Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I C / 24.11.2023. 9:25:38

Počeli smo proces obnove zgrade od potresa. Nosivi zidovi bit će izvana ojačani torkret-om. Da li je zidove nakon toga potrebno žbukati ili samo pofarbati. Postoji mogućnost postavljanja toplinske izolacije u dogledno vrijeme. Pokušavamo smanjiti troškove ako je moguće.

ODGOVOR

Ukoliko je torkret beton podloga za ETICS sustav, nema potrebe za žbukanjem niti ikakvom dodatnom obradom. A ako zidove s torkretom nećete oblagati ETICS-om potrebno ih je žbukati. Daljnja obrada ovisi o tome kako je obrađen sam torkret. Ako je brizgan i grube strukture, potrebno ga je obraditi grubljom pa finom žbukom, a ako je izvučen letvom bit će dovoljna samo fina žbuka (tipa FINA ŽBUKA F 900).

K Z / 22.11.2023. 11:12:33

Pozdrav, preko starog betonskog poda u garaži stavila bi Teranex na koji bi kasnije stavila podne pločice. Prije toga bi premazala pod sa Betosilom jer uz jedan zid probija vlaga. Da li na Betosil mora ići temeljeni premaz (UNIVERZALKONCENTRAT GRUND)? Hvala!

ODGOVOR

Na postojeći betonski pod koji ste dobro očistili preporučamo izvedbu hidroizolacije visokofleksibilnom hidroizolacijskom masom BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK u tri sloja križno. Željene keramičke pločice možete zalijepiti direktno na očvrsli BETONPROTEKT MONO/DUOELASTIK fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEX. Eventualne neravnine ili oštećenja podloge je potrebno korigirati prije izvebe hidroizolacije REPARATURNIM MORTOM G ili F.

J P / 20.11.2023. 16:55:00

Poštovani, na staroj kući bi htio po starinski ježom za žbukanje obnoviti hirofu? Molim Vas koji su koraci potrebni i predpriprema da bi bilo uspješno nanošenje? Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Prije obnavljanja površina novim slojem HIROFE potrebno je prethodno skinuti vrhove postojećoj kako bi se mogla postići ujednačena tekstura. Nakon skidanja vrhova, podlogu je potrebno oprati vodom. Nakon sušenja podlogu impregnirajte vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. HIROFU nanosite u dva sloja zidarskim ježom. Napominjemo da bi nanošenje novog sloja HIROFE moglo rezultirati izrazito grubom teksturom. Kako bi novu HIROFU hidrofobirali, cijelu površinu možete prebojati egalizacijskom fasadnom bojom MINERALKOLOR. Detalje primjene svih predloženih proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

S G / 17.11.2023. 19:26:48

Trebao bih podignuti pod u garaži za 3 do 4 cm, greškom je izliven cementni estrih na manju visinu od predviđene za navedena 3 do 4 cm, sa čime bi se to moglo popraviti da se dobije navedena visina.

ODGOVOR

Preporučamo izvedbu vezanog cementnog estriha uz impregnaciju podloge S-N GRUNDOM.

M / 15.11.2023. 21:56:58

Lijep pozdrav, renoviramo staru kuću, skinuli smo staru žbuku do cigle, dosta je neravno zidano pa ćemo morati u 2 sloja svakako. Zanima me mogu li i koju cementnu žbuku staviti na grubo kao prvi sloj, a drugi sloj da bude gipsana žbuka? Smije li se kombinirati? Hvala

ODGOVOR

Obzirom da imate potrebu za debljim nanosima „jače“ žbuke, preporučamo SANACIJSKU ŽBUKU koju možete nanjeti do 5cm i to u jednom sloju. Sanacijsku žbuku možete zagladiti FINOM ŽBUKOM F 900 ili FINOM ŽBUKOM STANDARD ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA ili TERANILOM. Zaglađivanje Teranilom je opcija ukoliko se radi o unutarnjem prostoru.

T Ž / 15.11.2023. 12:26:23

Poštovanje.Molim Vas,koliko vreća suhog betona trebam za betoniranje poda 4x4 m debljine 10 cm,tj.1,6 kubika betona? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Za 1,6m3 betona je potrebno 128 vreća SUHOG BETONA od 25kg.

P M / 15.11.2023. 9:41:08

Poštovani, na soklu postojeće vikendice u Gorskom kotaru izveden je plastični kulir mislim od Bauhausa, ali je ili zbog vremenskih uvijeta ili loše izvedbe, na pojedinim mjestima otpao sa fasade. Zanima me da li bi se to moglo sanirati s vašim Teranilom i na koji način. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Obično se proizvodi tipa Teraplasta od podloge odvajaju zbog prisustva vlage u podlozi i u tom slučaju nije moguća sanacija novim slojem Teraplasta.

L K / 10.11.2023. 11:19:38

Dali se na termo žbuku može nanositi kakvo lijepilo ili ništa?

ODGOVOR

Termo žbuku možete fino obraditi FINOM ŽBUKOM F 900 ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA..

t m / 8.11.2023. 13:27:27

Poštovani, imam Vaš teraplast, strana od sunca mi se počela lagano ljuštiti! Pitanje čime premazati kojom završnom bezbojnom impregnacijom! Hvala

ODGOVOR

S obzirom na nedostatne informacije molimo da nam pošaljete fotografije i kontaktirate nas na brojeve telefona 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

N V / 6.11.2023. 9:53:53

Poštovani, uredio bi konobu. Strop je armirano betonski. Moje pitanje kako obraditi strop da li se može na beton staviti glet masu ili...postoji neki proizvod za izravnjavanje stropa. .Znam da zazidove predlažete VC50 ali onda debljina mora biti min 2 cm..što mi je previše za strop Strop nije ravan. Hvala

ODGOVOR

Materijal (podložna žbuka VC 50) koji spominjete je pogodan i za obradu stropova, ali se u tom slučaju nanosi u debljini od 1cm (uz obavezan CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA prije obrade stropa žbukom). Strop možete obraditi i glet masom TERANIL EKSTRA uz prethodnu obradu koja uključuje zapunjavanje rupica REPARATURNIM MORTOM F i impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Impregnacija se nanosi barem 24h prije obrade stropa TERANILOM EKSTRA.