Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V D / 16.3.2017. 20:35:28

Postovani Imam 55m2 kuce na katu budite ljubazni zidovi su zidani ciglom zanima me koliko mi treba gotove zbuke za svih 55m2 sto preporucavate premaz mozda simpra prije zbuke?hvala unaprijed

ODGOVOR

Količina zidova i površine kuće nije ista, tako da pretpostavka da zidova imate barem cca 200m2. Potrebno vam je cca 5600 kg vapneno cementne žbuke VC 40 ili gips vapnene žbuke GV 10 4400 kg. Impregnacija se prije žbukanje ne zidovima od opeke ne upotrebljava već predšpric od istog materijala rjeđe konzistencije.

V / 16.3.2017. 14:22:52

Nedavno sam dobila stan u nasledje. Stan je star i nerenoviran, a ja u ovom trenu i nisam pri novcu renovirati ga. Problem je u tome sto je pod u kupatilu teraco. Moze li se teraco prebojiti nekom bojom i ako da, kojom. Lijep pozdrav iz Skopja

ODGOVOR

Teraco možete obojati bojom za beton AKROTON. Impregnacije nije potrebna.

V Š / 15.3.2017. 20:53:39

Poštovani Već 30 godina imam termo fasadu od samobore.Imam kuću od 150m2 fasade pa me zanima koliko mi treba vreća termo žbuke i kolika je cijena vreće i koliko pokriva vreća, dali žbuka može biti debljine 5 cm HVALA

ODGOVOR

Toplinska žbuka se može nanositi u različitim debljinama pa tako i u debljini od 5 cm. Potrošnja toplinske žbuke je 1 vreća/1m2/d=4cm. Potrebno vam je 187 vreća.

I M / 15.3.2017. 0:00:38

Poštovani! Temelj terase je obložen teraplastom, na njemu je vidljiva salitra. Da li može da se skine stari teraplast, da se salitra tretira sa ANTISOL i na to dva sloja građevinskog ljepila i onda ponovo teraplast ili na ANTISOL mora ići nekakav drugi materijal. Unaprijed zahvalan. Lijep pozdrav!

ODGOVOR

TERAPLAST se može skinuti, a ako je na površini prisutna sol može se sanirati uz upotrebu premaza protiv isoljavanja. Površinu pregletati proizvodom kao REPARATURNI MORT ili SAMOTERM F i možete ponovno navući TERAPLAST.

A I / 13.3.2017. 15:37:57

Želim izravnati, gletati vanjski betonski zid, te premazati betonskom bojom. Zid je skoro ravan i gladak. Koji premaz koristiti, da li treba grundirati i druge upute?

ODGOVOR

Ako je betonska površina svježa 3 mjeseca nije potrebno impregnirati i REPARATURNI MORT F se može direktno gletati. Ako je površina starija, čistu površinu impregnirati i gletati, suhu površinu obojati bojom za beton Akroton. Impregnacije prije REPARATURNOG MORTA F je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND, neposredno prije gletanja.

v / 13.3.2017. 8:05:06

Poštovani, koristio sam Teranil ekstra za popravljanje manjih neravnina na unutarnjem zidu, i kada sam nanio disperzivnu boju vide mi se mjesta gdje sam radio korekcije. Da li će se ta mjesta primiti boju kao i ostali dio zida, ili moram drugačije sanirati svoju glupost. Pozdrav, Vlado Sudar

ODGOVOR

Svi popravi će se vidjeti bez obzira na boju te će biti vidljive manje razlike u tonu površine koja je sanirana i koja nije. Boja će se upiti i na sanairane površine i koje nisu. Najbolje bi bilo cijelu površinu pregletati i obojati.

D U / 12.3.2017. 17:39:53

Postovani,naime stara zbuka je ukllonjena do kamena,s kojim materijalom je najbolje navuci žbuku..a na drugom zidu je na kamen bačen špric mi to zovemo jež,pa me zanima šta bacit preko toga..

ODGOVOR

Kamene zidove možete ožbukati bilo kojom žbukom kao vapneno cementna VC 50 ili lagana vapneno cementna žbuka VC 20L ili toplinska ili vapnena žbuka. Tamo gdje je izveden špric, podlogu lagano navlažiti vodom i ožbukati odabranom žbukom.

M M / 12.3.2017. 16:06:25

Molim za pomoc. Radi se o vanjskom stepenistu na kojem je bila keramika koja je lose postavljena te je vremenom kompletna se odvojila. Prilikom odstranjivanja iste stepeniste je ostalo hrapavo i osteceno-beton okrunjen. Sada hocu da poljepim novu keramiku ali sam cuo da bi prije trebao premmazati stepeniste nekom impregnacijom-grundom za bolje povezivanje podloge sa ljepilom. Receno mi je da Vi u svom asortimanu imate te proizvode pa me interesuje je li to istina,o kojem je proizvodu rijec,koliko mi je potrebno za cca- 5 m2,i gdje to mogu kupiti u Sarajevu ili blizoj okolini.

ODGOVOR

Potrebno je prvo izravnati plohu REPARATURNIM MORTOM G do gotovosti. Impregnacija prije ugradnje morta je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND , neposredno prije gletanja. Nako izravnavanja podloge keramiku lijepiti ljepilom TERATEKT F. Impregnacije UNIVERZALKONCENTRAT GRUND vam je potrebno 0,75 l. Za kupnju možete se obratiti u predstavništvo S PRODUKT Vitez.

S H / 12.3.2017. 8:36:46

Postovani! Moze li se na rigips bacati fina malta ili mora edelpultz? Inace se radi o plafonima sa rigipsom. Hvala

ODGOVOR

Gips kartonske ploče mogu se obradIti glet masom TERANIL ili se može ugraditi mineralna žbuka SEP Z1 ili SEP Z2.

B V / 11.3.2017. 9:41:29

Poštovani Imam staru primorsku kuću izgrađenu 1924., potpuno obnovljenu 2005. god. Na unutarnjim zidovima kroz cijelu kuću je stavljen sep. Na nekim mjestima sep se počeo napuhavati i skidati te iz tih mjesta curi sitna prašina. Zanima me da li sep premaz može sadržavati azbest i da li je ta sitna oštećenja potrebno sanirati? Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP nije premaz i ne sadrži čestice azbesta, u proizvodnji niti ne smijemo koristiti azbest. Opisana pojava je pojava isoljavanja iz podloge, koja kada je sanirana nije možda adekvatno očišćena i tretirana ANTISOL-om, te ako je objekt građen 1924. god i nije izvedena hidroizolacija moguća je pojava isoljavanja tj. stalno prisutna kapilarna vlaga. Isoljavanje se može sada djelomično spriječiti premazivanjem sredstvom za sprječavanje isoljavanja ANTISOL, ali napominjemo da je to samo privremeno rješenje ako se kompletna površina tj. zid sanira ANTISOL premaz –om. ANTISOL ima najbolje djelovanje direktno na površini zida od opeke ili kamena, na saniranim površinama djelovanje je samo površinsko.