Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

k / 30.5.2006 19:38

gdje u Zagrebu kupiti vase proizvode po najpovoljnijim cijenama , a da trgovina radi poslije 15.30..jer vase predstavnistvo ne prodaje robu poslije tog vremena a do 16 samo izdaje robu.
unaprijed hvala

ODGOVOR

"Radno vrijeme maloprodaje u Samoboru je od 8-17 sati radnim danom, 8-12 sati subotom. Pogledajte i stranicu Kako do nas / Radno vrijeme .
SAMOBORKINE proizvode možete potražiti i u svim većim trgovačkim centrima koji drže građevinski materijal, kao BAUHAUS, BAUMAX, GRAMAT, PEVEC, koji rade do večernjih sati.
Pretpostavljam da ćete tamo naći i najpovoljnije cijene, što ne ovisi o nama kao proizvođaču materijala."

D P / 30.5.2006 15:10

Poštovani,
preuređujem stan na prvom katu zgrade stare 40 godina. Skinuo sam stare parkete, a ispod njih je bila šuta, štafli i daske koje sam izbacio. Sada trebam napraviti podlogu cca 11 cm debljine da bih postavio nove parkete. Razmišljao sam o tvrdom stiroporu debljine 5 cm ili možda 2x5 cm)i nekoj od Vaših masa za izravnavanje. Molim Vaš prijedlog.

Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Na postavljeni stiropor obavezno morate staviti klasični CEMENTNI ESTRIH 20 u min. debljini 3cm, koji se u pravilu suši min. 28 dana prije postavljanja parketa (zaostala vlaga mora biti manja od 2%). Ako prilikom izvedbe cementnog estriha nije izvedena ravnina u redu posušeni estrih možete izravnati samonivelirajućom masom TERANEKS BRZOVEZNI te postaviti parket nakon 6 dana.
NAPOMENA:TERANEKS BRZOVEZNI izvoditi nakon postavljenog CEMENTNOG ESTRIHA.

m / 26.5.2006 12:01

Poštovani
na postojeću glazuru u kupaonici napravio bih izolaciju sa HIŽ elastikom te me zanima da li na takvu priređenu podlogu može ići direktno lijepilo za pločice -na HIŽ elastik

ODGOVOR

Keramičke pločice možete polagati direktno u svježi sloj HIŽ ELASTIKA, ali pri tomu je nužna preciznost i urednost, budući da HIŽ ELASTIK ima vrlo visoku prionjivost (ljepljivost) te ga je teško odstraniti sa površina.
Preporučamo na očvrsli i suhi HIŽ ELATIK pločice lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT F.

M / 25.5.2006 11:24

"Poštovani!
Budući da puno koristimo Vaše izvrsne materijale imali bi samo malu primjedbu na način pakiranja cementnog estriha. Vreće u kojima je sad pakirano lako se lome i teške su za nošenje na visinu(terase-krovovi).Da li postoji način da se pakiraju u istu veličinu vreće sa manjom kilažum (25 kg)ili ista količina u veće vreće, kako bi se lakše ""baratalo"" sa vrećama. Srdačan pozdrav!
"

ODGOVOR

Po srijedi su bile jednoslojne vreće koje se inače koriste za 40kg pakiranje a proizvođač vreća je greškom iste napravio za 50kg pakiranje što nije dovoljno čvrsto za tu kilažu. Taj problem bi sada trebao biti uklonjen.
Što se tiće 25 kg pakiranja, moguće je ali umanjuje kapacitet postrojenja. Ako vam je potrebna određena količina pakirana u 25 ili 40 kg vreće može se napraviti po posebnoj narudžbi pa nas možete kontaktirati.

b p / 24.5.2006 21:22

da li se može na internetu vidjeti vaša ton karta i da li je potrebno 4 kg hirofe po kvadratu za potpuno dobivanje tona ili je to za jedan nanos špricanje

ODGOVOR

"Naša ton karta nije dostupna na našoj web stranici. Pozivamo Vas da nas posjetite u Samoboru, Zagrebačka 32a. Naši tehnolozi će vam rado pomoći pri izboru boja.
Također, trgovine građevinskim materijalom koje prodaju naše proizvode uglavnom imaju naše ton karte pa ih možete pogledati i tamo.
Završno dekorativna žbuka HIROFA nanosi se špricanjem ""ježom"" u dva sloja. Potrošnja od 4 kg/m2 je ukupna potrošnja za oba sloja."

i g / 23.5.2006 21:07

što je atmosferilija???

ODGOVOR

"Na građevne materijale djeluju različite ""razorne sile"" i pojave a najviše njih uzrokavane su atmosferilijama. Atmosferilije, pojam s dva značenja:
1) oborine: kiša, snijeg, tuča, i
2) sve što sadžava atmosfera:kisik, dušik, ugljična kiselina ,ugljični dioksid.
Dakako, da je voda tu glavni kemijski spoj koji može biti u različtim fizički oblicima, kapljevina,para i led. U vodi mogu biti otopljeni mnogi spojevi kao kiseline. sumporna ,ugljična itd. Sve to djeluje na građevne materijale opeku, beton koji obično bez održavanja i zaštite izdrže utjecaj atmosferilija do 100 godina. U Egiptu su se održale piramide budući je utjecaj atmosferilija zbog suhe klime vrlo nizak.
Poznato je kako kisele kiše otapaju vapnenac primjerice na zagrebačkoj katedrali. Mnogo bi se moglo pisati o fizičko-kemijskim procesima kojima su uzrok atmosferilije.
Napomena: vaša email adresa je netočna pa vam odgovor nije mogao biti poslan tim putem."

Ž P / 23.5.2006 14:03

Dobar dan poštovani savjetniče!

Molio bih Vaš savjet za obnovu fasade ( cca 200 m2) moje kuće stare 40-tak godina (nasljedje pok.roditelja.).Kuća se sastoji od prizemlja i kata, sa krovom na dvije vode.(vrh krova 2.5 m)
Dim kuće: 9.30 m x 7,60 m.
Postojeća fasada je stara (bijela) TARABONA, mjestimično (samo uzduž vertikalnih rubova), pocrnila, kao da je plijesan (gljivice). Ostatak je u dobrom stanju, homogen i neispucao. Kod obnove kuće (zamjena starih drvenih prozora PVC zatvorima), došlo je do sitnih oštećenja fasade (špale oko prozora i vrata), kao i uvodjenjem podzemne el. instalacije iskopao sam i ugradio KPMO ormarić i 5-6 m šlica za polaganje kabela u fasadi. Takodjer je potrebno obraditi (inkartati) cca 15 m2 «.somića». krova ( na dvije vode), koji je od izgradnje kuće ostao u grubim radovima (betonski blokovi) i to povezati u jednu cjelinu, kao jednu fasadu. COKL kuće ( 30-35 cm u ukupnoj dužini 25 m) je neizrađen i razmišljam o nekakvom kamenu («.bunja».) obzirom da nije velika površina.
Obzirom na finacijske mogućnosti,tražim dovoljno kvalitetno, a ipak ne preskupo rješenje, za moju kuću, za slijedećih 40-tak god.
Pozdrav iz Splita.

ODGOVOR

Ovo pitanje je vrlo kompleksno, te nije jednostavno odgovoriti e-mailom ili na web stranici bez dodatnih informacija od vas jer ima puno mogućih rješenja.
Zato molimo vas da nam javite vaš broj telefona pa ćemo vas nazvati u vezi detalja ili možete sami nazvati naš Tehnološki odjel na (01)3322 831, (01)3322 830, (01)3322 882 .

J S / 12.6.2006 14:34

Što je to zapravo šerana žbuka? Samo opis završne obrade ili nešto drugo?

Hvala!
janko

ODGOVOR

Šerana žbuka je završno dekorativna žbuka šerane teksture.
SAMOBORKA u svom proizvodnim programu nudi tri tipa šeranih završnih žbuka :
TERABONA - plemenita zaštitno dekorativna žbuka granulacije do 4mm,
TERAMINERAL VG vodoodbojna zaštitno dekorativna žbuka granulacije do 4mm i
TERAMINERAL VF vodoodbojna zaštitno dekorativna žbuka granulacije do 2mm.
Proizvode se u bijele ili obojene prema tona karti MINERALNE ŽBUKE. Šerena žbuke nanose se na grubu (zupčastim gleterom nahrapavljenu) podlogu u debljini 15 mm, izravna H letvom i zagladi gladilicom. Očvrsli mort strugati šerati) zidarskim češljem ili nožem, drugi ili treći od dana nanošenja
(ovisno o temperaturi zraka i podloge).
Nakon šeranja površinu dobro otprašiti. Nakon šeranja debljina žbuke mora biti min. 1 cm, a zajedno sa podložnom žbukom najmanje 2 cm.
Žbuku nanositi kontinuirano mokro do mokrog.


Napomena: vaša email adresa je netočna pa vam odgovor nije mogao biti poslan tim putem.

M M / 7.6.2006 22:01

Poštovani,
Imam kuću u blizini mora na otoku napravljenu od betona i ožbukanu klasično a zavrsni sloj je hirofa koja je davana u više navrata jedna preko druge.Površina kuce je oko 600 m2.
Kako želimo napraviti novu fasadu svakako toplinsku molim vašu preporuku.
Zainteresirani smo za termo žbuke a za stiropor ploče NE.
da li staru fasadu otuci ili postiji i neko drugo riješenje.
Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Na vašu postojeću fasadu ne možete staviti TERMO ŽBUKU, već postojeće slojeve morate skinuti pa tek na očišćenu podlogu stavljati TERMO ŽBUKU po izboru (predlažemo TERATERMO 100 EKSTRA), pregletajte TERATERMO GLETOM i kao završni sloj preporučamo vam akrilatnu žbuku TERAKRIL Z 1,25 ili 2mm u željenoj boji po izboru iz Samoborka ton karte.
Preporuka je pošto imate puno betona da objekat toplinski zaštite pločama okipora u d=6 ili 8 cm te pločama ili lamelama kamene vune (sustav TERMOVOL ILI TERMOLAM). Postojeći sloj HIROFE ostružete do žbuke i SAMOTERMOM lijepite ploče i obavezno ih morate tiplati pričvrsnicama.Za završni sloj preporučamo vam akrilatnu žbuku TERAKRIL.

A K / 9.6.2006 14:16

"Kupili smo opločnike za dvorište. Opločnici su dostavljeni drugi dan , dostavio ih je naš građevinar. Opločnici su puni bijelih ""fleka"", građevinar kaže da je od stajanja izbilo vapno. Da li je moguće to nekako oprati, miniwash-om ili slično, jer smo stvarno razočarani (to nema veze s onim što je izloženo kod Vas?
Da li je uopće dozvoljeno prati opločnike miniwash-om.
Nadam se Vašem brzom odgovoru i unaprijed Vam zahvaljujem."

ODGOVOR

"Opće informacije o betonskim opločnicima možete naći na našim stranicama ŠTO TREBA ZNATI O BETONSKIM OPLOČNICIMA.
Dakle, iscvjetavanje opločnika tj. pojava bijelih mrlja na njima je prirodan proces. Obojeni opločnici proizvedeni su iz betona, dakle iz čistog prirodnog proizvoda.
Beton se izrađuje iz pijeska, agregata, cementa i vode, pri čemu se mora znati da se cement dobije pečenjem gline i vapnenca. Kao i sve prirodne
sirovine, podliježe odstupanjima u sastavu. Preko pora u beton prodire voda i kiša, kondenzna voda ili rosa koji djelomično otapaju vapno. Otopina difundira na površinu, voda ispari, a ostaje teško topiva, bijela koprena.
Kemijski proces kojem je podvrgnuto vapno tijekom vremena nije završen izlaskom na površinu opločnika: djelovanjem kiše i ostalih vremenskih utjecaja vapno se lagano razgrađuje odnosno nestaje.
DAKLE NAKON NEKOG VREMENA ISCVJETAVANJE TJ. BIJELE MRLJE SAME NESTAJU.
PREPORUČA SE ISPIRANJE OPLOČNIKA MINIWASH-OM S ČISTOM VODOM."