Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

s j / 25.11.2016. 19:15:05

Poštovani Je li u redu obnoviti površinu starih suhih unutrašnjih zidovana sljedeći način; 1)Struganje loših dijelova piture 2)Dubinska impregnacija 3)Finiranje s F900 4)Farbanje Vidio sam da tako neki rade i izgleda mi bolje nego gletanje.

ODGOVOR

Skidanje svih starih nalića boje je obavezno. Podloga se navlaži vodom i nanosi F 900 žbuka i podloga se filca. Prije upotrebe fine žbuke ne upotrebljava se impregnacija.

I / 21.11.2016. 19:10:03

Poštovani Zagrebao sam autom stup od ograde oštetio kulir na stupu budem trebao kupiti stirodura 1m2, mrežicu kutnu itd. Teraplast - kulir je k5 weberov eh sada moram li kupiti kantu od 25kg ima li negdje za napraviti mjesšati isti ili sličan ili u manjim količinama? lp

ODGOVOR

Samoborka d.d. proizvodi TERAPLAST po vlastitoj ton karti. Usporedba sa Weberom nije moguća. Prodajemo ga u pakiranju od 25 kg.

I / 13.11.2016. 14:11:55

Postovani neko mi je pricao da ima nekakav stiropor za unutarnje radove za termo izolaciju koji vec na sebi ima mrezicu i i zbuku ili tak nesto i da ga treba samo polijepit i pregletat s glet masom pa se pitam jel to postoji kolko bi to. Kostalo msm stavit 3 ili 4 cm pa kolko kuna po m2 ? hvala unaprijed .

ODGOVOR

Za navedene ploče nismo čuli već samo za dekorativne profile koji su namijenjeni za unutarnje oblaganje, te ih nije potrebno dodatno gletati već samo obraditi bojom ili dekorativnom žbukom.

M / 4.11.2016. 8:07:25

Postovani; Do pola zida u hodniku smo imali lamperiju ispod koje je bacen spric, a druga polovina zida je pozbukana (zbuka stara 20 godina, ne zvoni i ne trusi se, u odlicnom stanju). Skinuli smo lamperiju i zelimo pozbukati i donji dio zida. Mestar kaze da bi on pozbukao cijeli zid i da bi na mjestu postojece zbuke samo izgrebao povrsinu i stavio zbuku preko cijelog zida. Zanima me dali je bolje napraviti kako on kaze (zbukati i gornju polovinu zida koja na sebi ima jupol) ili spojiti zbuku mrezicom na polovini zida sa starom i staviti mrezicu na dijelove gdje je postavljena nova elektroinstalacija

ODGOVOR

Sanacija se može napraviti prema uputama izvođača radova, presvlačenjem novog sloja preko postojeće žbuke manja je mogućnost pucanja spoja između nove i stare žbuke. Teško da ćete između dvije žbuke ugraditi pocinčani punktirani rabic, a da se postojeća žbuka ne oštetiti. Ako ćete žbukati samo donji sloj potrebno je spoj stare i nove žbuke rabicirati u sloju gleta. Tamo gdje je postavljena elektro instalacija potrebno je obavezno rabicirati staklenom mrežicom SM 10 R u sloju žbuke.

S / 30.10.2016. 15:59:27

Molim Vas savijet . Imamo staru istarsku kuću. Zidovi su od kamena. Staru unutarnju žbuku smo u potpunosti otukli i sada me zanima koju biste mi žbuku preporučili i da li je potrebno bacati špruc ili žbukamo direktno na kamen. Željeli bismo da u konačnici dobijemo rustikalni izgled zidova ( nikako ne fino zaglađen). Hvala i pozdrav iz Istre :)

ODGOVOR

Na kamene zidove obavezno je nanijeti prethodno špric kao vezivni sloj ispod podložne žbuke. Kamene zidove ožbukajte vapnenom žbukom ili sanacijskom žbukom SANISIL H. Završna obrada žbuke može biti po želji –rustikalna. Na podložnu žbuku možete nanijeti mineralnu žbuku SEP grube teksture Z 5 ili vapnenu žbuku rustik.

D D / 24.10.2016. 14:11:58

Radi se o garaži i betonu u njoj koji se trusi i mrvi .Podovi su non stop prašnjavi beton se non stop trusi i mrvi kad ga dirnes i ima nešto vlage po zidovima.Pitanje je sa čime to riješiti da se više beton netrusi je sam čak i lijepio pločice koje se uopće nisu primile za pod.Dali postoji kakva emulzija sa kojom bi mogao premazati pod pa onda nato staviti ljepilo za pločice .

ODGOVOR

Prema opisanom čvrstoća glazure ili ab ploče je upitna te vam impregnacija neće pomoći riješiti problem. Potrebno je učvrstiti podlogu stoga vam predlažemo da sve slabo držeće slojeve, koji se ljušte, maknete, podlogu dobro očistite i otprašitie i ponovno izravnate upotrebom gotove cementne glazure CEMENTI ESTRIH 20.

T L / 23.10.2016. 14:28:24

Poštovani, Da li kod upotrebe tankoslojne žbuke za porobetone treba upotrebljavati armaturnu mrežicu?

ODGOVOR

Kod taknkoslojne žbuke za porobetone armiraju se instalaterski otvori, a nestabilne podloge obavezno rabicirati staklenom mrežicom Samoborka SM 10 R.

Z G / 22.10.2016. 15:02:42

Poštovani, uredila bih stari stan čiji su zidovi bili premazani krečom i jako su u lošem stanju jer su još zidovi puni rupa od polica.Htjela bi izbijeći gletanje, pa me zanima može li se knauf zaljepiti na zid da mi budu savršeno ravni i ako se to može napraviti koje se ljepilo treba koristiti?Da li takvi zidovi kasnije mogu pucati i da li se moraju stavljati profili ako bi se koristilo ljepilo? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Knauf ploče se mogu lijepiti na postojeće zidove samo je potrebno zidove prije lijepljenja impregnirati (npr. Samoborka KONTAKTGRUND-om) i a ploče lijepiti ljepilom za gips ploče (npr. naš proizvod GIPSOTEKT) Na ostali dio vašeg upita molimo obratite se izvođačima knauf sistema jer se mi izvođenjem radova i postavom istih ploča ne bavimo.

S B / 21.10.2016. 14:35:14

Koliko kosta kvadratni metar renoviranja stare kamene kuce u Dalmaciji?

ODGOVOR

Izvođenjem radove se ne bavimo, te vam cijenu za sanaciju ne možemo dati. Kod sanacije starijih objekata teško je dati cijenu izvođenja, jer je potrebno utvrditi u kakvom su stanju postojeći zidovi i koji tip sanacije je potrebno izvesti. Najbolje kontaktirati izvođače koji se bave sanacijama i koji posjeduju licencu za izvođenje radova pod zaštitom, te oni mogu lakše dati cijenu koštanja.

S P / 21.10.2016. 10:51:32

Poštovani, zanima me postoji li u vašem asortimanu proizvod kojim bih sanirao tj prekrio (tanki sloj dekorativne žbuke npr) postojeće kupaonske pločice bez skidanja istih i kako to izvesti ?

ODGOVOR

Proizvod koji se može nanijeti na keramiku, a da bude završno dekorativni nemamo niti proizvodimo.