Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j / 3.8.2019. 13:22:42

pozdrav hteli smo na betonsku stazu sirine 1m da postavimo kulir ili neke druge betonske ploce 60x60CM -debljine 4cmn a okolo da popunimo ukrasnim kamenom KAKO POSTAVITI PLOCE (beton je ravan radi se samo o pesackoj stazi pozdrav

ODGOVOR

S obzirom da se radi o podlozi koja nije procjedna, a iz Vašeg upita nije vidljivo da li je betonska staza izvedena u padu, savjetujemo Vam da pad izvedete REPARATURNIM MORTOM. Na podlogu u padu ploče lijepite ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

I k / 3.8.2019. 8:51:40

Da li mi možete objasniti kako se radi sa ježom fasadnom mašinom za nanošenje hirofe i priprema hirofe za špricanje zidova. Hvala.

ODGOVOR

Hirofa se priprema i nanaša na način opisan u tehničkoj uputi koju možete naći na našoj web stranici www.samoborka.hr tj.na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20Hirofa.pdf

I Č / 1.8.2019. 9:48:21

Može li se samonivelirajuća masa stavljati na hidroizolaciju, konkretno na V-5 bitumensku traku u garaži s obzirom da u uputama piše kako se može koristiti kao završni sloj u garaži, podrumu itd? LP Ivan

ODGOVOR

Samonivelirajuće mase TERANEKS i TERANEKS UNILEVEL mogu biti završni sloj, ali nisu pogodne za nanašanje na bitumen.

D P / 31.7.2019. 12:11:00

Poštovani, uzeo sam Teratekt F da li je on dobar za ljepljenje granita na parapet od ograde? Sa strane lijepim umjetni kamen isto sa Teratektom F...

ODGOVOR

Ne preporučamo lijepljenje granita Teratektom F. Granit na parapet od ograde zalijepite TERATEKTOM FLEKS (ako je površina ravna) ili TERATEKTOM FLEKS UNILEVEL (ako je potrebno izravnavanje podloge jer je TERATEKT FLEKS UNILEVEL debeloslojno ljepilo).

D B / 30.7.2019. 10:28:08

Postovani, trebao bi sanirati strop na kojem je otpalo žbuke otprilike 1,5 m2. Žbuka je debljine 6mm. https://imgur.com/KZ7DnHT Mislio sam povrsinu impregnirati sa KONTAKT GRUNDOM pa koristiti BETONFIKS. Da li je to dobro rješenje ili mi savjetujete nesto drugo?

ODGOVOR

Impregnacija KONTAKT GRUNDOM i gletanje BETONFIKSOM je dobro rješenje za Vaš problem.

A H / 30.7.2019. 9:23:55

Da li mi možete iz Vašeg proizvodnog programa preporučiti glet masu za gletanje Siporexa (Porobeton blok debljine 5 cm ) sa vanjske strane kuće (ispod rogova nakon rekonstrukcije krovišta) u debljini do 20 mm ? Da li treba staklena mrežica i impregnacija na Porobeton blok (Siporex) prije glet mase ? Da li se na glet masu može nanjeti SEP 3 mm ili silikatna žbuka ili silikonska žbuka ?

ODGOVOR

Za gletanje porobeton bloka preporučamo TERATERMO GLET ili FINU ŽBUKU EKSTRA. Međutim ako Vam je gletanje potrebno u debljini cca.20mm, tada bi bilo bolje požbukati LAGANOM ŽBUKOM VC 20 L uz obavezno rabiciranje staklenom mrežicom. Na tako pripremljenu podlogu možete nanositi željenu završnu žbuku uz odgovarajuću impregnaciju. Za SEP, silikatnu i silikonsku žbuku, impregnacija je MINERALKVARC GRUND.

P P / 29.7.2019. 22:47:20

Postovani! Koliko je vremena potrebno kod novogradnje da se kuca presusi odnosno nakon koliko vremena od same izgradnje bi bilo u redu raditi termo fasadu? Recimo stiropor 10cm! Kuca je recimo gotova u 7 mj kad bi bio najbolji termin za fasadu!?

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

R Š / 29.7.2019. 18:46:11

Imam staru kuću u Primorju na koju sam pred 19 god postavio sep fasadu. Prošli mjesec ove god. sam mijenjao vanjsku stolariju i došlo je do mjestomićnog oštećenja fasade(sepa).Molim uputu kako riješiti problem i da li mogu kupiti 10 kg inače moram baciti a to je problem. Hvala! Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ovisno o veličini oštećenja, ista možete pokrpati vapneno-cementnom žbukom ili ako su veća, TOPLINSKOM ŽBUKOM . Žbuke se prodaju na vreće i na žalost nije moguća kupnja manje količine od vreće. PS. Odgovor vam nismo mogli dostaviti emailom jer vam je ostavljena email adresa bila neispravna.

A R / 29.7.2019. 14:20:15

Postovani, Zanima me da li mogu staviti teraplast na zidove u kupaoni, na plocice? Mozda ce vam zvucati smijesno, ali ja mislim da bi to bilo jako lijepo i daleko bolje nego zamjena plocica. Plocice izlaze iz mode. Hvala

ODGOVOR

TERAPLAST je akrilatna mozaik žbuka koja nije prikladna za primjenu na vodoravnim površinama, niti na trajno vlažnim podlogama ili podlogama koje su kontinuirano izložene vlaženju. Dakle, iako bi to lijepo izgledalo, ne preporučujemo postavu TERAPLASTA na postojeće pločice..

D D / 28.7.2019. 13:19:05

postojeće pločice na balkonu propuštaju vlagu. Postojeće pločice ne bih uklanjao, već bi preko njih ugradio druge pločice. Zanima me koji hidroizolacijski proizvod je pogodan da se ugradi na postojeće pločice, te da se na njega mogu ugraditi nove pločice. Hidroizolacija bi se izvodila na ravnu plohu postojećih pločica, kao i na vertikalnu plohu (cokl). Unaprijed zahvaljujem, LP

ODGOVOR

Na postojeće pločice možete nanjeti hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi i fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS zalijepiti nove pločice. Samo imajte na umu da time ne rješavate problem vlage koja je već prošla kroz pločice i ušla u konstrukciju.