Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž L / 10.4.2019. 8:15:36

Dobar dan, Planiram uzeti samoborku narcis pa poplocavanje svoga dvora i imam jedo pitanje glede postavljanja. Da li se modul od 0.6 m2 ugradjuje u komadu ili se mali elementi (64 kom) vade iz modula i postavljaju jedan po jedan? Naime mestar koji mi je bio pogledati dvor kaze da se ne stavlja cijeli modul nego komad po komad iz modula sto me poprilicno zbunilo pa bih volio provjeriti sa vama. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Opločnik Narcis prodaje se u modulu ali se postavlja slaganjem pojedinih elemenata modula, koji se isporučuju na paleti kao što je vidljivo na fotografijama u prilogu!

Adriano P / 8.4.2019. 17:32:59

Poštovani! Moje pitanje glasi:može li se staviti Vašu Teranit Extra masu za gletanje (budući da imam neravnina na zidovima) nakon obrađenih betonskih zidova u podrumu (cementni mort, prajmer te fleksibilni polimercementni hidroizolacijski premaz). Nakon gletanja namazao bih sa emulzijom i te bojom za beton. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odogovoru.

ODGOVOR

Korekcije ravnina na betonskoj podlozi obrađenoj polimer-cemtnim hidroizolacijskim premazom preporučujemo ili ožbukati uz obvezno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 EKSTRA ili izravnati REPARATURNIM MORTOM G.

Željko D / 8.4.2019. 11:37:38

Koja je bitna razlika između vc 40.50.60.žbuke

ODGOVOR

Navedfene žbuke razlikuju se formulacijama, namjenom i granulacijom. VC 40 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za unutarnje radove VC 50 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za vanjske i unutarnje radove VC 60 je gruba vapneno cementna žbuka granulacije 4 mm za vanjske i unutarnje radove

D C / 8.4.2019. 9:43:22

Poštovani, Našao sam vaš proizvod Terapoks pa me interesira da li ga mogu koristiti kao završni premaz betona za kanalizacijski šaht u dvorištu? Ono što želim postići je što glađu površinu tako da u šahtu ne dolazi do zastajkivanja wc papira i ostalog sadržaja. Ako ne terapoks da li imate neki drugi proizvod s kojim se može postići taj efekt glatkoće? Hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo betonske stijenke kanalizacijskog šahta zagladiti REPARATURNIM MORTOM F i premazati epoksidnom bojom tipa TERAPOKS

domagoj đ / 3.4.2019. 10:17:31

Poštovani,imam u dvoristu običan neobrađeni betonski zid sastavljen od nekoliko betonskih blokova.Spojevi tih blokova su neravni, a i cijeli zid je pun neravnina.Zid pregrađuje moje i susjedovo dvorište.Htio bi svoju stranu zida malo urediti da ljepše izgleda a da pri tom prođem što jeftinije.Moja zamisao je zagletati neravnine keramičkim ljepilom i nakon toga obojati fasadnom bojom ili nanijeti sep.Molim vas savijet da li je to tako izvedivo i koje ljepilo i koji sep da koristim.Hvala.(P.S. pretraživao sam postojeća pitanja i odgovore, al nisam pronašao ništa što bi mi pomoglo.)

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo o kojim odstupanjima ravnina se radi. U koliko su iste do najviše 1 cm predlažemo pobršinu obraditi REPARATRUNIM MORTOM G, zafilcati i obojiti fasadnom bojom TERATON V. Kako je riječ o zidovima neizoliranim ispod razine tla moguća su oštećenja kao posljedica djelovanja kapilarne vlage nakon određenog period. U koliko je riječ o većim odstupanjima preporučamo žbukanje SOKL ŽBUKOM.

Zlatko Š / 1.4.2019. 21:51:31

Imam betonske prozore,u koje su mi postavili plastične okvire prozora (salamander) Prozori su fiksirani pur-pjenom.Trebao bih napraviti unutarnji obrub od materijala debljine 1 do 3 cm koji se dobro veže na betonski okvir.Molim prijedlog.Hvala.

ODGOVOR

Navedene debljine možete izvesti GIPSOGLETOM uz prethodnu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM., uz uvjet potpunog mehaničkog uklanjanja postojećih slojeva boje sa betonskog okvira. Ne isključujemo mogućnost pojave pukotina na spojevima različitih materijala podloge. Alternativno preporučamo primjenu pokrivne letvice.

Domagoj S / 30.3.2019. 8:58:31

Postovani Molio bih vas savjet vezan uz proizvod kojim bih napravio poravnavanje (gletanje) fasade (stare nekih 25 godina) na terasi koju sam zatvorio i pretvorio u sobu. Dakle to od vanjskog postaje unutarnji prostor pa sam htio fasdu pregletati ljepilom za fasade bez mrezice i po susenju glet masom za unutarnje zidove. Molio bi vas misljenje je li to dobar pristup ili prijedlog alternativnog rjesenja. Unaprijed hvala Domagoj

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno o kojem tipu završne žbuke se radi , pa taklo ni o potrebnim debljinama sloja za izravnavanje. Preporučamo površinu temeljito otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM, izravnati TERATERMO GLETOM. Tako pripremljenoj podlozi izvesti gletanje TERANILOM i bojenje unutarnjom bojom TERAPOL.

Marin I / 29.3.2019. 20:21:31

Poštovani, Postavljati ću betonske opločnike debljine 6 cm na ravnoj podlozi od betona (podloga ima pad). Opločnici će se postavljati na pijesak. Nakon postavljanja opločnika da li je potrebno opločnike posipati pijeskom kako bi se popunio razmak između opločnika ? Da li je to potrebno ili nije ? Molim savjet, hvala !

ODGOVOR

Sljubnice postavljenih betonskih opločnika preporučmo zapuniti KVARCNI PIJESKOM 0,1-0,6 mm ili EKO MASOM ZA OPLOČENJA.

Davor K / 29.3.2019. 16:33:29

Da li se masa za izravnavanje Teraneks rapid može koristiti na betonskom esrihu s ostatcima starog ljepila za parket ili je ljepilo potrebno u potpunosti ukloniti ?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno u potpunosti očistiti od ostataka ljepila za parket, te temeljito otprašiti i impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM prije nanošenja TERANEKSA RAPID. Obvezno uz zidove postaviti rubne trake (EPS ili MW).

Dejan G / 29.3.2019. 7:28:14

Renoviram kuću staru 30 godina. U manjem dijelu prizemlja (par kvadrata) koji je izvan dijela ispod kojeg je podrum (leži na temelju) su se nadigli parketi uz povećanu vlažnost istih oko 25% (u ostalom dijelu parketi potpuni suhi i dobri, inače ljepljeni u cijeloj kući na smolu). U planu je izvaditi dio loših parketa i staviti nove. Pitanje, kako sanirati taj dio u smislu hidroizolacije.

ODGOVOR

Molim, utvrdite stanje podloge kako bismo vam mogli dati prijedlog sanacije.