Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

ante ajduković / 16.9.2014. 0:20:15

Mala kosina, 40 kvadrata ,betonirano ne baš idealno ravno i beton malo ispucao. prostor je namjenjen za parking osobnih auta.molim savjet za uređenje .hvala

ODGOVOR

Postojeći beton možete sanirati REPARATURNIM MORTom G uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja morta.
U koliko beton nije zadovoljavajuće čvrstoće i prionjivosti, potrebno je ukloniti oštećeni beton prije nanošenja REPARATURNOG MORTa.

boris krznarić / 15.9.2014. 11:32:54

Postovani! Molim Vas za savijet, Htio bih na obiteljskoj kuci (prizemlje +kat) probiti otvor na vanjskom zidu za jos jedan ulaz u kucu. Otvor bih probio na stubistu u visini prvog podesta i u tom slucaju (zbog visine vrata) morao bih prerezati serklaz. Stubiste se nalazi otprilike na sredini objekta.Na vanjskom zidu s obje strane stubista su armirani stupovi 30X30 cm,a sam serklaz je u visini armirane deke.Sirina stubista je 250cm a serklaz bih prerezao u sirini 117cm.Sljedeci cijeli serklaz bi bio kat iznad.Smijem li u ovakvoj situaciji odsjeci dio serklaza.

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala.
Vi se trebate obratiti ovlaštenom statičaru koji će vam to stručno moći provjeriti.

dino sahacic / 14.9.2014. 8:40:00

Imam problem sa smradom bitulita premazao sam pod bitulitom a zatim sam stavio lepenku pa sve prekrio estrihom prije 2 mjeseca i dalje izbija smrad bitulita kao da sam da tek premazao imali neko rijesenje

ODGOVOR

Molimo obratite se proizvođaču navedenog proizvoda.

Milan Knežević / 13.9.2014. 22:38:13

U Lici imam podrum 5x3m obzidan velikim kamenim komadima te čisto zemljani pod. Par puta godišnje dolazi samo podzemna voda kada obližnji potok nabuja. Kako izgraditi /zamješati vodonepropusni beton te napraviti betonsku kadu (debljine 7-10cm) a visine 1,7m.

ODGOVOR

Naš prijedlog je da se obratite betonarama na tom području jer ćete teško sami izvesti vodonepropusni beton bez prave recepture i potrebnih aditiva.

Nikola Fajfarić / 13.9.2014. 14:31:49

Poštovani,

moje pitanje glasi:
Da li ima ikakvih gubitaka ili nedostataka ako radim termo fasadu na već postojeću, staru fasadu (samo cigla + žbuka)?

ODGOVOR

Na postojeću ožbukanu površinu možete izvesti bilo koji toplinski sustav, sa stiroporom ili mineralnom vunom.
U koliko se sustav pravilo izvede gubitaka ne bi trebalo biti. Preporuka je da se ide na debljine izolacije od 8 cm na više.

Viliam Licul / 12.9.2014. 13:14:30

Poštovani,
garaža mi je ozidana sa šupljom opekom pa sam mislio unutrašnjost garaže zgetovati sa fasadnim ljepilomi razvući armiranu mrežicu (nebi htio sada bacati cementni špric-gruba žbuka-fina žbuka), pa me zanima dali moj potez pametan?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu

ODGOVOR

Prije nanošenja polimer cementnog morta za gletanje, potrebno je zid od opeke ožbukati vanjskom vapneno cementnom žbukom VC 50, jer neravnine ne možete izravnavati ljepilom, nego podložnom žbukom.

miljenko višošević / 12.9.2014. 11:43:00

dali se vašom termo žbukom može ožbukati kupaona tj.dali se na istu smiju lijepiti keramičke pločice

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne nanosi se u prostore izložene stalnoj vlazi, pa tako ni u kupaone, niti se mogu lijepiti pločice na toplinsku žbuku.
Prostor ožbukajte žbukom VC 40 i na to lijepite keramiku.

Marko Jurić / 12.9.2014. 11:40:27

Dobar dan,molio bih vas za savjet.Kako je prizemlje kuće napravljeno od betonskih kvadri, a izolacija u ono vrijeme je rađena od smole i terpapira, sad imam problem dizanja kapilarne vlage u zidu,vjerojatno zbog tankog sloja izolacije. Da li postoji nekakva tekuća hidro izolacija pa da se buše rupe u zidu i natoči u zid da bi se to spriječilo ili ako ima neko drugo rješenje.Hvala.

ODGOVOR

Za prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u zidovima postoji proizvod SANIKTIL KONCENTRAT.
Potrebno je izmjeriti količinu vlage u zidovima i odrediti koncentraciju razrjeđenja SANIKTILa i tek onda ulijevati u rupe.

Krešimir Donđivić / 12.9.2014. 9:19:01

Prije nekoliko godina postavili smo opločnike Pompej - kreativ crveni ali više ne znamo da li su pjeskareni ili nisu. Možete li nam reči razliku između pjeskarenih i nepjeskarenih ili poslati kakav link sa slikicama istih. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Pjeskareni opločnici imaju gornju stranu tj.habajući sloj istučen i nejednolik (izbrazdan) , dok nepjeskareni opločnici imaju gornj sloj gladak.
Da bi vidjeli razliku između opločnika pogledajte na našoj stranici galerija opločenja i betonskih ploča. Najsličniji pjeskareni opločnik je KLEOPATRA dok su stali opločnici na slikama glatki.

MARIO TEGEL / 11.9.2014. 13:27:01

Poštovani,
Molio bih Vas za savjet i pomoć.
Prošle zime kada je bilo puno snjega zbog traljave kvalitete gradnje zgrade pojavio se veliki problem.
Prilikom otapanja snjega voda je curila niz fasadu te prosla kroz nju u podrucju roleta te pomokrila zid u unutrašnjosti stana u širini 50ak cm sve do poda.Stoga vas molim za pomoć kako da to rijesim.Znam da se to moze riješit gradjevinskim zahvatom pravljenja okapnice za koji nemam sada novaca.Dali ima kakvih hidro izolacijskih sredstava za to bilo da se primjenjuju izvana ili iznutra.Lijep pozdrav i puno hvala unaprijed.

ODGOVOR

Niti jedan hidroizolacijski premaz sada vam neće pomoći. Potrebno je utvrditi gdje vam dolazi do prodora vode i to sanirati.
Premazivanjem se ništa ne postiže jer ako ne sanirate prodor s vanjske strane vlaga će vam i dalje ulaziti u prostor i nećete je se moći riješiti. Premazivanje hidro premazom samo će zarobiti vlagu koja će vam se širiti po zidu.
Jedino što sada možete napraviti je skidanje boje i gleta i premazivanje četkom u dva sloja HIDRO PROTEKTom te ponovno gletanje i bojanje.
Napominjemo da je ovo samo privremeno rješenje.