Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zeljko ODORCIC / 5.7.2011 10:26

Postovani,
Kao vlasnik kuce koristio sam vecinu vasih proizvoda i bio zadovoljan. Molim savjet :
Imam visi zid oko 50 mtr , visine oko 2.5 mtr od strane ceste. Ima betonsku kapu i zavrsen je sa finom zbukom. E sada bi navukao neki vas produkt pastelne boje koji se ne bi bas prljao a i mogao bi se oprat vodom ako se uprlja. Podrucje je okolica Rijeke, jace zime.
Zahvaljujem i pozdravljam.

ODGOVOR

Ako je zid horizontalno izoliran, tako da ne vuče kapilarnu vlagu iz zemlje-temelja, može ga se obraditi fasadnom žbukom tipa TERAKRIL ili fasadnom žbukom TERAPLAST (po strukturi i boji po izboru investitora).
Uzorke fasadnih žbuka možete vidjeti u trgovačkim kućama koje rade s nama , npr. CONCORD-Rijeka, JADRAN IMPEX- Rijeka, ARKADA TRGOVINE -Rijeka, GM-Čavle.

Goran Belošević / 5.7.2011 10:05

Poštovani,
kako bih riješio problem popločenja jednog kompaktnog prostora, ali na kome je betonska deka napravljena u 2 dijela ? Naime, to je natkrivena terasa, pa je dio betona napravljen uz kuću nekoliko godina ranije, a drugi dio napravljen zajedno sa terasom. I sad imam problem što spoj tih dvaju betona nije dobar, odnosno dolazi do varijacije 1-2 cm zimi ili ljeti. Ako stavljam bilo kakvu keramiku na to, vjerojatno će i kreamika popucati. Je li jedino rješenje razbiti jednu od tih ploča i napraviti iznova ili ima kakvo elegantnije rješenje - možda neki fleksibilniji materijal za pod ?
S poštovanjem,
Goran Belošević

ODGOVOR

Samoborka d.d. , a niti itko drugi koliko nam je poznato, ne proizvodi neki „.fleksibilni materijal“. za takvu svrhu.

Također, nemoguće je pouzdano odgovoriti na ovo pitanje bez prethodnog uvida u kako je ta cijela konstrukcija napravljena, armirana itd. zato je to posao za nekog građevinca koji će prvo izvršiti iskop i onda napraviti procjenu.

Jasna Martić / 5.7.2011 9:32

Postovani,
imamo kucu oblozenu stiroporom 8cm. Stavljena je mrezica i pregletana je 2 puta prosli tjedan. Sada smo u nedoumici, smije li se na to navuci neka vasa boja koristeci prije toga impregnaciju ili se mora koristiti fasada? Ako se navuce boja, da li ce se vidjeti spojevi od gletanja?

ODGOVOR

U sustavu toplinske izolacije vanjskih zidova izolacijskim pločama kao završna obrada mora doći fasadna žbuka.
Preporučamo Vam da nas posjetite u Samoborki dd u našem informativno-prodajnom centru u Samoboru gdje ćete vidjeti uzorke svih tipova žbuka kao i nijanse boja, a da bi se mogli lakše odlučiti.

Vera Grubišić / 3.7.2011 22:35

Poštovani, molim koji je materijal iz palete vaših proizvoda najbolje upotrijebiti za poravak stare (više od 30god.), ispucale (reške su široke do 5c dubine i više od 10 cm) betonske staze u dvorištu.
Hvala

ODGOVOR

Pukotine na vašoj betonskog stazi možete sanirati upotrijebom gotovog suhog betona kojim ćete zapuniti oštećenja, a nakon toga cijelu betonsku površinu pregletati REPARATURNIM MORTOM G u debljini 5-6 mm.
Podlogu treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA.

Lino Šantek / 4.7.2011 20:00

Poštovani, na dijelu zida mi je otpala žbuka dimenzija 1x0,5m dubine 1,5cm (do cigle). Čime je najbolje sanirati rupu? Hvala!!!

ODGOVOR

Ne navodite da li se radi o unutarnjoj ili vanjskoj strani zida, te kako namjeravate završno obraditi površinu nakon sanacije rupe.
Pretpostavljamo da je zid žbukan klasično, pa u tom slučaju možete uzeti grubu žbuku VC-60, te izravnati zid sa postojećom žbukom.
Za sve daljnje upite stojimo na raspolaganju na telefonu 01 3322 833.

Žarko Čukelj / 3.7.2011 20:59

Poštovani zanima me koja je razlika između silikatne žbuke i akrilatne žbuke. Odnosno da li na stiropor fasadu može ići i akrilatna žbuka i silikatna žbuka ili ne. Koje su prednosti i mane jedne i druge žbuke? hvala na odgovoru

ODGOVOR

"Pogledajte odgovore na našoj web stranici"

Jasminko Tulek / 28.6.2011 8:58

Poštovani, Treba mi Teranil- extra gdje se može kupiti u Sarajevu ili okolini.
Unaprijed Vam hvala.
Jasminko, Sarajevo

ODGOVOR

Najbliže trgovačke mreže u Sarajevu u kojima možete kupiti proizvode Samoborke d.d. Samobor su: PENY PLUS, DACA COMMERC i SENIGOR .

Branko Matejaš / 28.6.2011 14:56

"Molim Vas ako mi možete pomoći. Imam problem sa starom ""plastičnom"" fasadom koja je dijelom otpala, a tamo gdje nije nemogu ja ničim skinuti. Ima li kakvo sredstvo za pomoč pri skidanju stare fasade. Fasada je kod Vas kupljena 1978g.
Lijepo hvala!"

ODGOVOR

Stare akrilatne fasadne žbuke možete lakše mehanički odstraniti („.špahtlom“., gleterom ili sl.) uz prethodono zagrijavanje (vrućim zrakom –. jačim sušilom ili sl.)

marijan / 26.6.2011 21:50

"pitanje glasi
dali bi na teraplast bilo dobro premazati sa inpregnacijom da se dobije ""film"" a kako bi se povećala vodoodbojnost ili imate preporuku za nešto drugo

hvala"

ODGOVOR

TERAPLAST je vodoodbojna žbuka te je nije potrebno niti poželjno dodatno premazati impregnacijom za povećanje vodoodbojnosti.

đurica trbljanić / 26.6.2011 13:26

poštovani

u velikoj sam dilemi,pošto mi sljedi žbukanje novo izgrađene kuće,a pošto na raznim forumima svako tupi svoje molim za pomoć! kuća je zidana blokom,samo mali bio pregradnih zidova starom ciglom. strojno ću je žbukati sa vašim proizvodima,međutim neznam dal da je žbukam cijelu cement-vapnom ili samo kupaonu i wc,a ostlo gips-vapnom.nekako mi se čini da je cement-vapno čvršće i otpornije na vlagu več gips-vapno.zato vas molim za vašu pomoč jer svaki majstor hvali svoje,a ja neznam više što bi...
puno hvala!!!

ODGOVOR

Ako je objekt izveden s betonskim blokom ožbukajte žbukom VC 40, a ako je izveden glinenom opekom ožbukajte ili s GV 10 ili s VC 40.
Sanitarne prostore ožbukajte žbukom VC 40.