Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M L / 4.11.2020. 15:17:00

Poštovani, molim za savjet za odabir hidroizolacije. Radi se o natkrivenoj terasi, gdje na spoju vanjskog zida i AB ploče dolazi do vidljivog proboja vlage za jačih kiša u donji prostor. Ploča i spoj sa zidom su u fazi izgradnje premazani nepoznatim hidroizolacijskim sredstvom. Ideja je reparirati samo ovaj spoj s proizvodom iz vaše ponude koji bi se eventualno mogao nanijeti na spoj ožbukanog zida i ploče, preko postojeće hidroizolacije. S gornje strane ploče se vrlo rijetko hoda i do daljnjeg nije u planu postavljanje ikakvog završnog sloja preko hidroizolacije.

ODGOVOR

Trebala bi biti osigurana odvodnja AB ploče određenim nagibom. Ukoliko je hidroizolacijski premaz na bazi cementa na spoju zida i ploče izvesti „holker“ korištenjem TRAKA ZA BRTVLJENJE i polimer cementog premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK. Svakako, važno je napomenuti da pojava vlage u unutarnjem prostoru ne mora biti nužno vezana uz detalj spoja horizontalne i vertikalne površine. Moguće je stvaranje kondenzata vlage na unutarnjem zidu zbog nedostatne toplinske izolacije.

G K / 27.10.2020. 20:20:19

Postovani,imam problem sa vodom u garazi i podrumu..naime,zidovi su pola u zemlji a pola u izvana je napravljena izolacija i drrenaza okolo..i sad,samo kada pada kisa u garazu mi kroz betonske blokove ulazi voda..izvana sam.premazo sa ljepilom,ali i dalje mi se pojavljuje..zanima me ima li kakav premaz da iznutra premazem..da napomenem,zidovi su od betonskih blokova..hvala unaprijed.

ODGOVOR

Trajno rješenje prodora vode u pravilu je moguće postići uklanjanjem uzroka. Vrlo vjerjatno je riječ o oštećenju HI ili prodoru vode na lose izvedenom detalju. Ukoliko niste u mogućnost pristupiti zidpvima sa vanjske strane moguća je izvedba HI sa uutarnje pri čemu postoji mogućnost širenja kapilarne vlage I prodora izvan zone zahvata. Prije nanošenja HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK, koji nanositi u dva sloja valjkom ili gleterom križno, potrebno je podlogu izravnati, obraditi REPARATRUNIM MORTOM G ili REPARATRUNIM MORTOM R4 250. Detalje primjene proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

M B / 19.10.2020. 3:12:38

Poštovani, molim Vas za stručni savjet u vezi hidroizolacije i termoizolacije. U kupatilu mi je potrebna hidroizolacija na način da na već ožbukane zidove postavim samo hidroizolaciju prije ugradbe pločica, tj, da pločice mogu ugraditi izravno na hidroizolaciju i tako spriječiti prodor vode iz kupatila u zidove. Još mi treba hidroizolacija i termoizolacija podne (temeljne) AB ploče (deke) prije ugradbe pločica i parketa, a na međukatnoj AB ploči (deki) treba mi hidroizolacija prije ugradbe pločica i parketa. Kako međukatna AB ploča (deka) ima i pukotina širine do približno 0,6mm, dobro bi mi došla i kakva rijetka (epoksidna i li slična) smjesa za lijepljenje i popunjavanje pukotina?. Koliko najmanje debeo mora biti estrih iznad stirodura debelog 2cm da bi se na estrih moglo ugrađivati keramičke pločice, parket ili laminat? Molim Vaše stručne savjete i preporuke. Unaprijed se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

ODGOVOR

Ispod keramike u mokrim čvorovima preporučamo da izvedete polimer cementnu hidroizolaciju HIDROELASTIK 2K. Hidroizolacija ispod parketa i keramike u suhim prostorima nije potrebna. Pukotinu AB ploče u koliko nije konstruktivna možete zapuniti MORTOM ZA PUKOTINE. Sloj estriha iznad stirodura treba biti minimalno 4 cm debljine i ukoliko ispod temeljne ploče nemate hidroziolaciju preporučamo da ju izvedete na ploči BETONPROTEKT MONOELASTIKOM.

M C / 13.10.2020. 16:41:04

Poštovani, Na terasu/balkon podložnu vanjskim utjecajima prije 7 dana nanio sam tri sloja hidroprotekt-a prema uputi s ambalaže. Nakon jučerašnje dugotrajne kiše balkon OPET propušta vodu na istim mjestima gdje i prije, istina, nešto manje. Nisam profesionalac, ali niti amater, niti mi je ovo prvi posao kao samogradnja (imam 65 godina), no razočaran sam proizvodom. Premaz ni na oko ne djeluje vodonepropusno!!!!! Molim vaš komentar, jer cijena proizvoda nije baš mala za dobiveni rezultat. LP Marijan Cerinski

ODGOVOR

Zahvaljujemo na izboru našeg proizvoda. Žao nam je zbog iskazanog nezadovojstva kvalitetom izedene HI ali napominjemo da uzroci procurijavanja mogu biti različiti I ne nužno izazvani “propuštanjem” HI premaza. Molimo Vas da nam pošaljite fotografije izvedenog stanja, te Vaš broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati za dodatno potrebne informacije ili se obratite na telefonski broj za tehnološke savjete.

J P / 8.10.2020. 16:37:58

Poštovani, Radi se o zgradi koja ima terase prekrivene kulir pločama. Terase cure i planira se kompletna obnova zgrade. Postoji li neko sredstvo koje moze ici preko kulir ploca, da privremeno probamo zaustavit curenje dok se ne krene s obnovom zgrade. Treba izdrzat samo par mjeseci.

ODGOVOR

Na žalost, ne postoji način na koji bi se mogla pripremeno sanirati terasa preko postojećih kulir ploča, osim izvedbom fizičke zaštite natkrivanjem. Prijedlog konkrene sanacije ovisi o postojećim slojevima I detaljima.

A K / 20.9.2020. 9:06:14

Postovani, Zanima me čime da napravim hidroizolaciju zida koji se zatrpava? Zid je betonski i star je tjedan dan.

ODGOVOR

Za hidroizolaciju vanjskih temeljnih zidova možete koristi polimer-cementnu hidroizolaciju tipa BETONPROTEKT MONOELASTIK/DUOELASTIK. Tehničke karakteristike i detalje primjene možete naći na našoj web stranici.

E R / 15.9.2020. 18:14:56

Postovanje koju hidroizolaciju koristiti na podu,cementna glazura,prije postavljanja keramike. Stan se nalazi u prizemlju. Hvala.

ODGOVOR

HI ispod obloge keramikom preporučamo izvesti dvokomponetnim polimer-cementim HI premazom HIDROELASTIK 2 K. Nakon najmanje 24 sata lijepiti keramiku fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

T V / 14.9.2020. 14:13:51

Poštovani, namjeravam odraditi hidroizlaciju podova u prizemlju obiteljske kuće, građene 70ih godina, i sa utvrđenim propadanjem izolacije temelja (bitumenska ljepenka koja je na mjestima propala). Svjestan sam da izolaciju temelja treba ponovno odraditi (otkopavanje, zaštita temelja+drenaža cijevima na nižu kotu), međutim, trenutno, u renovaciji stana, namjeravam na podove stana nanijeti (preko estriha, ispod laminata i pločica) dvokomoponentnu hidoizolaciju. Moje pitanje je, da li je dovoljno dići hidorizolaciju 10-20 cm uz zidove od poda, te, je li dovoljno to uraditi samo na vanjskim zidovima (tu bi išao i do pola metra od poda) ili je to potrebno na svim pregradnim zidovima (koji su od vanjskog zida udaljeni i po par metara? Unaprijed zahvaljujem,

ODGOVOR

Horizntalnu HI preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM DUOELASTIK, koji nanositi u dva sloja križno, u pravilu, nakon uklanjanja postojećeg estriha kako bi se spriječilo zadržavanje vlage u istom I moguće kapilarno širenje u zidove. Na svim spojevima sa vertikalnom kontrukcijom potrebno je izvesti holker visine 15-20 cm postavom TRAKA ZA BRTVLJENJE u sloju BETONPROTEKTA.

A Š / 13.9.2020. 17:10:46

Poštovani, u kupaonici na poziciji iznad tuš kabine nalazi se dio kosog krova obložen gipskartonskim pločama. Pošto je visina iznad kabine relativno mala (210-240 cm) zanima me čime obraditi gk ploče a da ih završno možemo obojati, bez bojazni od vlaženja ploča? Lijep pozdrav,

ODGOVOR

Ukoliko ste koristili vlagootporne GK ploče iste preporučamo obraditi gletanjem TERANILOM EKSTRA i obojiti bojom za vlažne prostore AQUAPOL.

I B / 28.8.2020. 11:07:55

Poštovani Zanima ma hidroizolacija za proststoriju bez krova koja je nagrađena uz kuću koja je dobra izolacija i u koje je vrime najbolje premazat dali vrucina smeta tj koja je najbolja temperatura za to radit?hvala

ODGOVOR

Iz vašeg upita može se zaključiti da vam je potreban proizvod kojim bi izveli horizontalnu HI na AB ploči. Ukoliko je ista izvedena sa odgovarjućim padovima istu možete izvesti polimer-cementnim HI premazom BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. Temperatura podloge i zraka u tijeku izvođenja ne bi trebala biti visa od 30oC.