Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A P / 14.11.2013. 15:26:29

Poštovani!!!
Nedavno smo renovirali sobu, cijelu sobu smo ponovno ožbukali s Vašom žbukom za hidroizolaciju SANISIL H, međutim iako na zidovima nigdje nema plijesni, u sobi i dalje smrdi te se plijesan hvata po namještaju...podignuli smo laminat i ploča je suha, ali mokro je na spoju zida i poda..Postoji li kakvo sredstvo za sanaciju?? Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

SANISIL H nije hidroizolacijska žbuka, nego sanacijska žbuka za sanaciju unutarnjih i vanjskih vlažnih zidova.
SANISIL H je visokoparopropusna žbuka koja omogućava vlagi da ispari iz zidova. Ako vam je velika koncentracija vlage u prostorijama potrebno je redovito prozračivati prostorije. Ukoliko ste mislili zidove hidroizolirati onda ste trebali koristiti mineralnu žbuku za hidroizolaciju HIDROPROTEKT.

R G / 4.11.2013. 18:59:00

Postovani ,prilikom jake kise mi iz podrumskog zida u podrumu probije je tanki mlaz vode temelje nije moguce sanirati iz vana a iz nutra je dost nepristupacno, zanima me dali protok vode mogu zaustaviti hidroprotekto?

ODGOVOR

Procijeđivanje vode možete sanirati upotrebom hidroizolacijske žbuke HIDROSTOP.
Procijed otvorite u obliku lastina repa i zapunite brzoveznom hidroizolacijskom masom.
Nakon sanacije HIDROSTOP-om površinu možete dodatno premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja.

Z / 4.11.2013. 15:54:12

Poštovani,
molim Vas za odgovor kako da saniram cisternu za pitku vodu (čatrnja betonska) kojoj se na vanjskom zidu pojavila fleka - voda iz cisterne vlaži zid ?Cisterna je iznutra urađena klasično: špric-glet-špric - glet.
Ispustio bih vodu i pokušao izvršiti sanaciju iznutra.
S poštovanjem, Zoran
Koji bih Vaš proizvod

ODGOVOR

Cisternu iznutra možete izolirati HIDROPROTEKT-om (u dva do tri sloja) koji je namijenjen i za izolaciju spremnika za pitku vodu i zdravstveno je ispitan pri Zavodu za javno zdravstvo.

S A / 2.11.2013. 20:41:45

Na ravnom krovu kuce imamo ljepenke kroz koje na pojedinim mjestima na katu ispod izbija vlaga.
S obzirom da nemamo klime u apartmanima a kuca je na moru savjetovali su mi da plocu premazemo sa terapoksom kako bi sprijecili vlagu i imali hladnije prostorije ispod ploce.
Da li je namjena zerapoksa ili terapoks grunda za te namjene?

ODGOVOR

TERAPOKS je epoksidni premaz koji se ugrađuje na betonsku podlogu ali se ne može ugraditi na ljepenku.
Na ljepenku izvedite cementnu glazuru u minimalnoj debljini 3 cm i nakon sušenja izvedite hidroizolacijski premaz MONOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm u dva sloja. Izvedeni hidoizolacijski premaz možete premazati bojom za beton.

m g / 19.10.2013. 18:01:21

poštovani
kupili smo kuću kojoj je dio prizemlja ukopan u zemlju.sa unutarnje strane se pojavila vlaga i plijesan,zidovi su crni.na taj zid je naslonjen bazen sa pitkom vodom(betonski).čime da izoliram taj bazen iznutra,jer mislim da on propušta vodu.
hvala!

ODGOVOR

Cisternu iznutra možete izolirati HIDROPROTEKT-om koji je namijenjen i za izolaciju spremnika za pitku vodu i zdravstveno je ispitan pri Zavodu za javno zdravstvo.

D / 15.10.2013. 13:54:45

poštovani , živim u stanu imam ogorman probelm s vlagom na zidovima izbijaju mrlje , pikac flekovi kako to izolirat svaki savjet je dobrodosao hvala

ODGOVOR

Prema navedenim informacijama moguća su dva uzroka pojave vlage, uzrok vlage s unutarnje strane zida mogao bi biti hladni most, što iziskuje izvođenje toplinske izolacije sa vanjske strane, ili do vlaženja dolazi uslijed oštećenja fasadne površine. Trajno rješenje bilo bi sanirati uzroke s vanjske strane, odnosno fasadne površine, u protivnom što god poduzeli sa unutarnje strane, slično bi se moglo pojaviti i nakon sanacije. Eventaulno možemo preporučiti sanaciju unutarnjih zidova TERACIDOM, to je sredstvo za sanaciju površina zaraženim gljivicama i plijesnima, prije sanacije potrebno je provesti odstranjivanje algi i plijesni sa unutarnjih zidova i stropova pranjem vodom. Sušenje prije nanošenja Teracida mora biti najmanje 24 h uz prozračivanje.

a / 14.10.2013. 19:45:03

Poštovani, dvorišnu zgradu sa terasom od 70m2 namjeravam ponovno hidroizolirati.Sa terase sam odstranio betonske kocke(5cm debljine) i do deke očistio od btitumenske ljepenke i smole,jer jer je počelo jako prokišnjavati,ali tu opciju više ne bih primjenjivao.Tu i tamo je ostalo malo vidljivih tragova smole na betonu.Da li bi duoelastik betonprotekt bilo dobro rješenje ili nešto drugo te da li betonprotekt može poslužiti kao završni sloj obzirom da ne namjeravam ništa gore stavljati(pločice,kocke)?Terasa se koristi uglavnom za hodanje.Kolika bi trebala biti debljina materijala i koja količina za navedenu kvadraturu?

ODGOVOR

BETONPROTEKT DUOELASTIK nije namijenjen kao završni sloj na prohodnim površinama, eventualno površinu terase možete sanirati dvokomponentnom polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ali svakako je potrebno zalijepiti keramiku ukoliko će se terasa koristiti kao prohodna površina. Za sanaciju navedene površine potrebno Vam je 7 kompleta.

d j / 13.10.2013. 16:14:15

Molim Vas za pomoć. Živim u sedmerokatnici na sedmom katu.Fasada cijele zgrade je loša,
( sredstva iz pričuve nisu dostatna za sanaciju). Sjeverni zidovi moga stana (spavaća soba i dječja soba ) za vrijeme južine i kiša mokri su a dan-dva poslije pokriveni su plijesni, a na nekim mjestima se zid zgužvao i prešao u prah Vlaga dodatno pojačava osjet hladnoće.Molim Vas da mi predložite s čime i kako napraviti hidroizolaciju zidova i da li bi mogla nakon hidroizolacije napraviti termoizolaciju - knauf ili stiropor.

ODGOVOR

jedini način na koji možete trajno riješiti problem je sanacija fasade.
Ukoliko idete na skidanje žbuke s unutarnje strane, nakon određenog vremena opet će se pojaviti isti problem, zato je navedeni problem potrebno riješiti sanacijom fasadnih površina.

m / 6.10.2013. 17:06:58

voda mi sa terase curi niz vanjski zid i podilazi pod žbuku.Vlaga mi se pojavila u sobi s unutrašnje strane.pokušao sam s grijalicama ali je nemoguće,pa me zanima kako i s kojim preparatom se mogu riješiti vlage u zidu?

ODGOVOR

Terasu je potrebno hidroizolirati, te postaviti okapnice kako bi se spriječilo slijevanje voda s terase po zidovima.

S M / 24.9.2013. 12:51:53

Došli smo u kuću gdje je renovirana kupaonica,no nema kade nego su pločice sa odvodom(sifonom)pošto je to potpuno novo...ali saznali smo da ispod pločica nema hidroizolacije...bojimo se s vremenom propusta vode ispod pločica...čime ih možemo ipregnirati da bi pločice i fuge bile vodonepropusne.Nadam se vašem brzom odgovoru.Hvala.

ODGOVOR

Samoborka u svojoj ponudi nema materijale s kojima biste mogli dodatno hidrofobirati fuge i keramičke pločice, no možemo vam predložiti da na postojeće keramičke pločice nanesete dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK ia zatim fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS lijepite pločice na novo nanesenu hidroizolaciju.