4.2018. 22:21:09

Poštovani! Kupila sam kuču prije godinu dana koja je na brdu i zadnji dio kuče je ukopan u zemlju.Do prije mj dana nije bilo nikakvih problema,no prilikom obilnijih kiša i dosta snijega koji se topio probila mi je voda u taj zadnji dip kuče kroz fugu na cetri mjesta u mj.dana dva puta....osjeti se miris kao vlage ali nema nigdje plijesni niti vlage....sada me zanima dali se može taj problem riješiti hidroizolacijom poda i zida iznutra ili ce se morat otkopavati cijeli zadnji dio kuče???😑

ODGOVOR

Sanacija se možda može riješiti samo premazivanjem hidroizolacijskim premazom s unutarnje strane, ali prema opisanom mislim da ćete morati izvesti otkop s vanjske strane te izvesti sanaciju premazivanjem hidroizolacijskim premazom i drenažnim cijevima za odvod novog prodora vode. Ako ćete samo iznutra premazivati potrebno je skinuti boju i glet do žbuke, pregletati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , ponovno pregletati i obojati bojom. Napominjemo da je sanacija s unutarnje strane samo privremeno rješenje, dok bi bilo poželjno da se sanacija vlage izvede s vanjske strane.

K / 3.4.2018. 10:44:28

Poštovani, radi se o kući ,donjem dijelu koji je cc 30 cm u zemlji. Kod jakih kiša voda prodire u prostor. od kuda krenuti kod sanacije ? unaprijed zahvalan na odgovoru . lp Kristina

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi da li tamo gdje vam prodire voda postoje pukotine u unutrašnjosti i prvo ih sanirati, po potrebi s vanjske strane napraviti otkop, hidroizolaciju ,drenažu. Proslijedite nam nekoliko slika pa da vam pokušamo dati konkretan prijedlog.