Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I / 12.3.2012 4:22

Poštovani, imam problem sa vlagom koja probija korz vanjski zid prema unutra, sa unutrašnje strane zid je izoliran ali svejedno propušta vlagu, vanjski zid je žbukan i na njega je nanesen sloj boje neznam točno koja, htio bi nekako spriječiti ili ublažiti prodor vode i vlage kroz zid,cime je najbolje izolirati vanjski zid. Hvala

ODGOVOR

Na vanjski zid najbolje bi bilo staviti toplinsku izolaciju u toplinskom sustavu s pločama/lamelama kamene vune ILI sa stiroporom.
Kondenzacija se javlja zbog prevelike razlike u temperaturama između vanjskog i unutarnjeg prostora.
Naime, izolirali ste zid s unutarnje strane, toplina se zadržava u prostoru, i ne širi prema van, dok s vanjske strane zid nije izoliran te se javlja velika razlika u temperaturama između slojeva vanjskog zida i unutarnjeg izoliranog zida.
Pošto ne znamo čime je zid s vanjske strane obrađen, predlažemo vam da površinu premažete polimernom masom koja je namijenjena za gletanje vanjskih i unutarnjih zidova TERAFAS KIT.
Pogodan je za sanaciju lasastih pukotina, podloga premazanih sintetskim i disperzivnim bojama.

Napominjemo da sanacijom neće biti isključena pojava vlaženja, ali će se smanjiti

d / 9.3.2012 12:38

dali je potrebno strugati fasadnu boju koja je na vodenoj bazi ako se površina želi pregletati teratermo gletom uz utiskivanje staklene mrežice

ODGOVOR

Prije stavljanja bilo kakvih novih slojeva potrebno je postojeće slojeve skinuti tj .ostrugati bez obzira da li se radi o vodenoj bazi ili ne.
U našim tehničkim uputama stoji da prije gletanja ili bilo kakvih drugih vrsta radova obavezno je skidanje postojećih slojeva.
Postojeću boju što je više moguće treba mehanički ostrugati, podlogu oprati vodom pod pritiskom, očetkati mekim četkama da se skine sva prašina i prljavština, te nakon sušenja podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije.
Nakon toga možete nanijeti TERATERMO GLET s rabiciranjem staklenom mrežicom u sloju gleta.