Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

đ m / 11.1.2013. 15:01:43

Poštovani,
nekadašnja fasada, obojana fasadexom, postala je nadsvođeno ali ne u potpunosti zatvoreno stepenište. Majstori su površinu pregletali i obojali ali svake godine uslijed djelovanja vlage boja se ispuhuje i pada. Kako nam je dosadilo krpanje odlučili smo cijelu površinu ostrugati i opet smo došli do starog fasadexa koji je gotovo neuništiv. Imate li kakav prijedlog za novu površinu koja se neće tako lako skidati sa stare podloge?

ODGOVOR

Ukoliko je u predmetnim zidovima prisutna kapilarne vlaga došlo bi i do „napuhivanja“ i ljuštenja fasadeksa. Pretpostavljmo da je riječ o pogrešnoj primjeni materijala. Preporučamo zidove obojene fasadeksom mehanički „otvoriti“ žičanom četkom, impregnirati KONTAKT GRUNDOM i zagladiti TERAFAS KITOM. Tako izvedenu površinu prebojati TERATONOM V. Detalje primjene za navedene materijale možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici www.samoborka.hr

D M / 31.12.2012. 10:14:27

Poštovani,
htio bih obnoviti boju na fasadi hirofa, po principu sam svoj majstor. Fasada se dobro drži osim što je na jednom mjestu mehanički oštećena, površine cca 50x50 cm. Ostatak fasade se čini dobar, ali je uslijed djelovanja kiše i sunca djelomice pocrnila. Pogotovo je to izraženo kod oluka, prozora i vrata. Izgleda vrlo ružno i nedekorativno.Pitanje:
1) kako obnoviti oštećeni dio fasade i čime, te koji je alat potreban ,
2) kako obojiti cijelu fasadu,
3) da li je prije bojenja potrebno oprati fasadu i čime,
4) da li je potrebno nečim impregnirati staru hirofu prije bojanja,
5) koji je alat potreban za sve preporučene radove.

Unapred zahvaljujem na Vašoj edukaciji.
U 2013. godini želim da Vam bude još bolja i uspješnija od prethodne, a svim Vašim zaposlenicima želim zdravlja i sreće.

S poštovanjem Davor Marčelja

ODGOVOR

Preporučamo sanaciju kako slijedi :

1. temeljito ispitati cijelu površinu te mehanički odstraniti sve oštećene ili slabodržeće dijelove
2. čitavu površinu temeljito oprati vodom pod tlakom (mini-washem)
3. na mjestima na kojima je odstranjena postojeća Hirofa nanijeti novu Hirofu špricanjem fasaderskim ježom („zakrpa“ odnosno mjesto krpanja ostat će vidljivo zbog razlike u teksturi)
4. obzirom na moguću zarazu mikroorganizmima (tamo obojenii dijelovi) preporčamo nakon minimalno dva dana sušenja od pranja zaražene površine tretirati TERACIDOM biocidnim sredstvom (
5. cijelu površinu neposredno prije bojanja impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM (četkom, valjkom ili uređajem za prskanje pod tlakom)
6. bojanje TERATONOM V u dva naliča, četkom, valjkom, ili uređajem za prskanje pod tlakom

Sve detalje primjene možete naći na tehničkim uputama za gore navedene proizvode dostupnim na našim web stranicama.

s p / 13.12.2012. 21:55:24

izradio bih fasadu od vune 8 cm treba 41 komad lajsne za kutove 20 metara coklin šine 240 kvadrata vune 35 kvadrata stirodura završni sloj kvalitetniji na bazi plastike i mozaik putz za coklu plus dostava u kuću isplata odmah u kešu .moj broj mobitela:098 970 81 80

ODGOVOR

Potrebu za navedenim materijalima možete realizirati tako da vam se pošalje predračun kojeg uplatite i nakon proknjižene uplate može se vršiti isporuka materijala s obračunom prijevoza.
Ukoliko je dostava za Zagreb kupnjom kod nas u maloprodaji , prijevoz se ne zaračunava.
Za dostavu izvan Zagreba prijevoz se obračunava ovisno o adresi isporuke.

ž k / 12.12.2012. 12:27:40

Molim vas da mi kažete koliko mi treba Termo gleta i završne žbuke za 3oom2 i cijenu. Nalazimo se na području Gorskog kotara.HVALA

ODGOVOR

Potrebno vam je 1200 kg TERATERMO GLET-a za 300 m2 , a završne žbuke ovisno o odabiru tipa žbuke koji želite: akrilat, silikat, silikon te kakvu teksturu i granulaciju želite.
Potrošnja navedenih žbuka je za teksturu Z i granulaciju 1,5mm - 3kg/m2; 2mm – 3,5kg/m2; 3mm - 4kg/m2.

Cijena TERATERMO GLET-a iznosi 2,20 kn/kg, u vrećama od 40 kg.
Cijena za završno dekorativnu žbuku silikat/ akrilat iznosi 13,00 kn/kg , silikon 16,25 kn/kg , u kantama od 25kg.

ž k / 7.12.2012. 19:18:12

Molim Vas da mi kažete koliko mi treba termo žbuke za 300 m2.i koja bi bila cijena. Kuća je zidana blok opekom Prigorka. Dali treba prije termo žbuke staviti špric ili bilo koji premaz

ODGOVOR

Ako ćete toplinsku žbuku ugrađivati u debljini 4 cm, za 300m2 potrebno vam je 300 vreća. Cijena toplinske žbuke ovisi o odabiru tipa toplinske žbuke , a cijene su od 40,07 - 77,91 kn/vreća + pdv.
Za vaš blok preporučamo da ugradite TERATERMO 100EKSTRA ili TERATERMO 080. Cijena prvo navedene je 65,67kn/vreća, a druge 77,91kn/vreća + pdv.
Prije ugradnje toplinske žbuke obavezno je nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2 ili 4, impregnacija prije ugradnje toplinske žbuke nije potrebna.
Nakon ugradnje i sušenja toplinsku žbuku pregletajte TERATEMO GLETom i ožbukajte završno dekorativnom žbukom prema izboru: SEP, SILIKAT, AKRILAT ili SILIKON , prema željenom tonu iz naše ton karte.

L G / 23.11.2012. 8:53:30

molim vas,može li se na obojeni sep 3275 iz vaše ton karte staviti akrilna žbuka obzirom da sep nije dobro izveden,rađen je 20.10.2012

ODGOVOR

Na postojeći SEP može se ugraditi direktno akrilatna žbuka, potrebno je samo ugraditi veću granulaciju akrilane žbuke od postojećeg SEP-a.
U koliko je prilikom ugradnje bilo hladno i važno vrijeme i žbuka je ispala neujednačene boje potrebno ju je samo obojiti fasadnom bojom TERATON V u boji SEP-a ili u drugoj boji prema izboru iz naše ton karte.

T V / 22.11.2012. 23:38:27

Poštovani

na obiteljskoj kući izvedena je nova toplinska fasada sa vašim završnim slojem terakrilom Z
ali izvođač je zanemario vremensku prognozu, što je rezultiralo oštećenjem završnog sloja
fasade na način da je jedan dio postao šaren (isprana boja) a jedan mali dio sapran.
Dali je moguć popravak nanošenjem novog sloja terakrila Z direktno na stari,
te dali bi to dalo zadovoljavajući rezultat s obzirom na granulaciju 1,5mm (jednoliko zaribati) ili je potrebno
izravnavanje kompletne plohe? Ako da čime i na koji način to najbolje napraviti?

Unaprijed hvala na odgovoru

Tihomir Vanjek
Zagreb

ODGOVOR

Ako je fasadna završna žbuka Terakril Z izvedena u vremenskom periodu kada je bio visok postotak vlage, žbuka je ispala šarena tj. vidljiva je neujednačenost boje.
Neujednačenost boje rješava se premazivanje fasadnom bojom TERATON V u boji fasadne žbuke ili u bilo kojoj boji po izboru iz naše ton karte.
U koliko je nakon ugradnje pala kiša i isprala žbuku tada je potrebno postojeću žbuke skinuti tj.obrusiti površinu i ponovno ugraditi novi sloj žbuke preko cijele površine jer samo ugradnjom dijela biti će vidljiva razlika u boji i teksturi žbuke.
Nakon ugradnje žbuke potrebno je cijelu površinu fasade ujednačiti bojanjem fasadnom bojom TERATON V u boji žbuke ili prema izboru iz naše ton karte.

đ b / 14.11.2012. 20:12:35

molim vas koliko kvadrata vanjske fasade može pokriti jedna vreća termo žbuke od 50 kg

ODGOVOR

Sve informacije o našim proizvodima možete naći na našim web stranicama i pripadajućim tehničkima uputama, konkretno npr. http://www.samoborka.hr/termo-zbuka .
Jedna vreća pokriva 1m2 u debljini žbuke d = 4 cm .

r r / 5.11.2012. 18:36:00

molim vas koristio sam vase proizvode za demit fasadu navukao sam silikat i nakon 24 sata doslo nevrijeme i ostetilo mi fasadu procurila mi voda i sada je sve osteceno. molim vas sto da napravim'

ODGOVOR

Ako vam je kiša oprala završni fasadni SILIKATNI sloj potrebno će biti izvesti novu završnu fasadnu žbuku. Ostali slojevi u sustavu nisu oštećeni.
Skinite sve slabo držeće djelove završne fasadne žbuke do kraje, te izvedite novu fasadu.
Pratite prognozu vremena, tako da izvođenju pristupite za toplog (od min +5 C noću i danju) vremena, a i minimalno tri dana nakon nanašanja ne budu niske temperature, niti visoka vlaga u zraku (magla,kiša i sl).
Ukoliko vremenske prilike nebudu više povoljne ove godine , ostavite izveđenje fasade za drugu godinu.

a r / 4.11.2012. 20:41:43

Poštovani, moj problem je sledeći, na objekat je pre tri godine stavljena bjela hirofa fasada koja se u međuvremenu isprljala ( ljudski faktor ) zanima me da li bi sada mogao istu prebojiti običnim jupolom ili nekom fasadnom bojom ili nešto treće što vi savjetujete.

ODGOVOR

Fasadnu površinu obojite fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja.
Impregnacija nije potrebna već je fasadnu površinu potrebno oprati vodom pod pritiskom i ostaviti 2-3 dana da se osuši. Na osušenu HIROFU nanositi boju valjkom ili četkom u dva sloja.