Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N V / 10.6.2019. 18:47:53

L.p,stara kuca ljepenka na zidovima i onda gips ploce i sad bih trebalo skinut gips pošto uzimaju puno prostora između njih i zida i zabacit zidove i pitanje koji materijal i šta uzeti sta ce ostati na ljepenki i nece otpasti?

ODGOVOR

Nije moguća primjena žbuka na podlogama obloženim ljepenkom.

M M / 11.5.2019. 8:29:16

Postovani Kuca je prizemnica,novogradnja planirano je da visina staze vani bude otpilike jednaka visini podova u kuci. Kako rijesiti prije postavljanja fasade(grafitni stiropor debljine 10 cm )sa vanjske strane hidroizolaciju temelja odnosno zidova, na kojoj visini i dubini da nebi poslije dolazilo do prodiranja vlage u kucu.Hvala. Ljepi pozdrav.

ODGOVOR

Traženi detalji izvedbe trebali bi biti definirani projektnom dokumentacijom.

D T / 6.3.2019. 8:41:24

Pozdrav! Kuća prizemnica samo pod dekom. Postoji horizontalna pukotina na fasadi ispod deke (fert). Kažu da se radi o odvajanju materijala (betona od cigle, nije problem statike). Na koji način napraviti sanaciju? Hvala! Denis

ODGOVOR

Na temelju vašeg upita, odnosno nedostatnih informacija, nije moguće dati prijedlog sanacije!

A M / 21.2.2019. 14:01:29

Postovani, kako u zgradi efikasno zvucno izolirati zid prema susjednom stanu? Zgrada je starije gradnje. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se proizvođačima proizvoda za suhu gradnju!

M J / 11.2.2019. 12:23:18

Poštovani! Da li se može potamnjela lamperija pofarbati sa jupolom u koji se doda drvofix tako sam čula naravno za privremeno rešenje da je posvetlim jer kasnije mislim zamjeniti sa knaufom kako bi to izgledalo.Hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d je proizvođač građevinskog materijala; žbuka, betonskih premaza, ljepila, betonske galanterije i drugih betonskih proizvoda. Veše pitanje proslijedite Jub-u.

L K / 17.1.2019. 22:25:17

Postovani, imam stepenice na kojima je češla glazura. Da li se glazura moze polirati, ili na koji nacin da se malo obnovi. Kome se mogu obratiti za te radove? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo da se upitom obratite izvođačima podnih glazura..

D / 15.1.2019. 18:18:13

Molim savjet,dali je potrebno zaravnavanje blokova u obliku cvjeta ispupčenja 2,5cm da bi se ljepilo stiropor 10cm

ODGOVOR

Informacije iz vašeg upita nisu dostatne za konkretan odgovor.

I L / 1.1.2019. 20:37:05

Zanima me cime obojiti malc (sjecku od drveta i kore) kava to boja mora bit da bih malc mogao koristiti za dekoraciju vrta i okucnica posto je to vani da se boja ne ispere

ODGOVOR

Obojeni malč se kupuje u trgovini koja se bavi prodajom takvog materijala. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala: žbuka, premaza, ljepila, boja, betonskih proizvoda, itd.

I M / 27.12.2018. 9:41:35

Poštovanje, lijepim keramiku u sobu.. prije je bio parket i kad se parket maknuo pod je prekriven katranom.. da li ga treba odstraniti ili necim impregnirati?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno temeljito očistiti, odnosno postojeći kataran u potpunosti odstraniti !

I K / 1.12.2018. 21:25:25

Postovani Imate li u ponudi neku glet masu za gletanje preko grube zbuke a da se moze raditi pri vrlo niskim temepraturama? Recimo da ce se to raditi kroz 15 dana na novogradnji, koja nema fasadu i ima samo grubu zbuku. Predvidene temeprature su oko nule, sa mogucnoscu da odu ispod nule. Koliko dana nakon gletanja temepratura ne bi smjela biti preniska? Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo izvođenje fasaderskih i soboslikarskih radova na temperaturama zraka i podloge nižim od 5 C. Kod rada u unutarnjim prostorima moguće je reguliranje temp. primjenom grijača koji se koriste za grijanje prostora prije samog izvođenja radova.