Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D V / 14.10.2019. 20:07:56

Poštovani, posjedujem stariju kuću i neki od starijih cigla su se izrulili do 1/3 cigle. Stavio bi fasadu pa me zanima s čime zaštititi ciglu i što je potrebno učiniti prije stavljana stiropora da se spriječi daljnje propadanje cigle. Hvala.

ODGOVOR

Obzirom na odstupanja ravnine (1/3 pune opeke = cca 4 cm) prije izvođenja toplinskog sustava potrebno je podlogu ožbukati odgovarajućom žbukom kao VC 60 i sl, uz prethodnu pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2.

A B / 14.10.2019. 12:07:05

Poštovani, zanima me imate li betonske stalke za bicikle (pojedinačne) s ugrađenom naprijed alkom za zaključavanje i ako imate, gdje se mogu kupiti. Hvala unaprijed,

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi ima DRŽAČ ZA BICIKL detalje kojeg možete vidjeti na https://www.samoborka.hr/drzac-za-bicikl . Može se kupiti u našoj poslovnici Samoboru gdje ih imamo na skladištu ili u našoj poslovnici Zagreb i tamo se može preuzeti uz prethodni dogovor. Druge trgovine u HR koje uzimaju našu robu vjerojatno ih nemaju na stanju.

r k / 13.10.2019. 18:42:13

Poštovani! revnoriram kuhinju skiadao sam stari parket i hocu staviti pločice. sad na podu od betona ostali su ostaci lijepila ili toga neceg crnog i bijelog od parketa,Zanima me dali se to treba sve skinuti do betona, i kako ili ima neki samo premaz koji se prije polaganja pločica premaze.A najbitinije je kako ukloniti to lijepilo s betona i te ostatke od ljepljenja parketa.lp

ODGOVOR

Ostatke ljepila potrebno je u potpunosti skinuti do podloge kako bi na istu mogli lijepiti keramičke pločice.

M B / 13.10.2019. 11:14:14

Poštovani Postavio bi benkovacki kamen na podlogu od iskopane zemlje,,tucanika...pitanje nakon tucanika se stavlja koja granulacija kojeg pijeska ili šljunka?

ODGOVOR

Kako se vaš upit ne odnosi na primjenu proizvoda iz proizvodnog programa Samoborke d.d. na isti ne možemo odgovoriti.

D L / 11.10.2019. 18:13:30

Pozdrav. Htio bih obnoviti kolni prilaz do garaže (34m2), dio je stari beton, a dio (ostalo od pripreme za asvalt) šljunčana podloga 15-20 cm. Postoji li nešto od vašeg programa, koja bi bila minimalna visina (a da nije klasično betoniranje i možda jeftinije od 100 kn po m2). Unaprijed hvala

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo koje su raspoložive visine. Svakako preporučamo primjenu opločnika visine minimalno 6 cm uz odgovrajuću priprema podloge. Opločnik APOLON SIVI, visina 6 cm, cijena : 83,48 kn/m2. P.S. Mailbox vam je bio pun pa niste mogli primiti odgovor emailom.

M B / 9.10.2019. 8:11:40

Poštovanje,dali Grund prije fasade mora bit iste boje kao fasada ( npr. bijeli grund bijela fasada ) ili grund žuti a fasada bijela? hvala,lp

ODGOVOR

Priprema podloge prije nanošenja obojene završno dekorativne žbuke preporučljivo je izvesti odgovarajućim obojenim temeljnim premazom kao MINERALKVARC GRUND OBOJENI. Boja temeljnog premaza u pravilu odgovara boji završno dekorativne žbuke, ali najčešće nije potpuno istovjetna.

M S / 8.10.2019. 20:18:04

Koje sve proizvode za hidroizolaciju trebam za podrum od betonskih blokova i s čim treba ispuniti one praznine između blokova dase dobije neka ravnina u površini? Što s dijelom gdje je žbukano a samo na 1 dijelu prodor vode, skinut svu žbuku ili samo dio

ODGOVOR

Postojeću žbuku preporučamo ukloniti u potpunosti do podloge, te istu temeljito očistiti. Eventualno prisutne stalne prodore vode zabrtviti HIDROSTOPOM. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti hidroizolaciju primjenom polimercemetnog hidroizolacijskoh premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

E Z / 7.10.2019. 8:32:21

Poštovani, Htio bih preporuku ljepenke za izolaciju poda podruma? Da li treba premaz na pod ili samo ljepenke? Na ti bih stavio stiropor pa glazuru.hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi ima proizvode za hidroizolaciju na cemetnoj osnovi. HI betonske podloge možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

m k / 4.10.2019. 14:31:29

Koju vrstu žbuke, mogu nanijeti na zidove ,građene od betonskog bloka,da postignem hidroizolaciju?

ODGOVOR

Hidroizolaciju površina izvedenih betonskim blokovima možete izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Površinu Izravnati (zapuniti sljubnice) REPARATRUNIM MORTOM R4 250, te nakon najmanje 7 dana izvesti HI primjenom polimercemetnog HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK.

D K / 3.10.2019. 7:51:12

Postavio bih Vaše Atena kocke na šetnicu oko kuće na betonsku podlogu sa mortom za opločenja. Pošto imam nekoliko stepenice na iste bi postavio Atena kocke,moje pitanje je kako se iste kocke postavljaju/slažu na stepenice.

ODGOVOR

Opločnike Atena možete na postojeće betonske stepenice lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT F.