Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Š / 9.9.2016. 14:04:43

Pozdrav,dakle htio bi izolirati temelje kuce i zidove podruma sa vanjske strane(temelji)staviti drenažnu cijev i sve ostalo uz to.Zanima me koje proizvode mi preporucate za izvedbu hidroizolacije sa vanjske strane?i kako izvesti? Temelji su dosta neravni( grubi) da li ih treba ožbukat i poravnat pa onda nanijeti hidrpizolaciju?

ODGOVOR

Temelj premažite hidroizolacijskim pramzom DUEOLESTIK HIDROPROTEKT u dva sloja četkom ili valjkom. Prije hidroizolacije izravnavanje podloge nije potrebno ako su neravnine do 1 cm. Ako su neravnine veće beton prvo izravnati ili cementnom žbukom C 80 ili izvesti podbetoniravanje betonom. Inače ako vas zanima na našim web stranicama ima već dosta sličnih pitanja i odgovora koje možete naći kroz PRETRAŽIVANJE (u gornjem desnom uglu stranica) ili direktno putem ovog linka http://www.samoborka.hr/hr/pretrazivanje.asp?q=vanjske+strane

P V / 9.9.2016. 11:36:43

Poštovani, Zanima me čime mogu premazati betonske zidove u podzemnoj prostoriji gdje mi se nalazi hidrofor i cijevi za vodovod? Naime zidovi su stalno vlažni te se kondenzat skuplja na podu i kasnije uz cijevi cijedi u bunar. Prostor je ukopan u zemlju na dubini cca 2.5m. Hvala.

ODGOVOR

Zidove premažite u dva sloja četkom, a treći sloj pregletajte našim mineralnim hidroizolaciskim premazom HIDRO PROTEKT, gleterom .

Ž I / 1.9.2016. 15:02:42

Poštovani, imam armirano betonsku ploču otvorenog balkona, na njoj bitumensku hidroizolaciju, te na kraju cementni estriht, da li smijem na njega lijepiti pločice ili moram izvesti hidroizolaciju na Estrihtu ? Hvala puno

ODGOVOR

Ako vam je bitumenska hidroizolacija i glazura izvedena da ne dolazi do prodora vlage možete ugraditi keramiku. S vremenom, ako ne ugradite hidroizolaciju, može vam se pojaviti procurijevanje. Preporuka je da prije keramike izvedete hidroizolacijski premaz HIDROPTEKT DUOELASTIK i na hidroizolaciju ugradite keramiku.

r T / 31.8.2016. 10:38:07

Poštovani, zanima me kako riješiti vlagu u zidu koji je ukopan u zemlju, i nemogu raditi iskop s vanjske strane zida nego moram probati riješiti iznutra. s poštovanjem

ODGOVOR

Unutrašnjost zida i poda premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK i nakon toga prostor ožbukajte vapneno cementnom žbukom VC 40 ili sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini. Na spoju zida i poda u sloju hidroizolacije ugradite traku za brtvljenje.

A S / 27.8.2016. 9:54:20

Poštovani, Imam problem s kapilarnom vlagom stare kuće u Zadru. Zidovi su betonski bez hidroizolacije, hidrizoliran je samo pod. Kuća je uređena prije 4-5 godina. Izvana je stiropor fasada, izbetonirano dvorište, s unutarnje strane je ožbukano s VC-40 i pregletano. Što bi se dalo napraviti s unutarnje , a da bi bilo učinkovito? Razmišljam o ljepljenju stiropora s unutarnje strane i ili ako ima nešto za injektiranje zidova. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ako prilikom izvedbe ab zidova nije izvedena hidroizolacija i drenaža s vanjske strane ili prije žbukanje hidroizolacija s unutarnje strane sada je izvedba sanacije upitna i teško ćete se riješiti zaostale vlage. Izvedba injektiranja na ab zidovima nije preporučljiva, jer ne garantira da ćete se riješiti vlage. Sada jedino što vam možemo preporučiti je da zidove koji su ožbukani postružete tj. skinete glet i žbuku cca 5-6 mm i premažete tj.pregletate hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT i nakon sušenje ponovno pregletate glet masom. No upozoravamo vas, da ni predloženi način ne može imati garanciju da vam se vlaga neće pojaviti. Izvedba toplinskog sustav s unutarnje strane nema učinkovitost na vlagu jer vam se vlaga i dalje može pojaviti, a toplinski sustav ste izveli s vanjske strane.

m i / 26.8.2016. 15:01:27

Postovani, adaptirao bi konobu kod koje je jedan zid ujedno i potporni. Taj zid je betonski i radjen je u nekoliko faza. Nema vanjske izolacije pa dolazi do povremenih prodora vode i vlage. Na koji nacin i kojim sredstvima bi se mogao rijesiti problem s vlagom s unutarnje strane. Hvala

ODGOVOR

Ako prilikom izvedbe zida nije izvedena s vanjske strane hidroizolacija sada možete pokušati riješiti problem premazivanje cijelog zida s unutarnje strane hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELATIK ili MONELASTIK i nakon toga ožbukati zid ili sanacijskom žbukom SANISILH ili vapneno cementnom žbukom VC 40.

A / 17.8.2016. 8:35:11

Poštovani!Zanima me hidroizolacija dvije ravne betonske površ.(ploče) sa Vašim proizv.HIDROELASTIK 2K.Površina obje ploče je cca 40kvadrata.Izložene su suncu I temperaturama od -10 do +35.Jeli nam još nešto potrebno jer se po istima hoda.Molim Vas za savjet Itroškovnik Po nama je to cca1.200,00 kn.Puno hvala! lp

ODGOVOR

Za hidroizolaciju betonske ravne ploče na kojoj nije planirana keramička obloga preporučamo BETONPROTEKT DUOELASTIK. Potrošnja 3,6 kg/m2. Pakiranje : komplet 25 kg + 8,3 l cijena: 528,50 kn/komplet (PDV uključen). Kako u upitu niste naveli kvadraturu nismo vam u mogućnosti definirati potrebnu količinu.

I Z / 12.8.2016. 12:00:48

Poštovani, Podzemna cisterna za vodu (tzv čatrnja) je rađena od vibriranog armiranog betona. Rađena tj beton je izlijevan u dva djela (ploča pa zidovi). Prilikom izlivanja zidova cisterne u dnu cisterne na nekim mjestima se javila segregacija betona (razdvajanje betona i istjecanje cementnog mlijeka), zbog veće upotrebe vibratora, i samim time ostale su rupice ne veće od 2 cm u dnu zidova i kroz koje najvjerojatnije prodire voda. Cisterna do sada nije korištena. Zidovi su fini glatki i nisu ispucali. Moje pitanje je čime popuniti rupice, da se smanji prodiranje vode, (jer je podzemna cisterna) i čime premazati cisternu da zaustavi dotok vode, a samim time i otjecanje vode. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Prodor vode zaustavite upotrebom brzovezne hidroizolacikse mase HIDRO STOP. Nakon saniranja prodora stijenke i pod cisterne premažite mineralnim hidroizoacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom.

A N / 2.8.2016. 12:48:16

Poštovani, Imam betonsku cisternu, a u beton je prilikom betoniranja već stavljeno izolacijsko sredstvo i betonirana je u jednom komadu. Yidovi su glatki. Sada, nakon pražnjenja i pranja, te čišćenja izosanom cisterna pušta na način da je u 4 dana isteklo 1- 2 kubika vode.Prilikom pranja nije viđeno nikakvih oštrećenja. U okolici ne vidim ništa mokro, a ni u kući. Kako da saniram cisternu, koja do sada nije puštala. Da li je ima veze mulj kojeg je bilo puno i koji je izvađen. Lijepo Vas molim za savjet i pomoć. S poštovanjem, Aleksandra Novosel

ODGOVOR

Cisternu nakon pražnjenja premažite četkom, u dva sloja, mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. HIDROPROTEKT je neškodljiv za zdravlje i ispitan je u ZZJZ.

D H / 31.7.2016. 17:38:36

Poštovani, prošle godine je ožbukan zid u dvorištu sa vc-40 i počeo se trusiti i otpadati na nekim mjestima od vlage pa me zanima koji proizvod preporučate za sanaciju tih vlažnih područja na zidu tj. da li postoji žbuka koja je otporna na vlagu i da li je nužno da zid prefarbam fasadnom bojom i koju preporučate?hvala.

ODGOVOR

VC 40 je vapneno cementna žbuka, namijenjena isključivo za unutarnje, a ne za vanjske radove. Žbuka za vanjske radove je VC 50 ili VC 60 ovisno o debljini nanosa. Površinu zida očistit od žbuke i čistu površinu premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i ožbukati s VC 50 ili VC 60 u potrebnoj debljini. Nakon sušenja prebojati fasadanom bojom TERATON ili bojom za beton AKROTON u boji po izboru.