Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P / 13.7.2014. 16:02:51

Poštovani,

zanima me može li se teraplast bušiti (npr. za postavljanje kućnog broja) i koji je borer najbolje koristiti u tom slučaju?

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Za ugradnju koristiti alat koji je primjeren za bušenje i svrdlo prema promjeru otvora na kućnom broju.
Ovisno o podlozi na koju je TERAPLAST ugrađen, koristiti ćete i primjeren alat.

i p / 12.7.2014. 20:07:58

kuča je novogradnja potrebno je strojno žbukanje.Koji materijal odabrati vapneno-cementnu ili vapneno-gipsanu žbuku.želio bih da nakon žbukanja zidove netreba gletati.

ODGOVOR

Odaberite gips vapnenu žbuku koju nije potrebno gletati.

e k / 10.7.2014. 17:04:42

Pozdrav.
Zanima me nakon nanosenja akrilne emulzije koliko moze emulzija stojati na zidu a da se ne nanosi završni sloj

ODGOVOR

Akrilna emulzija može neko vrijeme biti premazana na fasadnoj površini ali ne pre dugo, najduže 2 mjeseca.
Ponovno impregniranje podloge prije nanošenja završne žbuke ne smije se izvoditi.

f d / 10.7.2014. 15:17:31

postovani,
kako ozbukati unutarnje zidove vikendice koja se nalazi na otoku a koji su vec dvadesetak godina bili izlozeni utjecaju morske soli u zraku.?
Molim Vas, imate li u Vasem proizvodnom programu neko sredsvo,ili mozda poznajete neku metodu za uklanjanje soli iz zidova prije zbukanja ?
Puno Vam hvala .
Srdacan pozdrav-Divkovic

ODGOVOR

zidove prije žbukanja prvo operite slatkom vodom i nakon sušenja premažite ANTISOL-om u dva premaza.
Kada se premaz osuši ožbukajte vapneno cementnom žbukom VC 40 ili VC 50 u debljini do 2 cm.
Nakon sušenja pregletajte TERANIL-om i obojite disperzivnom bojom.

V J / 7.7.2014. 21:51:29

Poštovani...
Krenuli smo u renoviranje terase koja je stara 40 god. Podloga je od betona. Očistili smo ju, oprali, osušili i stavili reparaturni mort, međutim, taj isti mort nam je popucao na mjestima, sto sada napraviti?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i
srdačno vas pozdravljam..

ODGOVOR

Moguće je da do pucanja REPARATURNOG MORT-a dolazi zbog nezadovoljavajuće čvrstoće podloge, jer REPARATURNI MORT ima velike čvstoće, pa se zna dogoditi da pokida podlogu i skupa s njom se odvoji.

j s / 6.7.2014. 21:21:09

Poštovani,kolika je dopuštena vlaga u zidovima prije zbukanja.hvala

ODGOVOR

Vlažnost zidova se ispituje pomoću CM uređaja i uzorci se uzimaju na dubini min 2 cm, a postotak vlage ne bi smio biti veći od 2,5- 4%.
Ukoliko je postotak vlage većiod navedenog podloga nije primjerena za žbukanje.

T S / 6.7.2014. 14:57:30

Poštovani,
Postojeća terasa iznad podruma nam propušta vodu u podrum. Na ab ploču iznad podruma stavljena je prije 7g glazura bez sloja hidroizolacije. Nakon sto je glazura popucala, u podrum je procurila voda. Molim vas savjet, da li je moguće postojeću glazuru sanirati bez rušenja i kako? Ili je potrebno rušiti postojeću glazuru i izvoditi novu, sa slojem hidroizolacije na AB ploči? Na terasu bi poslije stavili keramičke pločice, pošto prema pragovima vrata nema dovoljno visine za drugu vrstu popločenja.
Lijep pozdrav i unaprije hvala.

ODGOVOR

Ukoliko je površina glazure lasasto ispucala, potrebno je provjeriti prionjivost glazure za podlogu, i ukoliko je zadovoljavajuća, glazuru možete izolirati dvokomponentnim hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K ili DUOELASTIK BETONPROTEKT-om. Pločice možete lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

A J / 4.7.2014. 10:09:10

Poštovani,
Na natkrivenu vanjsku terasu i natkriveno vanjsko stubište planiram lijepiti vanjske pločice. Budući se u principu radi o AB ploči, zanima me mogu li lijepiti odmah samo na ljepilo ili ne ?
Unaprijed hvala

ODGOVOR

Pločice na beton možete lijepiti TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS-om bez prethodne impregnacije, samo je potrebno podlogu prethodno dobro navlažiti.

M S / 3.7.2014. 8:42:32

Poštovani, što preporučujete da saniram po površini oštećeni beton ( od kiše i soli ) površine negdje12 m2, a da je vodonepropusni naravno jer je izložen kiši i vanjskim utjecajima? Radi se o septičkoj jami. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Betonsku ploču sanirajte upotrebom REPARATURNOG MORTA G ako se radi o oštećenjima do 2 cm.
Površinu dobro oprati vodom pod pritiskom i sve slabo držeće dijelove očistiti, površinu betona impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTa.

M / 2.7.2014. 13:21:31

Pozdrav.

Prije 5 godina djecju sobu smo oblijepili stiropornim oblogama ,kao najjeftinije izolacijsko sredstvo.Iako se obloge odlicno drze, s godinama djeca su napravila rupe na njima.A i htjeli bi promijeniti boju.Zanima me dali je moguce necim popuniti rupe ,odnosno pogletati stiropor? Ne znam nebi li glet masa bila preteska i odlijepila stiropor sa zida?Ili nema drugog rjesenja nego skinuti stiropor i staviti novi?

ODGOVOR

Ako se radi o gotovim stiropornim oblogama 50x50 cm možete ih pregletati gotovom disperzijskom masom za gletanje zidova i stropova TERANIL MAX.
Ako je stiropor dobro prilijepljen na zid nijedna glet masa ga neće odvojiti. Rupe, ako su manje, popunjavate istom masom.