Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J P / 10.2.2009 13:59

Prema vašim uputama završna obrada nakon izravnanja Teranilom ekstra može se nanijeti nakon 10-14 dana.
Molim da mi odgovorite. Da li se to vrijeme odnosi i na bojanje unutarnjih zidova jupolom?
Unaprijed zahvaljujem

S poštovanjem !

ODGOVOR

Preporuka je da sve podloge prije završnih radova budu suhe i čiste.
Suha podloga je bolja zbog jednoličnijeg nanosa mase, uklonjene zaostale vlage i jednakomjernije potrošnje.
Nakon obrade zidova TERANIL-om, podloga prije bojanja TERAPOL-om ili POLAKRIL-om mora odstajati minimalno 7 dana (najbolje 10-14 dana).
Za bojanje zidova jupol bojom obratite se JUB-u.

N B / 10.2.2009 1:11

U postupku smo renoviranja stana.Na zidove dnevnog boravka želimo staviti sep. Kakav nam preporučujete da bude što manje grub (zbog male bebe, mogućnost ozljeda), i kakvu boju koristiti za premaz istoga! hvala unaprijed!

ODGOVOR

Ako zbog navedenih razloga želite što manje grubu teksturu preporučujemo vam gletanje zidova TERANIL-om i bojanje unutranjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL.
Ako ipak želite koristiti SEP, ugradite SEP-Z100 (koji se proizvodi samo u bijeloj boji) i naknadno prebojite unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL u boji po izboru iz naše ton karte.

l / 2.2.2009 14:21

zanima me ima li u vašoj proizvodnoj mreži kamenog kulira,zrnaca u boji pogodnih za brušenje i poliraje i kako doći do toga

ODGOVOR

U našoj ponudi možete pronaći lomljeno zrno za izradu pranog kulira ili brušenog teraca i to : crno zrno, crveno zrno i snježno bijelo zrno granulacija 3-6. 6-9 i 9-12 mm, kao i bijelo zrno (dolomit) 2-4. 6-8, 8-12 mm.
Zrno je pakirano u vreće 25 kg i dostupno je na svim našim prodajnim mjestima : Samobor - Zagrebačka 32 a, Zagreb- Adžijina 12, Karlovac- Mihanovićeva bb.

J G / 2.2.2009 11:57

Poštovani,
Na kući u okolici Zagreba se već 20 godine nalazi tera-termo tolinska žbuka debljine 4 cm i završni sloj SEP-a. Budući da se to pokazalo nedovoljnim, planiram poboljšati fasadu u toplinskom smislu. Što mi predlažete - mineralnu vunu ili stiropor, koju debljinu i koji završni premaz. Da li je potrebno dodatno mehaničko učvršćivanje (sidrenje) izolacijskih ploča. Hvala!

ODGOVOR

"Iako u svom upitu niste naveli vrstu ziđa i debljinu vanjskog zida preporučamo primjenu povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju s pločama min debljine 4 cm. Prednost izolacijskih ploča ili lamela mineralne vune su protupožarna zaštita, bolja zvučna izolacija te veća paropropusnost.
Obzirom na postojeću obradu vanjskih zidova izolacijske ploče potrebno je dodatno mehanički pričvrstiti pričvrsnicama i to s 4-6 kom /m2.
Minimalna duljina pričvrsnice = debljina ploče + debljina postojećih slojeva žbuke + 7 cm za zid od opeke, odnosno 5 cm za beton.
Detalje izvedbe sustava možete pronaći na našoj web stranici .
Završna obrada izvedenog sustava moguća je sa svim sitnozrnatim završno dekorativnim žbukama kao mineralne žbuke tipa SEP Z 200 + MINERALKOLOR, SILIKATNA ŽBUKA Z ili R, akrilatne žbuke TERAKRILI, ili SILIKONSKA ŽBUKA.
"

Z / 31.1.2009 12:28

Poštovani,
prije nekog vremena mijenjali smo prozor. Međutim nešto nije bilo kak treba i oko tog prozora nije do kraja požbukano, kao i širine 3 cm oko balkonskih vrata. Budući nemam pojma o samom zidanju, raspitala sam se i dobila informaciju da vi imate u svom programu gotovu smjesu za žbukanje. Koji mi svoj proizvod preporučujete?

ODGOVOR

Preporučamo da žbukanje obavite grubom žbukom VC-60.

Z K / 30.1.2009 11:38

Molim Vas da mi objasnite postavljanje stiropor ploča na unutarnje zidove,i sve što ide uz to!

Puno hvala

ODGOVOR

Toplinska izolacija vanjskih zidova izvodi se u pravilu na vanjskoj strani.

Ukoliko ipak izvodite toplinsku izolaciju s unutarnje strane primjenom ploča
ekspandiranog polistirena postupak je isti kao i kod izvedbe vanjskog
sustava.
Detalje primjene možete naći na našoj web stranici TERMOZOL toplinskog sustava.

Z D / 30.1.2009 10:23

Poštovani.Posto su bile velike kiše voda je niz odžak došla u kuću i sada su ostale velike žute fleke kojih ima i na plafonu. Čime da to prefarbam da se nevide više jer ih je teško ukloniti.
Veliki pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo odstraniti postojeće slojeve boje i gleta kako bi se omogućilo
lakše i brže isušivanje podložne žbuke.
Ukoliko je došlo do izbijanja čađe iz dimnjaka, na žalost novi slojevi gleta ili boje neće spriječiti njeno širenje. U tom slučaju potrebno je skinuti žbuku do podloge i ožbukati novom žbukom (VC 40). Napominjemo da je potrebno sanirati sami dimnjak (pretpostavljamo da je riječ o klasičnom zidanom dimnjaku) jer se u protivnom isti slučaj može ponoviti kod novih oborina.
Ukoliko je riječ o klasičnim vlažnim mrljama (bez tragova čađe) dovoljno je
nakon isušivanja podložne žbuke istu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT
GRUND-om, pregletati TERANIL-om i obojiti unutarnjom bojom TERAPOL ili
POLAKRIL.

I M / 28.1.2009 16:56

U stanu su mi stare podne pločiće , od mješanog tucanika (IZGLEDAJU KAO BRUŠENI TERACIN DEBELE 1 CENTIMETAR). Mogu li pod premazati s nekim vašim proizvodom?
Vidio sam po hotelima podove s premazima koji liće na epoksi smole, a ima ih jednobojnih ili s dodanim pigmentima ili sitnim dekorativnim česticama pomiješanim u osnovni premaz.

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu nema proizvoda (boje ili tzv industrijske podove) na bazi epoksi smole.
Obratite se službu primjene ili prodaje proizvođača takove vrste materijala kao CHROMOS, PCI i dr.

D / 26.1.2009 16:21

Poštovani zanima me dali mogu unutarnje zidove izraditi stiropornim plocama,pojacati tiplama i tada opet za iste ljepiti knauf ploce HVALA

ODGOVOR

Navedeni postupak ne možete izvesti, jer se Knauf ne može ljepiti na ploče stiropora.

K / 26.1.2009 10:47

Da li imate kulir od 1-3 crni, bijeli i crveni?Molim Vas ako biste mi mogli napisati postupak postavljanja pranog kulira na stepenice. Znam da je omjer 1:1,ali nisam siguran da li ide nabacivanjem ili navlačenjem dleterom.Hvala!

ODGOVOR

Kulir zrna bijela i crna u granulaciji 1-3 mm nemamo već granulacije 2-4, 4-8, 3-6 i 6-9 mm.
Mi proizvodimo građevinski materijal, ali ga ne ugrađujemo tj. mi ne izvodimo gađevinske radove.
Izradu kulira može vam izvesti građevinar - zidar.