Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Tomislav Horvat / 8.5.2014. 15:13:34

Poštovani,
zanima me opločnjak Pompej s kojim bi popločio stazice u dvorištu. Zanima me koja je razlika između sive boje i sive pjeskarene? Želio bih da nijanse variraju kao na slici sa vaše web stranice.
Hvala

ODGOVOR

Razlike između navedenih boja nema, već samo u završnom izgledu površine. Opločnike proizvodimo u glatko završnoj obradi ili pjeskarenoj.
Slike koje su prikazane na web stranici proizvode se u boji koju nazivamo kreativ siva.

Miroslav Rogović / 8.5.2014. 8:28:00

Poštovani.
Kupio sam vaše ploče 40x40 Barcelona antik brušena + pjeskarena pa me interesira ima za njih koji premaz ili impregnacija da bi te ploče dobile neki sijaj jer sada nemaju sijaja su mat a na uzorku kod Elektrometala u Vraničima ova ploča izgleda puno lijepše.Hvala na vašom odgovoru jer mi je hitno.
Lijepi pozdrav
Rogovič

ODGOVOR

Betonske ploče možete premazati našim proizvodima BETOSIL ili BETON IMPREGNATOR.
Proizvodi su gotovi, pripremljeni za nanošenje. Premazuje se do zasićenja u jednom ili dva premaza. BETOSIL daje sjaj dok BETON IMPREGNATOR nema sjaja.
Potrošnja 0,25-0,5 l/m2 u dva sloja. Cijena 34,70 kn/l bez pdv-a, kante su 18 l.

Goran Gotovac / 6.5.2014. 10:19:15

Poštovani

Zanimam me postupak pripreme već obojenih zidova za gletanje. Boja na zidu se struže dosta teško, pa me zanima da li se može gletati po obojenim zidovima. Također kako najbolje riješiti pukotine na zidovima. Da li je kombinacija impregnacije kompletnih zidova, fugen filera sa mrežastom trakom od 5 cm za pukotine, teranilom za gletanje dobra kombinacija. Može i preporuka za materijal

ODGOVOR

postojeću boju najbolje bi bilo ostrugati do podloge i očišćene zidove pregletati TERANIL-om u dva sloja.
Ako je na zidovima boja najbolje je pregletati disperzivnim glet masom TERANIL MAX.
Postojeće pukotine se mogu premostiti upotrebnom trake za pukotine, ali sve ovisi o njihovom tipu i veličini.
Nakon gletanja prostor obojite unutarnjom bojom TERAPOL.

Anita Pavlica / 2.5.2014. 11:28:43

O biteljsku kuću kod jače kiše u podrum prodire voda.Molim preporuku za sanaciju oborinskih i podzemnih voda.
Izolacija kod gradnje podruma je rađena klasično,ljepenkom .
Zahvaljujem.

ODGOVOR

S vanjske strane nakon otkopa zidove premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASIK HIDROPTREKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Na visini temelja cca 20—30 cm od dna ugradite drenažnu cijev za odvodnju voda.
Ugradite toplinsku izolaciju XPS ploče u minimalnoj debljini 4-5 cm, preko ploča stavite čepastu ljepenku i zatrpajte.

josip dujić / 1.5.2014. 22:13:54

planiram sam obradit štukature oko prozora koje su napravljene od XPS 2cm kojom tehnikom i kojim materijalom .unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Štukature oko prozora možete obraditi našim proizvodom PRIM ŠTUKATUR - nanosi se špricanjem ili gletanjem u debljini 2-3 mm.
Proizvodi se po narudžbi kupca u roku 2-3 dana.

Marija Zagorac / 1.5.2014. 13:01:52

Poštovani,
zanima me da li se silikon sa vanjske strane prozora nanosi pije ili nakon nanošenja završne fasadne boje. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Silikon se ugrađuje nakon nanašanja fasadne boje.

Damir Vehabovic / 30.4.2014. 12:02:04

postovani, napravio sam kucu pa su mi dvije sobe malo kao ukopane na zemlji pa me zanima sta da stavim sa vanjskih zidova da bi izbjegao vlagu.hvala i pozdrav.

ODGOVOR

Površinu premažite dvokomponentnim hidroizolacijskim premazom DUEOLASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Na hidroizolaciju ugradite ploče XPS, na ploče XPS stavite čepastu foliju i zatrpajte šljunkom ili zemljom .

Dino Mudrovčić / 30.4.2014. 10:46:58

na balkonu imam problema s pucanjem i ljuštenjem žbuke i fasadne boje na sjevernoj strani kući. Molim Vas preporuku kojim bi materijalima i postupcima mogao sanirati problem

ODGOVOR

Pretpostavka je da vam se žbuka i boja ljušte zbog prisutne vlage koja se može nalaziti unutar konstrukcije ili od vlage koja vam se negdje nakuplja ili od zacurijevanja.
Kako bismo vam mogli dati konkretan odgovor bilo bi dobro ako ste u mogućnosti da nam proslijedite nekoliko slika i da opišete konstrukciju.

hilmo čoko / 28.4.2014. 19:48:07

Interesuje me kako izolovati betonsku ploču ravne garaže koja prokišnjava,najsidurnija solucija,ne postoji mogućnost da se postavi krovna konstrukcija,predlažu mi lepenku 4 mm u da sloja pa ,armiranu ploču od vodenog šljunka 5 cm-molim vaše mišljenje.

ODGOVOR

Na postojeću ab ploču možete ugraditi ljepenku, izvesti betonsku glazuru u minimalnoj debljini 3 cm te na glazuru ugraditi dvokomponentni hidroizolacijski premaz DUOELASTIK HIDROPROTEKT , u dva sloja ukupne debljine 3-4mm. Nakon minimalno 24 h ugraditi keramičku oblogu na terasu.

Silvije Azinović / 27.4.2014. 14:43:28

Pozdrav. Primjetio sam edavno na fasad staroj 2 godine nekoliko udubina koje su, pretpostavljam, nastale prilikom oluje (vjetar je dječju plastičnu kućicu bacio na fasadu). Fasada je neka iz vaše palete, stiropor ispod se ne vidi, ali se vidi udubina i pukotine. Kako bi se to moglo najbolje sanirati? Hvala.

ODGOVOR

Mehanička oštećenja fasadne žbuke mogu se sanirati tako da se oštećenje očisti tj.odstrani i nanese novi sloj žbuke na dijelu oštećenja.
Zbog vidljive razlike u boji postojeće žbuke i nove tj. ujednačavanja boje površine, potrebno bi bilo cijelu površinu premazati fasadnom bojom.