Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I / 20.4.2023. 22:41:39

Poštovani Majstor je ožbukao zid kupaone sa vc40 a prethodno nije skinuta stara žbuka. Hoće li to praviti problem pri stavljanju pločica i da li na taj novi sloj žbuke treba staviti još nešto (molim preporuku) jer mi se čini da žbuka nije dovoljno izravnana?

ODGOVOR

U principu nova žbuka ne ide na staru žbuku, već je tu postojeću trebalo ukloniti. VC 40 je gruba podložna žbuka koja je sama po sebi pogodna kao podloga za postavu keramičkih pločica, ali ako je nanešena u sloju manjem od 1cm, to bi mogao biti problem.

O P / 20.4.2023. 19:04:50

Poštovani, izradio bih kulir, nešto slično kao teraco, i da bude bijelo. Planirao sam koristiti bijeli cement, mramor u prahu i mramor u zrnu. Konkretno me zanima dal umjesto mramora mogu koristiti vaše zrno u sitnoj granulaciji, tipa 4-8 ? Hvala

ODGOVOR

Ako ste mislili na naš dolomit 4-8mm, to zrno ne preporučujemo jer je sivkaste boje. Možete koristiti SNJEŽNO BIJELO ZRNO 4-7mm.

T / 20.4.2023. 10:33:25

Dobar dan, Salit ću betonski stol. Sa čim mogu premazat završni sloj da bude b gladak i da se ne haba. Hcala na odgovoru Pozdrav

ODGOVOR

Ukoliko ćete kod izlijevanja betona dobiti odgovarajuću glatkoću, površinu stola možete premazati bojom za beton AKROTON ili obraditi dekorativnom završnom masom BETON DEKOR uz predhodnu impregnaciju PREMIUM GRUNDOM. A ako ćete prije završnih obrada i/ili premaza imati potrebu za korekcijama, iste možete izvesti REPARATURNIM MORTOM F. Primjenu navedenih materijala možete pronaći na našem webu u tehničkim uputama proizvoda.

A R / 19.4.2023. 22:41:04

Poštovani. Betonski stol je napravljen u dvorištu. Povrsina stola je dosta hrapava. Da li postoji koji gusti premaz ili sl tome da površina bude glađa i da ne upija tekucinu??mace stol je obojan bojom za beton. Hvala vam

ODGOVOR

Boju za beton kojom je stol premazan je potrebno sastrugati. Sve dobro otprašiti i očistiti. Cijelu površinu obraditi REPARATURNIM MORTOM F kako bi dobili glatku površinu i obojati bojom za beton AKROTON. Ili druga opcija, na REPARATURNI MORT impregniran PREMIUM GRUNDOM nanesite BETON DEKOR, dekorativnu tankoslojnu završnu masu. BETON DEKOR možete još i dodatno površinski zaštiti epoksidnim ili poliuretanskim lakom. Primjenu navedenih materijala možete pronaći na našem webu u tehničkim uputama proizvoda.

M Š / 18.4.2023. 20:36:56

Poštovani, imam otvorenu terasu n cca100m2,na kojoj su polijepljene keramičke pločice. U zadnjih par godina, dolazi do sve većeg vodenog propuštanja terase. Šta bi mogao upotrebiti preko pločica da trajno spriječim prodor vove u garažu.Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Propuštanje vode ne znači nužno da propušta kroz keramiku već postoji više mogućnosti propuštanja na detaljima. Samo na temelju informacija iz upita nije moguće dati konkretan odgovor.

D J / 18.4.2023. 16:04:12

Pozdrav, Naime imam izgrađenu natkrivenu ljetnu kuhinju od siporexa, molim vas za savjet sa čime da poravnam plohe prije navlačenja Beton dekora?

ODGOVOR

Zidove od siporexa možete poravnati polimer-cementnim mortom UNITERM u dva sloja. U prvi sloj utopite staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Površinu zida impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM 4-6h prije obrade zida Unitermom.

G K / 17.4.2023. 14:05:21

Poštovani, Radim terasu na glazuri objekta koji je rušen. Ostali su trakasti temelji i glazura koja je dosta gruba. Neravnine bi izravnao samonivelirajućom masom. Zanima me mogu li masu preliti čitavom površinom, da zahvati i temelje i glazuru? Da li bi došlo do pucanja na mjestu spajanja glazure i temelja? Debljina bi po mojoj trenutnoj procjeni bila cca 2-10 mm.

ODGOVOR

ODGOVORENO: Prema informacijama dostupnim iz vašeg upita nije jasno o kakvim radovima se radi. Molimo da se upitom obratite na brojeve telefona tehnološkog odjela 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

m s / 9.4.2023. 8:09:24

Poštovani, Trebao bi mi reparaturni mort za armirano betonski strop kojemu armatura proviruje van i ima rđu na sebi. Što bi preporučili od proizvoda koji imate?

ODGOVOR

Reparaciju AB stropa možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM R4-250 ovisno o potrebnim debljinama. Prije nanošenja REPARATURNOG MORTA potrebno je pripremiti podlogu, a to uključuje: ukloniti sve slabodržeće dijelove do čvrste i nosive podloge, temeljito očistiti armaturu i dobro otprašiti podlogu. Armaturu očišćenu od hrđe zaštititi antikorozivnim premazom. Detalje primjene REPARATURNIH MORTOVA možete pronaći na našem webu u tehničkim uputama proizvoda.

A K / 8.4.2023. 21:29:51

Poštovani, trebala bi produžni mort za fugiranje vanjskog zida od kamena, u omjeru 1:2:6 Netko mi je preporučio VC 50 pa me zanima koji je sastav toga (koji je omjer vapna/cementa/pijeska). Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Za fugiranje vanjskog zida od kamena preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA koji se može naručiti u bilo kojem tonu iz ton karte COLOR LINE sa oznakom M. VC 50 je podložna žbuka i nije pogodna za fugiranje kamenog zida.

D J / 7.4.2023. 8:31:24

Pozdrav, Da li postoji u vašem prodajnom programu glet masa u boji, ako ne da li je moguće umješati neku boju prilikom pripreme iste npr. Silikatkolor?

ODGOVOR

Glet mase u Samoborkinom programu su bijele boje. Ne preporučamo miješanje dvaju gotovih proizvoda jer je svaki za sebe već gotov, tvornički formuliran proizvod i intervencijom u sastav mijenjaju se karakteristike proizvoda. Ne preporučamo ni naknadno pigmentiranje praškastih glet masa. Eventualno možete pokušati pigmentirati dip colorom gotovu disperzijsku glet masu TERANIL MAX, ali konačan rezultat neće ispasti ujednačene boje.