Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T S / 23.4.2020. 22:59:40

Postovani, Pravimo si kucu gdje je nekad bila stala,krecemo od nule,imamo samo vanjske zidove Sto staviti kao izolaciju zbog vlage prije nego se napravi donja ploča? Hvala

ODGOVOR

Hidroizolacijski proizvodi u asortimanu Samoborke d.d. su polimer-cementni proizvodi koji idu na betonsku ploču.

D P / 3.4.2020. 10:42:12

Poštovani, kupio sam kucu gradjenu 76 godine. Visoka prizemnica. 116m2. kuca je godinama stajala zatvorena. I lagano povlaci vlagu iz poda, ali stvarno lagano. U jednoj sobi je parket click sistem potruno jer je bio prekriven namjestajem i najlonom. U ostalima je ok, jedno u hodniku i nekim sobama je jedno 10ak cm od poda na nekim mjestima velicine 10ak cm promjera otpala, izgleda vise kao da je zid ogreban. Nema napuhnuca boje ili zbuke. a u hodniku kod kupatila kad se hoda, cuje se da su plocice na nekim mjestima odljepile. Plan je sve poodove skinuti, najlon, i stiropor staviti dolje i onda podno grijanje. Sta bi vi preporucili, da li na pod i jedno 10ak cm uz zid stavim neki vas proizvod i koji? Ili ce najlon i 10ak cm povisenje poda sa izolacijom rjesiti problem? Hvala

ODGOVOR

Nakon uklanjanja postojećih podnih obloga preporučamo izvedbu horizontalne hidroizolacije I holker na spojevima sa zidovima. Istu možete izvestI polimer-cementnim HI premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK, uz korištenje TRAKA ZA BRTVLJENJE na spojevima pod-zid. Prethodno je potrebno utvrditi stanje podloge te po potrebi ukloniti postojeću glazuru do temeljne ploče. Preporučamo angažirati izvođača koji će izvršiti detaljni uvid u postojeće stanje i shodno nalazu predložiti potrebne radove.

M C / 21.3.2020. 23:49:16

Poštovani, Na staroj kuci od pune cigle tzv. temelj je 120 cm dubine siri od zida isto od pune cigle. Kako bi odvojio zid da ne vuce vlagu iz zemlje, mislio sam izvadit dva reda cigle, i podlit beton oko zidova kuče. Molim vas za savjet kako je najbolje to napraviti, i kako izolirat beton od cigle. Hvala

ODGOVOR

Prekid kapilarne vlage možete izvesti naknadnom izvedbom horizontalne hidroizolacije na neki od primjenjivih način kao što je I izuzimanje metar po metar opeke, izvedbom hidroizolacije, te ponovnim uzidavanjem opeke. Predlažemo obratiti se tvrtkama specijaliziranim za izvođenje ovakove vrste radova. Iz Samoborkinog proizvodnog programa možemo ponuditi SANIKTIL KONCENTRAT sredstvo za horizontalni prekid kapilarne vlage injektiranjem, Detalje primjene možete pronaći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

m V / 2.3.2020. 20:44:06

U drvenoj kući planiram urediti wc, pod je od osb ploča, pa me zanima kako najbolje izvesti hidroizolaciju poda te koje materijale upotrebiti, unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

OSB ploča nije pogodna podloga za polimer-cementne hidroizolacije. Preporučamo da na OSB ploču pričvrstite vlaknasto-cementnu ploču koju možete premazati polimer-cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT MONOELASTIK ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK ili HIDROELASTIK 2K.

I / 13.2.2020. 8:43:18

Poštovani, Planiram rekonstruirati stari podrumski stan. Za sada nema vidljivih tragova vlage. Plan mi je na postojeću podlog (ljepenku) izvesti termoizolaciju XPS-om te novu glazuru na koju bi išla hidroizolacija te završni sloj. Isto tako bi skinuo postojeću žbuku do cigle te izveo hidroizolaciju zidova, a nakon toga oblogu knaufom. Molio bih Vaš savjet za: 1. Koju glazuru koristiti (radi se o malom stanu 30m2) 2. Koju hidroizolaciju koristiti na glazuru, a koju na zidove. 3. Da li je potrebno prije hidroizolacije ciglene zidove sa nečim obraditi/tretirati? Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za izvedbu glazure preporučamo CEMENTNI ESTRIH 20. Hidroizolaciju poda i zidova preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK ili BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. Prije izvedbe hidroizolacije opečne zidove potrebno je izravnati REPARATURNIM MORTOM R4 250 čiju debljinu uvjetuje ravnina podloge. Dopuštene debljine 8-40 mm. Ukoliko sa minimalnom debljinom možete izvesti ravninu odgovarajuću za nanošenje HI nije potrebno nanošenje u većoj debljini.

I B / 12.2.2020. 19:48:37

Poštovani. Jedan dio temelja (ispod razine zemlje) kuće moram izolirati radi pukotina. Temelj je neravan i sada bi ga morao izravnati prije postavljanja izolacije. Koji premaz / žbuka je preporuka za ravnanje ispod razine zemlje, ako će imati izolaciju kao završni sloj?

ODGOVOR

Podloge prije nanošenja polimer-cementnih hidroizolacijskih premaza potrebno je izravnati REPARATRUNIM MORTOM R4 250 ili ožbukati cementnom žbukom C 80 na podlozi prethodno obrađenoj CEMENTNIM ŠPRICOM. Napominjemo da je pukotine, ovisno o njihovom uzroku i tipu potrebno odgovarajuće sanirati prije samog izvođenja vertikalne hidroizolacije.

E K / 9.2.2020. 18:36:56

Postovani.stavljali smo betonske kocke na betoniranu stazu.na nju sljunak i kocke i zasipali pijeskom.isto tako smo stavili i oko kuce..kako je taj sljunak mokar tako nam je povuglo vlagu u kuci..jesmo li trebali izolirati temelj prije toga.i da napomenem kako je majstor rekao da nema potrebe nabijati podlogu

ODGOVOR

Prema dostupnim informacijama čini se kako betonska podloga na kojoj je izvedeno opločenje nema odgovarajuće padove te dolazi do zadržavanje vlage u podlozi, odnosno agregatu na koji su postavljeni opločnici. U svakom slučaju preporuka je izvesti vertikalnu hidroizolaciju temelja. Za preporuku materijala potreban je detaljiniji opis obrade temelja, odnosno sokla.

M M / 28.1.2020. 2:07:06

Poštovani, kako napraviti hidroizolaciju poda garaže? Trenutno je samo betonska podloga iz koje se ponekad širi kapilarna vlaga na zid i u prostor. Mora biti nešto tankoslojno jer nema mogućnosti podizanja poda u visinu. Ako pređem samo sa betonprotekt duoelastik može li on ostati kao završni sloj s obzirom na opterećenje u garaži. Ako je to izvedivo zanima me da li je moguće betonprotekt premazati epoksidnom bojom za pod kao završni dekorativni sloj?

ODGOVOR

BETONPROTEKT DUOELASTIK je proizvod za zaštitu betona koji nije zamišljen kao završni sloj, te kao takav nema otpornost kao npr.industrijski podovi. Kao završni sloj na HIDROPOTEKT DUOELASTIK preporučamo keramičke pločice ili betonske ploče.

S M / 26.1.2020. 23:35:58

Da li treba staviti hidroizolaciju stropa gusterne iznutra

ODGOVOR

Hidroizolacija stropa gusterne iznutra ima smisla jedino ako je do vrha puna. U drugom slučaju, ne treba.

V R / 12.1.2020. 21:01:03

Poštovani, molim Vas savjet kako da izvršim sanaciju cisterne za kišnicu na moru, naime posjedujem cisternu za vodu na moru staru oko 30 godina i ove godine je procurila na način da sva voda koa dođe u nju odmah i ode, vidljive pukotine se ne vide te me zanima kako sanirati propusnost postojeće cisterne za vodu ?

ODGOVOR

Za osiguravanje vodonepropusnosti cisterne za pitku vodu preporučamo naš proizvod HIDRO PROTEKT. Detalje pirmjene možete pronaći na našoj web stranici. Sva eventualno prisutna oštećenja betonske podloge potrebno je prethodno sanirati npr. REPARATURNIM MORTOM G.