Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V D / 30.12.2012. 19:57:09

Koje sredstvo preporučujete za simulaciju armirano-betonske ploče koja bi išla preko originalnog drvenog poda na drvenim gredama kao nosačima - klasično betoniranje ne dolazi u obzir prvenstveno zbog težine betona i armature. Debljina nove ploče bi bila 2-3 cm (umjesto postoječih parketa) na koju bi u konačnici došli laminati. Težina nove ploče nebi smjela biti veča od parketa koji idu u demontažu. Unaprijed hvala na savjetu

ODGOVOR

Obzirom na postojeće stanje drvene međukatne konstrukcije i nemogućnost primjene klasičnih cementnih glazura ili masa za izravnavanje, predlažemo primjenu gips-kartonskih ili gips-celuloznih podnih elemenata ili OSB ploča, kao podlogu za postavljanje laminata.

j š / 8.11.2012. 20:56:27

Poštovani,
molim Vas ako mi možete dati informaciju oko sljedećeg. Naime, prije mjesec dana izgradili smo kuću klasičnom opekom i betonom i sada razmišljamo o stavljanju PVC stolarije. Molimo savjet da li stolariju možemo već sada staviti ili treba čekati neki period sušenja zidova i kako dugo treba čekati? Što nam savjetujete? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Prije ugradnje stolarije površine zidova trebaju biti suhe i bez vlage, jer sva zaostala vlaga kasnije može štetno djelovati na završni izgled žbuke.
Preporuka je da se površine dobro osuše minimalno 2-3 mjeseca prije ugradnje stolarije.
Najbolje vrijeme za ugradnju stolarije je suho i toplo vrijeme (proljeće, ljeto, rana jesen). U svakom slučaju najbolje se savjetovati s proizvođačem stolarije.

v / 20.9.2012. 18:32:54

Betonski balkon star cca60 godina planiram prevući kulirom debljine oko 20 mm. Beton je očišćen od mehaničkih nečistoća. Čime da tretiram površinu betona prije nanašanja kulira?

ODGOVOR

Majstor koji će vam izvoditi prani kulir najbolje zna pripremiti podlogu.
Podlogu prije obrade pranim kulirom potrebno je samo navlažiti vodom, ako se postojeći beton ne ljušti i ne odvaja.

J V / 19.8.2012 21:13

Poštovani,
hitno bih trebala samoborski plavi kamen. Prije više godina prodavao se u Smerovišću. Je li tamo još uvijek moguće kupiti i u koje vrijeme, je li Vam možda poznato? Ili se može u predstavništvu u Žajinoj ulici naručiti? Zahvaljujem, srdačan pozdrav .

ODGOVOR

Mi ne prodajemo traženi kamen. Isti se i dalje prodaje u kamenolomu u Smerovišću.
Na internetu možete naći informacije –. u internet pretraživaču ukucajte: lipovečki kamen .

M V / 5.8.2012 10:37

Poštovani,

zanima me koliko bi trebala m3 gotovog betona za betoniranje ćuprije dimenzije 8x5 m, i koliku bi dubinu trebali iskopati,
Hvala

ODGOVOR

Ovo je pitanje za projektanta-statičara, koji će odrediti potrebnu dubinu i širinu stopa, armaturu, debljinu betona te količinu i marku

D K / 19.7.2012 15:50

Poštovani,
Trebam 4 tone cementa, a majstori koji će mješati na mješalici mi nisu rekli kojeg cementa, a na Vašoj stranici nisam siguran što točno trebam gledati.
Cement je potreban za mješanje sa šljunkom kako bi se radili temelji (u koje ide još i armatura), te za potporne zidove. Molim Vas naziv Cementa, veličinu pakiranja i cijenu po vreći.

Najljepša hvala,
DKapusta

ODGOVOR

Cement koji vam je potreban ima oznaku CEMII/A-M (S-V) 42,5N SPEC. 25 KG.

Cement je nama sirovina za proizvodnju gotovih materijala, te ga ne prodajemo.
Mi vam možemo ponuditi gotovi svježi beton C25/30 u mikseru, te tako izvedete temelje s gotovim pripremljenim materijalom.

d / 3.7.2012 11:06

poštovani molim vas ako mi možete reči cijenu impregnacije za zidove marke sika od 5L UNP.HVALA

ODGOVOR

Za SIKA proizvode trebate kontaktirati tvrtku SIKA ili trgovačku mrežu koja prodaje njihove proizvode.

P.S. Niste nam ostavili ispravnu email adresu pa vam odgovor nismo mogli proslijediti tim putem.

v k / 8.6.2012 10:23

Poštovani! zanima me gdje kupiti staklenu vunu prešanu od 3 cm?

ODGOVOR

Proizvođač kamene vune u Hrvatskoj je KNAUF INSULATIN - Novi Marof.

R / 31.5.2012 12:40

Poštovani
na postojeći vanjski zid kuće smo nadogradili još par prostorija sa ravnim krovom. Ravni krov je pri izradi bio ukopan u taj postojeći zid kuće međutim taj spoj kod obilnih kiša prokišnjava i voda naravno prodire u kuću. Molio bih ako bi mi mogli objasniti kako da to najbolje saniram? HVALA

ODGOVOR

Na spoju novog ravnog krova i kuće trebalo je izvesti dilatacionu fugu.
Materijale za dilatacije ovakovog tipa nemamo.

m m / 22.5.2012 8:26

molim vas za savjet oko zidanja pečenjare- dali je potrebno namakati u vodi punu opeku (staru možda preko 50 god)prije nanošenja morta? I ako može još jedno kojei vezivni materijal da koristim primjera radi NAMAL i pijesak ili samo cement i pijesak ili nešto trče? radi se o večoj vrtnoj pečenjari.

ODGOVOR

Za zidanje vrtnog kamina pečenjare upotrijebite vatroslani mort kojeg proizvodi KODRIĆ –.SILEX u Remetnicu.