Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I B / 10.8.2021. 8:54:17

Poštovani, Molio bih Vas rješenje i ponudu. Napravili bi otvor u betonskoj školjci bazena kako bi provukli još jednu dodatnu d125 mm cijev. Otvor bi napravili štemanjem ili bušenjem krunom. Koji Vaš proizvod bi bilo najbolje iskoristiti za zatvaranje te rupe, a da osiguramo vodonepropusnost istoga. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno o kakvoj se cijevi radi, kao ni o eventualnoj obradi same školjke bazena te nismo u mogućnosti odgovoriti na vaš upit. Vrsta materijala za zapunjavanje ovisi o dimenziji “šlica”. U svakom slučaju potpunou vodonepropusnost nije moguće osigurati bez dodatnog nanosa . Molim detaljnije informacije dostaviti na mail tehnolozi@samoborka.hr ili se možete obratiti telefonski na tel: 01/3322709 ili mob: 091/3322909.

D B / 19.7.2021. 7:09:36

Poštovani! koju žbuku i boju bi trebalo koristiti za saniranje vanjskog zida koji je u konstantnom kontaktu sa vodom?

ODGOVOR

Informacije dostupne u vašem upitu nisu dostatne za prijedlog sanacije. Molim obratite se našem tehnologu na tel 01/3322709 ili mtel. 091/3322909.

d m / 28.6.2021. 13:48:47

Poštovani! Kako zaustaviti vlaženje pregradnog zida(kapilarnu vlagu)u unutrašnjosti kuće. Hvala unaprijed za odgovor

ODGOVOR

Problem kapilarne vlage se može riješiti SANISIL sustavom žbuka. Postojeću žbuku je potrebno otući minimalno 60 cm iznad razine vlage u zidu. Nanijeti SANISIL ŠPRIC kao vezivni sloj, zatim podložnu parapropusnu isušujuću žbuku SANISIL H, te ju fino zaribati FINOM ŽBUKOM F-900. Na kraju obojati silikatnom bojom SILIKATKOLOR. Moguće je prije izvedbe SANISIL sustava napraviti horizontalni prekid vlage injektiranjem silikonske emulzije SANIKTIL KONCENTRAT. Detaljne tehničke informacije i upute primjene spomenutih proizvoda možete pronaći na našoj web stranici.

M P / 23.6.2021. 13:17:39

Poštovani, u staroj kamenoj kući , zidovi debljine 55- 60 cm, na gornjoj etaži u sobi ljušti odnosno napuhuje se sep. Ispod sepa je koliko vidim cementna žbuka. Ja sam skinuo sve što se dalo pa me zanima kako sanirati te površine.Napominjem da su zidovi izvana od lomljenog kamena, a fuge smo bili prije 15godina čistili i punili cementnim mortom sa sredstvom za vodootpornost. Drugo je pitanje čime zaštiti zidove izvana da ostane kamen, ali da ne propušta vodu. Puno hvala na odgovoru.Lp

ODGOVOR

“Napuhivanje” I ljuštenje mineralne žbuke SEP posljedica je vlage u podlozi. Sve salabodržeće dijelove potrebno je ukloniti do čvrste I nosive podloge. Ukoliko postoje vidljivi tragovi isoljavanja podlogu je prije nastavka radova potrebni premazati ANTISOLOM. Popravke podložne žbuke po potrebi izvesti FINOM ŽBUKOM EKSTRA te obraditi SEP-om granulacije i teksture prema postojećem. Dodatno hidrofobiranje fasadnih površina preporučamo izvesti SILIKOSAM KONCENTRATOM. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici. Svakako preporučamo prethodno izvršiti detaljniji pregled površina kako bi se utvrdila eventualno prisutnost pukotina koje mogu biti uzrokom provlaživanja.

M K / 22.6.2021. 13:40:47

Imam stari kameni zid čiji je temelj praktički u moru, znači dosta kapilarnne vlage i soli. Da li se to može ožbukati Sanisilom H. Površiuna je do 10m četvornih. Da li se Sanisil može klupiti negdje u Zadru i koliko vreće bi trebao za tu površinu. Debljina žbuk bi bila 3-4 cm. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo Vam da prije SANISIL H žbuke koristite premaz protiv kristaliziranja soli u podlozi ANTISOL, te SANISIL ŠPRIC kao vezivni sloj za žbuku. Detaljne tehničke informacije i upute primjene spomenutih proizvoda možete pronaći na našoj web stranici. Za navedenu površinu i debljinu sloja bi vam bilo potrebno cca. 360 kg SANISIL H žbuke što je 18 vreća pakiranih po 20 kg. Informaciju na kojem prodajnom mjestu u Zadru možete kupiti proizvode Sanisil sustava možete dobiti od prodajnog predstavnika za sjevernu Dalmaciju na broj 091/3322-919.

a a / 20.6.2021. 23:24:00

Postovani, u pitanju je stara kamena kuca, s unutarnje strane zbuka je pocela otpadati. Razlog je vlaga koju vuce ovakav nacin gradnje, i gotovo je nemoguce u potpunosti sprijeciti dotok vlage iz vanka (kapilarna vlaga). E sada bi uklonio staru zbuku skroz do kamena, sto mi preporučujete da napravim da se riješi ovaj problem, to jest koji vaš proizvod bi odgovarao ovakvom zahtijevu? Zidovi su debljine cca 60-80cm, krov je odlican, kuca je prozracna (drveni podovi na obje etaže).

ODGOVOR

S obzirom da uklanjate žbuku do kamena naša preporuka je SANISIL SUSTAV. Na dobro očišćenu i otprašenu podlogu nanijeti premaz protiv isoljavanja ANTISOL dva puta do zasićenja. Nanijeti SANISIL ŠPRIC kao vezivni sloj za isušujuću podložnu žbuku SANISIL H koja se fino zaribava FINOM ŽBUKOM F-900. Kao završni premaz koristiti visokoparapropusnu boju SILIKATKOLOR. Detaljne tehničke informacije i upute primjene navedenih proizvoda možete pronaći na našoj web stranici.

I V / 19.6.2021. 11:02:06

Poštovani, čime zidovi su vukli vlagu, sada je ta oštećena žbuka sa unutarnje strane oštemana i stavit će se nova i onda će se gletati. Koji premaz staviti kako bi se spriječilo izbijanje na unutarnji zid eventualno preostale vlage u zidu? S vanjske strane je isto odstranjena žbuka i ide stiropor fasada a radi se i drenaža temelja. Hvala na odovoru

ODGOVOR

Poštovani ne preporučamo hidroizolacijski premaz na zidu nego visokoparapropusni SANISIL sustav koji može „isušiti“ zaostalu vlagu. Kao podložnu žbuku koristiti paropropusnu isušujuću žbuku SANISIL H uz pripremu podloge SANISIL ŠPRICOM. FINU ŽBUKU F-900 za fino zariabavanje podložne žbuke, te parapropusnu boju SILIKATKOLOR. Detaljne tehničke informacije i upute primjene spomenutih proizvoda možete pronaći na našoj web stranici.

A Z / 17.6.2021. 15:18:06

Bok! Trebam savjet sa hidroizolaciju poda u prizemlju! Dali je dovoljan resitol i jedan sloj ljepenke V4 u svim prostorijama osim 2 kupatila, a u kupatilima 2K hidroizolacija? Sto predlazete za kupatila?

ODGOVOR

Za hidroizolaciju u kupaoni ispod pločica predlažemo polimer-cementnu hidroizolaciju HIDROELASTIK 2k uz primjenu traka za brtvljenje. Šaljemo tehničku uputu u prilogu emaila.

i m / 28.5.2021. 23:24:49

pozz,na natkrivenoj terasi radim estrih(glazuru).ista je bila godinama ne natkrivena i vrijeme je ucinilo svoje.odstranio sam stare pločice i glazuru i došao do betonske deke(gredice i monta).ispod te terase se nalazi podrumsaka prostorija.u kojoj ima vlage.imam resitol premaz za HI ali nemam ljepenku,necu je ni uzimat.zanima me samo dali mazati resitol prije glazure na deku ili na glazuru kada se napravi??

ODGOVOR

Preporuka je svakako izvesti prvo hladan bitumenski premaz pa na njemu estrih u padu.

I V / 28.5.2021. 12:43:07

Poštovani, renovirao bih stariju kuću. U toj kući imamo deku (pod) koja je u ravnini sa tlom(dvorištem). Na njoj je glazura i bio je laminat. Zbog vlage smo maknuli laminat i sad vidim da je cijela glazura vlažna. Nju smo razbili i vidjeli kako nije bilo nikakve hidroizolacije između temelja i glazure. 1.Šta je najbolje staviti na beton prije glazure kako bi bili sigurni da neće prolaziti vlaga? S obzirom da sa nekih vanjskih dijelova zida otpada žbuka sa cigle u visini cca 30 cm od tla planirali smo tu žbuku skinuti i staviti novu, otkopati sve temelje, staviti drenažne cijevi i kamen batudu. Čime izolirati temelje kako bi spriječili da vlaga ide sa vanjske strane temelja prema gore u zid? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

HI iznad temeljne ploče preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK – jednokomponentnim polimer-cementnim HI premazom, nanošenjem na temeljito očišćenu podlogu četkom, valjkom ili gleterom u dva sloja križno. Svakako preporučamo izvedbu “holkera” visine 20-tak cm uz zidove uz ugradnju TRAKA ZA BRTVLJENJE. Osim planiranog otkopa, izvedbe drenaže oko objekta vanjske zidove ispod razine tla preporučamo hidrizolirati istim proizvodom, uz prethodno eventualno potrebno izravnavanje REPARATRUNIM MORTOM R4 250. Izvedenu HI zaštitičepastom folijom. Površne podnožja iznad razine tla- sokl, preporučamo, nakon uklanjanja postojeće žbuke obraditi visokoparopropusnim sustavom žbuka koji će omogućiti “isušivanje” eventualno prisutne kapilarne vlage. Temeljito očišćenu podlogu obraditi SANISIL ŠPRICEM kao vezivnim slojem te nakon 2-3 dana ožbukati SOKL ŽBUKOM. Detalje primjene navedenih materijala možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.