Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M S / 8.10.2019. 20:18:04

Koje sve proizvode za hidroizolaciju trebam za podrum od betonskih blokova i s čim treba ispuniti one praznine između blokova dase dobije neka ravnina u površini? Što s dijelom gdje je žbukano a samo na 1 dijelu prodor vode, skinut svu žbuku ili samo dio

ODGOVOR

Postojeću žbuku preporučamo ukloniti u potpunosti do podloge, te istu temeljito očistiti. Eventualno prisutne stalne prodore vode zabrtviti HIDROSTOPOM. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti hidroizolaciju primjenom polimercemetnog hidroizolacijskoh premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

E Z / 7.10.2019. 8:32:21

Poštovani, Htio bih preporuku ljepenke za izolaciju poda podruma? Da li treba premaz na pod ili samo ljepenke? Na ti bih stavio stiropor pa glazuru.hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi ima proizvode za hidroizolaciju na cemetnoj osnovi. HI betonske podloge možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

m k / 4.10.2019. 14:31:29

Koju vrstu žbuke, mogu nanijeti na zidove ,građene od betonskog bloka,da postignem hidroizolaciju?

ODGOVOR

Hidroizolaciju površina izvedenih betonskim blokovima možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti HI primjenom polimercemetnog HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

K / 20.9.2019. 12:48:46

Postovani kako da skinem staru ljepenku sa terase bez stemanja i potom bih stavio hidroizolaciju

ODGOVOR

Staru ljepenku nažalost morate ukloniti mehanički te temeljito odstraniti ostatke smole s podloge ! (Upute za uklanjanje tražite od proizvođača ljepenke, odnosno istovrsnih proizvoda) Na tako očišćenoj podlozi, uz pretpostavku da je izvedena s odgovarajućim padom, možete izvesti polimer-cementnu hidroizolaciju tipa HIDROPROTEKT DUOELASTIK te oblogu keramikom..

K J / 20.9.2019. 11:30:43

Poštovani, Nakon što je asfaltirana ulica na unutarnjem betonskom nosivom zidu u prizemlju kuće pojavila se kapilarna vlaga (mjestimice se nadiže glet i mrvi žbuka ispod njega) Zvala sam majstora koji je predložio injekriranje, te skidanje žbuke 50 cm iznad granice do koje je doprla vlaga te premazivanje zida nekim sredstvom kako vlaga, ukoliko se pojavi ne bi izbila na površinu) .Vanjski zidovi su za sada suhi (nadam se da će i ostati). Čitajući odgovore na pitanja koja su postavljali drugi nisam našla odgovor je li injektiranje betonskih zidova uopće ima smisla i postoji li rješenje za dugotrajniju sanaciju vlage? Lijepi pozdrav, Kristina

ODGOVOR

U pravilu trajnu sanaciju kapilarne vlage možete izvesti samo uz uvijet uklanjanja uzroka navlaživanja. U vašem upitu nema dovoljno informcija za konkretniji prijedlog sanacije.

M Z / 18.9.2019. 9:08:10

Poštovani. Dakle na samom rubu balkona fasad se ljušti (crveno obojeno na prvoj slici). Doslovno otpada. I izgleda da od tog dijela vlaga ide nekako do unutrašnjeg dijela kuće, do sobe pokraj balkona jedno 2 metra unutra. Vidi se u sobi fleka promjera 1 metar. Zanima me kako se to riješava, koliko je to skupo za riješiti? Slike su stare, pa je sada taj crveni zaokruženi dio skroz otpao do betona. Balkon nije natkriven. Pred neih 10 godina je bilo ovakvo stanje. https://ibb.co/SxRVvQw https://ibb.co/BGYYyJL Sada je ovako https://ibb.co/NrGHQg4

ODGOVOR

Prema dostavljenim fotografijama možemo zaključiti da je problem procurijavanje terase, što u pravilu zahtijeva skidanje postojeće podne obloge, uklanjanje postojeće glazure, izvedbu nove podlogu u padu, nove hidroizolacije I keramičke obloge.

T Č / 13.9.2019. 11:58:45

Pozdrav, gradila bih konobicu dimenzije 4x4, koja je sa tri strane u doticaju za zemljom (tlo).Interesira me što bi bilo najbolje koristiti od hidroizolacije za zidove. Hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskih površina koje su u doticaju s tlom možete izvesti s našim proizvodom BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

d t / 8.9.2019. 14:11:41

lijep pozdrav, Kupio sam kuću i kad sam useljavao postavljo sam lamint u sobe u kojima su bile vidne glazure;kada smo sve sredili nakon nekog vremena počela se osjećati vlaga iz podova,na zidovima nije ništa vidno što se tiče plijesni,ali miris vlage se osjeća u ormarima i garderobi pa me zanima imali kakav premaz za podove da nemoram lupati glazurejer sam u namjeri mjenjati laminate i ormare?unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno da li je u postojećoj konstrukciji poda izvedena horizontalna hidroizolacija (ispod glazura). Ista se može izvesti preko postojeće glazure polimer-cementnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Preporučamo obratiti se telefonski u naš tehnološki odjel ili dostaviti kontakt za dodatno potrebne informacije.

Z B / 4.9.2019. 16:30:48

Poštovani, molio bih savjet vezano za obnovu fasade. Obnovio bih originalnu fasadu na vikendici izgrađenoj prije 50-ak godina, udaljenoj 100 m od mora, izloženoj kiši u jesen i proljeće kada je kuća prazna. Ne znam koji tip fasade/žbuke je korišten, površina je glatka, bijele boje. Imamo velikih problema s vlagom iako je stolarija drvena, parketi se dižu 10-15 cm, u kutovima stropova su smeđe fleke, a zid sobe okrenut prema sjeveru povukao je vlagu koja se ocrtava između cigli. Zanima me koji biste od vaših sustava preporučili, termoizolaciju ne bismo stavljali jer u kući nema klime. Hvala.

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

B K / 20.8.2019. 11:46:09

Poštovani! Beton u podrumu mi je mokar, izlazi voda kroz njega a sad cak i ljeti je kaos. Postoji li kakvo sredstvo koje mogu nanijeti na beton, nakon sto kroz njega sprovedem drenazne cijevi kako voda ne bi mogla ici prema gore. ? Jer na taj sloj izolacije bi islo jos 5 cm novog betona.

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskog zida možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK, četkom, valjkom ili gleterom u dva sloja križno.