Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I P / 8.10.2015. 20:15:20

postovani,imam otvorenu terasu 12m2,na njoj klasicna glazura i keramika sad bi stavio hidroizolaciju majstor predlaze recitol,ljepenku od 4mm gore 4cm glazure pa novu keramiku, hoce li to drzati s obzirom da ide na stare kamene plocice? Sto vi preporucujete? Hvala.

ODGOVOR

S obzirom da majstor predlaže sanaciju na opisana način i ako vam daje garanciju na izvedene radove nemamo komentar.
Naime mi nemamo u svom programu katranske proizvode, te se s predloženom sanacijom u potpunosti ne slažemo. Naš prijedlog je da se postojeće ploče maknu , podloga očisti i ugradi ljepenka na predloženi način, izvede glazura u padu, premaže dvokomponentnim hidroizolacijskim premazom HIDROPRTOEKT DUOELASTIK te na hidroizolaciju lijepiti keramiku sa ljepilom TERATEKT FLEKS.
Obavezno oko ploče ugraditi okapne profile ili limove za sprječavanje zacurijevanja, te po potrebi trake za brtvljenje (spoj poda i zida ako postoji).

I M / 28.9.2015. 14:31:06

Poštovani,
imamo prizemni objekt koji je s dvije strane ukopan u zemlju. Radi se o betonskim zidovima koji nisu izolirani s vanjske strane jer ne postoji mogućnost kopanja. Zanima me kako bi se ta dva zida hidroizolirala s unutarnje strane jer za vrijeme jakih kiša dolazi do prodora vlage na spojevima betona. Hvala na pomoći!

ODGOVOR

Beton premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Na spoju poda i zida ugradite traku za brtvljenje u prvom sloju hidroizolacijskog premaza.

V S / 28.9.2015. 11:47:06

Poštovani, posjedujem garažu cca 50 m kvadratnih. Postoji samo ravni betonski/ispod gredice s ulošcima krov koji je prekriven ljepljivom ljepenkom koja je stara 20 godina i sva je porozna te mi voda curi u garažu na par mjesta. Iduće godine planiram napraviti krovište.
Što bih mogao sada učiniti da mi voda ne curi u garažu. Da li preći sa brenerom po cijelom krovištu i staviti na nekim oštećenim mjestima novu ljepenku, da li premazati s nećime ili što, a da nije skupo.
Drugo pitanje, ako ne stavljam krov što trebam sada učiniti, da li skunuti staru ljepenku i kako napraviti izolaciju. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

S proizvodima od katrana se ne bavimo te vam ne možemo odgovoriti na to vaš pitanje.
Predlažemo vam da se kompletno skine postojeća ljepenka , izvede glazura u padu i premaže hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK , u dva sloja.

D D / 21.9.2015. 23:26:23

Poštovani, imamo staru slavonsku kuću čiji su temelji u ravnini dvorišta. Kako riješiti problem vlažnih podova?Naime sa sjeverne strane nema oluk na krovu da li je to glavni krivac vlage? U zidovima ima malo vlage i to samo sa sjeverne strane ali betoni su baš mokri. Što nam preporučujete?

ODGOVOR

Nakon rješavanja oborinske odvodnje i utvrđivanja namjene te što planirate s postojećim podovima, sanaciju izvesti ugradnjom ab ploče na podu ako nije izvedena na to toplinsku izolacije pločama XPS u minimalnoj debljini 3-4 cm i na to ugradite cementnu glazuru u debljini 4-5 cm. S vanjske strane zidova napraviti otkop i temelj premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja, i na to ugraditi ili toplinsku izolaciju ili čepastu ljepenku te zatrpati zemljom.

E / 18.9.2015. 14:07:55

Poštovani,
u prostoru nekadašnje cisterne uredili bi sobu, prostor je suh i čist pa me zanima kojim proizvodima bi mogli izolirati taj prostor da ne dođe do vlage, plijesni, eventualno prodora vode. Radovi se moraju izvesti unutar prostorije.
Unaprijed hvala

ODGOVOR

Pošto je prostor bio cisterna stijenke zidova i poda premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm. Nakon sušenja hidroizolacije prostor ožbukajte ili vapneno cementnom žbukom VC 40 ili sanacijskom žbukom SANISIL H u debljini 2 cm.

Ž B / 16.9.2015. 17:18:50

Poštovana gospodo, imam problem u sobi - sjeverna strana ( ljepenka i 5 cm glazure su u podu ) u kutu je betonski stup. Na podu cca širine 0,5 m² zimi se pojavi voda ( kao da je netko prolio ). Stup je također vlažan i javlja se plijesan. U dnevnom boravku na podu je beton i laminat parket, također se u kutevima gdje su stupovi pojavljuje plijesan ( unutarnji i vanjski stup ) do visine 1 m, a između stupova nešto manje. Kuća ima fasadu stiropor 5 cm.
U ,,Uradi sam,, vidio sam vaš proizvod ,,Hidroprotekt,, koji mi je trgovac preporučio za riješenje.
Prošle zime mi je keramičar na zidove i pod u sobi, stavio masu Plastivo Dracomerx, nakon toga su niz zid curile kapljice vode i podu u sobi opet je bilo vode, a masu sam morao guliti sa zida.
Molim Vašu pomoć i savjet, kako da se riješim vlage i plijesni.
Lijep pozdrav,
Željko B.

ODGOVOR

Prema opisanom vaš problem vlage je višestruk i neće ga biti lako riješiti, jer su problemi s nedovoljnom toplinskom i hidroizolacijom podova tj. slojeva koje ste naveli, a i pojavom hladnih mostova na betonu. Ugradnja toplinske izolacije na vanjskim zidovima očito nije dostatna da bi se hladni mostovi što više eliminirali.
Ugradnjom hidrizolacijskom premaza na zidove (ako nisu ožbukani) možda će se postotak vlage smanjiti, ali prema opisanom vrlo malo.
Ako su zidovi ožbukani skinuti boju i glet masu do žbuke premazati HIDROPROTEKT-om i ponovno pregletati TERANIL-om te obojati bojom koja u svom sastavu ima biocidni dodatak.
Prije premazivanja postojeće zidove potrebno je natopiti biocidnim sredstvom TERACID za spriječavanje razvoja mikroorganizama, pa tek onda staviti HIDROPROTEKT i pregletati prostor.

B Š / 8.9.2015. 20:56:37

Poštovani. Imam jedan vanjski zid od cigle koji je 30 ak cm ukopan u zemlji i koji mi vlaži pa sam ga mislio premazati sa hidroprotektom, pa preko njega staviti sanisil h. Da li na tu hidroizolaciju smijem zaljepiti xps stirodur radi bolje toplinske izolacije. Hvala

ODGOVOR

Nakon premazivanja HIDROPROTEKT-a , na hidroizolaciju ugradite XPS ploče.
SANISIL H se ne preporučuje na vanjske ukopane zidove, već ga možete ugraditi s unutarnje strane.

I H / 5.9.2015. 12:51:43

Lijepi pozdrav.
Imam vikendicu koja je izlozena buri i izuzetno jakoj kisi. Zidovi i krov prokisnjavaju pa je nuzna obnova cijele kuce.Mozete li mi reci koji bi bio najbolji nacin zastite od vode?

ODGOVOR

Nakon sanacije krova, zidove zaštitite s vanjske strane ugradnjom toplinskog sustava s pločama stiropora ili kamene vune u debljini minimalno 6 ili 8 cm.

M K / 2.9.2015. 11:51:17

poštovani,

zanima me kakvo bi najbolje rješenje bilo sa vašim proizvodima za sanaciju stare kuće u kojoj prodire vlaga jer nema izolacije između temelja i zidova

unaprijed hvala na odgovoru

Lp

ODGOVOR

Ako se radi o objektu zasićenom kapilarnom vlagom žbuka koja se može upotrijebiti je sanacijska žbuka SANISIL H.
Podloga prije žbuke SANISIL ŠPRIC. Po potrebi prije žbukanja na zidove do visine cca 40 cm može se premazati hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT.

T P / 27.8.2015. 15:39:39

Poštovanje,
Pojavile su se pukotine na podlozi tj glazuri balkona na kući, po svemu sudeći zimi se tu može zadržati voda koja utjecajem niskih temperatura dalje razara i proširuje pukotine. Da li postoji neki premaz kojim bi mogao barem kratkoročno ili srednjeročno zaštititi balkon od utjecaja daljnjeg prodiranja vode?

ODGOVOR

Balkon premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOESLATIK u debljini 3-4 mm.
Hidroizolacijski premaz nanijeti u dva sloja. Podlogu prije ugradnje hidroizolacije navlažiti vodom.