Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V P / 14.3.2023. 20:12:04

dobar dan, Želim impregnirati štokovane betonske okvire oko prozora i vrata. Izgleda da upijaju vodu te vlaže zid sa druge strane. Molim Vašu preporuku. LP Vjekoslav

ODGOVOR

Na štokane betonske okvire nanesite SILIKOSAM KONCENTRAT, sredstvo za impregnaciju i hidrofobiranje upojnih građevinskih materijala. SILIKOSAM KONCETRAT se razređuje vodom u omjeru 1:9, tako da kupnjom 1 litre dobijete 10 litara impregnacije. Ovisno o upojnosti podloge potrošnja SILIKOSAM KONCETRAT-a je 0,3-0,4 l/m2 .

M B / 14.3.2023. 13:33:32

Poštovani Imamo betonsku ogradu (stupići) koja bi se trebala obnoviti. Ima dijelova koji su ispucali, pa bi ih trebalo pokrpati. Naravno, sve planiram pošmirglati i ostrugati staru boju prije popravaka. Zanima me *sa kojim proizvodom mogu popuniti oštećene betonske dijelove? Izloženi su vanjskim vremenskim uvjetima (betonfiks koliko sam pročitao je za unutarnje površine) *koju impregnaciju preporučate * sa kojim premazom zaštititi ogradu nakon popravaka. Po mogućnosti da je bijele boje Hvala i lp

ODGOVOR

Nakon što skinete slojeve boje, te sve dobro otprašite i operete, oštećene dijelove betonskih površina možete sanirati REPARATURNIM MORTOM F koji je pogodan za tankoslojno nanošenje gleterom do 5 mm na betonske površine. Kao vezivni sloj između starih i novih slojeva preporučamo S-N GRUND. Nakon najmanje 14 dana površinu obojite AKROTONOM. Akroton je boja za beton koja je u ponudi u svim tonovima iz ton karte COLORLINE.

D H / 10.3.2023. 17:22:10

Poštovani, Kako naj ekonomičnije završno obraditi ogradne zidove od betonskih blokova? Je li dovoljno vc50 i fasadna boja? Ima 500m2. Hvala.

ODGOVOR

S obzirom da se radi o ogradnim zidovima bolja opcija je ožbukati ih SOKL ŽBUKOM uz predhodnu pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2. Sokl žbuku nanositi u sloju 2 cm. Završna obrada je moguća zaglađena ili šerana. Na horizontalnim površinama ogradnog zida postavite odgovarajuće kape s okapnicom. Standardna SOKL ŽBUKA je bijele boje, ali je moguća narudžba u tonovima iz ton karte COLOR LINE pod oznakom M.

b s / 9.3.2023. 11:42:24

Poštovani , imam stari objekt iz 1939 godine , vanjski zidovi od cigle , neožbukani. Želim isto zaštititi budući se cigla počela trusiti , raspadati u prašinu naročito , južni zid koji je izložen kiši i suncu. Molim savjet koju tekučinu za impregnaciju i masu upotrijebiti za sanaciju vanjskih zidova , te koju boju , farbu ? Hvala.

ODGOVOR

Na osnovu informacija iz Vašeg upita nije moguće dati konkretan odgovor. Ali, ako se opeka raspada onda je potrebna konstruktivna sanacija, a ne samo zaštita.

A B / 9.3.2023. 9:13:54

Poštovani,vasa preporuka za ljepilo kod polaganja plocica 80x80 na pod sa postavljenim podnim grijanjem te za vanjsku terasu koja nije grijana,hvala

ODGOVOR

Za lijepljenje pločica preporučamo ekstra fleksibilno ljepilo za keramiku TERATEKT FLEKS ili fleksibilno ljepilo za keramiku i kamen PREMIUM FLEXKLEBER.

A B / 7.3.2023. 11:38:13

Trebam izgraditi stepenište unutar stana za na gornju etažu... da li postoji gotova mjesavina pjeska i cementa koja bi bila dovoljno cvrsta za to? (15gazista po 90cm sirine)

ODGOVOR

Ponudu naših SUHIH BETONA možete vidjeti na našem webu http://www.samoborka.hr/suhi-beton-i-posipi

Z P / 5.3.2023. 20:48:27

Poštovani, Zanima me da li je moguće vapnenu boju sprejati -s obzirom na viskozitet (ako pomaže info da je stroj weber 250m) ili je potrebno koristiti pinel/rodul. Je li viskozitet i granulacija jednaka ili slična klasičnoj lateks boji

ODGOVOR

¸Preporučamo ručno nanošenje VAPNENE BOJE četkom ili valjkom.

M G / 2.3.2023. 20:39:21

Poštovanje.fugirao sam vanjski zid stare kamene kuće sa cement+dravski pijesak u omjeru 1:3,zanima me dali je to ispravna fuga i dali je potrebno zid impregnirati?

ODGOVOR

Tvornički proizvedeni mortovi kojim se fugiraju kameni zidovi su hidrofobirani pa preporučamo da zid premažete sredstvom za hidrofobiranje SILIKOSAM KONCENTRAT.

B J / 28.2.2023. 10:29:32

Postovani, u fazi sam uređenja vikendice te smo napravili prilicno veliko vanjsko stepenište (izloženo svim vanjskim utjecajima). Stepenice su betonske i nisu estetski prihvatljive, pa me zanima postoji li neki premaz kojim se može taj isti beton zagladiti i ujednačiti (pritom i zaštititi)?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno u kojem smislu betonske stepenice nisu estetski prihvatljive. Ukoliko nemaju potrebnu „ravnost“, ako je taj beton grubo obrađen, za izravnavanje površine možete koristiti ovisno o potrebnim debljinama REPARATURNI MORT G (do 20 mm) ili REPARATURNI MORT F (do 5 mm). Napominjem da će stepenice i dalje imati teksturu betona/morta.

D R / 27.2.2023. 10:32:01

Poštovani, preuređujem unutrašnjost kuće izgrađene 1970.godine. Unutarnje zidove sam očistio, uklonio postojeće slojeve boje i dijelove postojeće glet mase koja je otpadala. Postojeća vapneno-cementna žbuka je na mjestima popucala. Imam namjeru kompletne zidove rabicirati. Zanima me koju impregnaciju, ljepilo i mrežicu mi predlažete ?

ODGOVOR

Postojeće zidove impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br.65 i nakon 24h, na osušeni grund nanesite polimer-cementni mort UNITERM u dva sloja. U prvi sloj utisnite staklenu mrežicu PRIMAFAS 160.