Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M L / 16.2.2011 19:29

Prije otprilike 20 godina popločili smo dvorište sa tlakovcima (boja betona). S vremenom oni su potamjeli i poružnili. Probali smo ih prat sa mini-wašem ali onda nam sav pijesak izađe van . Da li postoji neko sredstvo s čim ih se može osvježiti.

ODGOVOR

"Mi u svom proizvodnom programu nemamo sredstvo kojim možete tzv. ""osvježiti"" opločnike.
Prema nakim informacijama u trgovačkim centrima kao što su BAUHAUS i BAUMAX ima velik broj sredstava kojima se mogu održavati betonski opločnici pa slobodno provjerite samo obratite pozornost da sredstvo nije previše agresivno da ne dođe do ljuštenja betona."

A / 16.2.2011 18:13

Poštovani,
molim Vaš savijet za izbor mase za gletanje,radi se o glatkom betonskom plafonu koji je premazan:neopol fungistop impregnacijom,na koju je nanešena boja:CHROMOPAL FF (Chromos).U plafonu su ostali uski otvori koje trebam popunuti,jer se radi o prostoru za preradu mlijeka.Unaprijed se zahvaljujem na Vašem savijetu.

ODGOVOR

Pošto ste već gletali i bojali drugom vrstom boje pitanje je hoće li naš proizvod imati prionjivost na već ugrađenu podlogu. U pravilu betonske zidove i stropove možete gletati BETONFIKS-om ili TERANIL-om i bojati disperzivnom bojom koja je otporna na mokro trljanje kao što je POLAKRIL.
Da bi pregletali plafon Samoborkinim proizvodom potrebno je postojeću boju oljuštiti te kontaktirati Chromosovu tehničku službu i provjeriti kakva je prionjivost njihovog i našeg proizvoda.

M p / 15.2.2011 20:53

Pozdrav!Da li je dobro stavljati termo žbuku na vanjske zidove sa unutarnje strane ? Radi se o novom objektu i na vanjsku stranu će doći stiropol fasada. Zidana je ciglom 25*19*19. Je li preporučljivo i da li se postižu kakve uštede na grijanju i hlađenju? Hvala

ODGOVOR

Ako planirate izvesti toplinski sustav s pločama ekspandiranog polistirena ne preporučamo vam da na unutarnje zidove ugradite toplinsku žbuku jer vam se naknadno kroz određeno vrijeme može pojaviti kondenzat.
Unutrašnjost ožbukajte gotovim žbukama GV 10 ili VC 40. Veliku uštedu nećete dobiti jer bi bilo potrebno sve zidove ožbukati toplinskom žbukom, a onda napraviti novi proračun građevinske fizike da se vidi točno koju debljine toplinske zaštite treba izvesti.

I S / 14.2.2011 18:38

Da li pakiranje gotovog cementnog estriha ima rok trajanja

ODGOVOR

"Gotovo svaki proizvod koji u svom sastavu ima cement s normalnim prirasotm čvrstoće i vremenom vezanja ima rok trajanja od cca 6 - 12 mjeseci ovisno u kakvu vrstu vreće je upakiran.
Svi naši proizvodi imaju na vreći otisnutu deklaraciju i datum proizvodnje kao i uputu. U pravilu građevinski materijal nije ""pokvarljiva"" roba i može se upotrijebiti i nakon isteka roka trajanja, jedino se proizvod ne smije navlažiti. Preporuka je da se kupljena roba što prije upotrijebi jer svaka komponenta u proizvodu ima određeni rok trajanja te sva svojstva i tehničke karakteristike proizvoda najbolje su kada se proizvod upotrebljava u deklariranom roku.
"

T D / 14.2.2011 17:40

Poštovani ,
Imam problem sa vlagom u stanu kuće na katu .Kuća se nalazi na otoku Viru i blizu je mora. Kuća se povremeno koristi.
Kuća je stara 10 god. i ožbukana klasičnom žbukom.
Da li je rješenje ožbukati odgovarajućom žbukom koja ne dopušta da ulazi vlaga ?
Koje materijale preporučate ?
Hvala !

ODGOVOR

"Objekat ne možete dodatno ožbukati ""žbukom koja ne dopušta da ulazi vlaga"" već žbuku pregletajte TERATERMO GLET-om uz armiranje staklenom mrežicom u sloju gleta i ugradite završnu žbuku akrilatnu ili silikonsku prema izboru iz naše ton karte.
Alternativa je ugradnja toplinskog sustava s pločama stiropora."

M G / 13.2.2011 18:15

Postovanje.Imam problem sa podrumom koji bi htio urediti,ali je pun vlage.Postojeca zbuka otpada do visine 1,5m odnosno do visine zemlje koja okruzuje kucu.Planirao sam ocistit zidove od ostataka stare zbuke,i nanjet novu pa me zanima vase misljenje koji vas proizvod bi bio najprikladniji.Mogucnost izolacije izvana nije moguca,pa bi to probao rijesit iznutra ako je moguce.Hvala

ODGOVOR

Ako izvedba izolacije i drenaže s vanjske strane objekta nije moguća, sanacija unutarnjih zidova neće imati velikog efekta jer će vlaga koja uzlazi u zidove s vanjske strane i dalje biti prisutna. Postojeću žbuku skinuti i zidove očistiti i oprati vodom pod pritiskom, zidove ostaviti da se osuše koliko je god moguće dulje da se vlaga u zidovima što više smanji. Zidove ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL ŠPRIC i SANISIL H. Vlaga će i dalje biti prisutna, samo u manjoj mjeri. Svakako treba razmisliti i o vanjskoj hidroizolaciji zidova i drenaži. Konzultirajte se dodatno s proizvođačima hidroizolacije kao što su SIKA ili STIG ako imaju premaze kojima dodatno možete spriječiti vlaženje zidova.

M A / 28.2.2011 11:12

imam vasu fasadu terabona staru dest godina, kako je promjenila boju od kise htio bih navući novi sloj , neke kvalitetnije zbuke ili premaza a da opet ne bude predebeo zbog klupica na prozorima, sto savjetujete a da ima texturu kao terabona odnosno ne bas sad glatku

ODGOVOR

Postojeću TERABONU možete nakon temeljitog pranja vodom pod tlakom, sanirati na više načina:

1. osvježiti bojanjem MINERALKOLOROM

2. nanošenjem nove mineralne završno dekorativne žbuke SEP Z 300, uz prethodnu impreganaciju vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM (preporučamo dodatno hidrofobiranje nanesenog SEP-a MINERALKOLOROM)

3. zaglađivanje postojeće Terabone TERATERMO GLETOM (uz prethodnu impreganaciju vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM), te nanošenje silikatne, akrilatne ili silikonske žbuke uz odgovarajući grund.

J G / 12.2.2011 13:04

Molim Vas napravili bi na postojeću fasadu toplinsku s stiroporom ili što nam preporučujete.Stara fasada na kući je cigla.špric žbuka i fasada takozvana hrastova kora ili je neko zove bavarska (hrapava)-no već ima 35 godi htjeli bi zbog uštede staviti neku termo-toplinsku -što savjetujete na postojeću da stavimo.Kuća ima cca 300 m2 fasade te koliko bi nas došao materijal za to te dali imate u rijeci filijalu ili kome da se dalje javljmo za savjet HVALA

ODGOVOR

"Na postojeću fasadu možete izvesti toplinski sustav s pločama ekspandiranog polistirena. Detaljan opis izvedbe sustava možete vidjeti na našoj web stranici TERMOZOL-a, u tehničkim uputama.
Dodatno je potrebno mehaničko pričvršćivanje sustava pričvrsnicama jer je na objektu već izvedena žbuka. Cijena materijala sustava ovisi o debljini toplinske izolacije, od 5 cm cca 100 kn/m2 do 10 cm cca 150 kn/m2.
Predstavništvo u Rijeci nemamo već samo terenskog komercijalistu, ali materijal možete kupiti preko trgovina u Rijeci koja prodaju našu robu kao npr. JADRAN IMPEX, CONCORD, ARKADA.
"

D P / 11.2.2011 22:39

Poštovani,radim balkonski zidić od siporexa te bih želio na njegovu vanjsku stranu navuči teraplast pa me zanima točan postupak po koracima sa kojim materijalima izravnati,impregnirati zid te u kojoj fazi se postavlja mrežica.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

ODGOVOR

"Zid pregletajte TERATERMO GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta. Detaljan opis gletanja možete vidjeti na našoj web stranici TERMOZOL-a tj. u tehničkoj uputi.
Na stranici je prikazano gletanje SAMOTERM-om ali je izvedba gletanja u potpunosti jednaka tj.prvo gletanje + utiskivanje staklene mrežice u svježi sloj gleta i izvedba drugog gletanja nakon 24 sata."

c d / 11.2.2011 9:04

Kod sanacije oštečenja na fasadi koja su nastala zbog uticaja vremenskih uslova,loše limarije ili ratnih oštečenje potrebno je odstraniti dio krečnog maltera sa opeke, te ogoljenu i oćišćenu opeku ponovo malterisati.postoji li proizvod koji će pospješiti spoj novog maltera sa opekom, te proizvod koji će poboljšati spoj starog i novog maltera- a sve u cilju da se sprijeći ponovno obrušavanje maltera na prolaznike.
unaprijed hvala

ODGOVOR

Prilikom popravka podložne žbuke potrebno je nanijeti cementni špric i tek onda žbukom VC 50 ili VC 60 ili toplinskom žbukom ožbukati popravke. Preporuka je nakon krpanja cijelu površinu objekta pregletati TERATERMO GLET-om uz armiranje staklenom mrežicom u sloju gleta kako bi se postojeća podloga ujednačila jer će krpanje biti vidljivo. Nakon gletana nanijeti završnu žbuku prema izboru (mineralnu, silikatnu, akrilatnu ili silikonsku) prema izboru iz naše ton karte.