Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K I / 16.2.2014. 18:43:17

Par pločica na nenatkrivenoj terasi je puklo,na par nijh se glazura pohabala...pločice su na terasi jedno 10-godina,ima dosta pločica koje prilikom laganog udarca,djeluju šuplje,a sama glazura ispod pločica je vlažna...mislio sam izvaditi loše pločice,razbiti glazuru bar na dva prva reda terase,pustiti da se sve osuši,zakrpati glazuru(čime?),sve poravnati dvokomponentnim mortom i ponovo staviti pločice...Da li je postupak dobar,ili ne?Hvala unaprijed..

ODGOVOR

ne savjetujemo vam da radite opisano, već da kompletno skinete sve do ab ploče, ponovno izvede glazura u minimalnoj debljini 3-4 cm.
Na glazuru ugradite hidroizolacijski premaz DUOELASTIK HIDROPROTEKT u debljini 3-4 mm i nakon minimalno 24 sata ugradite ugradite keramičke pločice upotrebom TERATEKT FLEKS ljepila.

M L / 16.2.2014. 11:11:53

Poštovanje,
U garaži staroj 30-ak godina, je na betonski pod, nanesen estrih, debljine 4-5cm. Taj se estrih jako mrvi, čak i pod cipelama.
Sada bih htio na taj isti pod postaviti pločice. Kako da postupim, htio bih izbjeći skidanje starog estriha, a ne bih htio ni da se pločice dignu?
Hvala.

ODGOVOR

Prema opisanom, cementnu glazuru morate skinuti jer je upitna čvrstoća tj. čim se glazura trusi pod hodom čvrstoća nije zadovoljavajuća.
Kada maknete postojeću glazuru ugradite novu i zatim možete lijepiti keramičke pločice.
Ugradnju novog sloja (REPARATURNIM MORTom ) na neadekvatno izvedenu glazuru ne preporučamo, jer se može desiti da vam se nakon ugradnje pločice odvoje od podloge.

L S / 13.2.2014. 18:19:20

Poštovani !

zamoljavam Vas da mi odgovorite kakvu vrstu farbe moram upotrijebiti za farbanje fasade kuće kako bi je malo obnovio te istovremeno zastitio od prodora vlage i vode prilikom velikih kisa ?
Kuća je stara 7 godina,napravljena je od cigla i na fasadu su zaljepljene stiradur ploce od 5 cm te nakon toga je stavljena zbuka i fasada je pofarbana na nacin da je u farba pomjesana sa pijeskom i nanosena na zid sa metalnom spatulom.Dostavljam vam slike kuce.S stovanjem Lucijan.

ODGOVOR

Iz poslanih fotografija i vašeg opisa nismo u mogućnosti utvrditi kakvu završnu žbuku ste koristili pa pretpostavljamo da bi se moglo raditi o tipu akrilatne žbuke.
Vašu fasadnu površinu morate oprati vodom pod pritiskom te nakon sušenja od nekoliko dana površinu premažite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna, ukoliko se površina želi impregnirati impregnirajte neposredno prije bojanja UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om koji se razrijedi 1:2 s vodom.

J / 10.2.2014. 10:53:22

Poštovani , mort za zidanje fasadne opeke. Kakve boje postoji materijal nakon sušenja ? Npr. bijela , siva , boja bile kave.
Fala.

ODGOVOR

Mort za zidanje fasadne opeke proizvodi se s bijelim i sivim cementnom te je bijele ili sive boje.
Obojeni mort se proizvodi isključivo prema upitu.

Boja bijele kave uključuje širok spektar boja, te je potrebno točno odrediti boju na kamenu koju želite da se istonira. Naime po uzorku kamena moguće je tonirati mort za zidanje s time da je cijena toniranog morta je van važećeg cjenika i skuplja cca od 30-50%. U koliko želite takvu boju, trebali bi nam dostaviti uzorak kamena i označiti koju boju želite, te vam možemo mort iztonirati i ako vam ton odgovara mort se može proizvesti u traženoj količini.

i d / 9.2.2014. 21:47:03

Postovani,
Između glazure u prostrijama stana i betonskog poda u dnevnom boravku imam visinku razliku od 6 cm. Na koji je naćin sa vašim proizvodima najbolje riješiti navedeni problem i koliko se to treba sušiti budući da bih zelio postaviti paket u istoj razini kroz sve prostorije.

Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Obzirom na raspoloživu visinu preporučamo izvedbu plivajuće glazure, s 2+2 cm elastificiranog polistirena, polietilenskom folijom i 4 cm CEMENTNOG ESTRIHA 29.
Izvedbom plivajućeg estriha zadovoljit ćete i zahtjeve toplinske i zvučne izolacije.
Parket možete polagati cca 21-28 dana od izvedbe estriha, odnosno u trenutku kada zaostala vlažnost podloge zadovolji zahtjeve podne obloge.

p b / 8.2.2014. 22:07:09

Pošrovani
inkarato sam unutrašnje zidove stana,i na sve navukao mrežicu i ljpilo.Sad planiram staviti sep od 1,5 mm, pa me zanima da li prije sepa mogu nanjeti samoborka grund putz uni pa preko toga sep,a stropovi su mi od knaufa,da li če biti kakvih problema ako grund putz uni nanosim na knauf? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo podloge prije nanošenja SEP-a Z 200 (2 mm) ili drugih tipova sitnozrnatih završnih žbuka, impregnirati temeljnim premazom, MINERALKVARC GRUNDO OBOJENI , prema odabranom tonu završne žbuke.

m c / 28.1.2014. 19:57:20

Poštovani
Nakon fugiranja pločica masom za fugiranje nijanse jasmin fuge su mjestimice ostale bijele (flekave).Znate li zašto i što napraviti da budu jednolične.
Hvala na odgovoru
Mirko

ODGOVOR

Pojava bijelih fleka može biti uzrokovana ugradnjom. Nakon izvedbe fugiranja tj. prilikom čišćenja ostatka fugirne mase s površina možda je površina previše bila navlažena s vodom, te je zboh toga moglo doći do ispiranja pigmenta u masi i pojave nejednolikosti prilikom sušenja.
Potrebno je postojeće fuge očisti u dubinu cca 2-3 mm i ponoviti fugiranje.

E Č / 25.1.2014. 16:39:27

Štovani,
na vanjsku cementnu žbuku (pukotine do 1mm) želim staviti staklenu mrežicu i fasadnu boju. Molim preporuku za ljepilo koje ide na tu žbuku i ostale komponente.
Hvala lijepa

ODGOVOR

Prepručamo da Vašu žbuku pregletate mineralnom univerzalnom masom za gletanje i izravnavanje fasadne površine TOP WHITE.
Masu možete nanijeti u debljini od 1-10 mm. Površinu treba dobro oprati vodom pod pritiskom i osušenu podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije.
Nakon sušenja od cca 14-21 dan možete prebojati fasadnom bojom prema izboru iz naše ton karte. Bojati silikatnom ili akrilatnom fasadnom bojom.

a s / 25.1.2014. 13:20:11

pozdrav imam pitanje moze li se mijenjati boja taraboni!?pakiranje je u vrecama a boja je marelice pa me zanima moze li se promijeniti boja i kako?! hvala

ODGOVOR

Prema vašem upitu pretpostavljamo da želite obojenu TERABON-u.
TERABON-u prema našoj ton karti moguće je tonirati samo kod nas, a ako imate bijelu TERABON-u nije moguće dodavati ništa u nju.
Odaberite boju koju želite a koja ima za oznaku, slovo M za fasadnu žbuku u našoj ton karti i mi ćemo je proizvesti za vas.

S S / 21.1.2014. 17:58:24

Poštovani,
planiram mijenjati ograde na balkonu pa shodno tome mijenjam i pločice ali na čelo balkona želim nanijeti teraplast, kako zbog izgleda tako i zbog zaštite. Interesira me da li se na postojeće pločice može nanijeti teraplast ako se iste premažu kvarcnim premazom?
Hvala.
Pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo vam da pločice sa čela balkona skinete, podlogu pregletate REPARATURNIM MORTOM G ili SAMOTERMOM i na to ugradite željeni TERAPLAST.
Direkno navlačenje TERAPLASTA na pločice ne preporučamo, jer se može desiti da se on odvoji od pločica bez obzira na impregnacijski premaz.