Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i š / 21.2.2022. 10:57:54

Poštovani, molim vaš stručni savjet kako zabrtviti betonski bunar-šternu od propuštanja, Naime šterna je izrađena od betona iznad površine zemlje i sa tri strane slobodno stojeća dok sa četvte se naslanja na objekt.Obzirom da se ne vidi propuštanje iz vana, očito pušta na podnoj površini.Kako je navedeno, molo bi vašu preporuku- postupak kako riješiti propuštanje. s poštovanjem, Ivica Šepić Kukuljanovo.

ODGOVOR

Dno betonskog bunara za pitku vodu preporučamo hidroizolirati HIDROPROTEKTOM koji nanositi u tri sloja križno zidarskom četkom. Prethodno na spojevima dna I zidova bunara izvesti holker BETONPROTEKTOM MONOELASTIK uz primjenu TRAKE ZA BRTVLJENJE. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

I P / 8.1.2022. 21:09:21

Poštovani, U izgradnji smo obiteljske kuće. Kuća je sazidana u 4. mjesecu 2020. nakon čega je uslijedila pauza skroz do ljeta 2021. U 11. mjesecu 2021. Kuća je kompletno ožbukana vapneno-cementnom žbukom, a u nekim prostorijama je i finirana. Do kraja 11. mjeseca postavljeno je i podno grijanje te glazura, a odrađena je i prva ruka gletanja. Zidovi su još uvijek bili malo vlažni kad se gletalo, a onda je upaljeno podno grijanje po prvi puta…tu je tek uslijedio kaos. Iz zidova curi voda. Ne znamo je li to samo sušenje zidova i estriha, ili je kondenzacija zbog toplog prostora, a vani je hladno. Ili se zidovi iz vana natope kišom i snijegom pa propuštaju unutra…(imamo dosta potpuno betonskih zidova, ali vlažni su i oni zidani termo blokom). Što nam je činiti? Želimo se što prije useliti u kuću, ali ne želimo opet ni previše žuriti kad je toliko sve vlažno. Nastaviti dalje s dvije ruke gleta koje još moraju ići ili ne? Mislite li da će takva situacija biti dokle god se ne stavi fasada vani? I kada staviti fasadu obzirom na svu ovu vlagu u zidovima sada?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo da li je tijekom prekida u izvođenju radova konstrukcija bila pod krovom ili ne, odnosno da li je bila izložena direktnom autjecaju atmosferilija što je moglo imati za posljedicu prekomjerno navlaživanje. Ubrazano izvođenje radova također može dovesti do prekomjernog nakupljanja vlage u konstrukciji. Obzirom na opisano stanje ne preporučamo nastavak radova gletanje. Predlažemo primjenu isušivača kako bi se ubrzao postupak isušivanja. Za dodatne informacije molim obratite se telefonski na 01/ 3322 709 ili 01/ 3322 808 .

B V / 16.12.2021. 14:43:13

Poštovani, Molim vas savjet,prodire mi voda u šaht kroz cjev koja vodi drugu cjev do sata, prodiranje nije pod pritiskom.Čuosam da vi imate sredstvo za to,kako ga nabaviti i isporučiti za Otočac.Treba mi najmanje pakiranje 2kg. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Direktne prodore vode preporučamo zatvoriti HIDROSTOPOM. Po potrebi sanirani prodor kao i oklonu površinu dodatno premazati HIDRO PROTEKTOM. Detalje primjene oba proizvoda možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. Za informaciju o raspoloživosti I mogućnosti dobave molim obratite se našim partnerima trgovinama DREN d.o.o, NJEGOVAN d.o.o. i obrt TGM.

M L / 12.12.2021. 15:34:25

Kod T88DR Za kosi betonski krov 28m2 da li da saniram propuštanje istog sa betonprotekt monoelastikom ili hidroprtektom monoelastik.Prije njihovog nanošenja da li na krov treba nanijeti kakvu emuziju radi boljeg prijanjanja.Za 28m2 koliko je potrebno vreća i za koliko se vremena nanosi drugi sloj u debljini cca 2mm koji bih nanio gleterom,ili oba sloja mogu nanijeti valjkom.Lijep pozdav,

ODGOVOR

HIdroizolacija kose betonske ploče krova preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK jednokomponentnim HI premazom certificiranim za površinku zaštitu betona. Saniranu površinu možete dodatno obojiti AKROTONOM. Betonska podloga prije nanošenja BETONPROTEKTA MONOELASTIKA mora biti suha, čista, čvrsta i nosiva. Eventualno pristutne prethodne naliče potrebno je ukloniti. Na vodom navlaženu podlogu nanositi BETONPROTEKT MONOLEASTIK u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom križno. Drugi sloj moguće je nanijeti već nakon 4-6 sati od nanošenja prvog sloja. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

M G / 9.12.2021. 18:57:44

Koji proizvod Samoborke je najbolji za hidroizolaciju zida kuće (podruma) zidanog od hrapavih betonskih blokova u zoni cokla nakon koje bi postavio trvde XPS ploče i učvrstio ih tiplama ?

ODGOVOR

Vertikalnu HIdroizolaciju podrumskih zidova od porobetonskih blokova kao I HI sokla preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnj na našoj web stranici.

F / 29.11.2021. 9:53:19

nakon koliko vremena se moze pustiti voda u cisternu izolirana hidroprotektom u ovim vremenskim uvjetima nizih tempera

ODGOVOR

Cisternu izoliranu HIDROPORTEKTOM preporučamo puniti vodom nakon najmanje tri tjedna od nanošenja HIDROPROTEKTA.

M M / 15.11.2021. 12:57:55

Poštovani, zanima me vaša ponuda h. I. na bazi premaza. Radi se o A-B zidu na spoju s podnom pločom. Hvala

ODGOVOR

Prekdi kapilarne vlage na spoju AB ploča – AB zida preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

D M / 5.10.2021. 15:56:44

Poštovani, molio bih vas savjet vezano uz sljedeće... U podrum vikendice, koji je poluukopan, prodire vlaga točnije osjeti se miris vlage, a na zidovima su vidljivi flekovi i 'gljivice'. Budući da smo ju kupili, mislim da izvana nema hidroizolacije, a s unutrašnje strane zidovi su obojani nekom bojom koja se 'ljušti'. Molio bih vas savjet i preporuku je li moguće i s kojim vašim proizvodima sanirati podrum i eventualno iznutra spriječiti prodiranje vlage. Hvala unaprijed na odgovoru. Davor

ODGOVOR

Ukoliko postoji mogućnosti uklanjanja postojeće žbuke s vanjske strane iznad razine tla, preporučamo iste obraditi visokoparaopropusnom SOKL ŽBUKOM, uz pripremu podloge SANISIL ŠPRICEM. Sa unutarnje strane potrebno je ukloniti žbuku u potpunosti u punoj visini prostorije, po potrebi izravnavanje zida od opeke izvesti REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te izvesti vertikalnu HI BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. HI zidove preporučamo ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H ili toplinskom žbukom uz obveznu pripremau podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2 ESKTRA. Tako obrađene površine moguće je fino zaribati ili pregletati TERANILOM I obojiti unutarnjom bojom TERAPOL. Ukoliko nije moguće primijeniti sokl žbuku, potrebno je unutarnje zidove nakon uklanjanja postojeće žbuke obraditi visokoparaopropusnim sustavmo SANISIL ŠPRIC, SANISIL H ŽBUKA, po potrebi ili želji fino zaribati FINOM ŽBUKOM F 900 I obojiti visokoparopropunsom bojom SILIKATKOLOR.

P P / 4.10.2021. 23:23:14

poštovani. ubrzo ću oblagati sa kamenom parking ispod kojega se nalazi prostorija u kojoj ima vlage sa stropa.. zanima me koju hidroizolaciju prije postavljanja kamena da upotrjebim. hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju ispod keramičke ili kamene obloge možete izvesti HIDROPROTEKT DUOELASTIKOM. Kako u upitu navodite da u prostoriji ispod kolnog prilaza ..ima vlage sa stropa napominjemo da u istom, nažalost nema dovoljno informacija za konkretniji prijedlog. Preporučamo da nam se obratite telefonski sa dodatnim informacijama.

B P / 16.9.2021. 13:20:26

molim info u svezi Vašeg proizvoda HIDROPROTEKT...dali je moguće koristiti kao jedini završni sloj za ravni neprohodni krov. Radi se o krovu garaže stare 40tak godina koji je imao klasičnu hidroizolaciju (ljepenke, katran), dotrajao ispucao. Jedan izvođač mi nudi da umjesto toga najjednostavnije rješenje je očistiti od svih slojeva i upotrijebiti Vaš dvokomponentni HIDROPROTEKT, bez ikakve završne obloge. Nisam našla u Vašim opisima takvu mogućnost. Molim pojašnjenje.

ODGOVOR

Polimer-cementni hidroizolacijski premazi u pravilu nisu namijenjeni za završnu obradu ravnih krovova. Ukoliko zbog jednostavnije tehnologije izvedbe želite primijeniti polimer-cementnu hidroizolacijsku masu savjetujemo Vam BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Prije izvedbe hidroizolacije potrebno je osigurati nagib, odnosno površinsku odvodnju sa podloge. To možete postići REPARATURNIM MORTOM G u debljinama 5-20 mm. Detaljnije tehničke karakteristike i detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama na našoj web stranici.