Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

NEVENA ROSAN / 16.4.2013. 14:34:55

Poštovani,
molim za savjet koji materijal i kako da upotrebimo za izvedbu hidroizolacije podruma sa unutarnje strane.
Postava hidroiolacije izvana nije moguća (nepristupačnost i blizina susjeda to (onemogučavaju).
Podrum se nalazi ispod obiteljskekuće i djelomično (oko 1.50 m) je ukopan.
željeli bi izolirati zidove i pod, te na izolirani pod postaviti keramiku , a zidove premazati bojom za beton ukoliko je to moguće.
Podrum bi se koristio kao stambeni prostor u ljetnom periodu.tako da nam toplinska izolacija nije potrebna već samo zaštita od vlage.
Unaprjed zahvaljujem na uputama.

ODGOVOR

Ukoliko imate problem s vlagom, možemo Vam preporučiti da unutarnje površine betonskih zidova i podova premažete dvokomponentnom hidroizolacijskom fleksibilnom masom DUOELASTIK BETONPROTEKT,
te na taj način stvorite „efekt bazena“, poželjno je hidroizolaciju izvesti u cijeloj visini zidova. Izolirane zidove možete premazati bojom za beton AKROTON ilii AKROTON PLUS.

Boris Mauhar / 16.4.2013. 12:08:34

Imam nenatkrivenu terasu. Napravljena je na stupovima od betona ( fert gredice+betonska deka+recitol+bitumenska ljepenka.Kad pada kiša kapa na nekoliko mjesta.Trebao bi savjet kako to sanirati, terasa bi trebala biti prohodna.

ODGOVOR

Pretpostljamo da je ljepenka nakon određenog vremena postala krta i popucala pod utjecajem atmosferilija, jer nije namijenjena da bude prohodna, odnosno završni sloj.
Možete eventualno na ljepenku nanijeti beton u padu, te na taj beton nanijeti hidroizolacijsku dvokomponentnu polimer cementnu masu HIDROPROTEKT DUOELASTIK.
Za lijepljenje pločica preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT FLEKS

Slavica Aleksandrov / 15.4.2013. 18:59:34

Imam kuću u planinskom selu napravljenu od drvene građe i ispunjene blatom.Kuća je u dobrom stanju pa bih htela da uredim njenu fasadu u postojećem balkanskom stilu.Da li postoje neke nove metode? Pozdrav.

ODGOVOR

nismo upoznati o kakvom se balkanskom stilu radi, i u kakvom je stanju navedena kuća, odnosno njezina fasada.
Ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi dobro da nam proslijedite par slika postojećeg objekta, kako bi bili vam mogli dati precizniji prijedlog sanacije.

Antun Stepinac / 14.4.2013. 20:49:13

Poštovani,
vanjsko stepenište sam mislio obložit s betonskim pločama, umjesto s kamenom, kako je predviđeno projektom. Mjere gazišta tj. obloga su 33/3/140 dok su mjere lica 14/2/140.
Vidim da u ponudi imate betonska gazišta, ali ne ovih mjera, pa me zanima da li možete iste izradit po mjerama koje sam naveo.

unaprijed hvala i lp

ODGOVOR

Za sada radimo samo gazišta navedenih dimenzija.

ahmed hasanbegovic / 12.4.2013. 12:55:56

postovani,nameravam da kupim jednu stariju kucu 9 x 8 m,ali izmedju spratova nema ploce da li je moguce ugraditi ploci i koliko bi me otprilike kostalo,pozdrav ah

ODGOVOR

Samoborka d.d. se ne bavi izvođenjem građevinskih radova. Za sve detaljnije informacije i cijene vezanih uz izvođenje radova trebate kontaktirati statičara koji bi ocijenio da li je moguće na postojeću kuću ugraditi armiranobetonsku ploču ili ne, odnosno izvođače građevinskih radova za konkretnu cijenu.

Goran Kunek / 12.4.2013. 12:15:59

Poštovani,
planiram lijepiti pločice na pod, unutra.
Postojeća podoga je stari beton koji je prije 10-ak godina prefarban bojom za beton. Boja je plastične strukture, izuzetno dobro se drži za beton (nije je moguće mehanički ukloniti). Površina ne upija vodu, prljava je od hodanja te se ne može oprati. Prostorija je površine 24 m2 te nije ravna, već je u sredini nizina od cca 2,5 cm.
Molim Vas savjet na koji način izvesti kvalitetno vezanje postojeće površine s novim materijalom (koja impregnacja) te na koji način izravnati površinu (ljepilom za pločice u više slojeva ili nekim drugim proizvodom)?

ODGOVOR

Prije svega trebate mehanički ukloniti boju za beton, jer niti jedan proizvod neće dobro prianjati za podlogu ukoliko se stara boja ne skine.
Neravnine na podu možete izravnati samonivelirajućom podnom masom za izravnavanje TERANEKS , u dva sloja. Podloga mora biti čista, odprašena, čvrsta i suha, te prije neposrednog nanošenja TERANEKS-a potrebno je podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om, u omjeru 1:1 s vodom. Pošto ploha nije veća od 30 m2, nije ju potrebno dilatirati, uz zidove položiti trake toplinsko izolacijskih materijala širine cca 1 cm, a visine 10 cm.

Za sve detaljnije informacije možete kontaktirati tehnološku službu za savjete, ili pogledati tehničke upute proizvoda na našoj web stranici.

branko šanko / 11.4.2013. 6:03:37

Imam fasadu na kući akrilkolor boju nanesenu na finu žbuku.pojavile su mi se pukotine tanke ispod cirklaža ,ispod prozora vertikalne i još na nekolio mijesta.koju bi trebao staviti fasadu da se te pukotine ne vide,naime probao sam na nekim mjestima staviti mrežicu sa ljepilom ali se nakon pola godine opet pojavljuju pukotine ali ovaj put u vidu paučine.alijepi pozdrav i unaprijed hvala.

ODGOVOR

ukoliko se nakon sanacije pukotine nisu pojavile na istim mjestima kao prije, potrebno je prebrusiti boju koja je nanesena na finu žbuku, prebrušenu i odprašenu podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM, te nakon toga nanijeti TERATERMO GLET u prosječnoj debljini do 3 mm. Ukoliko su pukotine lasaste i paučinaste, nije potrebno armiranje staklenom mrežicom.
Za završnu obradu možemo preporučiti mineralne žbuke koje se nanose nakon 10-14 dana, i silikatne ili akrilatne žbuke koje se nanose nakon 21 dan.

Bilo bi dobro znati da li se te pukotine prostiru kroz cijeli presjek žbuke, odnosno da li su duboke, ili su površinske.
Ukoliko se pukotine protežu kroz cijelu debljinu žbuke, preporučljivo je da se na mjestima tih pukotina žbuka otuče, da se vidi razlog zbog čega je došlo do njih, zatim treba ponovno ožbukati te rabicirati spojeve različitih materijala, nakon toga pregletati TERATERMO GLETOM, i onda nanijeti završni sloj.

Miljenko Markoc / 7.4.2013. 21:57:39

Poštovanje,
Prije 2 godine na kucu sam postavio stiropor fasadu, na 2 mjesta uz balkone unutra mi je pustilo vlagu, tj vlaze zidovi. Izvani se fasada naslonila na keramicke plocice koje su prije postavljene na balkon. Ja mislim da stiropor ploce nisu na dnu skroz namazane i da odatle vlazi. Imate li vi kakav proizvod (silikon...) ili nekakvo drugo rijesenje za moj problem? Unaprijed zahvaljujem,
Miljenko Markoč

ODGOVOR

Ukoliko spoj sustava i keramičkih pločica nije dobro izveden dolazi do problema vlaženja u prostoru.
Treba provjeriti kakao je izveden spoj i tek onda pristupiti sanaciji.
Trajno elastične i silikonske kitove nemamo u svom programu.
Potrebno je otvoriti tj.zarezati fasadu i maknuti pločice te sanirati spoj hidroizolacijskim premazom.

dubravko štefulić / 7.4.2013. 13:08:08

kakvim materijalom obnoviti fasadu na montažnoj kući hvala

ODGOVOR

Sve ovisi o tome što se sada nalazi na fasadnoj površini montažne kuće i želite li ugraditi toplinski sustav ili samo završnu žbuku.
Molimo da nam napišete što se sada nalazi na objektu i što želite ugraditi da vam možemo predložiti sanaciju.

Krešimir Čaić / 6.4.2013. 22:40:03

Kuća na moru, fasada klasična, završno SEP 2, nakon 10 g ispucala na dosta mjesta. Propušta vodu mjestimično. Moim savjet kako pokrpati pukotine i čime je premazati da postane otporna na vodu pod pritiskom (bura+kiša)? Također molim i cijene tih sredstava po m2. Unaprijed hvala1

ODGOVOR

Ako su pukotine lasaste i male može se polimernom masom za gletanje TERAFAS KIT premazati i obojati fasadnim premazom TERATON V u boji prema izboru.
Ako su pukotine velike potrebno je SEP skinuti do podloge što više, podlogu oprati vodom pod pritiskom impregnirati KONTAKT GRUND-om dan ranije te pregletati TERATEMO GLET-om u dva sloja s rabiciranjem staklenom mrežicom u sloju TERATERMO GLETA te nakon sušenja od 10 dana ugraditi završnu žbuku prema izboru SEP+MINERALKOLOR, AKRILAT,SILIKON u teksturi, granulaciji i boji prema izboru iz naše ton karte.
Sve cijene dostupne su na našoj internet stranici http://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/cjenici , Cjenik žbuka premaza i ljepila .