Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

s V / 12.5.2014. 21:55:59

srdacan pozdrav
majstor mi je ozidao hetonsku plocu za smjestaj peci za centralno grijanje medjutim niza je zaa 7 cm i kraca za 20 cm da li se to moze uspjesno rijesiti i kako
hvala

ODGOVOR

Betonsku ploču možete da bi dobili traženu dimenziju dobetonirati ili upotrebom BETONA MB 20 ili cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20.

p k / 11.5.2014. 16:30:49

poštovani ovih dana mislim lijepiti pločice u natkrivenu verandu pa vas molim za savjet kako da pripremim podlogu
koja je sada zabetonirana ali ispucala
dali je potrebno satavljati pvc mrežicu i ako je koji materijal koristiti za pripremu a koji za ljepljenje keramike
hvala
Petar

ODGOVOR

U ljepilo za keramiku ne ugrađuje se staklena mrežica, podloga se samo navlaži vodom prije ugradnje keramike.
Ako postoje pukotine na podlozi na koju se ugrađuje keramika , potrebno ih je pokrpati REPARATURNIM MORT-om.

D T / 11.5.2014. 12:12:27

Poštovani,
zid mi je u jednom dijelu zaražen plijesni koja je sezala skroz kroz četiri sloja boje do žbuke. Radi se o 3 kvadrata zida. Sada sam ostrugao svu boju i ponegdje žbuku čak do 1 cm. Sada me zanima kako ispravno sanirati zid. Znači od žbuke pa nadalje, hvala.

ODGOVOR

Žbuku treba oprati vodom, nakon sušenja od nekoliko dana žbuku dobro natopiti fungicidnim sredstvom TERACID da se što više spora mikroorganizma unište.
Nakon sušenja od minimalno 1-2 dana površinu ponovno ožbukajte, pregletajte TERANIL-om u dva sloja i obojtie unutarnjom bojom koja u svom sastavu ima fungicidni dodatak.

D M / 10.5.2014. 15:47:06

Dobar dan,

Imam podrum od prilicno ravnih betonskih zidova. Koji bi Vas proizvod bio najbolji za gletanje takvog zida? Da li je potrebna mrezica?

Hvala

ODGOVOR

U koliko nema problema s vlagom ab zidove pregletajte glet masom TERANIL EKSTRA u dva sloja.
Podlogu tj. glatke betone treba impregnirati KONTAKT GRUND-om dan prije nanošenja TERANILA EKSTRA.
Sve ostale podloge impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim vodom u omjeru 1:1 (1 dio UKG : 1 dijela vode) neposredno prije nanošenja TERANILA EKSTRA.

M / 8.5.2014. 8:28:00

Poštovani.
Kupio sam vaše ploče 40x40 Barcelona antik brušena + pjeskarena pa me interesira ima za njih koji premaz ili impregnacija da bi te ploče dobile neki sijaj jer sada nemaju sijaja su mat a na uzorku kod Elektrometala u Vraničima ova ploča izgleda puno lijepše.Hvala na vašom odgovoru jer mi je hitno.
Lijepi pozdrav
Rogovič

ODGOVOR

Betonske ploče možete premazati našim proizvodima BETOSIL ili BETON IMPREGNATOR.
Proizvodi su gotovi, pripremljeni za nanošenje. Premazuje se do zasićenja u jednom ili dva premaza. BETOSIL daje sjaj dok BETON IMPREGNATOR nema sjaja.
Potrošnja 0,25-0,5 l/m2 u dva sloja. Cijena 34,70 kn/l bez pdv-a, kante su 18 l.

G G / 6.5.2014. 10:19:15

Poštovani

Zanimam me postupak pripreme već obojenih zidova za gletanje. Boja na zidu se struže dosta teško, pa me zanima da li se može gletati po obojenim zidovima. Također kako najbolje riješiti pukotine na zidovima. Da li je kombinacija impregnacije kompletnih zidova, fugen filera sa mrežastom trakom od 5 cm za pukotine, teranilom za gletanje dobra kombinacija. Može i preporuka za materijal

ODGOVOR

postojeću boju najbolje bi bilo ostrugati do podloge i očišćene zidove pregletati TERANIL-om u dva sloja.
Ako je na zidovima boja najbolje je pregletati disperzivnim glet masom TERANIL MAX.
Postojeće pukotine se mogu premostiti upotrebnom trake za pukotine, ali sve ovisi o njihovom tipu i veličini.
Nakon gletanja prostor obojite unutarnjom bojom TERAPOL.

D M / 30.4.2014. 10:46:58

na balkonu imam problema s pucanjem i ljuštenjem žbuke i fasadne boje na sjevernoj strani kući. Molim Vas preporuku kojim bi materijalima i postupcima mogao sanirati problem

ODGOVOR

Pretpostavka je da vam se žbuka i boja ljušte zbog prisutne vlage koja se može nalaziti unutar konstrukcije ili od vlage koja vam se negdje nakuplja ili od zacurijevanja.
Kako bismo vam mogli dati konkretan odgovor bilo bi dobro ako ste u mogućnosti da nam proslijedite nekoliko slika i da opišete konstrukciju.

S A / 27.4.2014. 14:43:28

Pozdrav. Primjetio sam edavno na fasad staroj 2 godine nekoliko udubina koje su, pretpostavljam, nastale prilikom oluje (vjetar je dječju plastičnu kućicu bacio na fasadu). Fasada je neka iz vaše palete, stiropor ispod se ne vidi, ali se vidi udubina i pukotine. Kako bi se to moglo najbolje sanirati? Hvala.

ODGOVOR

Mehanička oštećenja fasadne žbuke mogu se sanirati tako da se oštećenje očisti tj.odstrani i nanese novi sloj žbuke na dijelu oštećenja.
Zbog vidljive razlike u boji postojeće žbuke i nove tj. ujednačavanja boje površine, potrebno bi bilo cijelu površinu premazati fasadnom bojom.

A D / 26.4.2014. 22:55:45

Poštovani, prije nanošenja Teranila kojim grundom impregnirati zid ožbukan vapneno-cementnom žbukom i obojen sa dva sloja disperzivne (perive) boje, kontakt grundom ili univerzalkoncentrat grundom?

ODGOVOR

Boju na zidovima potrebno je mehanički ostrugati prije gletanja.
Neposredno prije gletanja TERANIL-om površina se premazuje impregnacijom UNIVERZALKONCENTRAT GRUND koja se razrijeđuje s vodom u omjeru 1:1.

P / 25.4.2014. 12:49:07

Poštovani,
koje ljepilo koristiti i kako pripremiti podlogu za ljepljenje pločica od stare prirodne cigle na zidove od gips ploča i čime kasnije fugirati?
Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Na knauf nije moguće lijepiti ciglu jer je preteška.
Ciglu morate postavljati na ankere s kojima ćete je učvrstiti, a ljepilo koje tom prilikom možete koristiti je TERATEKT FLEKS UNILEVEL.
Najbolje je kontaktirati proizvođača knauf ploča i zatražiti savjet o postavi cigle na njihove ploče.