Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D B / 17.5.2021. 8:21:56

Dobar dan, lijepo Vas molim za prijedlog hidroizolacije. Rijec je o starom objektu ciji temelj je supljikav (vidljive granule sljunka). Planirana je izrada jos jednog temelja do starog pa razmisljam o izolaciji starog betona na spoju i nakon toga izolaciji novog temelja bitumenskom premazom. Objekt nema horizontalnu izolaciju (lepenku) na spoju stari temelj-cigla pa iz tog razloga razmisljam izolaciji starog temelja prije zaljevanja novog. Novi temelj se zradjuje radi ojacanja statike na koji ide dodatni zid (uz postojeci). Hvala, Dario

ODGOVOR

Preporučamo Vam da horizontalne i vertikalne spojeve izolirate polimer-cementnim hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Podlogu je potrebno prethodno izravnati REPARATURNIM MORT G. Detaljne tehničke informacije i upute primjene možete pronaći na našoj web stranici.

M Š / 22.4.2021. 23:31:21

Da li treba staviti hidroizolaciju s vanjske gornje strane gusterne prije postavljanja pločica?

ODGOVOR

Svakako je preporuka staviti polimer-cementnu hidroizolaciju HIDROELASTIK 2K ispod pločica u vanjskim prostorima, osobito ako su nenatkriveni u direktnom kontaktu s padalinama.

D M / 17.4.2021. 23:18:10

Natkrivena otvorena vanjska terasa kao zasebna građevina. Jedini zid je zid prema susjedima koji je sa susjedove strane oko 2m u zemlji (znači oko 2 metra je pod zemljom). Nije izolirana od zemlje. Zid je od betonskih blokova. od vlage sa moje strane pocinje se skidati boja sa žbuke i ljuštiti se uslijed vlage koja probija iz betonskih blokova. Koje riješenje, trajno, sa moje strane je moguće. Jer bi sa susjedove morao čupati voćke lozu, kopati i svašta. Postoji li riješenje

ODGOVOR

Najdugotrajnije rješenje za Vaš problem bi bilo da izvedete hidroizolaciju zida sa susjedove strane s polimer-cementnim hidroizolacijskim premazom tipa BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK uz procjedni sloj agregata frakcije 2-4 ili 4-8 mm s drenažnom cijevi ispod temelja zida. Ukoliko je podloga nepravilna potrebno ju je prethodno zagladiti s REPARATURNIM MORTOM F ili G. S Vaše strane zida bi bila najpovoljnija vodoodbojna paropropusna SOKL ŽBUKA visoke čvrstoće koja bi se nanosila na betonsku podlogu s prethodno uklonjenim postojećim slojevima i CEMENTNIM ŠPRICEM 2 kao pripremom za žbuku. Detalje o tehničkim svojstvima i primjeni navedenih proizvoda možete naći na našoj web stranici.“

D M / 13.4.2021. 13:15:08

Lođa zatvorena prozorima, 3.kat. Izveo bih hidroizolaciju i termoizolaciju zida ispod prozora, stropa i poda. Što preporučujete?

ODGOVOR

Hidroizolaciju preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK prvenstveno na podnoj površini. Izvedba HI na podgledima loggie nije tehnički ispravno rješenje ali kako pretpostavljamo da niste u mogućnosti izvesti horizontalnu HI s gornje strane ploče, izvedba dvokratnog nanosa BETONPROTEKTA MONOELASTIK spriječiti će prodor vlage ali ostaje problem mogućeg kapilarnog širenja u ostale konstruktivne elemente. Toplinsku izolaciju podgleda I zidova možete izvesti primjenom toplinskom sustava TERMOSAM. Detalje možete naći na našoj web stranici.

G M / 11.4.2021. 17:15:51

Poštovanje, moje pitanje je sljedeće.. Na terasi cca120 kvadrata, želio bih postaviti hidroizolaciju.. Konkretno, zanima me, koliko mi je materijala potrebno da se postavi kvalitetna hidroizolacija.. Hvala na odgovoru..

ODGOVOR

Za konkretniji odgovor trebali bismo detaljnije informacije o situaciji. Molimo da nas kontaktirate na broj 01/3322 709 ili 01/ 3322 808.

E / 7.4.2021. 9:28:32

U novogradnji imamo problema s vlagom. Naime, problem je terasa i očito hidroizolacija, jer se pojavljuju fleke susjedi ispod terase. na stropu. Zalijevao sam terasu dobra dva dana šlaufom, nigdje nije probila vlaga. Međutim, nisam zalijevao bočne zidove terase i područje cokla. Čim pada kiša nošena vjetrom bočni zidovi terase se namoče i susjedi se pojavljuju fleke na rubu njezina stropa i bočnih zidova, kao da vlaga ide kroz te bočne zidove terase i prolazi dolje. Da li je moguće da izolacija nije dovoljno podignuta s terase prema bočnim zidovima, postoji li mogućnost djelomične sanacije da se ne diže cijela terasa 35m2?

ODGOVOR

Vaš opis upućuje da do problema zacurijevanja vode dolazi na detalju hidroizolacije, odvodnje ili spoju horizontalne i vertikalne površine. Molili bismo Vas da dostavite fotografiju terase izvana i fleke iznutra ukoliko je moguće.

S M / 19.3.2021. 5:59:25

Poštovani! Stubište na ulazu u kuću je nedovršeno i loše je postavljen pad (prema kući). Čini mi se da se zbog toga zid koji se naslanja na stubište vlaži. Mogu li s nečime samo premazati beton stubišta, privremeno, dok ne dogovorim majstora da se riješi pad i postave pločice?

ODGOVOR

S obzirom na opisanu situaciju i Vaš zahtjev možemo Vam savjetovati kao privremeno rješenje da izvedete hidroizolaciju na spoju stubišta i zida kuće. To možete izvesti tako da u svježi sloj polimer-cementnog hidroizolacijskog premaza HIDROPROTEKT zalijepite traku za brtvljenje i potom premažete s još jednim slojem Hidroprotekta.

Ž M / 10.3.2021. 6:49:27

Imam ravni krov na garaži cca 30m2, pa pitam što bi mi preporučili za izolaciju, a da se može nanašati gleterom. Sada je gore ljepenka sa posipom. Dali se ta ljepenka mora skidati? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Hidroizolacije na bazi polimer-cementa se ne mogu nanositi direktno na ljepenku. Preporučamo uklanjanje postojeće hidroizolacije ili izvedbu glazure u padu CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Na nju može doći polimer-cementna hidroizolacija BETONPROTEKT MONOELASTIK koja se može nanositi i gleterom, te je UV otporan pa može biti završan sloj. Ukoliko stavljate pločice kao završan sloj onda preporučamo HIDROELASTIK 2K kao hidroizolaciju ispod pločica.

i b / 7.3.2021. 12:47:36

Molim savjet!Kuća u Zadru stara 45 godina u kojoj sa nije živjelo zadnjih pet godina!Radi se o stanu u prizemlju,podigao se parket i osjeća se vlaga!Podloga je betonska,koju hidroizolaciju staviti prije postavljanja podnih pločica?Unaprijed zahvalan!

ODGOVOR

Za hidroizolaciju betona preporučamo Vam polimer-cementnu hidroizalaciju BETONPROTEKT MONOELASTIK koja je otporna na pozitivan i negativan tlak vode te će tako izolirati prodor vode iz betonske konstrukcije u prostor i prodor vode iz prostora u konstrukciju. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici.

N T / 5.3.2021. 15:17:59

Poštovani, Koji je proizvod najbolje koristiti kao hidroizolaciju u kupaonici (etaža prizemlje) da li jednokomponentnu ili dvokomponentnu, te kao toplinsku izolaciju. Kupaona se adaptira i nema baš puno mjesta tj. debljine poda a da se uskladi sa visinom u ostalim prostorijama a da budu isti nivo.

ODGOVOR

Za izvedbu HI u kupaonici, ako zaštitu slojeva ispod keramičke obloge preporučamo HIDROELASTIK 2K. Ukoliko HI izvodite u cilju spriječavanja širenja vlage iz podloge istu preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. U upitu niste naveli raspoložive visine pa nismo u mogućnosti ponuditi rješenje toplinske izolacije.