Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D V / 19.9.2005 19:49

Moja bi sugestija bila na na stranice stavite i tehnička rješenja koja koriste vaše proizvode (kao npr: Termika, Katran...). Imam i pitanje. Kao toplinsku izolaciju ću koristiti kamenu vunu s vanjske strane zida. Kakve su mi mogućnosti u vezi s fasadom upotrebom žbuka iz vašeg asortimana te koje su prednosti i mane tankoslojne u odnosu na debeloslojnu fasadu? Pozdrav!

ODGOVOR

Hvala na vašem prijedlogu –. razmotrit ćemo da li se nešto može poduzeti po tome. Samoborka d.d. Samobor u svojoj ponudi ima i rješenja toplinske izolacije vanjskih zidova primjenom ploča kamene vune i to : TERMOLAM - sustav toplinske fasade sa lamelama kamene vune TERMOVOL - sustav toplinske fasade sa pločama kamene vune TERMOVOL SUPER - sustav debeloslojne fasade sa pločama kamene vune Razlika između tankoslojne i debeloslojne toplinske fasade prvenstve se očituje u mehaničkoj čvrstoći debelosojne fasade te zahtjevnijoj tehnologiji izvođenja, te se stoga debeloslojne fasade primjenjuju prvenstveno na objektima javne namjene (bolnice, škole isl.) Razlike u toplinsko-izolacijskim svojstvima nisu izrazite : ZID - BLOK OPEKA 29 + TERMOVOL (ploča 5 cm) - koeficijent prolaza topline k(U) 0,54 W/m2K ZID - BLOK OPEKA 29 + TERMOVOL SUPER (ploča 5 cm) - koeficijent prolaza topline k(U) 0,51 W/m2K Detaljne upute o oba sustava možete pronaći na našoj web stranici.

T / 17.10.2005 19:50

Poštovanje! U ožujku ove godine napravljena mi je vaša termo žbuka i fasada boje breskve. Fasadu su majstori izveli loše, tj. vide im se prelazi, šarena je. Šta mogu učiniti da se to popravi? Imam i problem gljivica na sjevernoj strani kuće, te magljenje prozora u jutarnjim satima i to se događa samo u prizemlju. Zanima me šta mogu učiniti u tom pogledu. Molim odgovor na moj e-mail. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Kako bi Vam adekvatno odgovorili na postavljeno pitanje morali bi znati čime je građena Vaša kuća te koja vrsta termo žbuke je nanesena i o kojoj vrsti fasade se radi? Da li je termo žbuka gletana prije nanošenja završnog sloja?

S R / 19.9.2005 19:48

Poštovani, Imam okućnicu izrađenu od betona na koju bih htio postaviti kulir oblogu. Po toj podlozi parkiraju se automobili. Da li je to izvedivo, sa kojim vašim proizvodom i da li možete preporučiti izvođača na području Primorsko-Goranske Županije ?

ODGOVOR

Najbolje bi bilo da se obratite našem predstavniku u Rijeci kako bi Vam on dao najbolje rješenje za Vaš slučaj. Gospodin je Blaž Soldan i ima broj telefona 091/3322-859.

I B / 14.9.2005 19:47

Molim za savjet kako da na kucu koja je obzidana siporeksom a preko njega stavljena mrežica kao priprema za žbuku nanesem nešto slićno Vašoj Padova klasik pranoj betonskoj ploči. Kuća je montažna a sada ipak obzidana zbog bolje termo izolacije. Takav riječni pijesak krupnije granulacije i te boje neznam gdje pronaći. Molim za hitan odgovor. Želim da moja Vanjska fasada bude sto sličnija Vašoj Padova klasik pranoj ploći te još jednom molim za pomoć i brzi odgovor. Pozdrav

ODGOVOR

Prani kulir u kombinaciji bijelog i crvenog lomljenog zrna je materijal koji bi izgledom odgovarao našoj kulir ploči Padova klasik, međutim izvedbu pranog kulira na obzidu od siporexa ne preporučamo . Prani kulir se u pravilu izvodi na betonskim podlogama. Eventualna obloga pločama Padova klasik moguća je samo u slučaju izvedbe ventilirane fasade gdje se ploče postavljaju na nosače (ankere) što je, zbog same težine takovih ploča, vrlo zahtijevna izvedba.

S A / 14.9.2005 19:46

htio bih na kucu staviti sep fasadu,kuca je grubo ozbukana (vec 6 Mjeseci) i nalazi se 50 m od mora, dali je sep uopce za takvo podneblje i koja vrsta sepa je optimalna te kakve se pripreme moraju izvrsiti ? Molim vas i za cjenu odgovarajuceg sepa. Hvala

ODGOVOR

Obzirom na podlogu (gruba žbuka) i klimatsku zonu (blizina mora) preporučamo odnosno SEP-Z 300 (zaribane teksture) uz obvezno bojanje SEPa, 3-5 dana od nanošenja, MINERALKOLOROM u istom tonu.Bojanjem MINERALKOLOROM smanjuje se površinska vodoupojnost mineralne žbuke.Podlogu neposredno prije nanošenja SEP-a impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 2:1 (2 dijela UKG-a : 1 dio vode). SEP Z 300 obojeni nanositi metl. gladilicom u debljini zrna i odmah zagladiti plastičnom gladilicom kružno do ujednačene teksture. Nakon površinskog sušenja (3-5 dana) nanijeti MINERALKOLOR u istom tonu zidarskom četkom ili valjkom u jednom naliču. [ Kalkulacija poslana emailom ]

N / 1.9.2005 19:46

"Poštovanje!Molim Vas za savjet.Imam nosive stupove od balkona od salonitnih cijevi i htio bih navući na njih teraplast ali problem je što su obojani bojom za beton na vodenoj bazi.Dali moram skidati boju ili mogu samo ""grundirati"" i staviti teraplast?Unaprijed hvala!"

ODGOVOR

Prije bilo kakvih radova obavezno morate skinuti boju. Niti jedna imregnacija ne može penetrirati kroz takav sloj te samim tim povezati Teraplast s podlogom. Kad skinete boju i dobro isperete podlogu vodom pod pritiskom, podlogu imregnirati Mineralkavrc grundom te nanositi Teraplast u debljini zrna.

Z B / 29.8.2005 19:44

"Postovani,planiram na kuci staroj 20-ak godina postaviti termo izolaciju zidova.Posto je fasada napravljena isao bih na izolaciju unutarnjih zidova.Dobio sam neke preporuke da bih trebao zidove obloziti stiroporom.Da li mi mozete preporuciti neki drugi nacin termoizolacije ili bi stiropor bio rijesenje? Prosle godine sam uveo centralno grijanje i tijekom zime mi je pocela po rubovima zidova izbijati vlaga.Da li bi sa termoizolacijom rijesio problem vlage?Zamolio bih i da mi posaljete i popis materijala"" Samoborke 2 potrebnih za taj posao. "

ODGOVOR

Da bi Vam adekvatno odgovorili na pitanje morali bi znati od čega su zidovi sazidani te kakve materijale trenutno imate na zidovima sa vanjske i unutrašnje strane.

K B / 18.8.2005 19:42

Poštovani! Kao jednu od prednosti Samoborke naveli ste brzinu isporuke. Moram reći da smo suprug i ja, za tri kante, jučer čekali kod skladišta više od pola sata. Znam da imate puno posla ali onda možete zaposliti radnika više. Ubrzat ćete isporuku a ujedno spasiti jednog nezaposlenog i njegovu obitelj. Pozdrav

ODGOVOR

Ispričavamo se zbog toga ali vjerujem da ćete se složiti da se to može dogoditi i u bilo kojem drugom dućanu uslijed nekakvih nepredviđenih okolnosti.

Z Š / 5.8.2005 19:40

Poštovani.. Prilikom renoviranja stana za unutarnje zidove sam koristio impregnirane gipsane ploče PLACO. Sada na njih moram nanijeti završni dekorativni premaz, odnosno žbuku. Molim vas da mi odgovorite koju od dekorativnih žbuka iz vašeg proizvodnog programa preporučate, da li se smiju koristiti silikatne i akrilatne žbuke, i koji impregnacijski premaz korirtiti prije nanošenja žbuke.

ODGOVOR

Ukoliko ste pravilno fugirali ploče te rabicirali spojeve, naša je preporuka nanošenje Terakril - a (akrilatna žbuka). Prethodno obavezno imregnirati čitavu površinu Mineralkvarc grund - om obojenim.

M S / 1.8.2005 19:39

Molim Vas za savet sta od vasih proizvoda upotrebiti prilikom gradnje septicke jame da bi se obezbedila vodonepropustnost.

ODGOVOR

Kako bi postigli nepropusnost septičke jame istu je potrebno premazati HIDROIZOLACIJKOM ŽBUKOM u tri sloja. Tehničke karakteristike navedenog materijala te način primjene možete naći na našim internet stranicama .