Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

zoltan bartaky / 15.10.2011 21:30

Poštovani,

U fazi sam renoviranja stare kuće i problem sa vlagom u temeljima. Za prekid kapilarne vlage planiram koristiti Saniktil. Ono što me je problem je da je temelj rađen doslovno od otpada cigle i skroz je neravan. Zanima me što bih mogao koristiti za izravnavanje tog dijela temelja koji je ispod razine zemlje prije postavljana vertikalne izolacije ?

Hvala !

ODGOVOR

Na loše temelje ne preporučamo vam izvedbu injektiranja jer je zbog nepravilnih fuga otjecanje SANIKTIL-a neizbježno, a time vam poskupljuje i sama izvedba sanacije.
Obavezno podbetonirajte temelje na ispravan način, tj. konzultirajte se sa statičarem da napravi statiku temelja, pa nakon toga provedite injektiranje temelja.

petar bijelić / 15.10.2011 21:09

Pred ulazna vrata smo napravili stepenice koje smo obložili vašim betonskim kockama 40+40 koje po sebi imaju sitne kamenčiće.Ali pošto imamo malu djecu nešto im se prolilo po njima masno.Prali smo minivošom ali neide,ima fleka poveča.Da li postoji neki način to očistiti,ipak nam je to predulaz.Nečim poprskat da to popusti pa minivošom oprati.Hvala unaprijed

ODGOVOR

Na žalost mi nemamo nikakvo sredstvo kojim možete očistiti masne mrlje.
Preporučamo vam da u trgovačkim centrima kao npr. Bauhaus ili Baumax potrežite sredstva za čišćenje kamena i betona jer u svom programu imaju velik izbor.

Anita Jakopović / 12.10.2011 21:33

Poštovani,
Pri kraju je lijepljenje kamene vune. Molim Vas savjet, koje naknadne slojeve nanijeti da bi fasada ostala što duže čista? Silikonska žbuka+premaz ili...?
Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Bez obzira koju završno dekorativnu žbuku odaberete niti jedna žbuka se ne prlja.
Preporučamo vam pošto ugrađujete kamenu vunu da ugradite silikonsku žbuku prema izboru teksture, granulacije i boje iz naše ton karte.
Silikonska žbuka ima visoku vodoodbojnost i paropropusnost.

ivan / 12.10.2011 19:06

Molom vas da mi odgovorite na pitanje:
Imam stiropor na kući od 10 cm i završnu masu silikat,na silikat sam zaljepio coklo od keramičke pločice i stavio al.lajsnu a to sam sve ljepio na fleksibilno ljepilo i sad imam problem sa tim da mi se lajsna i coklo odvajaju od fasade,dali je to do stiropora ili do silikata,i kako da taj problem riješim?

ODGOVOR

Vaš problem nije uzrokovan niti stiroporom niti silikatom već ste pogriješili prilikom izvođenja radova.
Spoj između pločice i sustava niste dobro izveli te vam prilikom padanja kiše zacurijeva, te se pločice odvajaju od podloge.
Ponovno možete pločice zalijepiti fleksibilnim ljepilom te je spoj potrebno zatvoriti trajno elastičnim ili silikonskim kitom.

Stanko Lisjak / 8.10.2011 21:15

Poštovani,ovog ljeta sam na kuči poljepio 8.cm stiropol. Dva puta sam gletao sa ljepilom i sad me zanima dali mogu na to ljepilo staviti hirofu. I koje sve boje postoje hirofe. Najljepša hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Na toplinski sustav ne možete ugraditi HIROFU već silikatnu ili akrilatnu žbuku špricane teksture - SILIKATNA ŽBUKA Š ili TERAKRIL Š.
Boje žbuke možete birati prema našoj ton karti „.Pogled u boju“..

Marijo Antolković / 7.10.2011 18:18

Potreban mi je Vaš savjet.
Armiranobetonska ploča balkona propušta vodu (sa donje strane se vide fleke od vode kada duže vrijeme pada kiša). Kojim tankoslojnim premazom to spriječiti.
Unaprijed Hvala.

ODGOVOR

Vašu ab ploču pregletajte REPARATURNIm MORTom F u debljini 3 mm.

Zoran Radic / 7.10.2011 14:44

Naime radi se o slijedećem imam u kući malu peć na kruta goriva tim sistem piccolo koja mi je montirana u kutu sobe , pošto nisam mogao postavi demit fasadu na zid sa vanjske strane (problem sa susjedom) bio sam primoran to napraviti sa unutarnje strane kuće naime peć mi je udaljena sa stražnje strane zida u najbližoj točci demit zida 22 cm do 28 cm sa desne strane peći mi je dimnjak i standardni zid bez demita mene zanima dali je to dovoljna udaljenost da nebi došlo do zapaljenja ili da mi date neke tehničke podatke na kojoj temperaturi demit fasada počinje goriti. unaprijed hvala i lijepi pozdrav

ODGOVOR

Građevinski proizvodi spadaju u negorive, nezapaljive proizvode. Jedini problem može stvarati ploča stiropora koja je također negoriva, ali se topi na visokim temperaturama.
Vaš zid preporučamo izolirati s kamenom vunom koja je također nezapaljiva. Kamenu vunu pregletajte SAMOTERMom.

Željko Polanović / 6.10.2011 21:01

Molim Vas na Vašem savjetu
Imam fasadu koja je izrađena prije 20 godina a fasada je tarabona takozvana šerana. Na mjestima mi je došlo do oštećenja naročito oko cokla pa bi želio popraviti izrezivanjem dijela postojeće. Dali postoji ta vrsta fasade da mogu izvršiti popravak da bude slično postoječoj jer ostali dio fasade je u dobrom stanju.

ODGOVOR

TERABONA - šerana žbuka se proizvodi, te se može koristiti popravak fasadne površine.
Bilo bi poželjno da nakon krpanja cijelu fasadnu površinu prebojite fasadnom bojom MINERALOKOLOR da se ujednači boja podloge, jer će nakon krpanjem biti vidljiva razlika između starog i novog.

Pitanje TERAPLAST / 6.10.2011 16:54

Poštovani, zanima me ukoliko kod Vas kupimo teraplast, dali ima neko da bi ukratko objasnio kako ga postaviti, te šta prije treba sa podlogom, hvala

ODGOVOR

"Za kvalitetnu ugradnju TERAPLASTa preporučamo vam da ga provjerite dobrom majstoru jer ugradnju ""sam svoj majstor"" vam ne preporučamo.
Na našoj web stranici možete pročitati način ugradnje i podloge na koje se nanaša.
"

Velimir Družinec / 5.10.2011 23:22

Molio bih vas da mi savjetujete koje sredstvo da koristim za ispunjavanje rupa (dubine do 3cm), unutrašnja žbuka oko prozorskih klupčica.
Veče rupe sam ispunio pur pjenom, pa ne znam da li bi se obična žbuka primala na to.
Drugo pitanje, rušio bi staru unutarnju žbuku, koja se trusi, koju impregnaciju najbolje stavit na cigleni zid, prije postavljanja nove i kako to najbolje izvest?
Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Za krpanje rupa možete koristiti toplinsku žbuku ili žbuku VC 60.
Nije potrebna impregnacija za učvršćivanje žbuke ili impregniranje. Kada staru žbuku skinete do podloge, podlogu treba oprati vodom pod pritiskom a fuge očistiti od stare žbuke.
Novu žbuku treba nanašati strojno ili ručno, koristite unutarnje žbuke GV 10 ili VC 40.