Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

r / 18.2.2005 19:12

novo sagrađena dvokatnica sa vašom termo žbukom debljine 6 cm i velikim problemom pojave gljivica na sjevernoj strani kuće na gornjem katu molim vas da mi pomognete da to što prije riješim zagreb

ODGOVOR

Niste naveli gdje se pojavljuju gljivice, na unutarnjoj strani zida ili vanjskoj, te da li je na termo žbuku izvedena završna obrada. Molimo javite nam vaš broj telefona emailom ili telefonom kako bi vam ponudili sve potrebne informacije za sanaciju.

T P / 5.1.2005 19:11

Potpuniji i informativniji web site neke hrvatske tvrtke nisam još vidio - svaka čast.

ODGOVOR

Hvala. Upravo to nam je i bila namjera.

I T / 31.12.2004 19:10

"Budući smo tvrtka koja se bavi građevinom.te u najvećoj mjeri koristimo vaše proizvode,zbog same kvalitete vaših proizvoda.No kako i mi poboljšavamo svoje usluge na način da prije samog građenja idemo za time da investitorima kreiramo objekte u 3D u AUTOCADU nebi bilo loše da nam pošaljete ""blokove"" kreirane u istom programu kako bismo mogli vizualnije dočarati vaše proizvode na samom budućem objektu.Budući ste velika tvrtka vjerujem da isto posjedujete ,pa bih vas molio da mi to pošaljete putem e mail-a ,osobito se odnosi na proizvode uređenja okoliša naravno to ne isključuje i ostale proizvode.Koristim priliku da vam zaželim sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i puno uspjeha u narednoj godini.Moj broj mob.091/511-3281 ako bude trebalo kakvih dodatnih informacija,ili na e mail adresu koja je naznačena gore.Unaprijed se zahvaljujem."

ODGOVOR

To je vrlo zanimljiv zahtjev koji još do sada nismo imali a moram priznati nismo niti razmišljali o tome jer nismo imali niti potrebe za kreiranjem AutoCAD objekata za bilo koje od naših proizvoda tako da mi je žao što vam ne možemo pomoći u ovom slučaju.

M Š / 15.11.2004 19:09

na samom pocetku zelio bih pohvaliti uspjesnu prezentaciju vaseg poduzeca na Internetu. Ja sam povratnik iz inozemstva gdje sam kroz dugogodisnji rad kao privatni poduzetnik stekao bogato znanje i iskustvo u radu sa betonskim proizvodima sa kojima zelim i dalje,sada u domovini uljepsavati okolis nasih kuca,parkova itd. Stoga vas na ovaj nacin molim da mi javite dali postoji zastupnik vaseg poduzeca na podrucju Dalmacije i (ako postoji) dali se kod njega mogu dobiti katalozi vasih proizvoda sa pripadajucim cjenikom i promotivnim materijalom radi najjednostavnije prezentacije vasih proizvoda mojim(a i vasim) buducim kupcima vasih proizvoda? Ukoliko takav U Dalmaciji ne postoji zamolio bih vas da mi posaljete kataloge i cjenike sljedecih vasih proizvoda ...

ODGOVOR

«.Samoborka d.d.». ima predstavništvo i u Rijeci i Splitu. S obzirom da se nalazite u Dalmaciji tada se u budućnosti možete obratiti našem kolegi u Splitu (Muć) - Vedran Šuperba, na telefon (021) 652 105, fax (021) 652 117.On će bit u mogućnosti da vas ili osobno posjeti ili pošalje informacije u obliku štampanih kataloga koje vam zanimaju.U međuvremenu sve te identične informacije se već nalaze na našim internet stranicama http://www.samoborka.hr (kao npr. cjenici, a ostale informacije o proizvodima u rubrikama odgovarajućih proizvodnih programa)

N / 7.11.2004 19:07

Planiram napraviti nadogradnju na postojecu kucu.Bit ce gradjeno od Porotherm 30cm cigle.Iznutra ce biti suha gradnja gips plocama ispod kojih bi stavio 5cm mineralnu vunu kao dodatnu toplinsku izolaciju.Izvana ne namjeravam stavljati izolaciju, posto smatram da je dovoljna ovakva kombinacija izolacijske cigle i mineralne vune.Sto mi iz svog prodajnog programa preporucate da stavim izvana tako da se ne vidi gola cigla, a da se uklopi na postojecu bijelu fasadu kuce dok se, s vremenom, ne stavi novi sloj fasade i na kucu i na nadogradnju...

ODGOVOR

S obzirom da niste naveli kojim materijalom je postojeća kuća završno obrađena, osim da je bijele boje, stoga vam preporučujemo nadogradnju izvedenu od Porotherm bloka, ožbukati vapneno -cementnom žbukom VC 50 (u debljini do 2 cm) uz prethodno nabacivanje cementog šprica 4 te završno obraditi bijelim SEP-om 05 (ili 03). Također preporučujemo da se telefonski obratite u naš tehnološki odjel kako bi nam mogli dati više informacija o postojećoj fasadi.

Z B / 2.11.2004 19:06

"Zanima me dali se mase za gletanja iz vaseg proizvodnog programa i koje sa sigurnoscu mogu koristiti za gletanje u prostorijama bez straha od kondezacije . Do sada sam cuo od ""majstora"" da se prilikom gletanja zidova zatvaraju pore na samim zidovima te se sprijecava disanje zidova... te se time stvara losa klima u prostorijama..Molio bih vas komentar na ovo , te savijet.... hvala "

ODGOVOR

"""Samoborka"" ima u svom proizvodnom programu nekoliko proizvoda čija je namjena izravnavanje i gletanje unutarnjih zidova i stropova. Budući da niste naveli kojom vrstom materijala su zidovi obrađeni kao ni vrstu prostorija o kojima se radi, pretpostavljamo da je riječ o unutarnjim zidovima obrađenim vapneno-cementnim žbukama stoga vam preporučujemo naš proizvod TERANIL EKSTRA –. bijelu polimer-cementnu masu za gletanje vanjskih i unutarnjih zidova i stropova. Što se tiče kondenzacije na unutarnjoj površini zida ona je posljedica ”.hladnih mostova”. odnosno nedostatne toplinske izolacije vanjskih zidova, a ne mase za gletanje."

a l / 24.10.2004 19:05

uzeo sam vaš proizvod žbuku gv10 i prilikom završne obrade kad je žbukana napola suha ,vodom i spužvastom gladilicom sam je zafilcao i zagletao.pojavljuje mi se problem što se na zidu pojavljuje mali mjehurići,pa vas molim da mi što prije odgovorite jer sam uzeo 6.400 kg žbuke.robu sam uzeo kod marić-bau u vinkovcima.mob.098568-338

ODGOVOR

Naš tehnolog koji je zadužen za vaše područje će vas nazvati i posjetiti kako bi se moglo vidjeti u čemu je problem.

A P / 27.9.2004 18:59

Poštovani, molim Vas za savjet. Vikendica na moru je građena od betonskih blokova tzv. ´kvadri´. Sa vanjske strane zida nanešen je betonski špric. Promakanje zidova se javlja u situciji kada puše bura u kombinaciji sa kišom. Koji biste premaz preporučili kao impregnaciju od kiše/vlage? Fasada , nažalost nije u skorijem planu. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

vanjske zidove vikendice bilo bi najbolje ožbukati ili izvesti neki od fasadnih sustava. Ako to sada nije opcija preporučujemo postojeću površinu obrađenu špricom obojati akrilnim fasadnim premazom Teraton V koji će spriječiti provlaživanje. No treba napomenuti da će isti premaz biti potrebno odstraniti prije eventualne daljnje obrade nekom od žbuka ili sustava - preporučujemo toplinski sustav Termozol.

J P / 10.8.2004 18:55

Prije dva tjedna sam ispunio ´Kontakt obrazac´ na vašim stranicama i nisam primio nikakav odgovor.

ODGOVOR

"Vjerovali ili ne, na sve upite kroz kontakt obrazac i email-e upućene na samoborka@samoborka.hr odgovaramo u roku od jedan do max dva radna dana. U vašem slučaju, u obrascu je jedino bila navedena email adresa koja je bila neispravna pa se naš odgovor vraćao nazad s navedenom greškom."

J K / 9.8.2004 18:54

Zašto u velikom izboru vaših proizvoda ne uradite pregledne tablice primjene kako bi se lakše snašli u traženju i izboru. Srdačn pozdrav JK

ODGOVOR

Otvoreni smo za sve konstruktivne prijedloge pa ćemo razmotriti i vaš.